Alcantara írta: ↑2023.03.20. 07:44:22
A siker egyik titka a csapatszintű védekezés. 26 meccs, 9 gól. A top 4 bajnokságban a legkevesebb gólt rajtunk kívül a Napoli kapta, 16-ot! Utána 1-1 csapat 19-et, többi 20 felett.
Elképesztően jól össze van rakva a védekezés. A védelem fenomenális, De Jong óriási munkát rak le hetek óta, de a többiek is mind sok melót tesznek ebbe. A szívem csücske viszont Kessié, ( akit méltatlanul alul értékelnek a fórumon) valamint Raphinha. Én nagyon szeretem az ilyen típusú játékosokat. Semmi sztárallűr, tűrik a padozást, ha odakerülnek a szívüket kiteszik a pályán.
Régóta ezt szerettem volna látni a csapattól.
Hú, de egyet tudok érteni ezzel a hozzászólással.

Még akkor is, ha tényleg nem a 9 gól a reális, hanem mondjuk 16-7 inkább, de a lényegen nem változtatna az sem, úgy is brutális. És nem csak azért, mert jobb a hátvédsorunk, egyszerűen mindenki beleveti magát kifulladásig. Még Lewy is, aki 34 éves, és soha az életben nem cserélik le.
Nekem is ez volt az első, amit látni akartam a csapaton, azért is imádom pl. Raphinhát és Gavit, akik végigpörgik a meccseket. Mert évekig tátott szájjal nézelődtünk a pályán. Most ilyesmiről szó sincs, és vannak ilyen téren is húzóemberek, akikre fel lehet nézni a csapatból, és Xavi meg is követeli.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy