Sziasztok!
Utoljára akkor nyilvánítottam itt véleményt, amikor még lehetett a cikkek alatt hozzászólni, vagyis sacc per kábé 4 éve. De természetesen a fórumot azóta is követem folyamatosan. Néhány megjegyzésem azért lenne, mert nagyon kikívánkozik pár dolog
1) Ma nem úgy játszottunk, mint a 2011-es Bl döntőn, ezt kár is tagadni. De nem is úgy mint most szerdán. Azért hajtott a csapat, volt kismillió helyzetünk, Neymarnak csak volt kb. 5 ziccere, 82%-os birtoklás, ennek ellenére nem szereztünk pontot sem. Nekem a meccs alatt néha 2012-es Chelsea elleni meccs ugrott be. Habár a meccs eleje tényleg siralmas volt, és a Granada is eljutott ziccerekig de azért na... kb. 5-20 volt az arány. de azért megnéznék egy statisztikát, ha valaki belinkelné
2) Messi szerdán pocsék volt, és én kispadra ítéltem volna azért a gyalázatért, amit bemutatott. De ma??? Könyörgöm küzdött, hajtott, látszott az akarás, indított, veszélyes volt, pont a sárga lapos eseténél is jól látszódott, hogy ma azért "szívvel" is játszik. Direkt figyeltem, hogy mit csinál a szerdai nap és az őt illető kritikák miatt. Nem azt mondom, hogy 100 %-os volt, vagy akár 70, de az akarással nem volt baj. Nem tudom mekkora elkeseredés mondatja itt egyesekkel azt, hogy a meccs leggyengébb láncszeme volt.
3) Neymar: tisztelem becsülöm hogy csúszik mászik minden labdáért, próbál cselezni, kapuközelbe kerülni, és néha be is jön, de könyörgöm: valaki, Messi, vagy bárki más Alexis kivételével, akár Pinto is maradjon ott vele edzés után, és órákig gyakorolja vele a kapuralövést. mert az nem normális dolog, hogy csatárként ennyire nem érzi a kaput. És ezt nemcsak a mai meccs miatt írom.
4) A védelmünk így kiherélve különösen bohózat

Ezt nem is részletezem.
5) Iniestát nem szidnám. Nagyon sok meccset lejátszott egymás után, és rajta különösen látszódik a fáradtság, dekoncentráltság. Az a rotáció, amit Tata nagyon erőltetett a szezon alatt nem jött be nemcsak nála, de kb. az egész csapatnál.
6) És akkor végül Tata: Szerintem ő egyébként is amolyan vészmegoldás volt, de adnék neki még egy évet amennyiben a Fifa megengedi, hogy igazoljunk. Ugye ő nyáron már későn érkezett, és nem igazán szólhatott bele az igazolásokba, ezért az a tény, hogy csak Neymar érkezett, és egy védő sem, nem az ő sara. Az elképzelésein látszódik, hogy alapvetően jó irányba mennek/mennének (habár ezt a szerdai Messi szélen, Fabregas középen hülyeségét soha nem fogom megbocsátani), de az látszódik, hogy európai szinten tapasztalatlan, ezért kivárnék vele. Úgy értem, ne legyünk már Real Madrid, egy év után elküldeni valakit, aki oda vissza vereti a csapattal a legnagyobb riválist, és a City sem nagyon tudta, mihez kezdjen velünk. Vezetőség persze kuka, de a vezetőség általában minden csapatnál kuka véleményem szerint.

ugyanis szimpla politika.
Összefoglalva: nyilván kell a váltás, védők, és egy olyan taktika, ami nemcsak pár rangadót, hoz, valamint egy olyan mentalitás, ami megérteti a játékosokkal, hogy nem akkor kell elkezdeni focizni a kicsik ellen, amikor sz.r van a palacsintában, vagy akkor sem. De sajnos azt veszem észre, hogy sokan itt azt hiszik, hogy az alap a "Messi-Xavi-Iniesta" triumvirátus működtette Barca teljesítménye. Miközben az nemcsak hogy nem alap, de egyenesen csodaszint. Lehet, hogy nagyjából ugyanazok a játékosok vannak a csapatban, de srácok eltelt 5 év. Akármennyire is fáj ezt kimondani, de a csapat egy "sima" erős csapattá vált (motiváció hiány, családalapítás, kiöregedés, vagy más miatt). Az, hogy ezt itt egyesek ekkora tragédiaként élik meg....inkább nem is folytatom, habár valamilyen szinten természetes, de azért kicsit gáz. persze tudom, ez a magyar mentalitás.
Elnézést, hogy ilyen sok lett a "visszatérésem", remélem nem gázoltam senkinek a lelkébe sem a véleményemmel, természetesen lehet egyet nem érteni ezekkel, de néhány ember itt tényleg megpróbálhatná objektívabban kezelni a dolgokat.
Egyébként sajnálom az elmúlt hetet, de szerintem még nem kell feladni a szerdát, mert a Real komolyabb csapatok ellen nagyon nem erős, finoman szólva is. és ez a két vereség, ha másra nem, arra jó, hogy végre mindenkit maximális koncentráltságra ösztönözzön (remélem) szóval hajrá gyerekek