Egyéb Barça meccsek

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!

Legyen külön Barca Femeni topic?

Igen
10
40%
Nem, ez a topic is megfelel
15
60%

Szavazatok száma: 25
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.07. 00:23:54

crixus írta:...
Szerintem Rakitic a rá szabott feladatokat tökéletesen elvégezte, és eszméletlen mennyi munkát végzett a mezőnyben. Pont, hogy az ő játékára nagyon szükségünk lesz szerintem jövőre, nem cifrázza túl, de így is osztogat szép zsugákat, mellé pedig annyit robotol, hogy az valami elképesztő - Rafinha szintén, velük sokat fog javulni a csapatvédekezés.

És pont emiatt, hogy ennyi munkát végez, nem neki kéne a Xavi féle "folyton megjátszható" középpályásnak is lennie szerintem, hanem Iniestának. Érzésem szerint az ő halovány játéka miatt nem volt meg a kellő átütőerő a csapatban ma - sem. És félre ne értsetek, nem cserélném le meg ilyesmik, csak jó lenne, ha felpörgetné magát. Mert így, hogy Rakitic személyében kapott egy olyan társat, aki habár nem olyan jó támadásépítésben, mint Xavi volt, de annyit védekezik, hogy Ini válláról is komoly terheket vesz le, így Andresnak sokkal jobban oda kell tennie magát előre játékban. Tudom, hogy már mindenki unja, hogy ezt hozom fel példának, de olyan szinten kéne szerveznie a játékot, mint Ausztrália ellen tette. De jelenleg még kicsit "álmoskásan" játszik, nem látja meg annyira a passzsávokat, és sokszor rátekeredik a labdára - mint tavaly tavasszal. De ha ezen változtat, akkor nagyon jó párost alkothatnak szerintem Rakiticcel.
Meg amúgy ha Messi is visszatér, akkor lesz még egy ember Ini mellett, aki komolyan ki tudja venni a részét a szervezésből, az is sokat fog lendíteni a játékunkon szerintem - már ha Messi akar majd focizni..

A védelemmel meg igazából nem tudom mi probléma van. A 2 meccsen 1 tiszta ziccere nem volt az ellenfélnek, az tény, hogy Pique továbbra is kiábrándító, de a mai cseréből is érződik, hogy LE is tisztában van ezzel, és szerintem nem lesz rest pár forduló után a padra száműzni, ha így folytatja. A csapatvédekezésünk javult is - nem is keveset -, én bizakodóbb vagyok ez után a 2 meccs után, mint nyár közepén voltam..
Erxy írta:...
Ezekkel meg egyetértek, jól összefoglaltad.

A Muniros dologban meg lenne kérdésem. A srác mennyivel nagyobb gólvágó a kicsiknél? Azt tudom, hogy Bl gólkirály lett, meg félpályás gólt lőtt, de ilyen 1v1-es szitukban sokkal erősebb? Mert tényleg elég ügyesen mozog be, csak az istenért sem akarja eltolni a kapus mellett.. Engem ez bosszant a legjobban, hogy ezekben a szitukban rögtön lőni próbál, akkor is, amikor nem kéne. konkrétan mindkét meccset megnyerhette volna egymaga nekünk, ha kicsit higgadtabb a kapu előtt..
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.07. 00:00:21

