lui1698 írta:Srácok fényképezőgép vásárláshoz kérnék pár tippet, tanácsot.
Hétköznapi használatra kellen, meg nyaralásokon, túrákon használnám inkább. Főként bridge gépek között keresgéltem, a Nikon most dobott ki egy B700-as superzoomot. Még elég magas az ára, de később esetleg, ha lejjebb menne megérné egy ilyenre beruházni, vagy más gépet nézni esetleg?
Előre bocsájtom, hogy nem tartozom a szakértő kategóriába, inkább tevékenyebb érdeklődőnek mondanám magam fotózás terén. Bár az nem derült ki, hogy mire is használnád a gépet (ellenben, hogy hol), mint olyan, én csak annyit javasolnék, hogy ne vesd el a kompakt gép vásárlását sem. Láthatsz sok turistát, akik szaladgálnak a tükörreflexesükkel, mert az néz ki menőn, de különböző beállításokat igénylő témákat fotóznak egymás után ugyanúgy, max zoomolnak, mert beállítják az auto módot és csak kattintgatnak.Ezért nincs igazán értelme cipelni. Azt is tudni kell, hogy a fotós társadalom rendkívül sznob, úgyhogy megy a gyala rendesen. A kompakt gép olcsó, egy jobb márka középkategóriája is már egészen kíváló képet készít, mert van olyan szinten a technológia (gondolj csak arra, hogy már telefonokkal is lehet jó képet készíteni), kicsi, könnyű, könnyen kezelhető szinte minden szakértelem nélkül is, mert a programok ügyesek. Láttam már olyan jó szemű, ügyes kezű fotóst, aki kompakttal jobb képeket készített, mint a sznob, rossz értelemben vett fotóbzi a fancy tükörreflexesével.Egy jó optikai zoom értékkel még a nagyítással sem lesz probléma, hacsak nem szokatlanul nagyot akarsz belőle hívni. Egyébként győződj meg róla a saját szemeddel, biztos van olyan bolt, ahol ki lehet próbálni (MediaMarkt mondjuk), aztán látod, hogy mi elég neked.