Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.09.15. 10:06:21

Egy-két kivétellel teljesen dekoncentráltan játszott a csapat. Rengeteg pontatlanság volt, különösen Messi esetében volt ez feltűnő, de Xavi és Iniesta sem dicsekedhet a tegnapi produkciójával. A 2. gól után ennek egy sima meccsnek kellett volna lennie, ha mindenki ott lett volna a pályán fejben is. Ehelyett megint hagytuk feljönni az ellenfelet, csakúgy mint a Valencia ellen.

A 2. kapott gólunk pedig kabaré és már sokadjára játsszuk ezt el, ideje lenne megoldást találni a rögzített szituációkra, mert nem lehet mindent arra fogni, hogy alacsonyak vagyunk. A tegnapi pont nem ezen múlt, hanem azon, hogy megint összevissza rohangált mindenki, Coke pedig 11 méterre a kaputól teljesen üresen állt. :roll:

Bőven szezon eleji formában vagyunk még. A Levante elleni meccsünk parádés volt, de azóta azért többnyire elég tompán játsszunk. Az viszont, hogy az ilyen meccseket így vagy úgy, de be tudjuk húzni.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.09.15. 10:01:07

Tata kiölhetné már véglegesen a meccseinkből ezt,h 2-3 gólos előnyök után kell még izgulnunk...Pep éra utolsó szakaszában rendre előfordult, Tito alatt is nem egyszer. Remélem ritka jelenség lesz.

Imádom a játékunkat,de 2-3 gólos előnynél, főleg utolsó 15percre, igazán válthatnánk taktikát,és kontrázhatnánk ezerrel...ettől még a Barca filozófia nem sínlené meg,ha a meccsek 1 negyedében kipróbálnánk ezt is. Főleg kényelmes előnyben. mind1, a lényeg a 3 pont most :)

FORCA BARCAAA!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
kanty
Llegenda del Barça

2013.09.15. 09:40:42

Még így is elégedettek lehetünk, hogy pontrúgásból csak egy gólt kaptunk. Elképesztő, hogy mennyire képtelenek vagyunk védekezni rögzített szituknál.
Így, hogy jött Sanchez gólja a végén nem lett meleg a pite, de ha marad az iksz, azt csak magunknak köszönhettük volna.
Messi a játéka miatt lehet kritizálni, de a végén azért csak megrázta magát, lőtt egy gólt, adott egy assistot, szóval azért összességében nem igen "illik" lehúzni.
A Xavi-Iniesta páros sem igazán tetszett. Előbbinél ezt még lehet a kor stb. számlájára írni, de Ini ebben a szezonban eddig nagyon halovány. Szerencsére Cesc elég jó formában kezdte a szezont, bár tőle már láttunk hasonlót. Remélhetőleg ez nem csak októberig fog kitartani.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Deus
Boixos Nois

2013.09.15. 09:03:20

Nagyon remélem, hogy télen igazolunk valamilyen védőt, mert ez így baromira necces.

Remélem, hogy Tata be fogja látni, hogy ez így nem kóser ami ott van hátul.... Fiatalokkal meg nem lehet BL -t nyerni.

A tegnapi meccs meg... Huh, baromi nagy szerencsénk volt, hogy az utolsó pillanatban szereztünk meg a 3 pontot. 0-2 -ról...
KépKép
Boixos
Llegenda del Barça

2013.09.15. 08:55:45

Eddig nagy mákunk volt, de ez is kell a bugiban! Az a helyzet, h amíg a Madridnak is ilyen meccsei vannak, mint a tegnapi, addig frankón az a lényeg, h nekünk meg van a három pont, a többit felejtsük el. Hátul viszont siralmas a szitu, jó,h elől megvagyunk.
PUYOL-XAVI-INIESTA
MatyiG
Adminisztrátor

2013.09.14. 23:32:03

Na, a srácok kicsit megizzasztottak, de azért nem felejtették el a szülinapomat. :mrgreen:

Piqué összeszedhetné magát...
Mascherano megint tanár volt, Neymarral együtt.
Messi és Alexis meg eldöntötték a meccset. :D
barlacy
Jugador del Barça

2013.09.14. 23:20:29

Nézetem szerint, egyes periódusokban kifejezetten élvezetes játékot nyújtottunk. Neymar emlékezetesen teljesített, tetszett Ini, Messi is. Busi és Masch szerintem nagyon jól játszott. Gólja ellenére Alves volt a csapat gyenge pontja.Tello gyenge volt, és Xavi is hosszú időkre eltűnt.
Megérdemeltük a győzelmet, de tartok attól, ha így folytatódik Neymar, és Messi rugdosása hiányukban sok meccsünk fog elmenni!!
ferninho
Madridista

2013.09.14. 23:05:06

mess2009 írta:
Yokozuna írta:Izgalmas meccs, vitatható győztes góllal. Sajnos a Barca játékában nem tudtam sok új elemet felfedezni, hiába igérte Martino. Minden szöglet életveszély a kapunkra. Talán Neymar igyekezete dicsérhető. Fabregassal valamit javult a támadó játék.
láttam a nagy reklamálást, de mi volt a vitatható? én nem láttam semmit.
amikor Messi megkerülte az emberét ott volt egy kisebb lerántás, ezt reklamálták a Sevillánál.
ha fújják se lehetett volna egy rossz szót se mondani a sporira, de sztem bőven továbbengedhető volt.
madridista
mess2009
Director del Fútbol

2013.09.14. 23:00:04

Yokozuna írta:Izgalmas meccs, vitatható győztes góllal. Sajnos a Barca játékában nem tudtam sok új elemet felfedezni, hiába igérte Martino. Minden szöglet életveszély a kapunkra. Talán Neymar igyekezete dicsérhető. Fabregassal valamit javult a támadó játék.
láttam a nagy reklamálást, de mi volt a vitatható? én nem láttam semmit. ami pedig a védelem ügyét illeti: valóban nézőpont kérdése. Piqué kiválóan helyezkedik ezekben a szituációkban valóban klasszis. baj akkor van, ha egy az egyre kerül sor. gyakran átverik és a (alkata miatt) kezdősebessége is gyenge. az egyenlítő gólnál egyébként nem csak egy de egy egész sor párharcot veszítettünk, végig az egész pályán. a szögletes gólokat már nem is kell említeni... remélem ezeknél nincs vita, hogy védelmi hiányosság?!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.09.14. 22:55:33

Fura meccs volt sok hibával, de a legfontosabb megvan, s így szép apránként mindig csak egy utolsó perces góllal ( :D ) de meglehet a bajnokság.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.14. 22:52:17

Nem volt rossz meccs, tulajdonképpen végig domináltunk, csak a helyzetek kihasználásával volt probléma. Mondjuk a bírónak is megköszönhetjük a győzelmet, mert az első sevillai gólt meglehetősen engedékenyen fújta vissza (igaz, fent hagyta mondjuk Mbiát a pályát két teljesen nyilvánvaló sárga lap ellenére is).
A pontrúgások kivédekezése továbbra is tragikus, a középpályás védekezést Xavival el is lehet felejteni, Piquenek meg sokba kerültek a bizonytalanságai. (Ellenben Mascherano többnyire tudja ezt ellensúlyozni.)
Neymaron először láttam azt, hogy megérte ennyi pénzt kiadni rá, ráadásul végre van valaki, aki próbálja gyorsítani a játékot legalább egy kicsit, azt sajnálom csak, hogy a végén nem rúgott gólt. Cesc beállítása is döntőnek bizonyult, remélem tényleg kitart ez most már a szezon végéig.
Messi viszont nagyon a saját színvonala alatt játszott, nem túlzok, ha azt mondom, 10ből 9 akció nála halt el, helyzetbe a góljáig nem is igazán került, hatalmas volt a kontraszt közte és Neymar között. Csak az utolsó 10 perce miatt mondom azt, hogy nem volt teljes szégyen, amit ma nyújtott.
Tello szerintem nem volt annyira rossz, mint amennyire azt a kommentátor lefestette, de szegény még mindig nagyon egyszerű, ez abban a szituációban is megmutatkozott, amikor egyedül hozhatta volna a jobb oldalon.
Sanchez meg nagyon fontos gólt rúgott, ennek kapcsán gondolkoztatott el az, hogy lehet, hogy érdemesebb lenne a fontosabb meccseken ilyen utolsó fél órás csereként számítani rá, ilyenkor nagyon sokat számít, hogy van egy ember, akinek még van energiája 100 méteren keresztül üldözni a labdát.
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.09.14. 22:32:49

Ritka egy beteg meccs volt ez,mintha a tavaly őszi idegenbeli Sevilla elleni meccset láttam volna,azzal a különbséggel,hogy akkor -2ről jöttünk fel de a béna védelem ugyanaz. :|
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.14. 22:30:54

amugy 2 éve pont az ilyen meccseken buktuk el a bajnokságot... a szenvedős meccseket rendre x-eltük vagy buktuk...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Pavel
Entrenador del Barça

2013.09.14. 22:11:05

mess2009 írta: nem tudom ki vette észre amikor még Alba bentvot és elrohant Neymar mellett de ő rálőtte, akkor ráförmedt a brazilra ezután Neymar nem lőtt kapura!
hát a három pont ok., Neymar, Masc ok. Messi húsz perc ok. majdcsak javulunk, bízom benne.
Én, de azt mutatta, hogy meghúzódott. Már akkor is lábát simogatta.
A meccsről.
A védelem a végén nagyon nem volt képben, Ez az oda-vissza szaladgálás nagyon nem fekszik nekünk, Alves kriminális volt a gólja ellenére. Messi a góljáig sehol nem volt. Neymar nagyot játszott.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2013.09.14. 22:09:50

visca el barca írta:
eimenis1212 írta:nagyon sokan szídják a védekezésünket, pedig sztem ma (is)jó volt. Figyeljetek! Egy támadó felfogású csapat a barca. Ez a mai Piqué Masc páros a világ bármely csapatában megállná a helyét. Csak ne felejtsük el, hogy a középpályán nincsenek védekező játékosaink ( Busin kívül), a két szélső hátvéd meg kevesebbet törődik a védekezéssel mint más csapatban. Mit vártok? támadjunk ahogy most, meg védekezzünk 5ször jobban is. Csak akkor ki kéne cserélni pár támadó szellemű játékost védekezőre, és egy új stílust kellene kialakítani. Legyünk mi is reál margit? Szval én tökre meg vagyok elégedve. Játszunk ilyen támadó focit, és legyen benne ez a védekezésünkben ( egyébként Piqué, Puyol, Mac, Adriano tök jók).
és még valami: 170 cm átlagmagasságnál szögletekből, pontrúgásokból mindig is kapni fogjuk a gólókat vödörszám
tökéletesen igazad van, de itt ezt hiába magyarázod. akkor néz majd mindenki mikor megveszünk valami csoda védőt nagy csinnadrattával aztán ugyaugy forogni fog mikor hárman hozzák rá a labdát...
tökre igaz. Ha egy viszonylag normális csatár hozza rád lendületből a lasztit, hiába vagy te a világ legjobb védője 10-ből elég sokszor ( nem akarok fals számot mondani) el fogja vinni melletted. Tényleg gondolkodjanak azok akik szidják a védelmet, hogy az egész csapat fönn támad, labdát szereznek, jönnek kontrából, lendületből azt igen nehéz megoldani
Yokozuna
Entrenador del Barça

2013.09.14. 22:09:08

Izgalmas meccs, vitatható győztes góllal. Sajnos a Barca játékában nem tudtam sok új elemet felfedezni, hiába igérte Martino. Minden szöglet életveszély a kapunkra. Talán Neymar igyekezete dicsérhető. Fabregassal valamit javult a támadó játék.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.14. 22:05:17

eimenis1212 írta:nagyon sokan szídják a védekezésünket, pedig sztem ma (is)jó volt. Figyeljetek! Egy támadó felfogású csapat a barca. Ez a mai Piqué Masc páros a világ bármely csapatában megállná a helyét. Csak ne felejtsük el, hogy a középpályán nincsenek védekező játékosaink ( Busin kívül), a két szélső hátvéd meg kevesebbet törődik a védekezéssel mint más csapatban. Mit vártok? támadjunk ahogy most, meg védekezzünk 5ször jobban is. Csak akkor ki kéne cserélni pár támadó szellemű játékost védekezőre, és egy új stílust kellene kialakítani. Legyünk mi is reál margit? Szval én tökre meg vagyok elégedve. Játszunk ilyen támadó focit, és legyen benne ez a védekezésünkben ( egyébként Piqué, Puyol, Mac, Adriano tök jók).
és még valami: 170 cm átlagmagasságnál szögletekből, pontrúgásokból mindig is kapni fogjuk a gólókat vödörszám
tökéletesen igazad van, de itt ezt hiába magyarázod. akkor néz majd mindenki mikor megveszünk valami csoda védőt nagy csinnadrattával aztán ugyaugy forogni fog mikor hárman hozzák rá a labdát...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2013.09.14. 22:03:42

rohadt nehéz meccs, rengeteg (védelmi) hibával. Messi a gólja után játszott és ez lett a döntő. az utolsó harmadban úgymentek át rajtunk, mint kés a vajban, ez van ha egy offenzív-gyors támadósor áll fel ellenünk. ez a védelem élén Piquével?! még a Ligában is halovány! nem tudom ki vette észre amikor még Alba bentvot és elrohant Neymar mellett de ő rálőtte, akkor ráförmedt a brazilra ezután Neymar nem lőtt kapura!
hát a három pont ok., Neymar, Masc ok. Messi húsz perc ok. majdcsak javulunk, bízom benne.
Zolee23
Capitá del Barça

2013.09.14. 22:01:35

Sipi24 írta:Felejtsük el ezt a meccset is gyorsan. Meg van a 3 pont oszt jó van...
Ez mondjuk nem lenne rossz, csak ha az ilyen Sevillák ellen is kapunk kettőt tíz perc alatt, mit akarunk a komoly csapatok ellen.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2013.09.14. 22:01:09

nagyon sokan szídják a védekezésünket, pedig sztem ma (is)jó volt. Figyeljetek! Egy támadó felfogású csapat a barca. Ez a mai Piqué Masc páros a világ bármely csapatában megállná a helyét. Csak ne felejtsük el, hogy a középpályán nincsenek védekező játékosaink ( Busin kívül), a két szélső hátvéd meg kevesebbet törődik a védekezéssel mint más csapatban. Mit vártok? támadjunk ahogy most, meg védekezzünk 5ször jobban is. Csak akkor ki kéne cserélni pár támadó szellemű játékost védekezőre, és egy új stílust kellene kialakítani. Legyünk mi is reál margit? Szval én tökre meg vagyok elégedve. Játszunk ilyen támadó focit, és legyen benne ez a védekezésünkben ( egyébként Piqué, Puyol, Mac, Adriano tök jók).
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.09.14. 22:00:38

Támadásban tetszetősen, kreatívan és helyenként okosan is játszottunk, és akárki akármit mond megérdemelten nyertünk a 90perc képe alapján, 3pont a zsebben, minden más csak duma!
#David Villa#
Capitá del Barça

2013.09.14. 21:58:05

Ha ég a ház akkor mennek előre... Messi megindult.
fizikailag, még nagyon gyenge a csapat. 60-70 percig bírjuk, utána szédeleg mindenki a pályán.
Mascherano nagyot játszott. Piqué remélem visszanézi magát videón és lever magának egy akkorát, amitől észhez tér.

Valencia ellen is rezgett a léc, most meg szerencsénk volt. 3 pont a zsebben.
Rinku
Director del Fútbol

2013.09.14. 21:55:19

Sipi24 írta:Felejtsük el ezt a meccset is gyorsan. Meg van a 3 pont oszt jó van...
Az elmúlt két évben ezt csináltuk, meddig kellene még elfelejteni mindent?
Football, bloody hell. /SAF/
Sipi24
Jugador del Barça

2013.09.14. 21:53:29

Felejtsük el ezt a meccset is gyorsan. Meg van a 3 pont oszt jó van...
Zolee23
Capitá del Barça

2013.09.14. 21:53:21

Itt azért olyan nagy győzelemekre senki nem számítson, a bajnokság hozható, de ezzel a védelemmel parádés lenne BL-t nyerni.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zolee23 2013.09.14. 21:53:57-kor.
Válasz küldése