Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A többi oké, de ez mikor volt?
A hírre nem emlékszem, eredmenyek.com szerint meg ott volt a padon a hétvégén és ott van most is. Reméljük akkor nincs nagy baja.
Ha kompletten ezt a szezont a mutatott játékkal, egyéni teljesítményekkel, eredményekkel, hozzáállással együtt nézzük nem kell, hogy bármilyen félnivalónk kell, hogy legyen. Főleg hazai pályán. Otthon azért eddig a szezonban minden meccset behúztunk és szinte mindet nagyon magabiztosan. Még ha szorosabb is volt az eredmény inkább az ellenfélre volt hízelgő. Akik pedig olyanok, hogy 1-2 éve még távol voltak egy Bl-től teljesítményt nézve jogosan vannak ott a csapatban. (pl. Cubarsí, Casádó, Fortnak, 2 évvel idősebben is helye lenne így szerintem) Plusz ezek a játékosok a Brestben kihagyhatatlanok lennének akkor is, ha mindenki egészséges.bence0330 írta: ↑2024.11.26. 12:37:19Az előzményekkel egyetértek.
Szerintem a közelmúlt+a fiatal és rettentő szűk keret miatt a reszketés egészen addig jelen lesz, míg egyik évben el nem érjük a lehetőség szerinti legjobb eredményt, ahol ha nem is nyerjük meg a BL-t, de behúzunk a nyolcaddöntőben mondjuk egy ki-ki meccset egy nagy ellen, és mondjuk az elődöntőben kiesünk emelt fővel egy top3-4 csapat ellen, mint a jelenlegi Pool, esetleg egy akkorra újra összeálló City/Reál/BM. Flick mentalitása príma, de akkor sem csodatevő. Vannak a keretben alapemberek, vagy gyakran játszó cserék, akik tavaly, vagy tavalyelőtt még álmodoztak csak arról, hogy valaha egy Brest-ben lehetnek, nemhogy ellenük a nagy csapatban.
Brest ellen szerintem alapesetben nem reszketnénk, de két hasonló szintű csapaton vagyunk túl gyenge játékkal, rossz eredménnye, gödörből. Ilyenkor azért tuti nem úgy megyünk ki, hogy 5-0-ra verjük őket, és senkinek meg sem fordul a fejében, hogy "ebbű baj lehet".
Koundét én pl. nem mondanám, hogy mélyponton lenne, amíg azt a hülyeséget el nem követte abszolút nem volt gyenge. Ahogy Cubarsíra sem, csak ha ő lehoz egy normál teljesítményt, Inigo pedig nagyon magas szinten játszik csalókábban kidomborodik a teljesítmény különbség. Ahogy ez a "mélypont" is amit az utóbbi 2 meccsre alapozunk. Ez még azért nem egy folyamat, de ha előtte 5 meccset 21-5-ös gólkülönbséggel nyerünk persze más. A bh nyilván más, bár remélem most nem GM kezd. (egy 3-4-3-al sokkal jobban járnánk)bence0330 írta: ↑2024.11.26. 12:37:19Ettől még simán lehet persze, hogy 5-0 lesz a vége, de a védelem Penán és Inigón kívül mélyponton, a középpálya teljes egészében mélyponton, elöl meg hiányzik Yamal. Minimális aggodalomra azért ez szerintem simán okot adhat.
Egy nagyon jó dolog van az elmúlt évekhez képest, hogy most egyértelműen létezik az a sebességfokozatunk, akivel bárkit hülyére verhetünk. Tehát nem csak abban lehet bízni, hogy valahogy kibekkeljük, aztán találunk egy gólt. Néha persze ez erre a csapatra is igaz rossz passzra, de legalább létezik reálisan az alternatíva. Erre legalább lehet építeni a korábbiakhoz képest, szerintem. Az a Xavi féle csapat sem volt húderossz, a sorsolásunk tavaly vicc volt, de akár a PSG ellen is továbbmehettünk volna , mert rosszak nem voltunk - szerencsével. Máshogy nemigen. Emiatt talán most nagyobb egy hit egy ilyen helyzetben, a játékosok is tudják, hogy a plafonjuk úgy kétszer olyan magasan van idén.
Az előzményekkel egyetértek.
Ezért kéne alaptéziseknek léteznie:Messa írta: ↑2024.11.25. 23:21:53Jelezném, hogy épp ugyanez fordítva is létezik, épp ugyanitt... Ha megverünk egy top csapatot (Bayern, Real) akkor jönnek páran azzal, hogy ezek a csapatok nagyon rossz formában voltak, egyáltalán nem nyújtottak top szintet, könnyű dolgunk volt, szerencsénk volt, az ellenfél saját magát lőtte tökön, ésatöbbi. Bezzeg, ha nem verjük meg a top csapatot, akkor közünk sincs az európai élmezőnyhöz, és ezek a csapatok mérföldekkel előttünk járnak mindenben.csababarca írta: ↑2024.11.25. 23:00:52Ez jó mert ha kikapunk jöhet a "nagyon erős ellenfél", "nem véletlen 4.-ek a tabellán" frázisok, ha meg nyerünk akkor mehetnek újra a világlegjobbjai, BL esélyes jelzők.
Van, aki felmagasztalja a semmit, és van aki lebecsmérli a mindent is. Ez ilyen.![]()
Előszezonban sok próbát láttunk Pau jobbos, Rapha baloson, rendre besültek, és a csere után éledt fel mind. Szerintem tök érdekes koncepció lenne az a Pau-Lewy-Raphinha 2 okból kifolyólag is: alapvetően a brazillal a 10-es képességei mellett a másik nagy terv mindig az üres területek támadása. Lewy erre képtelen, viszont jól húzza ki a védőket. Na ugyanez mehetne tükörben Pauval, ráadásul ő igazi center, és érzi a kaput, nem látom be, hogy ez neki miért ne menne akár még jobban is. És akkor a brazil többet vállalhat abból, amiben szerintem messze a legjobb még az erősen feljavul góllövő képessége mellett is: osztogatásból. Én elég életképesnek látnám ezt. De csak akkor, ha jó formában lévő Casado-Pedri-Olmo van mögöttük, anélkül sajna mindegy, ki mit csinál, max 1-2 villanásunk lehet. A Brest ellen persze ebből igazi probléma nem szabad, hogy legyen, itt talán még egy gyengébb formában lévő kp duó is elég lehet.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.26. 10:18:37Perdi-Casado
Olmo
Kérdés Raphinha melyik szélen játsszon, és aki beáll Yamal helyére, milyen pozíciót foglal el, mert nincs egészséges szélsőnk.
Pau Victor jól játszott az előszezonban, én most őt próbálnám még, mert Fermin nincs túl jó formában
Jelezném, hogy épp ugyanez fordítva is létezik, épp ugyanitt... Ha megverünk egy top csapatot (Bayern, Real) akkor jönnek páran azzal, hogy ezek a csapatok nagyon rossz formában voltak, egyáltalán nem nyújtottak top szintet, könnyű dolgunk volt, szerencsénk volt, az ellenfél saját magát lőtte tökön, ésatöbbi. Bezzeg, ha nem verjük meg a top csapatot, akkor közünk sincs az európai élmezőnyhöz, és ezek a csapatok mérföldekkel előttünk járnak mindenben.csababarca írta: ↑2024.11.25. 23:00:52Tipikus hozzáállás, hogy egy francia 12.-et felmagasztalunk, csak mert a bl-ben megvert 3 konfetti ligás csapatot.
Ez jó mert ha kikapunk jöhet a "nagyon erős ellenfél", "nem véletlen 4.-ek a tabellán" frázisok, ha meg nyerünk akkor mehetnek újra a világlegjobbjai, BL esélyes jelzők.
Úgy legyen! Jó lenne egy ilyen győzelem hogy visszataláljunk a megfelelő útra. De azért nem tudom, a Celta erősebb csapat-e, mint ők. Nem láttam őket focizni, a stílusuk sem mindegy. Egy gödörben lévő csapat bárkitől ki tud kapni.
Nagyon izgalmasnak ígérkezik a következő kör a BL-ben. Utána már lehet matekozni. Nagyon kellene megint egy magabiztos győzelem, hogy a helyes úton maradjon a csapat