Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
tengit
Barça B

2025.04.09. 17:12:01

Megkérném egyik ifjút - nálam mindenki fiatalabb itt a fórumon -, hogy valamilyen használható linket tegyen közzé ezen az oldalon a meccs kezdése előtt néhány perccel. Előre is köszönöm!
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.09. 12:50:36

bence0330 írta:
2025.04.09. 10:48:43
Az egyértelműnek tűnik, hogy ha más szempontokból is, Yamal és Raphinha hatékonyságán/formáján fog múlni a dolog, ami jelenleg sajna kicsit megkérdőjelezhető. A Betis ellen egyik sem volt jó, de remélhetőleg jókor találnak vissza a formájukhoz. Kapu előtt szerintem jelenleg egyiknek sincs önbizalma. De majd meglátjuk.

Gondolom az az érdekes kérdés, hogy ki lesz 10-es poszton, Gavi vagy Fermín. Én nem is tudom, melyikre szavaznék, mindkettőben benne van a váratlan gól, mindkettő harcos, nagyon hasonlóak. Talán Fermín lenne a kezdőm. Ha váratlant akarna húzni Flick, akkor betehetné még Ferránt oda, vagy "szélre" second strikernek, Raphát meg 10-esbe. Kár, hogy Olmóra nem lehet számítani, jó lenne eggyel több meccsdöntő faktor a pályán.

Igazából a mostanság sűrűn kirotált Lewy sem 100%, hogy kezdeni fog, de azért sanszos. Mindegy is, mindketten jó formában vannak, ha megtaláljuk őket.

A belső védősor sem egyértelmű, főleg, hogy Inigo játéka kérdéses. De szerintem kötelező lenne Ara Guirassyék ellen.
Raphinhának szerintem a válogatott meccs tett be kicsit mentálisan, a szombati balhéja sem volt véletlen, annyira nem jellemző. Talán eltelt már annyi idő, hogy teljesen lehiggadjon, fejben helyre rázódjon. És volt ideje rápihenni is a meccsre, legutóbb télen tudott ennyit szusszanni, éles meccseken pedig lehet rá számítani, főleg a BL-ben. Ő szerintem elő fog lépni. Nálam inkább Lewy a kérdőjel. Ha kijön belőle a gyilkos ösztön és hatékony lesz, akár most tovább lőhet minket az elődöntőbe. A lehetőségei minden bizonnyal meglesznek, nagyon kellene hogy most éles legyen.
Ésszel kell majd játszanii, nem összetévesztendő azzal, hogy fejetlenül megyünk előre, de ma este rá kell menni az inkább többet lövünk, mint kapunk taktikára, ehhez kicsit kedvez, hogy eltörölték az idegenben lőtt gólokat. Még ha egyszer-kétszer sikerül is meglógniuk és esetleg egyszer betalálnak, fontosabb hogy meglegyenek elől a gólok. Ha idegenben kezdenénk más lenne a helyzet.
Sanszos, hogy a három "belső védős" taktikával már ellenünk gyúrtak, de Schlotterbeck és Gross hiánya sok mindent átírhat, ahogy arra is kíváncsi leszek Guirassy mellett ki kezd vagy húz-e egymerészet Kovac.
Ugyanakkor itt is alakulhat váratlanul a meccs. Egy olyan forgatókönyv, mint legutóbb Lisszabonban nem jönne jól, bár lehetnénk végre szerencsések és fordított leosztás is előfordulhatna már. Azzal szerintem meg is lenne ma este az egyik elődöntős.
Az idei BL-szezonra alapozva bizakodó vagyok, igazán rossz meccsre nem is emlékszem, még az egyetlen vereségünkre sem mondanám, hogy rosszul teljesítettünk. Leginkább az akkori rendelkezésre álló keretet, de főleg a meccs alakulását tekintve. Amikor a bajnokságban gödörben voltunk, a sorozatban akkor is minden rendben volt. Nyilván a lisszaboni 4:5-féle hibákat nem szabad megismételni.

MessiNeymarSuarez írta:
2025.04.09. 10:38:47
A háttérsztorit nem ismerjük, ha jogos okkal késett igazoltan, akkor más a helyzet, amúgy állítólag Araujo is késett bár ő aligha fog kezdeni :D
Flick amúgy a meccs előtti beszédről késést szigorúbban veszi mint az edzésről késést

Viszont késéstől függetlenül remélem Yamalt leveszi a 60-adik perc körül amikor szokásosan kezd beszürkülni(addig remélhetőleg eltesz 1-2 gól/gólpasszt :D), a BL legfontosabb részére nagyon okosan kéne beosztani a perceit.
Plusz Pena sem az első késése után lett a padra rakva, pedig nem a kihagyhatatlan kategória volt. Egy alapos fejmosás egy fiatal játékosnak talán még jobban is használ, sőt még lehet, hogy a meccsen is jobban odatenné magát emiatt. Aztán hétvégén akár otthon is hagyhatná, túl fontos meccs ahhoz, hogy egy kulcsjátékos kimaradjon a támadósorból. Nem egy olyan mérkőzés, amit csak "hozni" kell, egy egygólos győzelemmel én nem felétlenül lennék elégedett, még ha a játék alapján nem is lenne veszélyben a kimenetel. Koundét is lehetett dobni a padra a hazai Rayo ellen (ráadásul játszott is), de ebben a helyzetben nem vagyok biztos, hogy Flick egyáltalán meghúzta volna.
A Dortmund biztos a visszavágóra fog játszani, egy döntetlen/minimális hátrány, ha nem is jó, de elégséges eredmény nekik, ahhoz, hogy ne így legyen pedig kelleni fog egy Yamal, aki megbontja a védelmet, ziccerbe hozza a társakat.
Bár a hiányában egy olyat sem tartanék működésképtelennek, hogy hátul egy Inigo-Araujo-Koundé trió, előttük de Jong és Pedri egy Baldé-Raphinha "szárnnyal" feljebb tolva pedig Torres, illetve Lewy. Aztán a fáradtabb védelemre mehetne Lewandowski helyett Lamine.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.09. 11:32:44

MessiNeymarSuarez írta:
2025.04.09. 11:21:00
PLusz Lewandowski kedvenc áldozata a Dortmund, akik ellen a legtöbb gólt szerezte még úgy is hogy évekig ott játszott.
Na az nagyon kéne, hogy ő jó napot fogjon ki. Nála a BL meccsek nem mindig sülnek el jól, de azért idén mintha ebben lett volna javulás, szerintem úgy a meccsek felén jó, remélem, hogy a kedvenc csapata ellen így lesz. :)

Annyira nem követem őket, de mindig azt látom, hogy Sabitzert szidják, nem tudom, mennyire meghatrozó játékos ő náluk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.09. 11:21:00

bence0330 írta:
Az egyértelműnek tűnik, hogy ha más szempontokból is, Yamal és Raphinha hatékonyságán/formáján fog múlni a dolog, ami jelenleg sajna kicsit megkérdőjelezhető. A Betis ellen egyik sem volt jó, de remélhetőleg jókor találnak vissza a formájukhoz. Kapu előtt szerintem jelenleg egyiknek sincs önbizalma. De majd meglátjuk.

Gondolom az az érdekes kérdés, hogy ki lesz 10-es poszton, Gavi vagy Fermín. Én nem is tudom, melyikre szavaznék, mindkettőben benne van a váratlan gól, mindkettő harcos, nagyon hasonlóak. Talán Fermín lenne a kezdőm. Ha váratlant akarna húzni Flick, akkor betehetné még Ferránt oda, vagy "szélre" second strikernek, Raphát meg 10-esbe. Kár, hogy Olmóra nem lehet számítani, jó lenne eggyel több meccsdöntő faktor a pályán.

Igazából a mostanság sűrűn kirotált Lewy sem 100%, hogy kezdeni fog, de azért sanszos. Mindegy is, mindketten jó formában vannak, ha megtaláljuk őket.

A belső védősor sem egyértelmű, főleg, hogy Inigo játéka kérdéses. De szerintem kötelező lenne Ara Guirassyék ellen.
Reméljük Raphinha hozza a szokásos formáját, ősszel is volt hogy bajnokin frusztrált, pontatlan volt aztán God Mode-ba kapcsolt a BL meccsre :D
PLusz Lewandowski kedvenc áldozata a Dortmund, akik ellen a legtöbb gólt szerezte még úgy is hogy évekig ott játszott.
Sajnos csak ezekben bízhatunk mert mostanság egyikük sincs topformában, ami még számunkra előny hogy a főoldali podcastban is fontos játékosként említett Schlotterbeck kidőlt.

Ami számomra még újdonság hogy Sabitzer is offos, ő róla nem is tudtam hogy kimarad.

Amúgy csak szerintem furcsa/érdekes hogy még meccsnapon is lehet venni jegyet a BL meccsre?
https://www.fcbarcelona.com/en/tickets/ ... a-dortmund

Lehet rosszul emlékszem de mintha régebben 1-1 BL egyenes kieséses meccsre kb pillanatok alatt elkeltek volna a jegyek.
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.09. 10:38:47

A háttérsztorit nem ismerjük, ha jogos okkal késett igazoltan, akkor más a helyzet, amúgy állítólag Araujo is késett bár ő aligha fog kezdeni :D
Flick amúgy a meccs előtti beszédről késést szigorúbban veszi mint az edzésről késést

Viszont késéstől függetlenül remélem Yamalt leveszi a 60-adik perc körül amikor szokásosan kezd beszürkülni(addig remélhetőleg eltesz 1-2 gól/gólpasszt :D), a BL legfontosabb részére nagyon okosan kéne beosztani a perceit.
Peter
Director del Fútbol

2025.04.09. 10:22:25

Ha valóban késett, akkor Ferran fog kezdeni este.
Ilyen esetben kivétel nem erősíthet szabályt, max akkor, ha nincs más, aki játszhatna a helyén.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.04.09. 10:05:28

Deluigi írta:
2025.04.09. 09:56:58
Mivel nem vezethet autot, igy nehez lehet ot buntetni a kesesert.
Én nem ismerem a belső, Flick által kialakított szabályzatot, így megkérdezem: A késés az járműkategórától függő?
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.04.09. 09:56:58

Mivel nem vezethet autot, igy nehez lehet ot buntetni a kesesert.
bence0330

2025.04.09. 09:51:28

Saviola írta:
2025.04.09. 09:19:00
Állítólag Yamal késett az egyik edzésről, érdekes lesz a kezdő így.
Szerintem ma ki fog derülni, hogy létezik kivételezés Flick elvrendszerében is. :)
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.04.09. 09:19:00

Állítólag Yamal késett az egyik edzésről, érdekes lesz a kezdő így.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
gránit
Director del Fútbol

2025.04.08. 21:00:35

Peter írta:
2025.04.08. 19:13:08
gránit írta:
2025.04.08. 15:57:16
Minél hosszabb a játékidő, annál több idő van a tudáskülönbség kihozatalára.
Ez így van.
Felkészültség, állóképesség, koncentráció, kitartás, türelem.....
A kevesebb idő a kevésbé felkészülteknek kedvez, ahogyan a pálya méreteinek aránya is hasonló hatással van a játékra .
Nem véletlenek a Camp Nou méretei sem.... :D
Pontosan. Ebben a BL-kiírásban két meccset is a hajrában fordítottuk meg, a Dortmund ellenit meg az egyik Benfica ellenit. Máshogy zártuk volna az alapszakaszt, ha például 10 perccel rövidebb a nettó játékidő...
Zoldbela írta:
2025.04.08. 19:49:38
Bevezetném a sárga lapok csapatszinten való kezelését oly módon, hogy ha valamely csapat tagjai egy meccsen összeszednek négy sárgát, akkor egy játékost le kell venniük a pályáról. Ez az adott mérkőzésre szóló csapatbüntetés, és nem jelentené a lehozott játékos automatikus eltiltását.
Teljesen jó ötlet. A kosárlabdában működik is, számolják a csapatfaltokat. Öt dobófalt után egy negyedben automatikusan büntetőtet kap az ellenfél, a kisebb szabálytalanságok, nem dobófaltok után is.

Nekem minden olyan szabálymódosítás vagy új szabály tetszik, ami a támadó csapatoknak kedvez, az antifoci rovására.
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.04.08. 19:49:38

Peter írta:
gránit írta:
Ez így van.
A kevesebb idő a kevésbé felkészülteknek kedvez, ahogyan a pálya méreteinek aránya is hasonló hatással van a játékra .
Bevezetném a sárga lapok csapatszinten való kezelését oly módon, hogy ha valamely csapat tagjai egy meccsen összeszednek négy sárgát, akkor egy játékost le kell venniük a pályáról. Ez az adott mérkőzésre szóló csapatbüntetés, és nem jelentené a lehozott játékos automatikus eltiltását.
Peter
Director del Fútbol

gránit írta:
Ez így van.
bence0330

2025.04.08. 17:29:26

Ezen a ponton szerintem minden modernizálás jó lenne a játékosoknak és a nézőknek is. Valóban 40-50 évvel ezelőtti hangvétellel megy a foci, a VAR része modernebb, az csak a többi sporthoz képest van lemaradva egy évtizeddel, és még az is elég rosszul van alkalmazva. Szerintem egy rövidebb, de kicsit pörgősebb meccsel több nézőt lehetne már megfogni, és a sok meccsen kevesebb színvonalesés lenne.

Annak mondjuk én nem látnám annyi értelmét, hogy annyival csökkentsük kb a percek számát, amennyi a tiszta játékidőn kívüli hülyeségekkel átlagosan kevesebb. Jelenleg szerintem szükség van arra, hogy ténylegesen kevesebb legyen a perc. Ja, kevesebb idő alatt lehet jobban ki lehetne bekkelni pár meccset, viszont a nagyobb csapat keményebben tudna menni ezeken a meccseken is, szóval tudja a fene. Mert két BL meccs közt egy Valencia ellen senki nem akar 90 percig focizni szerintem, és ez látszik is a meccseken. Lehetetlen. 2*10 perccel rövidebb lenne, máris maradna üzemanyag a tankban ezekre is. Nem biztos, hogy a kiscsapatok összességében jobban járnának így.

Mindenképp lehetne finomhangolni, én egy kevés meccset meghagynék hosszabbnak, kupadöntő, BL top8, ilyesmi. De szerintem lépni kell, a játékosok, és a nézők érdekében is. Nyilván ha rajtam múlna, ebben a formában eltörölném a föld színéről a nemzetközi meccseket, és betenném év végére, azt is csökkentett verzióban, de ez nem fog megtörténni, rendszerszinten kell megoldást találni.
gránit
Director del Fútbol

Az átmeneti kiállításokon is érdemes lenne elgondolkodni. Ahogy a jégkorongban is van 2 perces, 5 perces kiállítás. A fociban is lehetne 10 perces, 15 perces kiállítás. A játékidőcsökkentést meg valóban csak a tiszta játékidő bevezetésével együtt érné meg bevezetni. A nettó játékidő szerintem nem kéne, hogy csökkenjen, mert az a bénább csapatnak kedvezne, hiszen kevesebb időt kellene kihúzniuk. Nekünk ez nem lenne jó. Minél hosszabb a játékidő, annál több idő van a tudáskülönbség kihozatalára.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.04.08. 14:25:59

Amikor már mindent sikerült megváltoztatni, a játékidőt, a játékosok számát, a pálya méretét, és bevezetik a támadóidőt meg a sorcserét, mint a jéghokiban, akkor azt az új sportágat el kell majd nevezni valaminek, nehogy össze lehessen téveszteni a focival. Előbb-utóbb olimpiai látványsport lesz, mint a falmászás meg a gördeszka.
Troym
Director del Fútbol

2025.04.08. 13:57:17

ElBartimaeus írta:
2025.04.08. 13:45:04
menczel írta:
2025.04.08. 11:05:54

Úgyvan. Régi vesszőparipám, hogy az időhúzások 90%-a megszűnne, mert nem lenne értelme 60p tiszta játékidőnél fetrengeni. Sokkal tervezhetőbb lenne, jobb élmény is. (Egy ellenérvet tudok hozni, ha direkt cél, hogy a szurkoló idegeskedjen, mint hogy a rage a leghatásosabb fogás manapság).
Hátrányban levő, fáradó csapatoknak ez nagyon jól tudna jönni. Egy kis fetrengés itt, egy kis fetrengés ott, szusszannak egyet és rohanhatnak tovább, hiszen nincsen igazából tétje, ugyanannyi idő lesz játékra, nem olyan nagy probléma.

A másik gond a közvetítési idő nagyjából precízen tartása. Ez talán mostanában a TV-t nézők számának csökkenésével nem akkora gond, de korábban ez okozhatott nagyobb gondokat. Nyilván vannak más sportok, ahol működik, de elég árnyalt a dolog ahhoz, hogy 1-1-ben össze lehessen vetni ezeket a focival.
Azoknál a sportágaknál, ahol áll az óra, van támadóidő is és az ellenfél megkapja a labdát, ha nem csinálsz valamit, ez a fociban értelmezhetetlen, csak a védők néha percekig passzolgatnak egymásnak a saját térfélen.
Ha megállna az óra, akkor kéne mellé, hogy mondjuk 15 másodperced van az ellenfél térfelére juttatni a labdát, 60 másodperc a teljes támadásra, 10 másodperc elvégezni egy bedobást stb.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.04.08. 13:45:04

menczel írta:

Úgyvan. Régi vesszőparipám, hogy az időhúzások 90%-a megszűnne, mert nem lenne értelme 60p tiszta játékidőnél fetrengeni. Sokkal tervezhetőbb lenne, jobb élmény is. (Egy ellenérvet tudok hozni, ha direkt cél, hogy a szurkoló idegeskedjen, mint hogy a rage a leghatásosabb fogás manapság).
Hátrányban levő, fáradó csapatoknak ez nagyon jól tudna jönni. Egy kis fetrengés itt, egy kis fetrengés ott, szusszannak egyet és rohanhatnak tovább, hiszen nincsen igazából tétje, ugyanannyi idő lesz játékra, nem olyan nagy probléma.

