Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
visca el barca
Presidente del Barça

2018.02.21. 17:05:04

lics írta:Engem egyetlen egy dolog zavar, valki mondja meg mert én hülye vagyok szerintem... De miért nem lehet lőne 16oson kívülről kapura? Miért csak Coutinho képes erre és nyílván mivel a blbe nem játszhat ezért csak a kupa meg bajnokság az ahol legalább látok lövést 20ról akár. Nem hinném, hogy Coutinhon kívül más ne lenne rá képes.
tegnap ini is elengedte a balost :D vhol a 24. és 30. sor között landolt.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csabimo
Capitá del Barça

2018.02.21. 17:04:26

visca el barca írta:
Cestus írta:Kevés csapat gálázott volna tegnap a Chelsea ellen
ezt a cselzit egy city/real/bayern 3-as 10 perc alatt ledarálta volna. csak mi voltunk ilyen lúzerek, hogy nyomattuk a biztonsági tilitolifost.
Ebben igazad van, de én ugy érzem hogy a Cselszki nem adja meg a tiszteletet, hogy mi vagyunk a Barca és nincs tele a gatyájuk, még1-0 után is, akkor ök is lerendezhették volna ezt a párharcot..
Az 1-1 kiváló eredmény de ez nem Valverde érdeme, az 1 kapott a szerencséjé, az 1 rugott meg a mázli számlájára irható
Idén vártam egy Dembele-Semedo jobb oldalt, és Robika középpályát, ebből semmi sem valósult meg, ez a tavalyi csapat-Neymar+stabilitas, igy elég nehez lesz Bl-t nyerni..ebben a csapatban ennyi van sajnos..
lics
Jugador d'estrella

2018.02.21. 16:59:00

Engem egyetlen egy dolog zavar, valki mondja meg mert én hülye vagyok szerintem... De miért nem lehet lőne 16oson kívülről kapura? Miért csak Coutinho képes erre és nyílván mivel a blbe nem játszhat ezért csak a kupa meg bajnokság az ahol legalább látok lövést 20ról akár. Nem hinném, hogy Coutinhon kívül más ne lenne rá képes.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2018.02.21. 16:58:00

Ezt már élőben sem értettem, hogy Piqué hogy a fenébe nem tudta ezt befejelni:
https://www.youtube.com/watch?v=pA90UVfJtXQ

Elcsúszott a védője, egyedül maradt az 5-ös, labda is jól jött. Én már bent láttam, erre nem ugrott fel rendesen, vagy én se értem mi történt. Rüdiger nem rántott rajta akkorát, hogy az megzavarja.

Suárez esete sem ért tizit szerintem. Saját lábában esett el inkább, pedig jó helyzetbe is kerülhetett volna. A gól után aztán persze oda kellett szólnia a bíróknak egy sárgáért...
https://streamable.com/u12hg
Samper
Director del Fútbol

2018.02.21. 16:20:16

Ha ragaszkodunk a 4-4-2-höz, mint alaphoz, akkor nem tudjuk bővíteni a taktikai repertoárt. Messit ugyanis nem tudjuk már feltolni igazi csatárnak. A pótmegoldás, hogy a becserélt Paulinho odaér a kapuhoz, mára már nem meglepetés - az ellenfelek ismerik. Csak az működhet, hogy a csapat újratanulja a 4-3-3-at, mint alternatívát. Egy nem sérült Dembelével megoldható, ha Valverde és a csapattársak is úgy gondolják. Ezen kívül meg Init lehet váltogatni Coutinhoval, Rakiticet meg Alenaval.
visca el barca
Presidente del Barça

2018.02.21. 16:09:08

S.Agüero írta:Hogy kellett volna játszanunk, hogy bedaráljuk őket?
úgy ahogy a real madrid. betenni alcacert és fél percenként ívelgetni befele a labdákat orrvérzésig. az durva nagy nyomás volt, hogy a kapujuktól 40 méterre passzolgattunk, aztán messi belevezette az előtte álló 6 emberbe :lol: egy percig nem voltak nyomás alatt. kényelmesen tilitolizgattnuk, aztán nem történt semmi. még csak a kapu közelébe se jutottunk, egyszer sem.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.02.21. 16:06:40

S.Agüero írta:Hogy kellett volna játszanunk, hogy bedaráljuk őket?
Minimális kockázatot vállalva?
Mondjuk nem állandóan visszafelé forgolódni, ha kicsit fellazultak.
Vagy nem 4 kp-val felállni, bár ezt kényszer szülte valamelyest.

Jó az 1-1 szó se róla.

De ha nem rúgják az elsőt, ellötyögtünk volna 0-0-al, otthon meg pupilláztunk volna, ha elszaladnak egy kontrával. Nagy taktika volt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2018.02.21. 15:54:24

visca el barca írta:
ezt a cselzit egy city/real/bayern 3-as 10 perc alatt ledarálta volna. csak mi voltunk ilyen lúzerek, hogy nyomattuk a biztonsági tilitolifost.
Hogy kellett volna játszanunk, hogy bedaráljuk őket?
visca el barca
Presidente del Barça

2018.02.21. 15:50:16

Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2018.02.21. 15:46:26

Hiába lehet mutogatni Busi tegnapi passzátlagát, ha abban az Umtitivel, kapcsolatos passzok vannak benne, de volt neki egy két komolyabb eladása, amiből komolyabb gondunk is lehetett volna
Ilyen a játékunk, az ilyen alibinek látszó passzolgatásnak is van célja. Kivel passzolgasson, Suárezzel? Még mindig ő adta a legtöbbet támadásban, legalábbis a középpályán, Messinek csomó jó labdája volt, amiből veszélyes támadás lehetett volna. Az ilyen passzokból volt 4-5, amit le tudtak fülelni, máskor az a baj, ha nem próbál rá. Ő adta amúgy a legtöbb hosszú labdát a mezőnyben.
https://www.youtube.com/watch?v=emuOO6_ycgg" target="_blank
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.02.21. 15:36:02

S.Agüero írta:
Busquets is nyomja az alibit, hátra teszi MAtSnak hogy inkább ő kockáztasson és adja el a labdát, ne ő. 20-25 méterről adjuk neki hátra a labdákat, játékosaink meg állva várják a labdát mint a sült galambok.
:?: A labdakihozatalaink alapja ez, hogy játékba hozzuk a kapust, ha letámadnak.
tudtam, hogy mivel beleírtam Busquetset jösz és értetlenkedsz.
De írhattam volna Rakiticet vagy Paulinhot is. Tök mindegy.
Hiába ez a "játékunk" szerintetek, felesleges erőltetés, és csak arra szolgál hogy TS-t nehéz helyzetbe hozzák, és inkább ő süljön bele.
Most is sokszor volt az, hogy egy sima oldalpassz valamelyik kp-stól és meg van oldva a szitu, ehelyett ment hátra a labda, rárongyoltak a kapusra, ő meg felrúgta, nyilván labdavesztés a vége.

Nem vagyok időmilliomos, úgyhogy nem kezdem el kiszedegetni ezt a 15-20 ilyen szituációt csak tegnapról.

Én nem értem mi szükség van erre, felesleges passzok, ahelyett hogy előre, oldalra játszanánk. Ugyanaz az egész végeredménye lényegében, annyi különbséggel, hogy most egy hülye példa lesz), Szegedről elindulsz kocsival, és mehetsz egyenes úton BP-re, vagy elmész Debrecennek, vagy Szolnoknak először, majd onnan BP-re. Ugyanoda jutsz, csak több idő.
Ezeket nem fogom megérteni, főleg olyanoktól akik aztán jönnek ekézni az aktuális kapusunkat.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Cestus
Director del Fútbol

2018.02.21. 14:51:49

Kevés csapat gálázott volna tegnap a Chelsea ellen, a BL legnagyobb "ászai" esetleg elértek volna egy szűk győzelmet, de ennyi. Mégis van némi hiányérzetem, talán a lassúságunk volt megint feltűnő. Valverde elképzeléseit nagyban korlátozhatja, hogy olyan játékot kell játszatni a csapattal jórészt, ami elfedi a lassúságot. Ez most probléma, de a középpályán már érik a sorcsere Coutinho, Dembouz érkezésével, és esetleg Arthurral, ha tényleg jön és beválik. Így ezt hosszútávon nem érzem gondnak.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
vinszentvega
Capitá del Barça

2018.02.21. 14:48:18

?: A labdakihozatalaink alapja ez, hogy játékba hozzuk a kapust, ha letámadnak.
Ez igaz, de ennek az lenne az alapja, hogy nem adja el a labdákat... Hiába lehet mutogatni Busi tegnapi passzátlagát, ha abban az Umtitivel, kapcsolatos passzok vannak benne, de volt neki egy két komolyabb eladása, amiből komolyabb gondunk is lehetett volna...Ja.. és persze nem csak neki...
Mondjuk, hogy harmadjára is megtudták csinálni, hogy tök egyedül juthasson labdához Willian....mindegy.. Apropó Willianért mit kér a Chelsea? :D :D
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Kovbal88
Entrenador del Barça

2018.02.21. 14:35:27

danixx írta: Véleményem szerint, ez a mostani csapat lassú, pontatlan, a középpálya sz.r, Messi és Suarez a támadósorban kevesek, mert igazából csak Lali van ott. Szélek is gyengék. Ha nem Alba játszik, akkor kb. egyik szélen sincs semmilyen helyzetkidolgozás...
ui.: nem vagyok se edző, se játékos, csak egy örök barca szurkoló, aki sajnálja ezeket klasszis játékosokat, hogy utolsó 3-4 aktív évükben egy ilyen sz.r csapatban kell játszaniuk.
Vagy kontár vagy, vagy csak olyan 10-12 éves lehetsz!
-Valverde a legjobb edző, aki Pep óta itt van. (hétvégén döntheti meg a legtöbb vereség nélküli bajnokik megvívását)
Rakitic és Busquet a világ bármelyik csapatába beférnének kezdőként.

Szép napot!
MatyiG
Adminisztrátor

2018.02.21. 14:34:36

Busquets is nyomja az alibit, hátra teszi MAtSnak hogy inkább ő kockáztasson és adja el a labdát, ne ő. 20-25 méterről adjuk neki hátra a labdákat, játékosaink meg állva várják a labdát mint a sült galambok.
:?: A labdakihozatalaink alapja ez, hogy játékba hozzuk a kapust, ha letámadnak.
Ezt a csapatott Valverde és Messi tartja életbe nélkülük valahol a 5-6 hely környékén szerencsétlenkednénk .
Ja, mert Messi nélkül nem változna a játékunk, mint ahogy Neymar hiányában is azt játsszuk, mint tavaly. Ja, nem.
Pozitívan fogsz csalódni a Messi utáni korszakunkban legalább.
gg86
Jugador d'estrella

2018.02.21. 14:33:36

Én elégedett voltam az első felvonással. Nagyjából ilyen játékképre lehetett számítani, bár tőlünk aktívabb támadójátékot vártam, a rúgott gólnak köszönhetően az eredmény nem rossz. Mondjuk az külön öröm, hogy most a semmiből sikerült betalálnunk, 2012-ben kb. 15 helyzet sem volt elég a továbbjutáshoz, ők meg átjöttek háromszor a térfelünkön és kivégeztek minket.
A kapott gólnál kicsit mérges voltam Umtitire, mindenki kilépett, ha ő is tesz egy lépést előre ott marad lesen a hazai támadó aki majdnem bele is ért a labdába, valószínűleg befújták volna.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.02.21. 13:46:34

visca el barca írta:
danixx írta:továbbá Ter Stegent tanítsa már meg valaki kirúgni a labdát.
na ez a másik amin tegnap kiakadtam. ez a pali SOHA, egyetlen egyszer nem tudta úgy kirúgni a mezőnybe (értsd min 30 méterre) a labdát h hozzánk kerüljön :D

mondjuk, ha így van (nincs így) talán nem kéne erre játszani.
Több élű ez, nem csak a német hibája.
Alcantara
Director del Fútbol

2018.02.21. 13:44:38

danixx írta:... továbbá Ter Stegent tanítsa már meg valaki kirúgni a labdát.
.. Messinek vissza kell jönnie a felezővonalig labdáért.. nemár. ... kéne......
Véleményem szerint, ez a mostani csapat lassú, pontatlan, a középpálya sz.r, Messi és Suarez a támadósorban kevesek.
.... kéne..........
Kezdjük mester sorjában akkor:
Messinek vissza kell jönnie. Borzasztó! Nyilván ez derogáló a labdarúgásban, hiszen neki csak állnia kell elől szerinted.

Lassú, pontatlan és kipontozott degradáló kifejezés a csapatra. Igazad van, csak hát ez a csapat volt pár hete, aki befűzte az oktatófilmet a Realnak a Bernabeuban.
Minő véletlen, éppen ezzel az edzővel voltunk Madridban, ha jól emlékszem.
Mákunk volt akkor biztosan.

Utoljára, de nem utolsósorban: "kéne" egyenlő kellene.
visca el barca
Presidente del Barça

2018.02.21. 13:32:31

danixx írta:továbbá Ter Stegent tanítsa már meg valaki kirúgni a labdát.
na ez a másik amin tegnap kiakadtam. ez a pali SOHA, egyetlen egyszer nem tudta úgy kirúgni a mezőnybe (értsd min 30 méterre) a labdát h hozzánk kerüljön :D
danixx írta:...
a többihez meg annyit, hogy nem rossz edző valverde (az idei cirka 40 meccsen 1 vereségünk van hahó!) csak unalmas, látványtalan célfocit játszat. azért a két dolgot ne keverjük már össze
Kép
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2018.02.21. 13:21:44

MessiNeymarSuarez írta:Támogatom recrea ötleteit, nem az kell hogy kontracsapat és buszos legyen a Barca, hanem az hogy azért vonjuk már be olykor a fegyverarzenálunkba ezeket a lehetőségeket is. Nem véletlen hogy Lucho első évében az Atletit oda-vissza vertük bajnokin és kupában is, hogy a Juventust megvertük a döntőben, mert nem folyamatosan a kapujuk elé nyomtuk őket, hanem olykor vissza vettünk, a pálya közepén tartottuk a labdát és megindultunk mint a villám.
Azért Lucho első éve sem volt fenékig tejföl. Ha jól emlékszem januárban még javában állt a bál az öltözőben. Nyilván Neymar sebességére lehetett építeni, de bőven megvolt a hátulütője annak a taktikának is, elég rendesen kaptuk is a gólokat hátul. Az első évben még megvolt a lendület, de aztán egyre jobban kifulladt a kontrázós taktika is. Szóval minden taktika addig jó, amíg eredményeket hoz, viszont előbb-utóbb mindegyik elfárad. Vagy azért, mert megtalálják az ellenszerét, vagy a kulcsjátékosok formaingadozásai miatt. Amúgy pedig, ha jól emlékszem, a Real ellen legutóbb pont egy szépen végigvitt kontrával szereztünk vezetést. Csak ehhez persze az is kell, hogy az ellenfél hajlandó legyen kihúzódni a kapuja elől. A tegnapi Chelsea-nek erre láthatóan semmi kedve nem volt, csak ha úgy látták, hogy a kapunkig rohanhatnak a labdával.
Varatrix
Director del Fútbol

2018.02.21. 13:20:11

Én megértem hogy, az eredmény jó, és túl nagy elvárás lett volna, hogy 0-3-as gálameccsel jöjjünk el Londonból, de ez az eredmény sajnos főleg szerencse kérdése volt. Ezt be kell látni, jogosak a kritikák.

Nem temetünk, csak hangsúlyozzuk hogy, ez az esetleges továbbjutás után édes kevés volt taktikailag, és mutatott játékban.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
hajnesz
Entrenador del Barça

2018.02.21. 13:14:14

Rivaldo11 írta:Nem lenne semmi baj a tegnapi meccsel, bár látom, sokan azt várták, hogy már a stamfordon eldöntjük, innen a csalódottság. A chelsea szintekkel lépte át a bajnoki formáját-ez várható is volt egyébként-mi pedig valóban egy domináns, ámde biztonsági játékra törekedtünk. Részben mert az iksz itt tökéletes-180 perc alatt kell eldönteni-részben pedig, mert jelenleg nincs kirobbanó formában a brigád. Nem játszottunk se jól, se rosszul, olyan szintelen-szagtalan volt az egész, de elértük amiért jöttünk, és tegnap este ez volt a lényeg.
Ha meg még idevesszük azt is, hogy kb az utóbbi 10évben általában nem volt több helyzetünk a Chelsea ellen, akkor csak egy átlagos meccset hozunk, nincs itt szó semmi másról.
Azt elfelejtitek, hogy a Chelsea ehhez ért, a mi stilusunk meg fekszik nekik, csúcsnégereknek ez az ellenfél az álma. Más a leányzó fekvése, ha a Bolton ellen játszanak, mert ott nekik kell a játékot irányitaniuk, és ahhoz láthatóan kevésbé értenek. Rendszerünk egyetlen gyengeségét akarták kihasználni, azt, hogy a középpályánk nem a legmozgékonyabb, de ez is pár 20-25ről leadott lövésben ki is merült, ami bőven vállalható statisztika a Bl kieséses szakaszában.
A játékunk nem elég látványos? Kit érdekel. Én azt szeretném, hogy továbbjussunk, a tegnapi játéknak is megvolt a maga szépsége(mondjuk kapuk és kapusok nem nagyon kellettek hozzá :D)

Dembelét meg én se tettem volna be tegnap, max a végén Gomes helyett. Felesleges kockázatvállalás lett volna, amiből csak rosszul jöhet ki az emberünk(pl elcsúszik-felbukik a labdában, Moses meg végigviszi és 2-1). Először le kell hoznia egy biztató meccset egy spanyol középcsapat ellen, hogy egy ilyen presztizsü meccsen bevethető legyen. Lehet mondani, hogy Vidal se jobb, csak ez épp nem igaz, Vidal bőven hozza azt, amit tud, sőt, ősszel köszönhetünk neki pár meccset. Talán azt mondanám, hogy amit tud Vidal, azt hozza, Dembele meg egyelőre bőven tudása alatt teljesit, igy talán érthető, hogy miért azt rakja be az edző, akiről tudja, hogy mit várhat el.

S végére egy kis OFF,
a jelenlegi csapatban 1 szabad hely van, Paulinho helye. Szerintem ebben az évben az fogja ott a legtöbbet játszani, aki a legjobban alkalmazkodik azokhoz a feladatokhoz, amit EV elvár attól a poszttól(gondolok itt főleg a védekezésre, labdabiztosságra). Coutinho idei szereplése valószinüleg legtöbbször Iniesta pihentetésekor fog bekövetkezni, szóval, ha sokáig maradunk a Bl-ben, akkor 5 ember pályázik erre a posztra: Dembele,Vidal,Paco,Paula és Gomes. S itt az a legjobb az egészben, hogy a 5 ember közel sem ugyanazt tudja adni támadásban, szóval, ha a sérülések elkerülnek minket, kb itt lehet várni a taktikázást, hogy épp ki fog kezdeni az adott meccsen (védekezésben szerintem kb ugyanazt várja el tőlük a mester).
MatyiG
Adminisztrátor

2018.02.21. 13:10:48

a komplett középpálya nem Barcelona szintű
OMG, ezt még írd le tízszer érvek nélkül, hátha tényleg igazad lesz a végére.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.02.21. 12:58:27

Nos kitisztult fejjel:
Nem tudom hogy mi vagyunk gyengébbek a Watford-Bournemouth párosnál, vagy pedig a Chelsea volt olyan aki épp megmutatja hogy miért nyert PL-t, és miért okozhat gondot bármelyik csapatnak, bízom benne hogy az utóbbi.

Az eredménynek nagyon örülhetünk, kis balszerencsével lehetett volna sokkal rosszabb is.
Nagyon oda kell figyelni a továbbiakban hogy az ilyen gépágyúkra kilépjünk és ne hagyjuk lőni, mert kész életveszély.

Ami viszont ironikus, hogy az egész meccs Hazarddal volt beharangozva a Chelsea oldaláról, de róla kb nem is hallhattunk, ami a védők érdeme, viszont a szaladgáló mikrofon alkotott.

Nagyon FONTOS lenne Dembelét beilleszteni, adná magát a jobboldali hely(vagy akár Neymar helye).
Ha annyit meg tudna tanulni már idén hogy meghúzza és kapu fele támadjon, máris sokkal kevesebb figyelem, és sokkal több terület maradhatna Messiéknek.
Sajnos ez jelenleg probléma, lényegében 1 támadóval játszunk, mert Messi visszalép, Lajos meg őrlődik ott egyedül.
Kontráról nem is beszélve, gepárd az a pali, ki lehetne használni.

Támogatom recrea ötleteit, nem az kell hogy kontracsapat és buszos legyen a Barca, hanem az hogy azért vonjuk már be olykor a fegyverarzenálunkba ezeket a lehetőségeket is. Nem véletlen hogy Lucho első évében az Atletit oda-vissza vertük bajnokin és kupában is, hogy a Juventust megvertük a döntőben, mert nem folyamatosan a kapujuk elé nyomtuk őket, hanem olykor vissza vettünk, a pálya közepén tartottuk a labdát és megindultunk mint a villám.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2018.02.21. 12:50:07

Nem lenne semmi baj a tegnapi meccsel, bár látom, sokan azt várták, hogy már a stamfordon eldöntjük, innen a csalódottság. A chelsea szintekkel lépte át a bajnoki formáját-ez várható is volt egyébként-mi pedig valóban egy domináns, ámde biztonsági játékra törekedtünk. Részben mert az iksz itt tökéletes-180 perc alatt kell eldönteni-részben pedig, mert jelenleg nincs kirobbanó formában a brigád. Nem játszottunk se jól, se rosszul, olyan szintelen-szagtalan volt az egész, de elértük amiért jöttünk, és tegnap este ez volt a lényeg.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Válasz küldése