leírok én is pár gondolatot, kicsit lehet össze-vissza lesz, de igyekszem
szóval:
először a játékosokról
Munir nagyon intelligens játékosnak tűnik, remekül érzi, hogy mikor és hova kell befutnia. nagyon érzi ezeket, teremtett is magának ebből négy ziccert két meccsen. sajnálatos, hogy nem tudta kihasználni őket, de ez jelenleg lényegtelen, majd legközelebb belövi őket. egyébként, aki látta őt a B csapatban is, az tudja, hogy nincs gondja a helyzetkihasználással.
Busit úgy érzem, hogy divat lett fikázni, holott nem szolgált rá erre. ahhoz képest, hogy sokan 2 hónappal ezelőtt el sem tudták volna képzelni, hogy Mascherano vkp legyen nálunk, mert hülyének tartják ahhoz, most már alapkezdőnek követelik.
Aki azért fikázza Busquetset, mert gátja a direktebb focinknak az téved. érdemes megnézni Tata első félévét, amikor az argentin nem adta föl a saját elképzeléseit és gyorsabb focit játszottunk, hogy ki volt a legjobb kp-sunk. bizony Busquets volt az. rengeteg kontránk indult azzal, hogy egyből lőtte fel a labdát a támadóknak laposan átjátszva ezzel a teljes középpályás sort. hirtelen a Valencia elleni idegenbeli meccsünk ugrik be, amikor Messi mesterhármast szerzett. (remélem jól emlékszem) tény, nem villog eddig az előszezonban. nagy kaland...
Rakitic azt hozza eddig amit vártam tőle. stabil, pontos játék, rengeteg melóval. úgy érzem, ő lehet az, aki megteremti a kellő egyensúlyt és stabilitást nekünk. ne felejtsük el, elől három zseni lesz, nem szabad hagyni, hogy felboruljon a pálya. ebben lehet kulcsszerepe a horvátnak. előre fele is rendben van, technikás és kreatív is, de nem derogál neki a kp-s védekezés se. jó lesz ez.
a támadó hármas sokkal beljebb játszik, mint eddig, így nyitva teret Albának és (egyelőre) Montoyának. az első hármas rengeteget változtatja a helyét, rengeteg vertikális mozgást végeznek, az egyik jön vissza a labdáért, a másik a kimozduló védő helyén már keresi is az üresbe futás lehetőségét. látatlanban azt mondom, hogy ebben a szisztémában tud csak együtt játszani a Messi-Neymar-Suárez hármas. nem véletlenül erőlteti ezt Lucho, hiába nem érzi nagyon Rafinha a messi-posztot, muszáj ezt játszatnia, hogy a többiek hozzászokjanak ehhez a rendszerhez. remélem hétvégén játszik már Messi, hogy tisztábban lássuk
szélsőhátvédek elnézve a legutóbbi két meccset, már értem, miért kell nekünk Cuadrado. a bal szélen Alba előtt rengeteg terület és lehetőség volt, azzal, hogy a három támadó középre húzta a védőket. bármikor nézett arrafelé a labdás játékos, Alba üresen volt és megjátszható volt. ha előrefelé mozgunk labdavesztés esetén és szűkítjük a területet akkor nem tartom teljesen életképtelennek ezt az Alba-Cuadrado szárnyat. bár ezzel kapcsolatban őszintén szólva vannak kételyeim, hogy elég lesz-e védekezésben. hajlok afelé, hogy elég egy Alba-szerű sz.hátvéd a csapatba és a másik oldalra egy defenzívebb bekk kell. akár Montoya.

na, egy szuszra most hirtelen ennyit.. :mrgreen:
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2014.08.06. 23:54:44

palesz77 írta: Rakiticcel nem tudom mi bajod volt az utóbbi 2 meccs alapján, tök jól játszik a Horvát.. A másik kettős tényleg elég halovány, bár Busi azért rossznak nem mondható - Pique viszont..

Az egyik legnagyobb probléma szerintem az volt most, hogy nem volt senki, aki elkérje a labdákat a védőktől. Kellett volna egy Xavi szerű játékos, aki mindig megjátszható - mellesleg ebben Thiago is zseniális volt, mindig úgy mozgott, hogy megkaphassa a lasztit -, de mivel nem volt ma ilyen a csapatban, ezért sokszor döcögősen indultak a támadásaink.
Az első mondatodra a választ megtalálod abban amit a 2. bekezdésedben írtál. Rakitic Xavi pozíciójában nem lesz jó.
Lehet legyinteni az eredményre, de a védelmünk és a középpályánk az első 60 percben tulajdonképpen papíron a legerősebb volt. Bravo-Montoya,Bartra,Piqué,Alba,Busquets,Rakitic, Iniesta.
A sokak által (Palesz itt most nem mindenben rád gondolok) kezdő szintűnek tartott Piqué,Bravo,Rakitic hármas ELSŐ ALKALOMMAL bizonyította az erre alkalmatlanságát. Ki ezért ki azért. Lehet filozofálni, hogy mondjuk a horvát egy sorral feljebb (a középpályán) jobb lenne, de ameddig ott Iniesta van addig felesleges. :roll:
Napalm
Barça C

