LG írta: ↑2024.10.26. 10:57:11
kmb írta: ↑2024.10.25. 21:39:41
Írják páran hogy Neuer milyen béna volt,meg rajta ment el stb.Raphinha 2 ik lövését még a jó isten se érte volna el,de a harmadikat is csak kevesen,mert az igen jól el lett löve a sarokra,és erő is akadt benne.Egyedül a Lewa góljánál lehet azt mondani hogy talán ott elszámolta.Nekem ami a legjobban tetszett az a gól utáni taktikai váltás ami látványosan be is jött.Ennyit számít egy jó edző,azonnal felismerte hogy változtattni kell a taktikán.
Nem akarom kicsinyíteni a csapatunk érdemeit, ha bárki véd, nyerünk. De Neuer véleményem szerint lefőtt, és ezt nem egy meccs alapján mondom, láttam elég sok Bayern meccset az elmúlt években. Már évek óta nem tartom elit kapusnak, mára pedig kifejezetten gyenge pontja lett a bajoroknak, a hiba sok, a bravúr kevés. Ez pedig sokszor döntő tényező lehet fotnos meccseken, pl. a tavalyi BL-elődöntő...
Én pedig Stegen érdemeit nem akarom kisebbíteni, mert pl. az utolsó bajnoki címet szerintem főként neki köszönhetjük, de rengeteget hibázik.
Penat sem akarom nagyon dícsérni, mert nem tartom elég jó kapusnak. De fel lett hozva, hogy Neuer kapott 4 gólt, milyen gyenge kapus.
Közben a Monaco ellen a meccs Stegen hibáján ment el.
Pena pedig a meccs elején a kijövetelével góltól mentette meg a csapatot. Folyamatosan jól játszotta meg a hátvédeket, mindig jókor ívelte fel a labdát, még ha nem is talált társat. Én a labdakihozataloktól tartottam, mert a jelenlegi hátvédsornak ez az egyik gyengesége. Ha jól emlékszem Sansz írt Penáról.
Most nevezhetjük szerencsének, mentális vagy taktikai felkészítésnek, de szerintem nem jogos kiemelni Penat vagy Neuert a kapott gólokért. Ha Stegen áll a Bayern kapujában, akkor sem biztos, hogy akár csak egyiket is megfogja. De Kane ellentétes sarokba elemelt labdáját sem.
A meccsek eredményei ilyen nüanszokon múlhatnak, mint ahogy meccs előtt kiemeltem, ez a bíró az Inter ellen nem adta meg Pedri gólját, nem ítélt büntetőt Dumfries kezezésénél, nem állította ki Calhanoglut. Vagy a múltkori Bayern elleni meccsen nem kaptunk büntetőt, mikor Davies egyértelműen buktatta Dembelét a 16-on belül. Mindezt VAR mellett.
Most elengedték Fermin támasztását.
Most mi jöttünk végre ki jól a meccsből, nevezzük szerencsének, vagy jó felkészítésnek.