EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Alfa
Entrenador del Barça

2016.06.19. 22:01:14

Én is napokon belül hozom mindkét elmaradt értékelésemet. A Még 50 percet már láttam már csak a Vakságra kell rászánnom magam :D .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
zola8787
Director del Fútbol

2016.06.19. 20:12:46

Hétfőn, MAX kedden jövök az értékeléssel.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.06.16. 17:25:34

messideco írta:@Marco:
A Bone Tomahawk c. filmet megnézted? Nem vettem észre az értékelésed :(
Írta a végén, hogy ma nézi. :D
messideco
Presidente del Barça

2016.06.16. 15:57:02

@Marco:
A Bone Tomahawk c. filmet megnézted? Nem vettem észre az értékelésed :(
Kép
"And my heart will leave you never."
Marco
Barça B

2016.06.15. 23:09:30

Vakság

Én mindenevő vagyok filmek terén, de ez sajnos nagyon felidegesített. 50 percig bírtam, aztán bele-bele tekergettem, tudom nem szép dolog, de tényleg nem bírtam volna tovább nézni. Adott egy nagyon jó téma és egy nagyon jó helyzet, de szerintem a lehető legkevesebbet hozták ki belőle. Maga a képi megvalósítás egyébként nagyon jó, Bernal felbukkanása szintén plusz pont, de ezen kívül nem tudok más pozitívumot mondani, pedig mondom nagyon jól indult a film, lehetett volna csinálni belőle egy jó kis rejtélyes thrillert, hogy mégis mi a nyavalya ez az állapot, betegség, de társadalomkritikát akartak, ami nekem nagyon nem jött át. Több volt ebben a sztoriban...

10/4

Még 50 perc

Múlt héten láttam, nagyon jól sikerült. Kedvenc jelenetem mikor Storck gratulál palinak az észtek elleni győzelem után. Remekül rávilágít arra, hogy Egervári mennyire amatőr módon vezényelte ezt a csapatot, óriási a különbség közte és a profi Dárdai, Storck között. Pintér még a kamerát se engedte be, nem is csodálom, beszélni nem tud. Jól sikerült film, nekem nagyon tetszett.

10/8

A csontok és skalpokat holnap megnézem és értékelem.
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.06.15. 19:06:13

Magyar csapat - "...még 50 perc..."

színes, magyar dokumentumfilm, 2016

A Magyar Labdarúgó-szövetség filmet készített a válogatottról. A kamerák az elmúlt négy évben rögzítették a mieink minden pillanatát. A nézők betekintést nyerhetnek a nemzeti együttes hétköznapjaiba, többek közt abba, hogyan utaztak a játékosok a mérkőzésekre. És legfőképpen abba, hogy miként ünnepelték a franciaországi Európa-bajnokságra jutást.

Több okból ajánlom ezt a dokumentumfilmet...
1.Nem vagyok nagy filmes, nagyon keveset ismerek, ezért is léptem be a klubba, hogy lássak jó filmeket.
2.EB van, ez a film eléggé kötődik hozzánk
3. Kiváló alkotás
Ha nem felel meg a filmklub követelményeinek, akkor kimaradhatok a körből, nem gond, én élvezem "csak" nézni is a filmeket :D
messideco
Presidente del Barça

2016.06.15. 13:54:41

hajnesz írta:Mikor hozzam a filmet?
Kicsit belekavart ez a csúszás, nem tudom mikor jövök én :)
Szerintem nyomd be, aztán meglátjuk majd :)
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.06.14. 07:07:35

messideco írta:
P.U.Y.O.L. írta:Megdöglödtünk? :)
kétté :P

Eb van, ez benne volt a pakliban, mindenki focit néz szabad idejében :)
Megnéztem a filmet, és értékelem.
Jóvan, igazat szóttá'. :-D
Akkó' csak döglődünk... :)
messideco
Presidente del Barça

2016.06.14. 00:25:34

P.U.Y.O.L. írta:Megdöglödtünk? :)
kétté :P

Eb van, ez benne volt a pakliban, mindenki focit néz szabad idejében :)
Megnéztem a filmet, és értékelem.
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2016.06.13. 21:50:59

hajnesz írta:Mikor hozzam a filmet?
Jöhet :)
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.06.13. 20:44:09

Megdöglödtünk? :)
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.06.09. 23:58:29

Mikor hozzam a filmet?
danianevem
Entrenador del Barça

2016.06.08. 16:48:15

Vakság

Furcsálltam, hogy még csak nem is hallottam erről a filmről, a film eleji remek társadalomkritikai felütés után végképp értetlenül álltam ez előtt, de aztán sajnos letisztult, miért nem lett akkora utóhangja...

Sokáig úgy éreztem, logikai bukfencek váltják egymást, így volt egészen a fordulatig (?), ami után már börtöndrámák, disztópiák helyett inkább egy valódi probléma szimbolikus ábrázolásának tűnt a film. Így már inkább az Enemy ugrott be, de utólagos imdb-s csekkolás után ez nem is meglepő, mivel mindkettő Saramogo-regény adaptációja. A különbség csak annyi, hogy míg Villeneuve értette, kibővítette és hibátlanul vitte vászonra az alapanyagot, addig Meirelles szinte "vakon volt", összerogyott a teher alatt.

