2013.02.17. 11:47:04
Ez meccs sztem a játékosoknak is kifejezetten megerőltetés volt, szerencsére azért nem alibizték el az egészet (csak az utolsó 10 percet, akkor imádkoztam is rendesen, h ne kapjunk gólt), hanem legalább küzdöttek valamennyire.
A támadókról annyit, h Pedro az első félidőben mintha pályán sem lett volna, ki kéne találni valamit arra, hogy mit kezdjünk vele ott Alves elfutásai mellett, mert ég és föld a különbség, amennyiszer a bal és a jobb oldalon megjátszható volt. Szvsz jobbtámadót tök felesleges játszatni bárkivel is, mert oda úgyis csak Alvesnek mennek a labdák, kvázi azt az embert kivesszük a játékból.
Sanchez legalább helyzetbe került, de abban sem volt sok köszönet, esküszöm, ha az összes ziccerét ellőtte volna egyből, simán lenne már 15 gólja. (És az előző meccsen meg is látszott ez) De amikor le akar fordulni még a védőről ziccerben, lassan már az idegbaj kerülget...
Messi legalább annyival volt jobb náluk, hogy ő csak önmaga árnyéka volt, ne legyen igazam, de a Milan és a Madrid elleni 3 meccsen összesen nem fog annyi gólt lőni, mint tegnap (esetleg tiziből, meg szabadrúgásból)
Ami viszont érdekes, az az irányítók helyzete. Thiagonak hiába van 93%-os passz mutatója, ha a maradék 7%ból rendre gólpasszt próbál adni az ellenfélnek, de egyébként tényleg, ha ront, akkor hihetetlenül nagy hibákat tud véteni. Cesc meg Xavi helyén konkrétan borzalmas, rossz nézni, h 10 másodpercen belül Sanchez és Pedro is remekül beindul, ő meg csak megy és tologatja a labdát. Alvesnek oda tudja löbbölni a jobb oldalra, de kb. ennyi, ami a 30 méternél hosszabb passzairól elmondható (mert hogy ilyenek amúgy nincsenek neki). A 16os előtt már feltalálja magát, de hátrébb ne próbálkozzunk vele. Nem hittem, hogy ez fogom mondani, de ez a páros egy Iniesta vagy Xavi nélkül egy komolyabb ellenfél ellen nem jutna sokra.
A szélsővédekezést is rendbe kéne rakni, ez a "bal oldali védőt megverik, Alves meg elrontja a tolódást" forgatókönyv idén túl sokszor jött be az ellenfélnek. (Egyébként tényleg vissza kéne zárnia Pedronak oda, de ennél a gólnál konkrétan jól voltak elosztva az emberek, csak Alves pont elég messze helyezkedett az emberétől, hogy már ne tudja elfejelni)
Ja és természetesen a partjelzők nem tudom milyen meccset néztek, de alapvetően nekik köszönhetően lett szoros ez a találkozó.