Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Csak az a baj, hogy amikor 20 m-re vagyunk a kaputól, akkor - minden túlzás nélkül - általában 8 mezőnyjátékos van a kapu és a labda között - csak az ellenféltől. Annak meg semmi értelme, hogy belelődözzük folyamatosan a védőfalba, hogy a lepattanóból lekontrázhassanak 20-szor egy meccsen minket.mahitoo írta:Ne szórakozzunk már, 20-ról ilyen lövőtechnikákkal, izomzatokkal bármelyik játékosunk tudna gólokat lőni. 20 méter?![]()
Ne szórakozzunk már, 20-ról ilyen lövőtechnikákkal, izomzatokkal bármelyik játékosunk tudna gólokat lőni. 20 méter?hajnesz írta: S ki rúgjon harmincról gólokat? Erre a csapatból egyedül talán Rakitic lenne képes, de 20méterről mondjuk nem kis szerencse is kell a gólhoz,főleg,hogy előtted van a blockban minimum 2ember. Mi nem vagyunk egy Stoke szintü kiscsapat,hogy mindent kapura lőjjünk,aztán ahogy esik úgy csattan. Győzelmi kényszerünk van, más szint stb.
Megérteném,ha Snijder,Rakitic,Yaya középpályával állnánk ki minden meccsen, a két szélső támadónk meg Ronaldo meg Bale lenne. Igen,ezek a játékosok 10ből mondjuk 1szer eltalálják úgy a kaput,hogy nagyon veszélyes helyzet legyen. De Iniesta távoli lövése néha alig repül el a kapuig,meg néha már abban is kételkedek,hogy bele tud-e rúgni a labdába egy nagyot telivel?
S ki rúgjon harmincról gólokat? Erre a csapatból egyedül talán Rakitic lenne képes, de 20méterről mondjuk nem kis szerencse is kell a gólhoz,főleg,hogy előtted van a blockban minimum 2ember. Mi nem vagyunk egy Stoke szintü kiscsapat,hogy mindent kapura lőjjünk,aztán ahogy esik úgy csattan. Győzelmi kényszerünk van, más szint stb.Samper írta:Már hogy az ördögbe ne lenne harmadik lehetőség: távoli lövések kellenének és a lepattanók gyors megjátszása.hajnesz írta:Nagyjából két választásunk van, mikor egy csapat ennyire beáll bunkerbe.
1. Ívelgetünk,és majd egy beakad
2. Nyomjuk a Tiki-takát ész nélkül, meddő fölénybe kerülve, "but we have possession",hogy éljek Xavi szavaival
Más megoldás nagyon nincs, akármelyik taktikával kapunk ki,megy a fikázás fórumon.
Már hogy az ördögbe ne lenne harmadik lehetőség: távoli lövések kellenének és a lepattanók gyors megjátszása.hajnesz írta:Nagyjából két választásunk van, mikor egy csapat ennyire beáll bunkerbe.
1. Ívelgetünk,és majd egy beakad
2. Nyomjuk a Tiki-takát ész nélkül, meddő fölénybe kerülve, "but we have possession",hogy éljek Xavi szavaival
Más megoldás nagyon nincs, akármelyik taktikával kapunk ki,megy a fikázás fórumon.
Nem optimizmusról van szó, legalábbis próbáltam realista (nem félreérteniRes írta:Talán igazad van. Örülök az optimizmusodnak. Sajnos Inivel kapcsolatban egyetértek. Egy másik csapatban lehet, hogy újra szárnyra kapna. Busi helyett én Masq pártján állok. Szerintem vétek őt középső védőként játszatni, miközben a saját posztján világklasszis.
Mondjuk szombaton pont két középpályásunk volt az aki az első félidőben ziccerbe került. Ennek ellenére tényleg a középpálya az ami kevésbé szuperál, de más is a szisztéma, mint anno Pep idejében egy pályafutása csúcsán lévő Xavival és Inivel. Most sokkal defenzívebb, nagyobb hangsúly van a labdaszerzésen, az ellenfél kontráinak megakadályozásában és ez nem feltétlenül megy a támadójáték rovására, mert az elől lévő hármas érzi egymást és nem csak a befejezés a feladatuk. Abban a fénykorszakban sokkal kevesebb volt a játék a támadóink között és ez nem is baj, mert alapvetően a gólok számával sincsen baj. Persze megesnek az ilyen meccsek, de a nagyobb csapatoknak is elrámolunk nem is keveset. Jó példa az Atletico, akiknek a védelme az egyik legjobb és legkellemetlenebb a ligában, mégis jól megpakoltuk őket, a Villarreal detto, vagy a PSG akinek mind a kp-ja, mind a védősora az egyik legjobb Európában mégis kaptak két meccsen 5 gólt. Ezt csak azért hoztam fel, mert folyamatosan ment a szöveg, hogy a nagyobb csapatok erős védelme ellen kevesek vagyunk. És a buszos védelmeket is sikerült legtöbbször áttörni, most is lett volna rá lehetőség, de a helyzetkihasználásunk ismételten kritikán aluli volt. Ez volt egész ősszel a legnagyobb bajunk. Emiatt vesztettünk rengeteg pontot, elég csak visszagondolni a Celta elleni meccsre.Res írta:Igen, tipikus. Ha nem tudunk középen támadást vezetni próbálkozunk beadásokkal. Ami engem immár sokadszor megijesztett az az enervált középpályánk. Anno ez volt az erősségünk: a kreatív középpálya. Ezt pótolni nem lesz könnyű. Messi próbálja ugyan átvenni az irányító középpályás szerepét (visszalép, vagy mint ezen a meccsen is kihúzódik jobbra), de így meg nincs aki gólt lőjön...S.Agüero írta:46 rossz beadás.
https://www.youtube.com/watch?v=z4RgBwHVsFo" target="_blank
Persze, nem is komolyan gondoltam. Csak ezzel akartam hangsúlyozni, hogy a milliós sztárokon kívül milyen szegényes a választék.visca el barca írta:az épkézláb meg a munir szavak idén nem nagyon fértek meg egymás mellett.Yokozuna írta:Gólhelyzet és kapuralövés nélkül eltelik két félidő, és van aki Mathieu teljesítményével elégedetlen.
