Szerintem Rakitic a rá szabott feladatokat tökéletesen elvégezte, és eszméletlen mennyi munkát végzett a mezőnyben. Pont, hogy az ő játékára nagyon szükségünk lesz szerintem jövőre, nem cifrázza túl, de így is osztogat szép zsugákat, mellé pedig annyit robotol, hogy az valami elképesztő - Rafinha szintén, velük sokat fog javulni a csapatvédekezés.crixus írta:...
És pont emiatt, hogy ennyi munkát végez, nem neki kéne a Xavi féle "folyton megjátszható" középpályásnak is lennie szerintem, hanem Iniestának. Érzésem szerint az ő halovány játéka miatt nem volt meg a kellő átütőerő a csapatban ma - sem. És félre ne értsetek, nem cserélném le meg ilyesmik, csak jó lenne, ha felpörgetné magát. Mert így, hogy Rakitic személyében kapott egy olyan társat, aki habár nem olyan jó támadásépítésben, mint Xavi volt, de annyit védekezik, hogy Ini válláról is komoly terheket vesz le, így Andresnak sokkal jobban oda kell tennie magát előre játékban. Tudom, hogy már mindenki unja, hogy ezt hozom fel példának, de olyan szinten kéne szerveznie a játékot, mint Ausztrália ellen tette. De jelenleg még kicsit "álmoskásan" játszik, nem látja meg annyira a passzsávokat, és sokszor rátekeredik a labdára - mint tavaly tavasszal. De ha ezen változtat, akkor nagyon jó párost alkothatnak szerintem Rakiticcel.
Meg amúgy ha Messi is visszatér, akkor lesz még egy ember Ini mellett, aki komolyan ki tudja venni a részét a szervezésből, az is sokat fog lendíteni a játékunkon szerintem - már ha Messi akar majd focizni..
A védelemmel meg igazából nem tudom mi probléma van. A 2 meccsen 1 tiszta ziccere nem volt az ellenfélnek, az tény, hogy Pique továbbra is kiábrándító, de a mai cseréből is érződik, hogy LE is tisztában van ezzel, és szerintem nem lesz rest pár forduló után a padra száműzni, ha így folytatja. A csapatvédekezésünk javult is - nem is keveset -, én bizakodóbb vagyok ez után a 2 meccs után, mint nyár közepén voltam..
Ezekkel meg egyetértek, jól összefoglaltad.Erxy írta:...
A Muniros dologban meg lenne kérdésem. A srác mennyivel nagyobb gólvágó a kicsiknél? Azt tudom, hogy Bl gólkirály lett, meg félpályás gólt lőtt, de ilyen 1v1-es szitukban sokkal erősebb? Mert tényleg elég ügyesen mozog be, csak az istenért sem akarja eltolni a kapus mellett.. Engem ez bosszant a legjobban, hogy ezekben a szitukban rögtön lőni próbál, akkor is, amikor nem kéne. konkrétan mindkét meccset megnyerhette volna egymaga nekünk, ha kicsit higgadtabb a kapu előtt..