2009.02.25. 01:01:33
Hát az az igazság, hogy ezután a meccs után három tanulságot vonnék le, kettő ebből még megalapozatlan, a harmadikat viszont húde sok ideje mondom már...
1. Puyollal csak 3 középső védős rendszer van, balszélsős nincs.
2. Sergivel kapcsolatban nem biztos hogy igazam volt, nagyon csikó még komoly meccsekhez. Nem tudja ilyeneken semmiképp azt hozni, mint Iniesta tudná ott középen. De persze ez egy meccs alapján csak.
3. amit már megannyiszor láttunk, főleg mostanában, és hát elég rég mondogatom is: olyan szinten felesleges, sőt majdhogynem ártalmas 3 igazi csatárral játszani, hogy még. Henry a 94 perc megszokott semmin kívül 1 perc alatt megmentette a becsületünk, így nyugodt szívvel mondhatom, hogy tök mind1, hogy Samu-Messi, Messi-Henry, vagy Henry-Samu van fent, de melléjük játékrendszertől függetlenül erőszakosabb, védekezőbb, labdatartóbb, jobban passzoló, és a Samu-Henry párosnál kombinatívabb játékos kell. Akár legyen az Hleb, akinél végre el kéne érni némi játéklehetőséggel a bajnokságban, hogy belelendüljön, akár Iniestával ott, de a tegnapi keretek közt akár még a Keita-Busquets-Touré-Xavi kpvel is inkább, mint három vérbeli csatárral. Idegenben, nagy tétnél, nagy csapat ellen...
Annyira tisztán látszott a tehetetlenség, mint már nagyon rég nem. ácsorog a három csatár, a többiek meg körbefocizzák a védelmet amig el nem vesztik a labdát. Értelmes megmozdulás kapu felé már nem volt, képtelenség passzolni. Nagyobb mozgástér kell a csatároknak, nem egy stabil variálhatatlan felállás, sokat kell mozogniuk, hogy megjátszhatók legyenek. Otthon meg kisebb csapatok ellen 7 csatárral is játszhatunk ha hátul Puyol, Touré meg Xavi... a BLben nem.
Egyébként meg aki nagyon kifogásolható, az Messi, nemtom mi történik nála, de kimászhatna már... kéne egy jólsikerült gól vagy valami, az tuti kibillentené. Mindig kiszokta.
Aki még igazán katasztrófa ismét, az Alves... nemértem hova tűntek a jó kis mély beadások, egyszerűen szörnyű. A végére legalább a cselekből lett pár, meg a védekezésbe is belejött.
Valdes 2. nagy hibája, gólt benézte rendesen. Nem mondom h feltétlen kiszedte volna, de hogy mi az atyaúristenre futott ki, mert hogy kifutott, azt valaki elárulhatná. Elképesztő bamba a gyerek, nagyon ajánlom h ilyen több ne legyen, mert elveszti az érinthetetlen státuszát, nem csak nálam..
Amúgy hajtott azért a csapat, Touré, Rafa többnyire és Piqué is, Xavi.. Eto'o.. nem életük formája, nem életük meccse, de jók voltak aránylag.
Majd csak kijutunk ebből a völgyből, csak a BLben bent kéne maradni azért.. Bajnokságban még van elclassico, meg 7 pont előny..
Az eredmény szuper amúgy, bár jobbat vártam. Nem lesz egyszerű, de otthon könnyebb lesz. Mi állunk továbbjutásra, ez nekem momentán elég. Ha végigszenvedtem a meccset, legalább ennyi jár.
Pepről annyit, hogy a 3 csatáros töketlenkedéssel tele a hócipőm, igenis vannak helyzetek amikor erről legalább minimálissal el kell mozdulni. Akár maradjon ugyanúgy balszélső támadó, de más típusú játékos kell, mint a mostani három csatárunk bármelyike. A cseréjét én is megléptem volna, azzal elégedett voltam.
Egy kicsit több mozgásra bírhatná a csatárokat, még akkor is ha hárman vannak. Nem igaz hogy ő nem veszi észre, amikor Xavinak a keze leszárad már a mutogatástól, mert olyan vérszegény az első szekció helyezkedése.
És mielőtt még valaki azt találná mondani, hogy nem érdemli Pep a kritikát, hát inkább ne tegye. Baromira lehet nála is számonkérni dolgokat azért, nem csak a sajtószobában kell jófejnek lenni. Kétségtelen hogy mennyire rendbekapta ezt a keretet, node senki se hibátlan. Megjegyzem szegény, ezért 1000x melegebb éghajlatra elküldött Rijkaardunk taktikai repertoárjánál nem villogtat sokkal többet ő sem egyenlőre.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila