crixus írta:Egyébként pedig ha megnézzük azt, hogy Bartra, Deulofeu, Pedro, Roberto, Rafinha lesznek akiknek be KELL szállni majd nem kevés alkalommal,
Ebből az 5 emberből 2-ről már tudjuk jó ideje, hogy nem tudnak hozzátenni a játékunkhoz - Pedro és SR -, a másik 3-ból meg Rafinha és Bartra szerintem tök jól játszottak, Deu meg sajnos rohadt önző, de amellett életveszélyes a kapura nézve. Úgyhogy sírni nem fogok, ha az utóbbi hármast kell majd látnom tétmeccsen is..
crixus írta: plusz Rakitic, Busquets, Piqué, akik szinte biztosan kezdők lesznek, akkor korántsem mondanám azt, hogy legyinteni lehet az utóbbi (3) 2 meccsre.
Rakiticcel nem tudom mi bajod volt az utóbbi 2 meccs alapján, tök jól játszik a Horvát.. A másik kettős tényleg elég halovány, bár Busi azért rossznak nem mondható - Pique viszont..
Az egyik legnagyobb probléma szerintem az volt most, hogy nem volt senki, aki elkérje a labdákat a védőktől. Kellett volna egy Xavi szerű játékos, aki mindig megjátszható - mellesleg ebben Thiago is zseniális volt, mindig úgy mozgott, hogy megkaphassa a lasztit -, de mivel nem volt ma ilyen a csapatban, ezért sokszor döcögősen indultak a támadásaink.
De rúghattunk volna vagy 5-6 gólt ezen a meccsen is a helyzeteink alapján, csak néha mi szórakoztuk el, néha meg a kapus védett nagyot. És mindezt úgy, hogy az "igazi" támadóink közül SENKI nem volt a pályán.. A Real 3-ból 3 meccset bukott amúgy halkan megjegyezném, és pont ugyan ezen okok miatt.. Volt egy szem Bale náluk elől. Nem kel lebből komoly ügyet csinálni szerintem, tök logikus, hogy nem olyan jó a pálya utolsó harmadában egy csapat, ha hiányoznak az ászok onnan. Ha nálunk Munir képes lenne arra, hogy eltolja a kirohanó kapus mellett a labdát, akkor mindkét meccsen duplázhatott volna - ha jól emlékszem, de egy-egy gólt 100%, hogy lőhetett volna.
A játékunknak pedig vannak bőven biztató elemei - letámadás pl -, sőt, az edzőnknek is! Az első meccshez képest 100-szor jobban működött a 3-4-3-as támadásépítés, gondolom látta, hogy mik a problémák, és orvosolta azokat.. Az is kifejezetten tetszett, hogy meccs közben többször is variált elől, megnézte melyik támadóhármas működik a legjobban, és a második félidőre azzal is léptünk pályára. Az eddigiek alapján nekem az jön le, hogy belátja, ha valamit hibázik, ha valami nem jó, és megpróbál változtatni rajta.. Előző meccshez képest a szélső védőink is sokkal hasznosabbak voltak amúgy, de ezt már csak mellékesen jegyzem meg.
Persze negatívumok is vannak, említhetném például Iniesta és Busi hihetetlenül "lendületes" játéka.. Nagyon jó lenne, ha Ini idén nem másolná le a tavalyi teljesítményét, és már év elejétől jó teljesítménnyel rukkolna elő, mert ez eddig nagyon kevés tőle. Ideje lenne neki is felpörögni. A játékunkban is van még kivetni való, nem azt akarom mondani ezzel a hsz-el, hogy minden szép és jó, de bőven vannak pozitív dolgok is eddig, csak meg kéne látni..
De mindegy, nem leszek én itt megmondóember, aki akarta, az észrevette a pozitív irányú változásokat - amik egyáltalán nem biztos, hogy elegek lesznek a jövőben, de ezek miatt pont temetni se kéne a csapatot, mert látható, hogy LE változtatni akar, és ehhez idő kell -, akik meg annyit látnak, hogy kikaptunk, meg x-eltünk, azok meg temessék nyugodtan a csapatot meg LE-t 3 felkészülési meccs után - amiken ráadásul a teljes támadósorunk hiányzott..