Nevetséges egy Barcelona esetében, de nincs épkézláb becserélhető támadó, akiben legalább a remény megvan a gólszerzésre. Kár, hogy Munir már nincs, talán segítene a góllövésben.
Igen, tipikus. Ha nem tudunk középen támadást vezetni próbálkozunk beadásokkal. Ami engem immár sokadszor megijesztett az az enervált középpályánk. Anno ez volt az erősségünk: a kreatív középpálya. Ezt pótolni nem lesz könnyű. Messi próbálja ugyan átvenni az irányító középpályás szerepét (visszalép, vagy mint ezen a meccsen is kihúzódik jobbra), de így meg nincs aki gólt lőjön...S.Agüero írta:46 rossz beadás.
https://www.youtube.com/watch?v=z4RgBwHVsFo" target="_blank
Az miért temetés, ha megfogalmazok egy kritikát a csapat aktuális mérkőzése után?! Amikor egy meccs után elkezdődik a jól ismert szöveg, hogy adjunk el legalább 3-4 játékost, esélyünk sincs már a bajnokságra stb., úgy hogy egy héttel ezelőtt még olyan hurráoptimizmus volt, mintha BL-t nyertünk volna, LE meg egy zseni, most meg egy dilettáns senkiházi. Plusz az olyan szövegek, hogy helyzetünk sem volt, örülhetünk, hogy 3 alatt megúsztuk. Na erről beszélek.mess2009 írta: ti pedig jó lenne, ha azt vennétek itt észre, hogy kényszeresen előjöttök ezzel a..."temetői hangulat..."jelzőkkel!
miközben ha végigolvasom a szöveged érdemi részét, annál temetőibb nem is kell!más..: éppen LE. nyilatkozta, hogy mindent meg akar nyerni.. ez önmagában is égés...
kontra játék: nem nekünk kellene kitalálni , hanem éppen LE. nek (gondolom én.) a példákat pedig nap mint nap láthatod, hogy hogyan kell...(mondjuk úgy, hogy nem állandóan az ellenfél térfelén passzolgatsz, vagy úgy hogy figyelsz és ha lehetőség adódik tudatosan indítasz pl. szögletek után, váratlan labdaszerzést követően stb.....
nyilván lehet más a véleményünk, de ha azt mondod, hogy tegnap jó volt a taktikánk !? nos akkor tévedsz.
a cserék? semmit nem jelentettek éppen mert a taktika nem javult, még nagyobb presszió, még több elbaltázott beadás ....
azzal viszont egyetértek, hogy a Malaga jól játszott és jó taktikát valósított meg ellenünk!
csak az a baj, hogy ők nem az a csapat akikre én azt tudom mondani egy sima itthoni meccsen, hogy ok. ha megnyerték had vigyék...
Nem voltam elégedetlen Matyival, csak annyit jegyeztem meg, hogy nem lehet Masch alternatìvája, ebből jött az egész.Yokozuna írta:Gólhelyzet és kapuralövés nélkül eltelik két félidő, és van aki Mathieu teljesítményével elégedetlen.
Nevetséges egy Barcelona esetében, de nincs épkézláb becserélhető támadó, akiben legalább a remény megvan a gólszerzésre. Kár, hogy Munir már nincs, talán segítene a góllövésben.
az épkézláb meg a munir szavak idén nem nagyon fértek meg egymás mellett.Yokozuna írta:Gólhelyzet és kapuralövés nélkül eltelik két félidő, és van aki Mathieu teljesítményével elégedetlen.
Nyilván így kellett volna lenni.mahitoo írta:Normandia, ez egy nagyon régóta bevett szokás, kb minden csapatnál. Pl Real-nál nem Ramos és Pepe szokta a gólokat fejelni szögletnél, szabadrúgásoknál? Na mivel ők, ezért addig ott is a szélső védők, vagy más biztosít addig.
Hát igen, pont mint minden szögletnél.. Alves és Alba biztosítottak hátul, amíg a magas játékosok megpróbáltak gólt szerezni.Normandia írta:
Ok, de akkor hol van aki felveszi a pozicióját, vagy Alvesnek kellett mind két védőnket pótolni? Figyu Danigyerek, felmegyünk Matyival fejelni, addig te vagy a kh egyedül, ....vagy nem.
Ok, de akkor hol van aki felveszi a pozicióját, vagy Alvesnek kellett mind két védőnket pótolni? Figyu Danigyerek, felmegyünk Matyival fejelni, addig te vagy a kh egyedül, ....vagy nem.palesz77 írta:Mondjuk szögletnél előfordul az ilyen..Normandia írta: Hát ez az.
Hát ez az.S.Agüero írta:Mondjuk ő is felment fejelni?Hát ez az, semmit sem tett hozzá. Az, hogy Pique felment fejelni és ott ragadt még megértem, de hol a bánatban császkált Matyi koma a gól előtt? Szerencsétlem Alvest savazzuk rendessen, de azt senki sem veszi figyelembe, hogy a másik védőnk merre járt éppen. Tök egyedül bénázott bananos Dani.
Egyébként meg nem képes arra amire Masch.