MikeTyson írta:
Fölöslegesen azon lovagolni, hogy odaát pár ember szerint a les gól miatt nyert a barca, mert ez nem igaz... Szimplán vannak emberek akik nem kezelik rendesen helyén a dolgokat. Nekünk is voltak ilyen góljaink, nekünk is voltak szerencsés góljaink amivel pontokat szereztünk. Egy bizonyos szerencse faktor mindig kell akár a bajnoksághoz vagy akár egy BL-hez, de minden máshoz.
Üdv idegenben!
Itt szerintem nem az a gondja elsősorban az embereknek, hogy számos madridista (tisztelet a kivételnek) azzal van megáldva, hogy megint nekünk fújtak és ezért nyertünk. (Ha nézted a meccset láthattad, hogy ellenünk is voltak elég érdekes ítéletei, de most nem ez a fontos) Hanem az állandó szajkózása ennek, ami nagyon egyoldalú, mert arról nincs szó, hogy a Barca kárára miket tévedtek. X éves dolgokat felhozni folyamatosan elég unalmas. Ha mondjuk ti kapjátok a Cityt és mi a Schalket akkor Uefalona meg Platini, Övrebö, meg a nagyanyám térde kalácsa. Nem a Real szurkolókat akarom ezzel lenézni vagy bántani, mert nem lehet egy kalap alá venni egy szurkolói csoportot, ez az aminek leginkább ellene vagyok. De eltértem a tárgytól.
És mélységesen egyetértek a szerencse-faktorral, mint jelenséggel, főleg a Bl-ben. Akár sorsolásnál, akár egy-egy meccsen.
MikeTyson írta: Ezt a Sevilla elleni meccset szerintem nagyban a Sevilla bukta el, és Messi nyerte meg, mert amúgy valami tényleg nem klappol mostanság felétek. Ilyen téren nagy szükségetek van Neymar visszatérésére, mert ő még képes arra, hogy meccset vagy meccseket nyerjen meg nektek, de amikor Alixes elkapja a fonalat vagy akár Pedro, akkor ők is. Ami engem meglep, hogy amikor Messi a pályán van ezek az emberek olyanok mintha kicserélnék őket...
Ha egy félidőt nézel igen.
Ezzel az Alexis, Pedro dologgal nem értek teljesen egyet. Leginkább az utóbbival. Idén nem ez a jellemző. AS például sokkal többször támadja a kaput, ha lehetősége van, akár van Messi akár nincs. Valamennyivel nagyobb tekintélye ilyen helyzetekben Messinek egyes esetekben és persze jobban keresik a labdával a többiek, mint mondjuk ugyanott Tellot, de ez természetes. (Azért az beszédes, hogy 19 meccsen Alexisnek 14 gólja van, mígy Cr-nek, aki vezeti a góllövőlistát 22, a büntetőket és szabadrúgásokat beleértve). Ahogy nálatok is. Sőt én Cr esetében ezt fokozottan érzem, bár ott inkább úgy fogalmaznám, hogy sokkal kevesebbet jut el a többi játékoshoz a labda ha a pályán van.
MikeTyson írta:Valakinek olvastam nemrég egy hsz-ét miszerint mi is sorra kapjuk a gólokat. Hát a szezon első felében tény, hogy így volt, mert kb minden héten más volt a kp, mert az öreg tesztelte a játékosokat, hogy ki hol lenne képes jó teljesítményre, és Pepe-Ramos duó se volt olyan stabil mint most. Azzal, hogy visszatért Alonso, és DM-nek meg lett találva egy olyan poszt amin ér is valamit nagy fegyvertény lett. Isco sajnos kevés volt oda, de hamis kilences poszton akármi lehet még belőle, de ami tény, hogy ennek ő itta meg a levét legjobban (sajnos...). Idén eddig 3 gólt kaptunk, és mind olyan volt amivel nem sokat lehetett kezdeni. Szóval idén eddig maximálisan meg vagyok elégedve a védelemmel. Elsőre nyitásnak ennyi, de majd igyekszek legközelebb kevesebbet írni

Én inkább úgy értelmezném, hogy egy jobb emberanyaggal, akik régóta együtt vannak, (mert azért 90%-ban Pepe-Ramos a belső tengely) is több gólt kaptok. Míg mi egy szedett-vedett védelemmel kevesebbet.
Ezzel talán arra célozhatott, legalábbis nekem az a véleményem, hogy a közép -illetve egész pályás védelmetek lényegesen gyengébb.
Én személy szerint nagyon sajnálom Iscot. Mondjuk nem tudom mennyire Ancelotti kérésére érkezett. Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de el tudom képzelni, hogy inkább Perez akarta, mert előszeretettel vásárolja azokat, akik hirtelen előtérbe kerültek, "sztárok" lettek. Lehet, hogy tévedek, ez csak egy feltételezés.
Nálunk el tudtam volna képzelni, és helye is lenne, talán jobban járt volna ő is, de ez már történelem...
Amúgy egyes dolgokban egyetértek veled(főleg a túlkapások jelenlétéről mindkét oldalon), és én szívesen olvasom az "ellenoldal" véleményét, ha normális stílusban teszi. ( lásd dzsí

)