Nem is értem mi történt tegnap. Kaptunk egy gyors gólt az elején, de a 20. percben már 1-1 volt. Ennek normális esetben sima meccsnek kellett volna lennie. Az való igaz, hogy Messi jelenléte ad is a játékunkhoz és el is vesz belőle, azonban a góllövés nem csak Messi-n múlik. Múlik még a többieken és a taktikán is. Az, hogy Sánchez kihagyja a ziccerét, nem tudja NB3-as módjára lekezelni a labdát az Sánchez hibája, az, hogy Messire épülnek TÚLZOTTAN a támadások az Martino hibája. Nyilván az önző játék (belevezetem 3-4 emberbe meg hasonlók) pedig Messi hibája. Azonban azért abba gondoljon bele mindenki, hogy ha van egy Messi kaliberű játékos a csapatban, nyilván belőle kell elsőként kihozni a legjobbat, nem mondjuk Sánchez-ből. Ez nyilvánvaló, ahogy az is, hogy az argentin többet vállal olykor mint a többiek.
Az viszont, hogy a "target man"-en kívül a többiek ne szürküljenek bele a játékba elöl, ziccerbe tudjanak kerülni ahhoz a megfelelő edzői utasítások kellenek. Én a jelenlegi hullámvölgy miatt első sorban Martino-t tartom hibásnak. Egyszerűen nem képes úgy kidolgozni a taktikát, hogy Messinek partnerei legyenek elöl, ne "szolgái". Ami számomra kicsit meglepő, mert pl. az ősszel a Real ellen pont ezzel húzott váratlant. Az Osasuna és a Bilbao elleni pontvesztést meg lehetett magyarázni Messi hiányával, de az utóbbi két bajnokira nincs mentség. Egyébként, hogy ne csak szidjam az edzőt: nincs könnyű dolga, hiszen pont azt az ideális taktikát kell megtalálja, ahol Messi nem "tűnik el", de nem is kizárólag rá épül a taktika. Más kérdés, hogy egy tapasztaltabb edző sokkal ideálisabb lenne erre a nehéz feladatra, mint egy újonc. (Guardiola-val ellentétben Tata-nak még a Barca-filozófiához sem volt szerencséje, maximum a tv-ből... ) Van egy olyan érzésem, ha Ancelotti ülne a mi padunkon, Tata pedig a Real-én akkor 1-nél több pont előnyünk lenne.
A mostani előny pedig tulajdonképp nem is előny, mert a Bernabeu-ban bármikor kikaphatunk, akár még jó játékkal is, márpedig a Real sokkal jobban áll a kicsik ellen, mint mi vagy az Atletico.