Saját értelmezés:

a vakság szimbolikus, mint ahogyan el is hangzik a filmben, nincs semmi baj a szemükkel, mentális a probléma. Bűnös, aki tetteiért bűnhődik, míg fel nem szabadul (ezért nyerhették vissza a látásukat), rá nem tér a helyes morális ösvényre. A tömeges vakulás meg nem gyenge társadalomkritika a szerző részéről, de alighanem nincs messze az igazságtól
Nem tudom, mennyire állja meg a helyét, de ez ugye sok, itt is feltett kérdést megmagyarázna. Moore-on nem kísérleteztek (mint az egyedüli immunison), mivel nem betegségről van szó. Akik megvakultak, azok alighanem valamilyen bűnbe estek/eshettek korábban, amiért vezekeltek. A "legvakabb", a menthetetlen zsaroló/tolvaj/szadista/perverz, nem más, mint a "született vak", aki akkor is bűnbe esik, amikor már semmi értelme. Ő már javíthatatlan. A többiek még némi szerencsével, vagy megfelelő útmutatással visszanyerhetik/visszanyerik a látásukat.

A katonai részhez: az éheztetés nem hiszem, hogy szándékos volt, inkább kapacitásbeli problémák lehettek. Ugye a menekvés után már káosz volt "odakint" is, "elvakult a társadalom", minden bizonnyal nem volt annyi emberük/élelmiszerük. A lövést viszont nem értettem, az sehogy sem passzol.
Az eddigi vélemények is inkább azt mutatják, amit én is éreztem a film nézése közben, mégpedig, hogy az alapanyag túlmutatott a rendező tudásán. Nem sikerült lényegre törően átadnia az üzenetet, sok mindenbe belekapott, ami a film kimenetelének szempontjából irreleváns volt. Kár érte, de ajánlásnak jó volt. 5,5/10
zola8787
Director del Fútbol

2016.06.07. 22:11:31

Vakság

Fú ez a film :D Értem én, hogy a sorok között kell látni (mekkora poén) és így vakként ismerheted fel, hogy a kis dolgok mennyire fontosak és jók is lehetnek, például a zene, az emberi társaság, az ételek, illetve ebben a rohanó világban mennyire korcsként viselkedünk, de kegyetlenül elrontották ennek a megvalósítását.

Könyörgöm mi a francnak kell a palinak a sok ékszer, meg pénz? A főszereplő nő miért nem ölte meg hamarabb a "királyt"? Most komolyan végignézte ahogy megerőszakolják az összes nőt és ha jól vettem ki, akkor őt is, ráadásul még orálisan is kellett nyomnia? Ez most komoly??? Illetve mi a fene volt az amikor Ruffalo a másik csajjal sexelt, a végén meg újra Julian Moore-al?
Nagyon sok homály van ebben a filmben, nekem átjött a mondanivalója, viszont maga a film nem volt jó.

Vakság: 5 pont, de legyen 5,5, fél pontot adok a cuki kutya miatt.

Hasonlónak tartom a The leftovers sorozatot, mind hangilag, mind kameraállások miatt, illetve a hangulat is hasonló.

Még egy felvetés: egy nő sírt a filmben, aki nem veszítette el a látását, senki más. Ha én megvakulnék, 1 évig csak bőgnék, hogy mi a fene történt.
Normandia
Director del Fútbol

2016.06.07. 19:40:51

Vakság.
Sok mindent nem tudok felfogni a történetben. Pl, hogy miért kell fegyveres őrizet, miért kell lelőni embereket, miért akarják, hogy éhen haljon mindenki?
Onnantól, hogy a karanténban lázadás tör ki, és egy bomlott elméjű figura (Bernal), kajáért cserébe először ékszereket kér mindenkitől, elkezdődik a lassú halála a filmnek. Esküszöm nem értem, hogy mit akar az ékszerrel. Aztán mikor rájön erre ő is inkább a vállalkozó kedvű hölgyekre voksol. A nők, köztük az Orvos felesége is megtették, amire kérte őket.
Zavarodottá csak ezután váltam igazán. Kiszabadulnak és visszamennek a városba.
Néhány kóborló ember, kifosztott boltok és tanácstalanság mindenütt. Egy kis csoport maradt a feleséggel, és találnak egy helyet ahol meghúzhatják magukat. A nő elmegy a férjével egy kevésbé kifosztott boltba, ahol még kaja is van! Visszafelé rájuk támadnak de azért maradt mit elvinni.
Másnap elmennek az ő lakásukba és pezsgőznek, borozgatnak, nagyokat esznek.
A filmet szinte végig uraló vakító fehér fény, ami a jeleneteket lassúvá teszik és számomra taszító hatással bírt, túl pörögték. Végül a reggeli kávé mellett ébredezve, a srác aki először vakult meg, újra látni kezd. És vége.

Szóval a film bevezető része pörgős volt és azok után többetvártam, de a sok értelmetlenség, a valóságtól való elrugaszkodás eléggé ellaposítja a filmet. Sok történésnek nincs értelme.
Tehát nem lóg ki a sorból, de nem nézném meg még egyszer.
Értékelésem 6/10.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
messideco
Presidente del Barça

2016.06.06. 23:52:28

Én is megnéztem, nyugi :) Bár még csak két napja volt az ajánlás, ezért is fontos egy bizonyos rendszeresség, ahogy már párszor írtam :)

Visszanézve az elmúlt (részben sikertelen) körök felhozatalát: voltak jó filmélmények bőven. 8)
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.06.06. 23:20:46

hajnesz írta:Eddig ketten néztük meg a filmet, akik közül az egyik az ajánló :lol: Srácok, van egy rossz hirem, ha igy folytatjuk :roll:
Hamarébb kellene megadni a címet. Én is csak holnap fogom megnézni, legalább is remélem.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.06.06. 23:07:20

Eddig ketten néztük meg a filmet, akik közül az egyik az ajánló :lol: Srácok, van egy rossz hirem, ha igy folytatjuk :roll:
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.06.06. 22:31:34

Vakság

Most láttam talán negyedszerre, szerintem egy kiváló film. Amikor második alkalommal láttam, akkor tetszett a legjobban.
Remekül tükrözi, hogy egy ilyen abszurd helyzetben hogyan reagálnának az emberek. Imádom az ilyen típusú filmeket, anno ezért szerettem meg a Walking Dead-et is, mert egyáltalán nem az a lényeg, hogy miért vagy hogy hogyan alakult ki a katasztrófa, hanem az a lényeg, hogy a világ olyanná vált, amilyenné és ehhez kell tudni alkalmazkodni.

A karakterek jól kivannak dolgozva, jól át lehet érezni mind a doktor, mind a felesége helyzetét. A rendezés is rendben van, bár a kettes csoportról túl sokat nem lehetett megtudni, de szerintem felesleges lett volna egy 3 órás játékidőig nyújtani a sztorit, főleg, hogy végig elég nyomasztó a történet. Nyilván lehetett volna még kihozni belőle többet is, de akkor már tényleg sorozatként kellett volna leforgatni.

Saját ajánlást nem pontozok, nem hiszem, hogy túl sok értelme lenne, nem véletlenül ajánlottam. Szerintem ez is egy olyan film, amit egyszer mindenkinek látnia kell.
danianevem
Entrenador del Barça

2016.06.06. 16:40:12

sjd írta:Nekem három kör még megvan, pontszámokkal együtt:
http://3.1m.yt/kGqlQ0H.png" target="_blank
http://3.1m.yt/5FnPllo.png" target="_blank
http://3.1m.yt/O6P8ljO.png" target="_blank
Remek, köszönöm.
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.06.06. 10:45:59

Vakság (Blindness [2008])
Olvastam, hogy könyv adaptáció, sajnos megvan neki az a hibája, hogy túlságosan is hű akar lenni a könyves szerkezethez, úgy éreztem, hogy a váltások nagyon élesek voltak, a fejezetek között. A karakterek nagyon jók, többnyire kidolgozottak, kivétel a

főszereplő nő. Nem értettem teljesen, de 1 pillanat alatt egy bőgő masinából hidegvérü gyilkos vált belőle.
.
Befejezés is nekem egy kicsit összecsapott volt. Ha ilyen hirtelen bekövetkezik az apokalipszis, megérdemelte volna a néző, hogy

megtudja, mi történik azután, hogy az első ember visszanyerte látását
. Ha sorozat lett volna belőle, bőven több játékidő állt volna rendelkezésre, hogy szépen kifejtsék a dolgokat.
Igy nekem csak 6/10, pedig lehetett volna bőven jobb is.
sjd
Llegenda del Barça

2016.06.06. 10:20:05

messideco írta:
danianevem írta: Más: a korábbi körök ajánlásainak listája/listái elérhetők valahol?
Nem nagyon, töröltem az aktuális blogokat :(

A Blindness nagyon adja eddig, féltávnál :)
Nekem három kör még megvan, pontszámokkal együtt:
http://3.1m.yt/kGqlQ0H.png" target="_blank
http://3.1m.yt/5FnPllo.png" target="_blank
http://3.1m.yt/O6P8ljO.png" target="_blank
messideco
Presidente del Barça

2016.06.06. 03:53:14

danianevem írta: Más: a korábbi körök ajánlásainak listája/listái elérhetők valahol?
Nem nagyon, töröltem az aktuális blogokat :(

A Blindness nagyon adja eddig, féltávnál :)
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.06.04. 18:41:36

Én már beírtam szavazásba, ez marad.. :mrgreen:
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.06.04. 18:35:56

zola8787 írta:Bocsi, hogy szüneteltetni akartam, mobilról néztem és nem mutatta, hogy már behozták többen a lemaradást :)

Nekem tetszik az ajánlás, nem híres, le lehet tölteni és még nem láttam :mrgreen:
Helyes! Remélem a többiek is így vannak vele, mert legszívesebben ennél maradnék...
Válasz küldése