Megpróbálom leírni röviden, ahogy tegnap láttam. A hozzászólások többségében hiányolták a szélső játékot. Én is abszolút! A kazanyi tizenhatoson belül sokszor 6-7 játékos tömörült, mire odaértünk a labdával. Ennek ellenére a meccs egyes periódusaiban úgy éreztem fokozatosan javulunk és ennek előbb utóbb gól lesz a vége. Ez inkább az első félidőre volt igaz, a másodikban egy idő után túl görcsössé váltunk. Azt hittem a Kazany előbb-utóbb elfárad, de sajna mi produkáltunk ilyesmit, az ellenfelünk fizikálisan nagyon ott van a szeren.
Az ilyen meccseken talán meg lehetne próbálni Messit a bal szélen játszatni, mert a másik oldalról csak befelé tudja hozni a labdát ott meg már úgy is sokan vannak, a középen játékáról nem is beszélve.
És most egy kicsi off. Messiről. Tudom, írhatnám a megfelelő helyre, de a tegnapi meccsen nyújtott teljesítménye ide is elfér.
Ami feltűnő számomra, hogy az eddigi alázat és küzdeni tudás nem fedezhető fel annyira, mint eddig. A labdavesztések száma igen megnőtt, és az elpasszolt labdák után van egy levezető kocogás a kapunk irányába. Tudom, hogy Ő nem védő, de egyszer nem indult el visszafelé, ha esetleg segíteni kell! Lehet, hogy Ő kötetlenül cselezgethet, de nekem nem tetszik, amit látok Tőle mostanában. A Kazany elleni itthoni meccsen, a második kapott gólunk előtt azt hiszem az Ő laza keresztpasszába nyúlt bele egy kazanyi és abból kaptuk a másodikat. "Mindenki" Rafát okolta,(mondjuk, kis rutinnal le lehetett volna lesni a passzt) de a labdavesztés volt a fő momentum. (Ha esetleg nem Ő volt a labdavesztő elnézést Tőle!) Tehát összegezve, az, hogy nem megy valakinek, benne van a pakliban, de ez a hozzáállás Tőle, nekem kevés! Nem ezt szoktam meg Tőle! És itt megkérem az Őt nagyon szerető, többször is regisztráló (hölgyet), hogy ne írja azt, hogy Messi lövését a kapus kivédte, Ő legalább próbálkozik, mert ennél kicsit bonyolultabb a futball, főleg ezen a szinten.
És most vissza a meccshez. Az nyilvánvaló, hogy egy igen jó balszélsőre szükségünk van! A tegnapi játék azt is megmutatta, hogy ez a balszélső jó fizikumú kell legyen. Picit elbizonytalanodtam Robinhoval kapcsolatban, mert ugyan jó playának tartom a brazilt, de egy kazanyi játékos ellen nem biztos, hogy lett volna esélye, lehet megették volna reggelire. A középpályánk Yaya és Keita kivételével nem túl acélos,(termet, fizikum) ezért nehéz ilyen csapat ellen, amikor a középpálya nem tudja átverekedni magát az élő falon. És csak a fizikum nem elég, kreativitásra is szükség van.
A balszélső posztra valami energikus, erős játékos kell, aki ráadásul nagyon jóban van a labdával!
Szerintem minden csapat, aki eredményt akar elérni, ezt fogja játszani, amit tegnap láttunk. Nem lehet Őket hibáztatni, ez az egyetlen esélyük, játékban mindenki felett állunk. A tavalyi évünk túl jól sikerült, felkészülnek belőlünk.(ki több, ki kevesebb sikerrel). Bocsi, kicsit hosszú lett, meg talán zilált is.