2024.11.27. 00:45:30
Kicsit másképp láttam a meccset, mint sokan. A második félidőben, a második gólik nagyon érett az ellenfél gólja. Nyomás alatt voltunk, totál elvesztettük a középpályát, úgy mint legutóbb, csak akkor FDJ-re fogták...
Olmot szidták meccs közben sokan, de közben Lewa meg folyamatosan ölte meg a támadásainkat. Nem az, hogy nulla szerepe van a támadásépítésben, hanem kifejezetten zavarja, hacsak nem egyedül áll az ötösön az üres kapu előtt, mert akkor belövi. De nagyon hiányzik nekünk helyette egy Suarez féle csatár, aki ha nem is egy labdazsonglőr, de azért önmagában is tud gólt lőni, mint ahogy Olmo tette. Lewának Olmo góljánál 99%, hogy nem gól, mert esélye sem lett volna másra, csak egy gyors lövésre, ha szerencséje van lábak közt elmegy, vagy szerencsésen pattog és akkor gól..De ezt így kellett csinálni, ahogy Olmo tette, embert lecselez, lő, gól. Ilyen csatár kellene nekünk. Fati ilyen volt, kérdés lesz-e valaha esély rá, hogy még ilyen lesz? (egyre kevésbé hiszek benne). Mindenesetre ilyen épkézláb csatárral nem lenne több, vagy nem sokkal több gólunk, mert így is szépen meglövögeti a csapat Lewával a gólokat. Viszont Pont a nehezebb meccseken, amikor kéne az a villanás, mert a támadást építőknek nem megy, vagy nincsenek, na olyankor is tudnánk meccset hozni. Amikor nem lő Lewa gólt, semmivel nem rosszabb, mint máskor és ez gond. Suarez utolsó idejében éreztem azt(akit nagyon bírtam), hogy ha már kizárólag a gólja alapján lehet értékelni. Ha nem lő gólt, akkor -1 ember.Ha lő, akkor is, de legalább pontokat hozunk. Pedriék nagyon megérdemelnének egy Lewánál kicsit komplexebb csatárt, persze értem Flicket, hogy nem akar ahhoz a rendszerhez nyúlni, ami termel, de jó volna, ha valakit szép lassan beépítgetne.
Közhely, hogy nincsen "ha", de HA nem találjuk meg azt a második gólt, akkor nagyon izzadtunk volna, hogy ne legyen döntetlen a vége...
És nem értem, miért zuhantunk meg, miért álltunk le ugyanúgy, mint a múltkori bajnokin..Mert különben Pedri parádés volt, Casadó is komoly szintet hozott és mégis... Fermint gyengének éreztem, Gavi inkább semmilyen, de hajmeresztő, hogy ő egyszerűen nem tud nem kinyújtott, ökölbeszorított kéz nélkül ütközni, szigorú bíróval meccsről meccsre végig lehetne sárgázni, pirosazni akár.
Én GM-mel sem voltam elégedett, volt gólpassz, oké, de előtte volt sok nagyon gyenge megoldása. Ég és föld Baldé...
Örülök a győzelemnek, voltak jó periódusok, Pedri erős, fizikális ellenfél mellett is parádés volt, de összességében sok a hiányosság. Ha nincs Pedri, Olmo vagy Raphinha varázslat (meg persze Yamal), akkor drámaian kevés esélyünk van a gólszerzésre. Nem ártana Ferminnél, Gavinál ügyesebb és gólerősebb középpályás, aki tud veszélyt okozni önmagában is. Talán Torre ilyen? Mindenesetre lesz még Flicknek sok dolga.