Chino írta: ↑2024.08.04. 16:06:30
Szerintem Torre baromi jó volt, mindkét meccsen, jól mozgatta a csapatot, előre felé is agilis volt. Nyilván nem kezdő szint egyelőre, de bőven van benne potenciál. Gündoganon és Raphinhán feltűnő volt, hogy alig láttak még pályát. Az előbbi csinált szép dolgokat, a brazilnak viszont nem emlékszem jó megmozdulására. Ez a következő meccsre biztos változni fog.
Vinicius inkább az elején volt nagyon aktív, le tudta futni a védőket, de amikor őrzőt kapott már nem villogott. Vicces volt látni hogy az USA-ban is mennyire "szeretik".
Van ilyen, mindkettőt pont fordítva láttam.
Torrét nem teljesen, nem volt rossz, de végig mindig az az érzésem volt, hogy nem elég, valahogy a mozgása, a döntései, nem tudom. Raphinha folyamatosan becselezte magát üres területekre és adott belőle 1-2 kulcspasszt is. Pont láttam nála egy taktikai előrleépést, szerintem Flick-kel megbeszélték, hogy baromi jól lát, egy embert bokából le is tud cselezni, legyen ez, egy emberrel vegye fel a harcot, üres területek felé, és abból passzoljon. Jól állt neki, nem is tudom, mennyit csinált ebből röpke 25 perc alatt, 3-ra mindenképp emlékszem. Szerintem az összes csele/megindulása ült, kaptunk belőle szabadot jó helyről, kreált belőle, és volt egész jó lövése amit szögletre védett a kapus (szerintem ott is Darvichtól kapta a labdát).
Gündogannak meg volt 1-2 remek, meg egy szemkápráztató megmozdulása ott a tizenhatos bal oldalán, ennyire kevés perc alatt többet nem nagyon tehetett. Őt remélem korrektül fogja használni Flick végre, nem ilyen zsinórban 10 meccsen 100 percet játszó játékos lesz 33-4 évesen, mint tavaly. Hiányzott tavasszal egy friss Gündogan a csapatból. Ő egy zseni, nem lesz vele sok dolga a németnek, szerintem csak ez az egy, és meglepődnék, ha nem ő lenne megint a legjobb játékosunk.
Vinin amúgy (tudom, gonosz dolog, ez van

) jót röhögtem amikor megpróbálkozott egy Zidane-féle csellel és full merőlegesen kicselezte magát az oldalvonalon túlra.

Amúgy azért sajna nem volt rossz, még ha nyilván nem is volt olyan éles, mint amilyen lesz majd. Utáljuk, de azért szerintem jelenleg csak Mbappé jobb nála a posztján, ha őt balszélsőnek vesszük. Azért remélem, hogy Koundé/Ara leveszik majd, Valléék nyilván nem tudták, amivel nincs semmi gond.
Amit Darvichról írtál, adom, az a labda amit kiosztott, igazi élményszámba ment. És amikor ezt látom, akkor érzem méginkább azt, hogy Torre nem rossz, tényleg agilis is, de közben ott egy ilyen játékos ilyen szemmel, aki ráadásul évekkel fiatalabb. Az sem véletlen, hogy a Gironánál is csak epizodista volt.
Nála azt remélem, hogy volt elég jó ahhoz az előszezonban, hogy befusson érte egy ajánlat.
Fayénak örültem, sokkal, de sokkal jobban nézett ki, mint az utolsó pár B-s meccsen, amit láttam. Volt egy két nagyon szemfüles tisztázása a végén. Tényleg nagy szerencse, hogy nem dőlt ki, nem tudom, mi szükség volt arra a mészárlásra.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy