Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Bestbarca
Entrenador del Barça

2014.02.02. 23:26:05

"Megfogalmaztad a lényeget. Mindenki azt írja, hogy egész szezonban nem hajtunk, nem érdekli őket az eredmény stb. Az a Getafe elleni meccs pedig nem volt olyan rég."

Érdekli őket,és nem arról beszélt itt senki hogy sosem hajtanak...Csak sajnos néha akármennyire is akarnak már nem ugyan az a lendület...Más úgy küzdeni hogy halomra nyertél mindent,vagy még mindenre vágysz...Xavinak vagy Ininek pl a bajnokság megnyerése már magától értendő dolog,nem motiválja őket úgy mint az első vagy ha sok év után újra mennének a címért...És ez a csapat jó részére elmondható,és néha ez ütközik ki a pályán...Mindíg minden csapatnak van amikor vmiért nem megy úgy,ilyenkor jön az hogy lélekből hogy tudnak hajtani,amikor marhára fáj,és nincs kedvük...És nálunk ez jön ki,hogy ilyenkor kevés a belső tűz...Nem véletlen hogy hiába sikeres egy csapat,mindíg frissíteni szoktak a jó edzők,hogy ne laposodjon le a gárda...

Ilyenkor egykét friss játékos sokat tud dobni az egész csapaton,az ő szenvedélyük magával ránthatja az egész brigádot...No ezért is hiányzik jelenleg Neymar,mert ő még nagyon akar...Továbbá Alexis,Alba,és Cesc még azért ilyenkor is a jobbak közt van,mivel ők sem tudtak még sokat letenni itt az asztalra,közel nem elégedettek...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.02. 23:12:33

kristop írta:
Chino írta:Viszont ha tényleg katasztrófa van és már nem hajt a csapat, miért volt oda mindenki mondjuk a Getafe meccs után, hogy mennyire motiváltak és nem adják fel a fiúk?
én nem láttam a valencia ellen meccset, de azért erre valószínűleg így is tudok válaszolni.

a getafe elleni meccsen nagyon hajtottak, most meg nem :)
Megfogalmaztad a lényeget. Mindenki azt írja, hogy egész szezonban nem hajtunk, nem érdekli őket az eredmény stb. Az a Getafe elleni meccs pedig nem volt olyan rég.
Forca Barca!!!!
kristop
Entrenador del Barça

2014.02.02. 23:08:22

Chino írta:Viszont ha tényleg katasztrófa van és már nem hajt a csapat, miért volt oda mindenki mondjuk a Getafe meccs után, hogy mennyire motiváltak és nem adják fel a fiúk?
én nem láttam a valencia ellen meccset, de azért erre valószínűleg így is tudok válaszolni.

a getafe elleni meccsen nagyon hajtottak, most meg nem :)
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
szarvasember
Barça B

2014.02.02. 23:06:23

Nyilván van bennem némi elfogultság, DE szerintem ezt az 1pontot sem éremelte meg a királyi gárda.Bilbao már az első 20percben eldönthette volna a találkozót,de így izgibb lett.:D
Ronaldo pedig egy hisztis kislány...kikarmolja az ellenfelét,dühkitörések,sírás megspékelve némi egoizmussal..
Visca el Barca Visca el Catelunya
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.02.02. 22:57:39

Nah legalább nem harmadikok vagyunk.
Tobias88
Entrenador del Barça

2014.02.02. 22:35:58

Mekkora Atletic gól volt te jó ég.

Ez a Cé meg egy lány. Sír az aranylabda átadáskor, most meg hajat tép meg karmol, hihetetlen.
94:39 6 - 1
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.02.02. 22:23:33

Így is sikerült gólt rúgniuk. 10 perc focival.
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.02. 22:03:51

Akkora hajtást a Madridon se látni, pedig nekik most hatalmas esélyük lett és dupla annyira menniük kéne. Amúgy meg Albat kb annyiért állította ki a bíró, mint amennyit Alonso csinált. Ha egy kicsit tökösebb a Bilbao kettővel mehetnének.

Viszont ha tényleg katasztrófa van és már nem hajt a csapat, miért volt oda mindenki mondjuk a Getafe meccs után, hogy mennyire motiváltak és nem adják fel a fiúk?
Forca Barca!!!!
Tobias88
Entrenador del Barça

2014.02.02. 21:53:19

Madridiak nem futottak azért annyit, a Bilbao fut mint a güzü. Szó szerint lefocizzák a Madridot, de majd az első kapuralövéséből a Madrid majd vezet és 1-0ra nyer...
94:39 6 - 1
Nem Ede72
Jugador del Barça

2014.02.02. 21:27:56

aynas írta:Azt írják páran, hogy a Valenciának szerencséje volt, mert kb. ahányszor a kapuig eljutottak,abból gól lett.
1-0-nál volt egy szögletük, amikor Viktor kijött a rokonok elé, ott nagy mákunk volt, hogy nem kaptunk gólt.
2-1nél kaptunk egy ajándék tizit.
2-2nél a harmadik bekapott gól előtti jelenetet nézzétek vissza. Az ellenfél bedobással jön a 16-os oldalvonalánál... Az a védekezés vérlázító, ilyet nem lehet megengedni.
és ehhez még annyit tennék hozzá, hogy a Bilbao-Madrid meccsen mindkét csapat annyit futott 25 perc alatt, mint a Barca az egész meccs alatt..Messivel, meg Busival az élen....
aynas
Capitá del Barça

2014.02.02. 21:23:54

Azt írják páran, hogy a Valenciának szerencséje volt, mert kb. ahányszor a kapuig eljutottak,abból gól lett.
1-0-nál volt egy szögletük, amikor Viktor kijött a rokonok elé, ott nagy mákunk volt, hogy nem kaptunk gólt.
2-1nél kaptunk egy ajándék tizit.
2-2nél a harmadik bekapott gól előtti jelenetet nézzétek vissza. Az ellenfél bedobással jön a 16-os oldalvonalánál... Az a védekezés vérlázító, ilyet nem lehet megengedni.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2014.02.02. 21:05:28

Én ugyan nem láttam a tegnapi meccset, így érdemben nem is tudok sokat hozzáfűzni, de egyvalami nagyon böki a csőrömet, mégpedig Mascherano nyilatkozata. Mi az, hogy "szétestünk"??? Ezt tényleg komolyan gondolta? A Barca hazai környezetben egy döcögő középcsapat ellen egygólos hátrányban szétesik? Ugyanezek a játékosok pár éve még vert helyzetből simán felálltak nem 1, nem 2, hanem nagyon sok meccsen, ennél sokkal de sokkal komolyabb csapatok ellen is és nem csak hazai pályán. Ez a nyilatkozat viszont most borzasztóan magyaros és olcsó kifogásnak tűnik. Ha már az ilyen rutinos játékosok megzuhannak 1 gólos hátrányban, mit várjunk a többiektől? Mit várjunk egy City vagy Bayern ellen?
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.02.02. 20:43:46

Egyszer minden sorozat megszakad, 59(?) fordulón keresztül vezettük a ligát, inkább most veszitsük el az első helyet mikor még lesz esély előzni :wink:

De azért nagyon-nagyon javulni kell ahhoz, hogy ehhez legyen esélyünk :!:

Visca el Barca!
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.02.02. 20:40:38

Igaz, nem is őket akartam hibáztatni. De tényleg furi, hogy a meccs nagy részében mindig csönd van.

Igen, hozzáállás kérdése az egész. Jöhet ide bárki, ezekből a jàtékosokból már többet nem tud kihozni senki.
Normandia
Director del Fútbol

2014.02.02. 19:49:13

"[quote="Vakmacska"]„Néha úgy érzem, mintha idegenben játszanánk – nyilatkozta Dani Alves a Valencia elleni vereség után. – A csapat és a közönség közötti kapcsolatnak pozitívnak kellene lennie.”

Ehhez nem lehet már mit hozzáfűzni....

De az egyszer biztos, hogy a Barca stadiont nem rengetik meg a szurkolók kiabálásai, skandálásai, szurkolásai.[/quote]"

Ez így van, de a satnya játékért nehogy már a néző legyen a hibás. Egyébként pedig simán hallható volt az ellenfél vezetésénél hogy buzdítják a Barcát. =D>
Az igazság, hogy el lettünk kényeztetve és akármilyen játék már nem elégiti ki a publikumot. A mércét Alvesék állították fel évekkel ezelőtt és bizony ha nem ugorják meg, akkor ennek nem fog örülni a CN közönsége. Főleg ahogyan tegnap játszottak. Itt lentebb volt egy elég hosszú hozzászólás aminek szinte minden sorával egyet tudok érteni és a probléma okait is jól látja a fórumtárs. Nem a közönség a hibás a lélektelen játékért. [-X

"Ez kérem szépen hozzáállás beli probléma,nem kvalitásbeli,nem taktikai probléma,hozzáállással van itt baj...Halomra nyerte magát az egész gárda,a végtelenségig sztárolták őket,legendák már...És ha akarnak ha nem, nem tudnak úgy hajtani,mint 2009ben...És ez jön ki a meccseken.."
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.02.02. 17:18:44

Az is baj, hogy az elmúlt években tényleg kétcsapatos lett a bajnokság.
Most végre lett egy harmadik befutó is, amire talán még jobban oda kell figyelni.
balintbarca
Barça C

2014.02.02. 17:10:23

Nem hiszem el, hogy valakik itt Fabregast szidják, nálam ő eddig a szezon legjobbja, fantasztikus passzok, gólok, és önzetlen. Szintén nem értem Pedro szidását, ő sztem mindig fut, hajt. Messi tényleg halovány volt. Valdes eddig káprázatos, tegnap béna. Alvesről annyit, hogy nem egy nagy játékos, de montoyánál klasszisokkal jobb, montoyát úgy zavarnám el! Az edzőnkről meg... Hát, ősz óta nem igazán bírom, nem mer cseréket bevállalni, semmi. Ilyen csapattal meg én is nyernék meccseket.
Bestbarca
Entrenador del Barça

2014.02.02. 16:27:16

Igazából persze lehetne szidni ezt azt,de tegnap ismét nagy nulla volt a komplett gárda...Alexisben láttam még némi akarást,de rajta kívül mindenki csak kóvájgott a pályán...Ez a csapat belefáradt...Ha először látnám ezt azt mondom jó hát van ez így,de Pep utsó éve óta ez látható minden év elején rendre...Halálra nyerték magukat,és nincs meg az a tűz az emberekben ami kellene...És ez jön ki a pályán...Ez nem taktika,nem felállás kérdése,és nem is a játékosok minőségével van a gond...Jó példák tegnap:

-Az elős gól előtt amilyen enerváltan majd lesz vmi alapon csúszott oda a középpályán nem is tudom ki,mind1 is,simán el kellett volna hozni a labdát,ha egy pici lelkesedés van benne elhozza,nem is értettem hogy nem sikerült...Utánna a védelem már kb tehetetlen volt,lendületből akkora üres terület volt,az már nem az ő saruk...
-Alves a második gólnál,sztem nem kell ragozni...
-A harmadik gólnál meg kb 3 ember ott állt ímmel ámmal próbáltak beleérni,de semmi lendület,pont ezért pattant szerencsésen vissza a valenciai elé,középen Pique meg aludt egyet gondolta úgyse jut el oda a labda,azt amikor meg átment 2 emberen a szélső már hiába mozdult...

Ez kérem szépen hozzáállás beli probléma,nem kvalitásbeli,nem taktikai probléma,hozzáállással van itt baj...Halomra nyerte magát az egész gárda,a végtelenségig sztárolták őket,legendák már...És ha akarnak ha nem, nem tudnak úgy hajtani,mint 2009ben...És ez jön ki a meccseken...Ha van kedvük játszanak, ha nem akkor lötyögnek egyet azt vhogy úgys nyerünk gondolják,mert a csapatok 99%ánál annyival erősebb a Barca,hogy általában így is szokott lenni...

Eddig Messi volt a megoldás erre,ő mindíg akart focizni,de egyre inkább úgy érzem,hogy a sok rúgás,meg szemét undormány védekezés az ő kedvét is elvette...Megoldás,új emberek a csapatba...És hát igen,azért Alexis aki még szeretne nyerni dolgokat pörög is,Alba sem épp a lustálkodós,illetve Neymar amikor játszott azért ő mindíg ment előre bizonyítani akar nyílván...Ezért is hiányzik ennyire...Ha van meccsenként egykét ember aki elől mennie akar gólt akar rúgni,akkor zsugázik velük a csapat,különben elalszik meccse közben a társaság zöme...

Megjegyzem azért a szerencsét is nélkülözzük újabban,szal ez is,hogy a 3 gólból 2 legalább mázli volt,a Valencia elől nem tudott hibázni,ami tekintve ezt a gárdát kb lehetetlen esemény, de most pont megtörtént...A kapusuk naná hogy most volt e a legjobb...A bíró rendre fújt amint Valencia játékos megbotlott...Okés kaptunk egy kérdőjeles 11est,de az a kiállítás is mi volt már...Ha a madrid van a pályán laza 3-0 az fix,náluk a fűcsomó tuti a kapu mellé terelte volna a 3 kapura lövést,nem lett volna kiállítás,és Cica rendre teliberúgta volna Benzemat akinek a hátáról bepattant volna 3...Kb...Továbbra is vicc hogy sokkal rosszabb teljesítménnyel lazán nyertek meccseket,bezzeg mi naná hogy benyaljuk ha rossz napunk van,azonnal...Fogom a fejemet mekkora máker a Real,de nem csak idén,úgy 10éve...No mind1...Ettől még lehet előttünk lesznek,ha megérdemlik ha nem...Csak így extra bosszantó...De csak magunknak köszönhetjük...

Hogy ezzel mit lehet kezdeni ami szitu van,jó kérdés...Nyáron ki kell rakni egy-két játékost...Az nyílván nem opció hogy kirakjuk a legendáinkat,akármennyire is megérdemelné egykettő...Soha a büdös életben nem fogjuk eldani Xavit,Init,de Cesct sem...Nem is biztos hogy el kell...A frissítést úgy oldanám meg,hogy Alves pl a hóhérnak nem hiányozna,sőt...Mascheranonak viszlát...Középpályán közölném Xavival hogy Cesc Ini alap,kiegészítő embernek marad ő...Továbbá Busi a jó kérdés,sztem az egyik legfőbb baj az ő hanyagsága,pláne hogy a legfontosabb pozíción van...Én továbbadnék Songon,nem ide való,és hoznék egy pengés erős fiatalt hogy tessék Sergio őt szorítsdd ki...Valdes helyett meg úgyis jön Ter Stegen,bár idén nem VVvel van a baj,de legalább vérfrissítés...Kb így lehetne a realitásokon belül újra igazán ütéképes csapatot létrehozni...Egész egyszerűen több mitovált ember kell a keretbe,akkor a meglévő emberek is másképp mozognának...Pl Ini,Pique,Busi,de akár Messit is mondhatnám sajnos újabban...nem a minőséggel vagy a csapatjáték nem ismeretével van gond azért ez elég egyértelmű...

Idén továbbiakban mit lehetne...Hát Tata felismerhetné hogy Mascherano ha argentín ha nem nem való fix kezdőnek...Barthra kell a helyére aki tehetséges és legalább magas,hátul 2 törpével még megoldjuk 3mal már nem fog menni...Elől ha visszatér Neymar sztem a lendület is vissza fog térni a támadásokba,mert ő akarni fog, menni fog kapura...Az ő szenvedélye át fog ragadni a többiekre is...A középpálya jó kérdés,nagyon belenyúlni nehéz,én továbbra sem tartom jó ötletnek Xavi mellőzését Cesc szerepeltetését...Cesc remek,Ini helyén,hátrébb túl fegyelmezetlen...Inkább legyen ott Xavi aki meg túlfenyelmezett,de leglább nem kontráznak meg minket olyan könnyen,mint amikor Cesc elszórja a labdákat...Előrébb Ini posztájn Cesc lazasága erény,hátrébb hátrány...Hogy aztán Cesc vagy Ini játszon e meg, hogy jó kérdés...Egyszerre ne,előlre kell a 3 mozgékony támadó,meghogy ténylegesen legyen aki rá is lövi...Cesc veszélyesebb előre tény,ugyanakkor Ini azért jobb egy fokkal a letámadásban,labdatartásban,és nem mindíg a direktebb játék a jobb,pláne ha lesz elől egy Neymar is aki tuti több labdát fog veszteni,pont azért meg megpórbál dirketebb lenni,kapura törni...Mellé inkább Ini kell...Amúgy sztem azt kellene,hogy cserélgetni a Xavi-Ini-Cesc hármast,a meccs képétől, formától függően rotálni...Azt hogy mi lesz ebből azt egészből jó kérdés...Lehet hogyha leszorulunk az első helyről jelenleg,jót is fog tenni,talán felébrednek hogy hohó nem úgy van az...Sztem jobbat tenne,mintha mázlival ott maradnánk,vhogy azt érezhetnék,hogy mindent megúszunk úgyis...Hát hajrá,Visca el Barca!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.02.02. 15:13:59

„Néha úgy érzem, mintha idegenben játszanánk – nyilatkozta Dani Alves a Valencia elleni vereség után. – A csapat és a közönség közötti kapcsolatnak pozitívnak kellene lennie.”

Ehhez nem lehet már mit hozzáfűzni....

