Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.06. 13:21:20

bence0330 írta:
2025.02.06. 13:09:05
Tudtommal ott tart az ügy, hogy Negreira nem nevezhető közhivatalnoknak,
https://www.nytimes.com/athletic/551757 ... e-bribery/
Így nem lehet vesztegetés.
Pletyka szinten jöttek le a hírek, hogy nem tudja a klub bizonyítani a szakértést, és Negreira vett ajándéktárgyakat, és a bírók is kaptak ajándékot
https://en.as.com/soccer/latest-reports ... oasters-n/
Ennyi.
Nem akarok én sem ítéletet mondani, de van ott egy feltételezés, eljárás és sok helyen tényként elkönyvelve.

Nem akarok újjal mutogatni, a Real Madridnál tényként vannak elismert ajándéktárgyak a bíróknak, mint szatyros Gil Manzano esetben
És Tebas nyilatkozata, miszerint a hivatalos csatornán nyomásgyakorlást végeznek a bírókra.
Most a hivatalos levél, nyilatkozat

Kettős mérce!
superman
Jugador d'estrella

2025.02.06. 13:18:54

"erkölcsileg szerintem azzal sem lenne nagy gond, ha fizetnénk azért, hogy kiegyenlített legyen a bíráskodás."

Ne haragudj, de ez komolytalan. Te úgy ismered a korrupciót, hogy ott az egyenlő bánásmódra van igény? Ezt te sem gondolhatod komolyan.

Másrészt ezek a bírói tévedések téma is totál parttalan, mindegyik oldal fújja, hogy ők a kárvallottak, mindegyikkel tele van az internet. Megvaz utóbbi időben ugye a realmadridtv is.

A két eset pedig egyáltalán nem ugyanaz, Tebas semmilyen döntést nem hoz a a két csapatra nézve, ellenben a bírók igen. Plusz ezt is értem, hogy tebas mekkora madridista, de ehhez képest folyamamtosan üti a madridot, az ő érdeke az, jogy pérez távozzon, megbukjon, ehhez nem a madrid segítése, hanem a gáncsolása a célszerű.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.02.06. 13:17:42

soadroli írta:
2025.02.06. 11:44:09
Fati ma se került a keretbe.
Nézd a jó oldalát:otthon sokkal komfortosabb nézni a meccsünket, mint a kispadon.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.06. 13:09:05

superman írta:
2025.02.06. 12:59:49
bence0330 írta:
2025.02.06. 12:49:27
Nem tudom eldönteni amúgy, hogy madridista vagy, vagy nem, de azért szerintem még akkor is elég könnyű megérteni, miért gond ez a megfogalmazás, tényként. Tart egy eljárás (már ha még tart, nem követem), és az meg aztán pláne messze van a ténytől, hogy bírókat fizettünk belőle. Ne szórakozzunk már.

"köztudott, hogy a Madrid és a milliője erős nyomást gyakorol a játékvezetésre, és emiatt nyertek meg 1-2 BL-t amit nem kellett volna, köztudott, hogy a bírók többsége madridi, a liga elnöke madridi", és lehetne folytatni a sort. Na ez is elég durva lenne tényként egy TV-ben, pedig... ennek legalább lenne konkrét igazságtartalma, hisz a Liga elnöke tényleg elismerten Madrid drukker, aki még hajlandó is poénkodni azzal, hogy még szerencse, hogy nem engedett minket igazolni, mert így is túl jók vagyunk. Erről nem tudom, mennyire szól a fáma, mert nem nézem a förmedvény magyar sportcsatornákat. De úgy tippelem, hogy semennyire. Fura mód az angol kommentátoroktól soha nem hallottam egy fél mondatot sem erről, pláne ilyen megfogalmazásban.
Maguk a tranzakciók megtörténtek, ez objektív tény. Nem azt fogják eldönteni, hogy megtörtént-e a pénzmozgás, mert azt tudjuk, hogy igen. Arról folyik a jogi csatározás, hogy ez minek lesz megítélve, mi lesz a következménye, mi évült el, stb. Azért ez egyáltalán nem ugyanaz, hogy minthogy a barca szurkolók szerint mindenki madrid drukker, és nekik fújnak, meg a madridfan ligaelnök elintézi a reálnak a bl címeket. Elég egyértelműen nincs egy súlyban a kettő. Persze nem itt, hanem a globális futball társadalomnál.

Szerintem meg jórészt pont ugyanaz, mert utóbbiban is a fele tény - az a része, hogy az elnök és sok bíró nyíltan Madrid fan. Az a fele meg nem tény, hogy ezzel mit kezdtek, de nem elképzelhetetlen, hogy valamit igen. De ez csak vád. Ha visszaolvasol tőlem ilyen tekintetben, igyekszem ettől félig-meddig tartózkodni, felétek is. Nálunk meg tény, hogy voltak pénzmozgások, és egy (elég gyenge) vád, hogy ez bírók lefizetésére történt. Más kérdés, hogy a létező erős madridismo (Spanyolországban katalán kisebbség, szerintem nem nagyon van kérdés) mellett erkölcsileg szerintem azzal sem lenne nagy gond, ha fizetnénk azért, hogy kiegyenlített legyen a bíráskodás. Jogilag persze igen. Ez persze már egy feltételezés feltételezése, csak mellékzönge. Sajnos általában azt az embert büntetik, aki visszaüt. Az életben is, a pályán is.

De a lényeg az, hogy mindkét eset ugyanaz, tények itt is vannak, meg ott is, feltételezések meg épülnek köré. De arra is értetlenül vonnám fel a szemöldököm, ha egy TV-ben tényként kijelentenék hogy a Liga elnöke nyíltan csal. Kevésbé háborodnék fel rajta, mert nem a kedvenc csapatomról van szó, de ugyanannyira elítélendőnek tartanám.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
superman
Jugador d'estrella

2025.02.06. 12:59:49

bence0330 írta:
Nem tudom eldönteni amúgy, hogy madridista vagy, vagy nem, de azért szerintem még akkor is elég könnyű megérteni, miért gond ez a megfogalmazás, tényként. Tart egy eljárás (már ha még tart, nem követem), és az meg aztán pláne messze van a ténytől, hogy bírókat fizettünk belőle. Ne szórakozzunk már.

"köztudott, hogy a Madrid és a milliője erős nyomást gyakorol a játékvezetésre, és emiatt nyertek meg 1-2 BL-t amit nem kellett volna, köztudott, hogy a bírók többsége madridi, a liga elnöke madridi", és lehetne folytatni a sort. Na ez is elég durva lenne tényként egy TV-ben, pedig... ennek legalább lenne konkrét igazságtartalma, hisz a Liga elnöke tényleg elismerten Madrid drukker, aki még hajlandó is poénkodni azzal, hogy még szerencse, hogy nem engedett minket igazolni, mert így is túl jók vagyunk. Erről nem tudom, mennyire szól a fáma, mert nem nézem a förmedvény magyar sportcsatornákat. De úgy tippelem, hogy semennyire. Fura mód az angol kommentátoroktól soha nem hallottam egy fél mondatot sem erről, pláne ilyen megfogalmazásban.
Maguk a tranzakciók megtörténtek, ez objektív tény. Nem azt fogják eldönteni, hogy megtörtént-e a pénzmozgás, mert azt tudjuk, hogy igen. Arról folyik a jogi csatározás, hogy ez minek lesz megítélve, mi lesz a következménye, mi évült el, stb. Azért ez egyáltalán nem ugyanaz, hogy minthogy a barca szurkolók szerint mindenki madrid drukker, és nekik fújnak, meg a madridfan ligaelnök elintézi a reálnak a bl címeket. Elég egyértelműen nincs egy súlyban a kettő. Persze nem itt, hanem a globális futball társadalomnál. Angolok is foglalkoztak vele, mindenki foglalkozott vele, ugyanúgy, mint anno a Juventussal. Persze ez is majd a jogerős döntés után lesz igazán hot topic. Jelenleg még a nyomozati szakszban van az ügy, de lassan lesz valami, lehet hogy egyre többször hozzák majd fel.
bence0330

superman írta:
2025.02.06. 12:27:39
Olcha írta:
2025.02.05. 22:17:25
Ez az idióta kommentátor a Leganés - RMA mérkőzés 54. percének környékén megszólal: "...köztudott, hogy a Barcelona évekig fizetett a bírók kegyeiért." (Előzménye az volt, hogy szóba hozta, hogy Hansi nem kommentálta Perezék levelét és talán jobb is, hogy csendben van mert...)

Köztudott? Ez most komoly? Élőben ilyen hülyeségeket beszél?
Ti hogyan fogalmaznátok meg azt a jelenséget, ami miatt eljárást indítottak ellenünk?

Amúgy az előményként hivatkozott Flick reakció az volt, hogy "No komment, de amúgy a Barcánál nem divat foglalkozni a játékvezetővel." Erre mobdta a speaker, hogy a negreira ügy fényében bölcsebb lett volna csenben maradni.

Egyébként ha tetszik, ha nem, ez van a köztudatban, hogy a bíróknak fizetett a csapat. Én legalábbis mindenhol ezt látom (nyilván kivéve a katalán sajtóban, a szokásos cikkeket köszi, de nem kérem fcb1, meg nem emlékszem a másik srác nevére :D )

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
superman
Jugador d'estrella

2025.02.06. 12:27:39

Olcha írta:
Ez az idióta kommentátor a Leganés - RMA mérkőzés 54. percének környékén megszólal: "...köztudott, hogy a Barcelona évekig fizetett a bírók kegyeiért." (Előzménye az volt, hogy szóba hozta, hogy Hansi nem kommentálta Perezék levelét és talán jobb is, hogy csendben van mert...)

Ti hogyan fogalmaznátok meg azt a jelenséget, ami miatt eljárást indítottak ellenünk?

Amúgy az előményként hivatkozott Flick reakció az volt, hogy "No komment, de amúgy a Barcánál nem divat foglalkozni a játékvezetővel." Erre mobdta a speaker, hogy a negreira ügy fényében bölcsebb lett volna csenben maradni.

Egyébként ha tetszik, ha nem, ez van a köztudatban, hogy a bíróknak fizetett a csapat. Én legalábbis mindenhol ezt látom (nyilván kivéve a katalán sajtóban, a szokásos cikkeket köszi, de nem kérem fcb1, meg nem emlékszem a másik srác nevére :D )
soadroli
Llegenda del Barça

2025.02.06. 11:44:09

Fati ma se került a keretbe.
Kép
bence0330

2025.02.06. 09:29:08

Raphát kötelezően kirotálnám, 1-2 meccse kisebb fizikai problémákkal játszik, ami azért meglátszik kicsit, és mentálisan is látványosan fáradt. Ettől még hozogatja a kanadai pontokat, de nincs már akkora hatással a játékra, lényegesen többet hibázik mezőnyben, mint az első hónapokban.

Yamal most jó passzban van, szerintem fizikailag is, faramuci módon azok a kisebb sérülések lehet, hogy jól jöttek neki. Ettől még sűrűbben cserélném sokkal, de most én a brazilnak pihit adnék, főleg, hogy a kicsit ekkora formában focizik.

Szerintem ha nem B csapattal mennénk ki, csak 1-2 helyen rotálnánk (Baldé, Rapha, Cubarsi lenne nálam mondjuk, meg Lewy, aki nálam nem rotáció, mert szerintem jelenleg bőven csere), akkor még bőven verni kéne őket.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.02.06. 09:09:52

Barcaman1993 írta:
2025.02.06. 08:47:07
Ez a durva, hogy a C csapattal is felborították a pályát, bennem nem volt kérdés, hogy továbbmennek a meccs képe alapján. Óriási szerencséje volt a Leganesnek, hogy az utolsó percig tartották a reményt. Azt nem tudom felfogni, hogy mi hogyan tudtunk 0 lőtt góllal hazai pályán kikapni tőlük? A meccs képe alapján ott is 5-6 gólt kellett volna rúgni nekik.

