Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
dentomi írta: Én azt látom.. van egy nép, népcsoport akik ma a szabad világban "szabad európában" döntöttek, külön és más jövőt szeretnének maguknak, gyermekeiknek és mindenki másnak akik a szabad világot szeretnék és nem csak a hírekben.
A szabadság nem azt jelenti, hogy azt teheted, amit csak akarsz... Azt értsd meg, hogy ez a népszavazás (amellett hogy alkotmányellenes volt, és hogy a katalán kormánynak még a saját parlamentjében sem volt meg a kiíráshoz szükséges többsége) egyszerűen nem validálható. A spanyol helyett a katalán kormány számolta meg a szavazatokat, sokan pedig több urnánál is leadták a szavazatukat, tucatjaival keringenek erről a fotók az interneten. Saját szememmel láttam, nem városi legendáról van szó. És a részvételi arány még így is csak 42%-os volt, szóval ezt "döntésnek" nevezni véleményem szerint igencsak túlzó. Arról nem is beszélve, hogy a szeparatizmust nem támogató katalánok mellett mi történne egy (valódi) függetlenedés esetén azokkal a "plusz" emberekkel (több mint egymillió spanyol, több mint félmillió "külföldi"/bevándorló), akik Katalóniában élnek? Egy ilyen horderejű döntés, ami évtizedes távlatokban is meghatározhatja a szóban forgó terület és népcsoport jövőjét, csak akkor hozható meg, ha a teljes lakosság elsöprő többsége támogatja a dolgot, de erről itt egyáltalán nincsen szó.dentomi írta:Én azt látom, megint vég a a szabadságnak, minden lehető dologgal kényszerítenek valakiket hogy nem vagy te oda hanem ide....
jogilag nézd.dentomi írta:
Kedves Barétom: Látszik hogy fogalmad nincsen arról amit mondasz.
Én a vasfüggöny közvetlen közelében nőttem fel: ha a Rábában arrébb úsztál, hát lelőttek.... Fogalmad nincsen mi a szabadság.
Hidd el, tudom mi a szabadság érzete... "25 évig nem tudtunk elmozdulni...!
csababarca írta:az egyik, Magyarország, a nevében is benne van, és volt is akkor mikor 56 volt, egy önálló állam/ország volt. Nem volt más ország része.dentomi írta:csababarca írta:azért az 56-os dolgokat, és eleve MO akkori helyzetét, jogállását idekeverni szerintem hatalmas mellélövés.
Nem hinném hogy ezt el lehet különíteni.. Ha ezt másként gondolod magyarázd meg nekem kérlek.
Katalónia pedig egy autonóm tartomány, egy országon belül, ami Spanyolország.
Akkor lehetne összehasonlítani a kettőt, ha Magyarország akkor konkrétan a SZU vagy Oroszország egyik tagállama, ttartománya lett volna.
akkor már az 1848-as eseményekkel előbb vethető össze a katalán helyzet, de az is sántít.
az egyik, Magyarország, a nevében is benne van, és volt is akkor mikor 56 volt, egy önálló állam/ország volt. Nem volt más ország része.dentomi írta:csababarca írta:azért az 56-os dolgokat, és eleve MO akkori helyzetét, jogállását idekeverni szerintem hatalmas mellélövés.
Nem hinném hogy ezt el lehet különíteni.. Ha ezt másként gondolod magyarázd meg nekem kérlek.
csababarca írta:azért az 56-os dolgokat, és eleve MO akkori helyzetét, jogállását idekeverni szerintem hatalmas mellélövés.
Ez csak játék a nevekkel. Dimitri Medoyev, Dél-Oszétia külügyminisztere-nagykövete volt a Katalóniába utazó delegáció vezetője, róla pedig mindenki tudja, hogy kiváló kapcsolatot ápol Oroszországgal. Ez egy egyszerű politikai manőver volt Putyintól, aki így (ismét) beinthetett az EU-nak. Egy héttel ezelőtt arról beszélt egyébként egy Szocsiban rendezett vitafórumon, hogy az Unió felelőtlen és túlzó támogatása Koszovó szecessziójával kapcsolatban Európa más területein is hasonló folyamatokat idézhet elő - és Katalónia után nyugodt szívvel mondhatja, hogy igaza volt, még ha a két eset között nehéz is párhuzamokat vonni. Oroszország egyébként régóta támogatja a katalánokat, Enric Folch (a Solidaritat Catalana per la Independència párt nemzetközi főtitkára) például 2015-ben és 2016-ban is járt orosz kormánybarát konferenciákon, eseményeken. A Pravda nevű orosz lap meg egyenesen azt írta másfél héttel ezelőtt, hogy a "a katalánok megcsinálták a saját Krímjüket". És nem ők voltak az egyetlen orosz lap, amelyik támogató hangnemben írt velük kapcsolatban. Pedig (közvetlenül?) nem is köthetőek a kormányhoz. Az egyik legnagyobb orosz állami hírcsatorna, az RT spanyol nyelvű fiókjai (Twitteren és Facebookon) meg azzal a főcímmel rukkoltak elő néhány napja, hogy "a diktátor Fransisco Franco visszatért" (ami nyilvánvaló propagandaanyag, komolyan venni elég nehéz). És még tucatnyi példát lehetne felsorolni.rikko írta: Oszétia támogatja őket konkrétan.
Ha itt sereggel való bevonulás lesz és Oszétia teljes mellszélességgel kiáll a katalánok mellett, akkor abból lehet komoly balhé és sírás Madrid részéről.
Veidt_madridista írta: Ugyan mit tehetnének? Rajoyék a hadsereggel fognak bevonulni, ha kell... ráadásul "kintről" is egyedül Oroszország volt az, aki támogatta/támogatja őket. Más dolog tüntetni és odaállni az urnához, és más dolog szembeszállni a rendőri erőkkel, börtönbüntetést kockáztatva...
Egyébként december 21-én lesznek az új választások, két nappal később pedig jön a Clásico. Érdekes lesz.
Ugyan mit tehetnének? Rajoyék a hadsereggel fognak bevonulni, ha kell... ráadásul "kintről" is egyedül Oroszország volt az, aki támogatta/támogatja őket. Más dolog tüntetni és odaállni az urnához, és más dolog szembeszállni a rendőri erőkkel, börtönbüntetést kockáztatva...Gareth Tello írta:Egy talán biztos: a katalán vezetők, és a függetlenségpárti emberek, akik évek óta részt vettek a különböző utcai felvonulásokon/demonstrációkon, majd pedig október elsején igennel szavaztak, nem fogják ölbetett kézzel nézni, ahogyan Rajoy-ék megpróbálják "visszaállítani a törvényes állapotokat". Szóval cirkusz lesz még egy jó ideig, ez elég valószínű...
És ha ismét a függetlenségpártiak kerülnek többségbe, akkor mi lesz?Veidt_madridista írta:nem fog sokáig tartanidecemberben új választások lesznek
nem fog sokáig tartaniNero. írta:Na innentol kezdodik majd az igazi cirkuszvisca el barca írta:https://444.hu/2017/10/27/a-katalan-par ... tarsasagot
Na innentol kezdodik majd az igazi cirkuszvisca el barca írta:https://444.hu/2017/10/27/a-katalan-par ... tarsasagot
10. évad 7. részPetr írta:Nem, de ha tudod melyik az, ne habozz leírnizola8787 írta:láttátok a South Park részt, amiben Cartman-t próbálja meg az anyja dadusokkal megnevelni? Aztán az egyik dadus egy gyogyiban a saját székletét eszi és motyogja, hogy: "pokooool, pokooool". Na ez jutott eszembe ha elmennék egy szakmeberhez. Persze ez csak vicc, na.
Nem, de ha tudod melyik az, ne habozz leírnizola8787 írta:láttátok a South Park részt, amiben Cartman-t próbálja meg az anyja dadusokkal megnevelni? Aztán az egyik dadus egy gyogyiban a saját székletét eszi és motyogja, hogy: "pokooool, pokooool". Na ez jutott eszembe ha elmennék egy szakmeberhez. Persze ez csak vicc, na
Megéri, ha csak egy próbát teszel, már az is nagy lépés, nem veszíthetsz tényleg semmit. És nem attól fog segíteni, mert idegen vagy sem, hanem mert van kivel beszélgetned és ha őszintén elmondod neki, mit gondolsz & érzel, akkor fog tudni üres lózungok helyett tartalmas dolgokat is mondani. Mi veled vagyunk, amennyire innen messziről lehet + szurkolunk és támogatunk, hogy sikerüljön lendíteni egyet a jelenlegi helyzeten!zola8787 írta:Nagyon sokan mondták és gondolkoztam én is rajta, de mindig oda jutottam, hogyha a családom és barátaim szavai sem hatnak rám, egy vadidegené miért hatna? Megkérdezném tőle, hogy miért éljek? Erre úgyis mondana egy olyat bölcsességet, mint pl: "Azt neked kell megkeresned." Érted mire gondolok.
Fenn kell tartani.MQuCsabi írta:Nők illuziókba szeretnek bele, ennyi a történtet. Aztán kiderül, hogy az nem létezik, vagy nem tudják megteremteni és keresnek olyat, akiben újra látják a potenciált.
Olvassa az asszony a fórumot, mi?Mihu írta:Az más kérdés, hogy a jelenleginél most már tényleg nincs jobb![]()
![]()