ZBarca írta:Valaki írta még régebben, hogy LE-nek erős, magas emberekre van szüksége a vkp posztra, ezért favorizálja őt ennyire.
Szerintem nem kifejezetten erős játékos Gumbau amúgy. A magasságával nem lehet vitába szállni, viszont emellé igencsak lassú, a passzjátéka közel sincs azon a szinten, ahol egy Barça nagycsapatában játszó középpályásnak jó esetben lennie kéne, előrejátékban gyakorlatilag nulla, kis területen történő gyorspasszos játékhoz nem elég jó, fejben lassú, helyezkedni nem tud, ha felmegy a támadóharmadba, akkor elég nagy arányban hoz rossz döntéseket (példának okáért előszeretettel ereszt meg erőtlen és pontatlan lövéseket 30-35 méterről), és védekezésben is gyenge, mert lassúságát nem tudja ellensúlyozni intelligens helyezkedéssel (így igen sokszor az egyetlen megoldás számára a szabálytalankodás).
Lehet, hogy ez így túlzónak tűnik, de szerintem aki nézte tavaly a Barça B-t, az nagyjából egyetért velem.

Ha Luchót mindezek a negatívumok nem érdeklik, és ennyire fontos számára Gumbau magassága, akkor legyen, én ezt elég nehezen tudom megérteni, hogy őszinte legyek, pláne, hogy ott várakozik a B-ben Samper, akiben jóval nagyobb a potenciál, mint Gumbauban, és jelenleg is sokkal jobb játékos, mint Gerard. Ráadásul hiába alacsonyabb Gumbaunál, ő is viszonylag sok fejpárbajt nyer, illetve fizikailag sem elveszett.
Ami az első bajnokit illeti, elég szoros meccset várok, pláne így, hogy Piqué sem lesz.

A balhátvéd pozíciója miatt nem aggódnék, ha Lucho számítana Grimaldóra, de mivel nem ez a helyzet, így nagyon remélem, hogy Alba fel fog épülni, ugyanis sem Adrianót, sem Vermaelent nem szeretném látni azon a poszton. Erre a kezdőre számítok: Ter Stegen/Bravo - Alves Bartra Mascherano Alba - Rakitic Busquets Iniesta - Messi Suárez Rafinha. Bár azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy Rafinha visszalép a középpályára, Iniesta pihen, előre meg jön Messiék mellé Munir vagy Sandro.