Kíváncsi vagyok a mai meccsünkre. A 7 gól sima meccset vetíthetne előre, de ősszel megszenvedtünk velük a Mestallában. Az is érdekes lesz, hogy Flick forgatja-e majd a csapatot? Ez főleg Yamal és Raphinha esetében érdekes. Akármilyen jó ez a csapat, ha egyikük nem játszik, az már nagyon nagy színvonalesést jelent.
Nagyon nehéz meccsre számítok, a 7-1 nagyon becsapós, nem lesz egyszerű dolgunk.

Pihentetni is kéne, de akkor meg még kevesebb esélyünk lesz. Mondjuk ez egy ilyen szezon, sajnos. :|
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.02.06. 08:47:07

Saviola írta:
2025.02.05. 23:12:34
Ez a baj, ők zs-vel is behúzzák, én meg jelenleg attól is tartok, hogy a gálával továbbmegyünk-e holnap. :|
Ez a durva, hogy a C csapattal is felborították a pályát, bennem nem volt kérdés, hogy továbbmennek a meccs képe alapján. Óriási szerencséje volt a Leganesnek, hogy az utolsó percig tartották a reményt. Azt nem tudom felfogni, hogy mi hogyan tudtunk 0 lőtt góllal hazai pályán kikapni tőlük? A meccs képe alapján ott is 5-6 gólt kellett volna rúgni nekik.

Kíváncsi vagyok a mai meccsünkre. A 7 gól sima meccset vetíthetne előre, de ősszel megszenvedtünk velük a Mestallában. Az is érdekes lesz, hogy Flick forgatja-e majd a csapatot? Ez főleg Yamal és Raphinha esetében érdekes. Akármilyen jó ez a csapat, ha egyikük nem játszik, az már nagyon nagy színvonalesést jelent.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.02.05. 23:18:56

Szerencsétlen dolog egy Castilláson elverni a port de ez a Jacobo nem lesz nagy focista sajnos. Ahogy Asencio berobbant úgy Jacobo elintézte a jövőjét. Nagyon esetlen, beszari volt. Többször elesett, összehozott 2 gólt. Nem ragadta meg a lehetőséget. A végén bejött Gonzalo és mennybe ment ahogy kell. Szerencsére elég sok rotáció volt így nem volt akkora gond de jó, hogy nem lett hosszabbítás.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.02.05. 23:12:34

Ez a baj, ők zs-vel is behúzzák, én meg jelenleg attól is tartok, hogy a gálával továbbmegyünk-e holnap. :|
,,Azt hitted, hogy mi történt."
davi10
Llegenda del Barça

2025.02.05. 22:54:13

Csóri Leganes, legalább a 2x15 perc jöhetett volna.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.02.05. 22:53:00

Verükben van. Megérdemelt győzelem azért.
bence0330

2025.02.05. 22:52:14

És itt a 93. perc, itt a Reál gól.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.02.05. 22:42:03

Vinicius rettenetes, béna és állandóan reklámal. Modric meg messze a legeszesebb a keretükben, papa korban is fontos játékos.
bence0330

2025.02.05. 22:30:38

Olcha írta:

Egy az ezer okból, miért nem vagyok hajlandó évek óta magyarul meccset nézni. Az eszem megállt kb az összes hajmeresztő kijelentéstől, amit bele tudnak sűríteni 90 percekbe. Ezért meg (nyilván senkit nem érdekel egy magyar csatorna) szerintem minimum helyesbítést lehetne kérni, ha nem többet.

Most látom, nem bírnak egyelőre a Leganessel. A Madrid idén kb még furább lett, mint eddig volt, főleg mióta Mbappé belejött, néha azt hinné az ember, ezek sosem fognak 5 alatt megállni, aztán 2 meccs nihill.

Jó, persze ezt úgyis behúzzák majd, de na.
Olcha
Jugador del Barça

gránit
Director del Fútbol

2025.02.05. 19:49:31

Zoldbela írta:
2025.02.05. 17:48:12
Ha elküldik őket, és Stegen bevethető lesz, akkor kik lesznekrmajd a tartalék kapusok?
A tartalék kapusnak is kell tartaléka, különben egy sérülés esetén már nagy a veszély, mert a kapust nem helyettesíthetjük egy több poszton is bevethető mezőnyjátékossal!
Nyáron igazolnunk kell. Már tavaly nyáron kellett volna. Szczesny szerződése simán lejár ezen a nyáron. Mehet is. Abban viszont szinte biztos vagyok, hogy Pena maradni fog, sajnos. 2026-ig szerződése van, jó fizuval. Nem nagyon lehetne távozásra bírni. 22-23 évesen nyolc meccset bíztak rá Törökországban... Ő máshol sem nagyon lenne kezdő, és akkor már inkább a Barcában koptatja a padot, jó fizetésért, mint egy gyenge csapatban, kevesebb fizetésért. Ráadásul ter Stegen állandóan sérült, így abszurd, de több esélye van itt kezdőnek lenni, mint bármelyik másik, kicsit is komoly csapatban.
dingdong
Capitá del Barça

2025.02.05. 19:19:02

Zoldbela írta:
Ha elküldik őket, és Stegen bevethető lesz, akkor kik lesznekrmajd a tartalék kapusok?
A tartalék kapusnak is kell tartaléka, különben egy sérülés esetén már nagy a veszély, mert a kapust nem helyettesíthetjük egy több poszton is bevethető mezőnyjátékossal!
Pontosan úgy ahogy maga TS bekerült a csapatba. Hozunk egy fiatal tehetséget aki megkapja a két kupát aztán értékelünk. Ezt nem csak a tisztujitás miatt tartanám jó ötletnek hanem mert TS-nek híresen nem megy a BL. Portos kapust egy percet nem láttam még de sokan mondják hogy jo lenne.
Zoldbela
Jugador del Barça

Peter írta:
2025.02.05. 14:05:05
Troym írta:
2025.02.05. 13:45:15
Nyáron szerintem meg megy mind a kettő
Az ésszerű döntés ez lenne, de a barcelonai logika más algoritmusra működik, ahogy azt egy másik topicban írtad...."Túl olcsó, mi azt nem szeretjük."

:mrgreen:
Peter
Director del Fútbol

2025.02.05. 14:05:05

Troym írta:
Nyáron szerintem meg megy mind a kettő
Az ésszerű döntés ez lenne, de a barcelonai logika más algoritmusra működik, ahogy azt egy másik topicban írtad...."Túl olcsó, mi azt nem szeretjük."

:mrgreen:
Troym
Director del Fútbol

Deluigi írta:
2025.02.05. 13:37:58
Amugy szerintem ez hamar valtozhat, arra mehet ki a jatek, hogy hasznaljuk ki igazabol a csehet, amig itt van, Pena meg vedhet utana is...
Lengyelt, de krumpli-burgonya :D

Szerintem meg Flick döntött, tetszik, nem tetszik, én sokra is tartom ezt tőle, még ha nem is vagyok meggyőzve, hogy ez a helyes döntés.
Amit elmondott már nem először, hogy a pályán mutatott hozzáállás, viselkedés alapján döntött, nem a képességek alapján és az alapján azért Teknek még így is magabiztosabb a kisugárzása, jelenléte, mint Penának valaha volt.
Nyáron szerintem meg megy mind a kettő, mert akármennyi kritika érheti TS-t, de köröket ver mind a kettőre.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.02.05. 13:37:58

soadroli írta:
2025.02.05. 13:34:19
azt hittem azért a kupát megkapja Pena.
Majd a vegen, ha megnyerjuk. :)
Kezbe kaphatja...
Amugy szerintem ez hamar valtozhat, arra mehet ki a jatek, hogy hasznaljuk ki igazabol a csehet, amig itt van, Pena meg vedhet utana is...
Válasz küldése