2014.08.06. 23:32:37

Szerintem jó lesz ez a csapat. Azt nem szabad elfelejteni, hogy egy "újraalakulóban" levő csapatról beszélünk. LE már az első mérkőzés után hangsúlyozta, hogy ezeken a meccseken az eredmény irreleváns.
Ami személy szerint nekem tetszett a meccsben az az, hogy direktebb játékot játszottunk, több dinamika volt a támadásainkban az elmúlt szezonhoz képest és a srácok is odatették magukat. Minden labdára mentek, hajtottak. A meccs képét tekintve végig domináltunk, remélhetőleg amikor már nem gombokra megy a játék, jobban ki fog jönni a lépés.
Ha ilyen lelkesedéssel tudnak játszani az elkövetkezendő hónapokban és mindenki hozzáteszi a saját maga részét úgy védekezésben mint támadásban, meggyőződésem, hogy jönni fognak az eredmények is. Én pozitívan állok LE-hez és a csapathoz is. 8)
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.08.06. 23:30:34

crixus írta:Nem akarok senkit elkeseríteni, de eléggé alakul egy középszerű Barca az eddig 2-3 meccs alapján. Nem sok új elképzelést láttam eddig a tavalyi csapathoz képest. Most nem a szerkezetről, hanem a játékról beszélek. Sok egyéni hiba, sok pontatlanság, tehetetlenség betömörülő ellenfél ellen. Elöl nincs elég átütőerőnk, amiről nem teljesen az elöl lévők tehetnek, hanem a középpálya is. A védelmünk is elég hajmeresztő.
Ugyanezt akartam leírni. Nem sok elképzelést láttam, és kevés ígéretes, első csapat szintű fiatalt. Az első félidő játéka tényleg egy középcsapat szintjén mozgott. Hátul hárman négyen álldogáltak, talán Iniesta lett volna az irányító, de ő csak rátekeredett a labdára. A szokásos tehetetlen támadójáték, ráadásul helyzetek nélkül. A régiek közül nem látom az új csapat motorjait, az újak közül talán Deloufeuban van meg a szikra.
barlacy
Jugador del Barça

2014.08.06. 23:18:41

Szerintem felkészülési meccset láttunk. Sok minden alapvetően változni látszik. A legfontosabb: gyorsul a játékunk.Felkent ítészeink némelyike úgy hiszi,hogy már kész a csapat , holnap BL meccs lesz.Ha sikerül a pontosságot is megtalálni, akkor jönnek majd a gólok is.Ez egy nyers csapat,fokozatosan fog fejlődni, javulni, összeszokni.A Tata féle leépülést már lehet felejteni!!!!
Nem kéne ekézni senkit.
Jó lesz ez!!!
roby122
Entrenador del Barça

2014.08.06. 23:09:26

Egyetértek. Anno Guardiolaval is döcögősen indult a szezon. Sok az új játékos , az oké , hogy a ligából jöttek , meg hogy pl. a Poolnál mennyi gólt rúgott , most minden más.
Ha belegondolunk abba , hogy tavaly Carlo papának tavaszra sikerült csak összeraknia rendesen a Realt , akkor nekünk szavunk nem lehet. :mrgreen: :mrgreen:
Amúgy is jobban játszottunk ezen a meccsen , mint a Napoli .... csak ha.... potya nincs , rúgunk gólt stb. stb. Majd beindul.
Gali
Capitá del Barça

2014.08.06. 23:04:15

Luis Enrique: "Deulofeu only playing 15 minutes? I'm happy with what he brings in attack, but he has to do a lot more in defense."

Nem véletlen, hogy csak 15 percet játszott. Gondolom a franciák elleni meccs után kapott egy kis fejmosást, hogy a labda elvesztése után, ácsorogva vagy széttárt karokkal a földön ülve, elég nehéz védekezni. Pedig sokkal nagyobb potenciál van benne, mint amennyi Pedroban volt, van és lesz. Remélem hamar észhez tér, mert ennek az átalakuló Barcának a közeljövőben húzóembere lehetne.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
palesz77

2014.08.06. 23:01:21

crixus írta:Egyébként pedig ha megnézzük azt, hogy Bartra, Deulofeu, Pedro, Roberto, Rafinha lesznek akiknek be KELL szállni majd nem kevés alkalommal,
Ebből az 5 emberből 2-ről már tudjuk jó ideje, hogy nem tudnak hozzátenni a játékunkhoz - Pedro és SR -, a másik 3-ból meg Rafinha és Bartra szerintem tök jól játszottak, Deu meg sajnos rohadt önző, de amellett életveszélyes a kapura nézve. Úgyhogy sírni nem fogok, ha az utóbbi hármast kell majd látnom tétmeccsen is..
crixus írta: plusz Rakitic, Busquets, Piqué, akik szinte biztosan kezdők lesznek, akkor korántsem mondanám azt, hogy legyinteni lehet az utóbbi (3) 2 meccsre.
Rakiticcel nem tudom mi bajod volt az utóbbi 2 meccs alapján, tök jól játszik a Horvát.. A másik kettős tényleg elég halovány, bár Busi azért rossznak nem mondható - Pique viszont..

Az egyik legnagyobb probléma szerintem az volt most, hogy nem volt senki, aki elkérje a labdákat a védőktől. Kellett volna egy Xavi szerű játékos, aki mindig megjátszható - mellesleg ebben Thiago is zseniális volt, mindig úgy mozgott, hogy megkaphassa a lasztit -, de mivel nem volt ma ilyen a csapatban, ezért sokszor döcögősen indultak a támadásaink.

De rúghattunk volna vagy 5-6 gólt ezen a meccsen is a helyzeteink alapján, csak néha mi szórakoztuk el, néha meg a kapus védett nagyot. És mindezt úgy, hogy az "igazi" támadóink közül SENKI nem volt a pályán.. A Real 3-ból 3 meccset bukott amúgy halkan megjegyezném, és pont ugyan ezen okok miatt.. Volt egy szem Bale náluk elől. Nem kel lebből komoly ügyet csinálni szerintem, tök logikus, hogy nem olyan jó a pálya utolsó harmadában egy csapat, ha hiányoznak az ászok onnan. Ha nálunk Munir képes lenne arra, hogy eltolja a kirohanó kapus mellett a labdát, akkor mindkét meccsen duplázhatott volna - ha jól emlékszem, de egy-egy gólt 100%, hogy lőhetett volna.

A játékunknak pedig vannak bőven biztató elemei - letámadás pl -, sőt, az edzőnknek is! Az első meccshez képest 100-szor jobban működött a 3-4-3-as támadásépítés, gondolom látta, hogy mik a problémák, és orvosolta azokat.. Az is kifejezetten tetszett, hogy meccs közben többször is variált elől, megnézte melyik támadóhármas működik a legjobban, és a második félidőre azzal is léptünk pályára. Az eddigiek alapján nekem az jön le, hogy belátja, ha valamit hibázik, ha valami nem jó, és megpróbál változtatni rajta.. Előző meccshez képest a szélső védőink is sokkal hasznosabbak voltak amúgy, de ezt már csak mellékesen jegyzem meg.

Persze negatívumok is vannak, említhetném például Iniesta és Busi hihetetlenül "lendületes" játéka.. Nagyon jó lenne, ha Ini idén nem másolná le a tavalyi teljesítményét, és már év elejétől jó teljesítménnyel rukkolna elő, mert ez eddig nagyon kevés tőle. Ideje lenne neki is felpörögni. A játékunkban is van még kivetni való, nem azt akarom mondani ezzel a hsz-el, hogy minden szép és jó, de bőven vannak pozitív dolgok is eddig, csak meg kéne látni..

De mindegy, nem leszek én itt megmondóember, aki akarta, az észrevette a pozitív irányú változásokat - amik egyáltalán nem biztos, hogy elegek lesznek a jövőben, de ezek miatt pont temetni se kéne a csapatot, mert látható, hogy LE változtatni akar, és ehhez idő kell -, akik meg annyit látnak, hogy kikaptunk, meg x-eltünk, azok meg temessék nyugodtan a csapatot meg LE-t 3 felkészülési meccs után - amiken ráadásul a teljes támadósorunk hiányzott..
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.08.06. 23:07:34-kor.
Kash
Entrenador del Barça

2014.08.06. 22:50:13

Felejtsük el a jó egyéni teljesíményeket, a csapat vesztett, innentől nincs miről beszélni.
"Ez jó...A Real eddig minden barátságos mérkőzését elvesztette :lol: "
Mert a mi 1-0-ás győzelmünk, meg az 1-1-es döntetlenünk annyire szupijó volt, most meg fel is sültünk...Haaaaaaaajjjj, nyugi, nyugi...Majd az isteni Lusi Enrique mindent megold.
Nagyon fel lett fújva ez az ember. Olyan érzésem van, hogy a bajnokságért már a bajnoki szezon közepén kiszállunk
Kép
defender3
Entrenador del Barça

2014.08.06. 22:31:13

Volt pár távoli lövés aminek örülök csak még egy kicsit pontosítani kéne a célzókákat. Montoyának nem volt sok dolga de ami olyan volt azt elég jól megoldotta. A cserék után mintha agresszívabb lett volna a játékunk vagy lehet, h csak a fiatalok tekertek, h megmutassák mire is képesek. Inkább most kapjon Bravo potyát mint egy tétmeccsen. Azt leszámítva viszont jól védett. Néha azt vettem észre, h túl nagy lendülettel csúszott ki és vigyáznia kellett nehogy kicsússzon a 16-oson kívülre.
crixus
Entrenador del Barça

2014.08.06. 22:29:03

danianevem írta: Én speciel nagyon örülnék, ha visszatérnénk a Rijkaard-féle stílushoz, már egy ideje nekem is herótom van néha a kismillió passz miatt, főleg, hogy senki sem lőtt távolról. De messzemenő következtetéseket korai még levonni, Guardiola taktikája sem egyből aratott sikert. Enrique meg még próbálgat, kísérletezget.
Abból a szempontból örülnék ennek én is, hogy több lenne a szép egyéni megmozdulás, csel. Viszont ha továbbra is hasonlóan lassan hozzuk majd fel a labdákat, akkor elöl nem lesz elég tér a cselekhez.
A profi futball 2006 óta sokat változott. Ha megnézzük a mostani nagyokat, akkor elmondható, hogy szinte mindenhol a biztos védekezés, a visszazárás az első, talán a Bayern az egyetlen, ahol Pep miatt a labdatartás az első. Rengeteg a jó kontracsapat, akik ha egy Suárez-Messi-Neymar trióval találkoznak, akkor be fogják parkolni a buszt keményen hazai pályán is. Ez az, amit egy gyors, pontos labdajáratás könnyebben ki tudna játszani, mint ha 1-1 játékos megpróbálna átmenni a dupla védősoron....
visca el barca írta: azért komoly ítéletet mondani ugy, hogy az eddigi 270 percből kb 60-on volt normalis kezdőnk, sztem hót' nonszensz. az meg h grimaldo, ié, meg dulifuli milyen gyenge jelenleg nem igazán izgat. sokat egyik sem fog játszani.
Pont az ehhez hasonló hozzászólások miatt írtam, hogy nem a szerkezet a lényeg. :roll: Egyébként pedig ha megnézzük azt, hogy Bartra, Deulofeu, Pedro, Roberto, Rafinha lesznek akiknek be KELL szállni majd nem kevés alkalommal, plusz Rakitic, Busquets, Piqué, akik szinte biztosan kezdők lesznek, akkor korántsem mondanám azt, hogy legyinteni lehet az utóbbi (3) 2 meccsre.
Persze még az elején vagyunk, de akkor is kb. KÉT HÉT :!: és kezdődik a bajnokság... :roll:
roby122
Entrenador del Barça

