bence0330 írta: ↑2025.01.12. 23:55:43
A többivel egyetértek.
Az első: nézzük máshogy: szerintem annyira nem szenvedtünk. Igen, ahhot képest, hogy a magmában találták volna magukat, igen, de alig voltunk egyáltalán alárendeltek, és állítom, ha még akarunk is menni előre, még az a minimális sem lett volna meg. Gyakorlatilag maga a játék
kiegyenlítődött emberhátrányban. Ezt szenvedésnek meg lehetett élni, mert előtte egy BL győztes szintű csapat focizott egy LL kiesés ellen menekülővel, akkora volt a különbség.

Ez szerintem óriási fegyvertény. Nálam spec. nagyobb ez az 5-2 így, mint egy 9-1 lett volna, vagy 11-1, ha Camát jogosan kiszórják. Ebben több mentális erőt, több karaktert látok, ami hosszabb távon kamatozhat. Megmutattuk más oldalról magunkat, és amit a Flick topikban is írtam, a német szerintem hatalmasat javított a szervezettségünkön védekezésben eleve, sőt, tippre speciálisan a 10 emberes játékra is felkészült, mindenki csukott szemmel tudta így is, hol legyen. Utólag, hogy tudjuk, nem lett belőle baj, azt mondom, hogy szinte örülök, hogy megtörtént a kiállítás, és még így is teljesen higgadtan, stabilan végigfociztuk a meccset. Ez volt az igazi erődemonstráció, 3 ballondor jelölt támadót tartottunk nullán 10 emberrel.
Lewyt IS le lehetett volna vinni, de szerintem 100%-ban csak Yamal lehetett a jogos. 17 éves széthajtott gyerek, sérülésből visszatérve, és amúgy a meccs előtt is fájt a bokája, 5-6 környékén még olyan cikkek jöttek, hogy nem is tudja vállalni a meccset. És 100-szor pótolhatatlanabb, mint a lengyel, sokkal jobban kell rá vigyázni.
Amúgy 2 hónapja tragédia már Lewy, de ma pont jó volt. Tizit leveszem, bár nyilván 1-1-nél azt be is kell tudni lőni, de az a gólpassz is zseniális volt, meg úgy általában most kivételesen ha már helyzetbe rég nem tud keveredni, jól tartotta meg a labdákat, hasznos bójacenterként dolgozott. Ettől még őt is le lehetett volna vinni, tényleg full felesleges volt a pályára, de mindenképp csak Yamal után.
Hmm, hát nem tudom. Yamal esetében alighanem igazad van. De én akkoris Lewát hoztam volna le a kapus kiállítás után és Yamalnak még adtam volna 5-15 perc időt, hogy egy kicsit segítsen lenyugtatni a csapatot. Nyilván ilyen esetben ki is ugranék az ablakból, ha pont abban a mondjuk 10 percben sérülne Yamal. De bármelyik tíz percben megsérülhetett volna... Szerintem a legveszélyesebb játékosunk és egy emberhátrány egyszerre azért nagy pofon. Lewa meg a másik emberhátrány volt. Elismerem, hogy az első félidőben még a jobb arcát mutatta, de ez a minimum amit bármilyen támadótól elvárnék. Azért az a gólpassz nem volt ám egy űrmegmozdulás. A Real védők hagytak egy bő hat-nyolc méteres folyosót, sikerült egyenesen elgurítania a labdát, örülünk, de na!
Maga a játék a kiállítás után szerintem nagyon kilátástalan volt. Mbappet leszámítva mindenki gyenge volt a Real részéről, de azért forró volt a talaj nekünk. Volt olyan 15 perc, amikor örültünk, ha sikerült bedobásokra menteni. Ott nagyon rogyadozott a vár, nagyon benne volt még egy Real gól (ők mindig ilyenek, nem extra sok ólhelyzet kell nekik a gólokhoz, csak nyomás alatt tartják a másikat és akkor jönnek a hibák). És 5:3-nál aztán teljesen kétesélyes lett volna a meccs, nekünk onnantól már nem volt semmi ütőkártyánk.
Szerintem a valóságban nagyon kicsin múlt az összeomlásunk. És nem hibáztatom a pályán levőket, a kiállítás tényleg a legrosszabb pillanat volt. Ténylegesen megtörhető volt a Real, ők is pontosan arra gondoltak, hogy te jó ég, nyolc alatt megússzuk?
És ez volt az a pillanat, amikor a játékosaink elfáradtak testben és fejben is, de még viszonylag sok volt vissza. Meg is voltunk zavarodva, szerintem 20 perc alatt több pontatlan passzunk volt, mint az egész meccsen, látványosan nem tudtunk mit kezdeni a letámadással stb.
Abban lehet valami, hogy morálisan erre lehet építeni, mert utólag a szenvedésre már senki nem gondol, de azért fizikailag most a srácok szerintem kikészültek. Raphinha konkrétan szerintem éveket öregedik egy-egy ilyen meccsen.
Én most azt várom, hogy lesz megint egy lejtmenetünk, de ne legyen igazam.