A másik gond a közvetítési idő nagyjából precízen tartása. Ez talán mostanában a TV-t nézők számának csökkenésével nem akkora gond, de korábban ez okozhatott nagyobb gondokat. Nyilván vannak más sportok, ahol működik, de elég árnyalt a dolog ahhoz, hogy 1-1-ben össze lehessen vetni ezeket a focival.
PR42
Jugador del Barça

2025.04.08. 13:16:37

Deluigi írta:
2025.04.08. 13:10:25
Sok csapatnak pont a jatektordeles a celja, azt idomegallitassal is pont ugyanugy lehet csinalni.

Kizokkenteni az ellenfelet a folyamatos tamadasbol.
Ok de megoldja az időhúzás kérdését szóval ez már hasznos. A tördelésre pedig a megoldás korán lapot adni.

Nem annyira nehéz jobb focit produkálni új/jobb szabályokkal csak hát 70 éves bácsikákat kell meggyőzni hogy ami 1960-ban jó volt az ma már nem jó. Ez nehéz.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.04.08. 13:10:25

Sok csapatnak pont a jatektordeles a celja, azt idomegallitassal is pont ugyanugy lehet csinalni.

Kizokkenteni az ellenfelet a folyamatos tamadasbol.
menczel
Entrenador del Barça

PR42 írta:
2025.04.08. 10:39:32
A játékidőhöz max akkor merjenek hozzányúlni ha mellé bevezetik a tiszta játékidőt is.
Állítsák meg szépen az órát és töröljék a hosszabbítást.

Emlékszem amikor a VAR, meg az 5 csere feljött ez is a listán volt. Sőt, volt olyan elképzelés, hogy 3 lapszín legyen, azzal is nagyon egyetértek. A túl sok se jó, de a 2 féle az kevés.

+1 utólag is lehessen srágát adni, mint ahogy eltiltást is utólag szoktak. VAlaki színészkedett, köpött, bármi ilyesmi, menjen uólag a büntetés.
PR42
Jugador del Barça

2025.04.08. 10:39:32

A játékidőhöz max akkor merjenek hozzányúlni ha mellé bevezetik a tiszta játékidőt is.
Állítsák meg szépen az órát és töröljék a hosszabbítást.
Troym
Director del Fútbol

2025.04.08. 09:39:15

Remélem sikerül és továbbjutunk, de ahogy olvasom többen azt nézegetik, hogy mi van a Bayernnel, még ha sikerül sok év után elődöntőbe kerülni, mi alapon gondoljátok a Bayernt fixen az ellenfélnek ott? Szerintem simán minimum 50% eséllyel az Inter lesz ott...
A keretüket sem érzem rosszabbnak, az edzőjük meg jobb.
Én több meglepetésre is számítok a negyeddöntőben, Madrid - Aston Villa és Inter - Barcelona elődöntőkre tippelek.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.04.08. 00:25:12

grgly50 írta:
2025.04.07. 17:59:30
Ugyanakkor a színézkedést is komolyan kellene szankcionálni nemcsak a tizenhatoson belülit. Hány, de hány eset van, amikor az ellenfél a játékos derekához ér, az pedig már fejét fogva agonizál. Ilyenért akár ki is lehetne állítani.
Lehetne még sokáig sorolni
EZ! Ha már van VAR, akkor igenis nézzék vissza, ha valaki színészkedett bármilyen kis súlyú helyzetben is, akkor legalább sárgát kapjon, de én az egyből pirosat is bejátszanám. Akkor gyorsan rájönnének, hogy fölösleges esni, na, utána lehetne szépen visszafogni a keményebb szabálytalanságokat is. Amúgy szerintem nem olyan vészes a kontakt, még pont, hogy elindult egy ilyen irány, 10-15 éve sokkal nagyobb hentelésekre emlékszem, vadabb becsúszások, nagyobb odarúgások, egy Gattuso pl egy állat volt, csakúgy, mint Pepe, Ramos, a fél angol válogatott, stb. A játék intenzívebb lett, de az igazán erős belépők, vagy a címeres vadállatok kevesebben vannak így érzésre.
Válasz küldése