2014.08.06. 22:19:23

Jó volt a meccs , egészen nézhető és élvezhető volt az előzőekhez képest.
Itt a kezdőben már csak a Neymar-Suarez-Messi trió hiányzott.
Észrevehető volt , hogy támadásoknál , most a 3-4-3 felállás volt jelen , védekezésnél pedig visszatértünk a 4-3-3 ra.
Bravo - Egész jól védett , az első félidőben volt egy hatalmas védése , Hamsik fejesét hárította. Valamint a kifutásai is rendben vannak . Ez az egy potya nagyon nem hiányzott neki , most az önbizalma biztos százról a nullán van. :/ (Én egyáltalán nem ítélem el)

Montoya - egész jól játszott , védekezésben sok feladata nem volt , viszont volt 1-2 jó beadása , fel fog nőni a feladathoz idővel.

Rakitic - pazarul játszott , ezek a testcselek , passzok amiket osztogat zseniális. Munirnak adott egy hatalmas labdát. Nem lesz vele gond. Sokan mondták , hogy Fabregas szintjét bőven nem fogja ütni , hát én nem fogom félteni Rakiticet.

Edgar Ié - jó kis védő lesz belőle , remélem türelmes marad , kivár és majd felkerül a nagyokhoz. Agresszívan szállt be a mérkőzésbe , rendre fellépett a támadásokkal , 2 év múlva a nagyoknál szeretném látni. Ugyanígy Grimaldot és Sampert is és persze Halilovicot jövőre.

Deulofeu szerintem nem véletlen kaphatott csak 15 percet , én nem tudom mit fog vele kezdeni LE , most is önzőik még folyamatosan , mondjuk az utolsó percekre ez lehet , hogy hasznos mert eltudna dönteni meccseket , de hosszabb távon csapatszinten nem lesz hasznos tagja a csapatnak. Szerintem kellett volna még egy évet maradnia az Evertonba , és Tellot meghagyni , Deu. nem fogja bírni a padot azt már most látom.
Pedro - no comment... 3 lövés , mind3 oldalháló. Ő tipikus az a játékos akinek bedják a labdát és az 5 ösről begurítja. Ezvan.
Többiekről nem ejtenék szót , vagy azért , mert nincs nagyon mit , vagy azért mert nem érdemelnek szót.
Összességében jó meccs volt , az eredmény idegesít , mert nem így kellett volna végződnie , de hát a foci egy igazságtalan játék.
danianevem
Entrenador del Barça

2014.08.06. 22:10:15

crixus írta:Amit én látok az az, hogy megpróbálunk majd visszanyúlni a Rijkaard-féle taktikához, ahol elöl 3-4 játékos felelt a támadásokért, a másik két középpályás a védekezésért, stabilitásáért felelt. Az elöl lévő 4-es (régebben Deco-Ronaldinho-Eto'o-Giuly/Messi) sem első sorban az összjáték miatt volt félelmetes, hanem az egyéni villanások miatt. Jelenleg hasonlót tudok elképzelni az Iniesta-Neymar-Messi-Suárez 4esről is.
Én speciel nagyon örülnék, ha visszatérnénk a Rijkaard-féle stílushoz, már egy ideje nekem is herótom van néha a kismillió passz miatt, főleg, hogy senki sem lőtt távolról. De messzemenő következtetéseket korai még levonni, Guardiola taktikája sem egyből aratott sikert. Enrique meg még próbálgat, kísérletezget.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.06. 22:07:07

crixus írta:...
azért komoly ítéletet mondani ugy, hogy az eddigi 270 percből kb 60-on volt normalis kezdőnk, sztem hót' nonszensz. az meg h grimaldo, ié, meg dulifuli milyen gyenge jelenleg nem igazán izgat. sokat egyik sem fog játszani.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2014.08.06. 22:01:56

Nem akarok senkit elkeseríteni, de eléggé alakul egy középszerű Barca az eddig 2-3 meccs alapján. Nem sok új elképzelést láttam eddig a tavalyi csapathoz képest. Most nem a szerkezetről, hanem a játékról beszélek. Sok egyéni hiba, sok pontatlanság, tehetetlenség betömörülő ellenfél ellen. Elöl nincs elég átütőerőnk, amiről nem teljesen az elöl lévők tehetnek, hanem a középpálya is. A védelmünk is elég hajmeresztő.
Az itt agyonsztárolt Claudio Bravo meg: :lol: :lol: :lol:

Amit én látok az az, hogy megpróbálunk majd visszanyúlni a Rijkaard-féle taktikához, ahol elöl 3-4 játékos felelt a támadásokért, a másik két középpályás a védekezésért, stabilitásáért felelt. Az elöl lévő 4-es (régebben Deco-Ronaldinho-Eto'o-Giuly/Messi) sem első sorban az összjáték miatt volt félelmetes, hanem az egyéni villanások miatt. Jelenleg hasonlót tudok elképzelni az Iniesta-Neymar-Messi-Suárez 4esről is.
A véleményem pedig az, hogy ezzel nagyon csúnyán rá fogunk faragni, mert sok lesz a labdavesztés, a védelmünk pedig mind egyénileg mind csapatszinten gyenge ahhoz, hogy állja a rohamokat. Az pedig csak rátesz egy lapáttal, hogy a Pep-Cruyff-féle elképzelésből pont azt vesszük ki, ami az igazi erősségét adta: a csapatszintű támadó és védőjátékot. =D>
Kíváncsi leszek ezek után a következő meccsre, bár lehet, hogy jobb lenne gyorsan túl lenni ezen a szezonon.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.06. 21:59:51

LM10 írta:Palesszal egyetértek, annyit vettem én még észre, hogy támadásnál Busquets a védőkkel egy vonalban van, ezzel 3-4-3ban támadunk, a támadók pedig nem a szélen, hanem majdnem egymás mellett vannak középen, csak szükség esetén futnak ki szélre.
igen, ezt vettem én is észre. támadásban abszolut 3-4-3 van, és a támadó hármas sincs annyira széthúzva.

ami még az első 60 percben feltuno volt, abszolut nem ment a tilitoli, a kp-s megkapta a labdát nem ment 100 passz egymas utan, hanem egyből előre vmlyik támadónak, aki vagy megpróbált lőni vagy bevitte, vagy ívelt. visszafelé nemigen játszottak.

bravo reméljük az évi egy potyáját le is tudta.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Mental_Theo
Capitá del Barça

2014.08.06. 21:57:46

Sajnos nem látom a meccset. Mi a kezdő ? Hogy mentünk ki a 2. Félidőre?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mental_Theo 2014.08.06. 22:01:11-kor.
---=FORCA BARCA=---
ELADÓ DEDIKÁLT Barcelona mezek Certificate-tel, továbbá dedikált Spanyol,Barcastb fotók,kártyák. Iniesta és Messi KLUBVB-s logóval MEZ és NADRÁG!
ha érdekel írj: batikaa@freemail.hu
mess2009
Director del Fútbol

2014.08.06. 21:56:05

nos az, hogy 180 perc alatt gyenge ellenfeleknek egyetlen akciógólt sem voltak képesek rúgni, számomra azt jelenti, hogy ez a torzó alakulat egy lebutított Barca B, és a butítást végzi LE.
ez itt a tragédia nem a befuccsolt igazolások -bár- ő maga is friss igazolás egyelőre nekem úgy tűnik a legnagyobb bukta.
azt még csak megértem, hogy Halilovicsot nem tudja hol kellene játszatni, de Rafinhát?! könyörgöm, az ő embere!
ha valaki lát értelmet ezekben a cserékben árulja el mert én nem azon túl, hogy mindenki játszadozzon egy kicsit.
szomorú!
palesz77

2014.08.06. 21:55:17

Második félidőről:

Rafinha hasonlóan jó volt, mint az első félidő utolsó 15 percében.
Halilovic nagyon nagy király lehet, öröm nézni a srácot, még ha van is hova fejlődnie. Mindenesetre Ininél sokkal lelkesebb volt, jöhetett volna előbb is.
Samper ma nem tündökölt, de talán így is jobb - az biztos, hogy lendületesebb - volt mint Busi.
nagy kedvenc, még ha volt 2 hibája is, de nagyon komálom a srácot. Remélem Matyi távozása után ő lesz a középső védőnk! 8)
Grimaldo meg egy kincs, remélem töretlen lesz a fejlődése, akkor 1-2 éven belül Adrianot válthatja ott a baloson simán.
Deu pedig sajna csak 15 percet játszott, de így is veszélyesebb volt, mint Pedro. Önzőzött megint sokszor, de legalább veszélyt jelentett az ellenfélre.. Az a lövése meg 4-5 ember közt.. =D> Sajnálom, hogy csak ennyi időt szánt neki LE, de lehet nevelő szándékkal..

Bravo meg.. #-o Szegény ember, ez pont nem jött most jól neki..

Nálam a meccs legjobb csapata:
--------------Bravo-------------
Montoya-Bartra-Ié-Grimaldo
-Halilovic--Samper--Rakitic-
-Rafinha--Munir(?)--Deu(?)-

Egy meccsnek jó volt, kár, hogy kikaptunk, győzelmet érdemeltünk volna. De jó lesz ez, amikor már a támadó harmadban is klasszisok lesznek, akik ténylegesen veszélyt jelentenek a kapura.
salas9
Entrenador del Barça

2014.08.06. 21:53:12

Az első félidőben nekem Rakitic és Rafinha játéka nagyon tetszett, illetve Munir jól mozgott be a területekbe, de a helyzetkihasználásával akadt most némi probléma.

A cserék közül, noha sok dolga nem volt, nekem tetszettek megmozdulásai. Rajta kívül Halilovic volt aki ment előre. A kis Deulofeunak pedig valaki adhatna két pofont... Már mikor pályára lépett látszott rajta nem tetszik neki, hogy 15 percet kap. Volt egy szép lövése, meg egy szabadrúgása, de azon kívül... Elveszett labda után nem ment vissza, nagyképű volt a mozgása. Balotellire emlékeztetett. A tehetsége eszméletlen, de az arca... Nem lát tőle semmit [-X
Kép
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.08.06. 21:33:30

Nem ebből a meccsből indulok ki csak sajnos a jelek nagyon arra utalnak, hogy Busi marad a vkp.
danianevem
Entrenador del Barça

2014.08.06. 21:14:09

MessiCesc írta:Iszonyúan fogom sajnálni, ha Masche Busi miatt nem kapja meg a vkp posztot, már pedig nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz meg, ha tényleg 3. számú cséká lett Busi, akkor Masche-ből vagy védő lesz, vagy padmelegítő.
Mascherano nincs Genfben, eddig még nem volt lehetősége bizonyítani. Szóval még nincs veszve a helyzet :wink:
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.08.06. 21:11:30

Iszonyúan fogom sajnálni, ha Masche Busi miatt nem kapja meg a vkp posztot, már pedig nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz meg, ha tényleg 3. számú cséká lett Busi, akkor Masche-ből vagy védő lesz, vagy padmelegítő.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.06. 21:02:12

Kép
Válasz küldése