De az egyszer biztos, hogy a Barca stadiont nem rengetik meg a szurkolók kiabálásai, skandálásai, szurkolásai.
JOseppe
Jugador d'estrella

2014.02.02. 15:07:49

A Facen is rengetteg kommentet olvas az ember és a többség is úgylátja, hogy a csapat fordulóponthoz érkezett.Elképesztő hogy mégiscsak beigazolódott a gyanúm és ez a védelem Maschal az élen ismét megmutatta hol tartunk, az ember reménykedett de mostmár nincs kétség hogy ez a védelem D.Alvéssel és a két kh-val az élen 0. #-o Martinó személyével nincs bajom, de mostmár félek tőle hogy hamarabb megbukik mint Titó annó. persze hogyha így haladunk továbbra is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára JOseppe 2014.02.02. 15:23:15-kor.
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.02.02. 15:03:25

pep71 írta:
Initom írta:Valszeg' akkor mégsem Pep volt a hülye mikor ki akarta rúgni Fabregast Piquet és még pár embert.
Elszállt kicsit a srácokkal a ló,mostanra nagy lett a mellény úgymond ,kiskirályok lettek... :roll:
Ez a Fabregas szidás, már régóta sláger, holott, mióta itt van szerintem több gólt és több gólpasszt jegyez mint Xavi vagy Iniesta...Az egész csapat van szét esve szvsz, nem játékosokra kéne lebontani ezt a sz.r játékot, egyszerűen nincsen meg a tűz a csapatban. Fabregast se lehet összehasonlítani az Arsenalos korszakával, mert ott megszakadt a pályán minden labdáért, de mióta a barcába jött, teljesen lelassult és elkényelmesedett, ahogy Song is, de ez az egész csapatra elmondható.
Hogy Song hogy játszott, nem tudom, sosem láttam őt.
De az biztos, hogy még a fiatalok sem tudnak lendíteni a játékon, rajtuk sem látszik a teperés.
Nem tudom mit lehetne csinálni.
Az biztos, hogy Tatának radikális eszközökhöz kellene nyúlnia.
Én biztos felhoznék pár fiatalt a B-ből, és pár embert padoztatnék.
Talán akkor észhez térnének. Rá kell ébreszteni őket, hogy nem körülöttük forog a világ. Teljesen természetesnek veszik, hogy ők itt játszanak, ők a sztárok, az állandó kezdők, stb.
pep71
Entrenador del Barça

2014.02.02. 14:09:04

Initom írta:Valszeg' akkor mégsem Pep volt a hülye mikor ki akarta rúgni Fabregast Piquet és még pár embert.
Elszállt kicsit a srácokkal a ló,mostanra nagy lett a mellény úgymond ,kiskirályok lettek... :roll:
Ez a Fabregas szidás, már régóta sláger, holott, mióta itt van szerintem több gólt és több gólpasszt jegyez mint Xavi vagy Iniesta...Az egész csapat van szét esve szvsz, nem játékosokra kéne lebontani ezt a sz.r játékot, egyszerűen nincsen meg a tűz a csapatban. Fabregast se lehet összehasonlítani az Arsenalos korszakával, mert ott megszakadt a pályán minden labdáért, de mióta a barcába jött, teljesen lelassult és elkényelmesedett, ahogy Song is, de ez az egész csapatra elmondható.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.02.02. 13:38:21

Rivaldo11 írta:Megint csak leírom: Messit ki kell venni középről. Levédekezik, betömörülnek, nincs hely ott már. Szélről meg...láthattuk hogy bontotta meg a végén Inivel, és Alvessel az egész védelmet.
Nálam Alexis menne középre, Ney és Leo meg a két szélről húzna befelé, arról nem is beszélve, hogy az Alves-Messi, és Alba Neymar párosok már alapból is elég sok veszélyt rejthetnének magukban.
Védekezzék le, ha tudják.
Ha jól emlékszem, igy álltunk fel a Classicón nem?
Szerintem is hatékonyabb lenne igy a felállás. Alves is jobban érezte magát korábban mikor Messivel kényszeritőzgetett a 16-oson belül oda-vissza :D
Középen Alexis, mögötte meg Cesc és a két szélen a már emlitett két páros.

Azt azért megjegyezném ha úgy küzdene egy emberként az egész csapat mint mikor még nem nyertek semmit, akkor mindegy lenne ki hol játszik. Nem egyszer mosódtak el a posztok korábban és egymást segitették ki. Adriano és Alves is volt csatár, még Classicón is, váratlan húzásnak be is vált.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.02.02. 13:19:50

Megint csak leírom: Messit ki kell venni középről. Levédekezik, betömörülnek, nincs hely ott már. Szélről meg...láthattuk hogy bontotta meg a végén Inivel, és Alvessel az egész védelmet.
Nálam Alexis menne középre, Ney és Leo meg a két szélről húzna befelé, arról nem is beszélve, hogy az Alves-Messi, és Alba Neymar párosok már alapból is elég sok veszélyt rejthetnének magukban.
Védekezzék le, ha tudják.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Initom
Entrenador del Barça

2014.02.02. 13:10:52

Valszeg' akkor mégsem Pep volt a hülye mikor ki akarta rúgni Fabregast Piquet és még pár embert.
Abi & Tito
Válasz küldése