2023.01.08. 23:11:43
Na, először is ez hihetetlen értékes 3 pont, és elvileg most ez az Atletico elég jó formában van. Szeritnem ezt láthattuk is.
Nem tiltakozhattunk volna az 1-1 miatt sem, de abszolút megdolgoztak a fiúk a 3 pontért, különösen így idegenben. Amennyi szerencsénk volt hátul, annyi szerencséje volt az Atletinek is néhány Dembelé elfutásnál, de látom erről mindenki megfeledkezik.
Xavi szerintem megmondta szünetben, hogy mit vár, de nem akart bejönni (vagyis a játékosok legalábbis nem hozták), viszont utána nem várt 15 percet se, és kettős csere. Onnantol igenis éreztem, hogy visszajöttünk, kiegyenlítettebbé vált jóval a mezőny. A végére persze megint nem így volt, de ott már az Atleti közel dupla vagy semmit tolt, ez törvényszerű.
Szerintem ez összességében nem is kicsit eljesítmény (mármint, hogy második félidőben vissza tudtunk jönni a mezőnyben), figyelembe véve, hogy mi lényegesen kevésbé vagyunk fizikális csapat. Kevésbé is építünk rá, kevésbé is vannak adottságaink hozzá.
Gavi abszolút megérdemelten meccs embere, leírtam az élőben meccs közben, de mostmár hivatalosan is az. Idén kb minden második meccsen ez van, gólban is nyakig benne volt, mezőnyben meg végképp legjobb volt. Aranyat ér a gyerek, mert tudja simogatni is a labdát, lát a pályán, közben meg szerintem ilyen Vidalos, Puyolos magasságokban van amit kihajt magából.
Araujot tudnám még kiemelni eléggé.
Leírtam 10 perc után (leírtam volna előre is), hogy szerintem nagyon jó Xavi elképzelése. Lewa hiányában inkább dupla szűrő, és így Baldé (Jordi hiányában) csinálhatja azt szabadabban, amihez amúgy is jobban ért.
A baj az, hogy ehhez ma egyáltalán nem volt meg se Baldé fejben, se Frenkie. Mindketten mélyen alulmúlták saját magukat, meg amit ezekben a pozikban szoktak csinálni. Ha csak átlagost hoznak, lehet hogy fél óra alatt eltettünk volna 2-3 gólt is.
Kessié, bár ma volt legalább 1-2 értékelhető mozdulata, továbbra sem üti meg a szintet. Busiról aligha tudunk már újat írni, azok a bizonyos hiányosságai már nem lesznek jobbak a koránál fogva, de még mindig hatszor jobb, hogy ha ő van fent, mint Kessié.
Pedri nyilván nem bírja a 90 percet, legalábbis ilyen erőbeosztással nem.
Koundé is baromi lomhának tűnt ma fejben és lábbal is.
Fati, Torres... áh hagyjuk is. Játsszanak, hiszen ki más, de kár bármire is számítani. Inkább csalódjunk pozitívan adott esetben.
Összegezve: Szerintem érdemes úgy nézni, hogy mi most épp nem vagyunk relatív jó formában, az Atleti igen. Ők otthon voltak, mi nem. Nekik ott volt elől Griez, aki szállítja a jó támadásokat, nekünk hiányzott Lewa (akinek szállítani kéne..). Az sem mellékes, hogy sokat szenvedtünk, sztem összesen kb 50 percet is, de mégsem párosult hozzá a szokásos teljes helyzet nélküliség.
Nem volt ragyogó, sőt, de szerintem abszolút megérdemelt 3 pont, akkor is, ha x is lehetett volna.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila