2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Nem tudom szereted-e, de gondolkodj úgy hogy te mint magyar nem láttad volna a LOTR-t vagy a SW-t, vagy nem tudom Indiana Jones, Godfather stb, ezek nem lennének ma sikerek, és nem járnák be a világot ma, mert nem korrektek. És nem is tudok őket úgy átalakítani hogy korrekt legyen, és önmaga maradjon.csababarca írta: ↑2021.01.19. 14:37:28Kötelező körök régen is meg voltak a filmekben, könyvekben, kár ezt erre az intézkedésre kenni.
Mindegy, nekem teljesen, mindig megbánom, hogy beleállok ezekbe a vitákba, mert egyszerűen máshogy gondolkozunk erről a témáról.
Engem ez teljesen hidegen hagy, megmondom őszintén, pláne, hogy ez előtt is láttam nem egy és nem két filmet, akár a 80-90es évekből ahol szerepeltettek nègereket, erről írtam is korábban.
Majd ha elkezdenek a rendezők, producerek arról beszélni, hogy ez nekik problémát jelent, mondjuk nem egy-egy esetben hanem folyamatosan ilyen nyilatkozatok jönnek, akkor elfogadom és igazatok van.
Most jelenleg ez csak egy felesleges túráztatása a témának.
A letiltott emberről fogalmam sincs hogy ki, és nem is izgat. Meg én nem állok oldalakra sem.csababarca írta: ↑2021.01.19. 13:10:56Mert ezek konteok javarészt amikről beszél, inkább jövőbelátások, hogy mi lehet.LG írta: ↑2021.01.19. 12:52:07De most milyen konteokról beszéltek? Toroczkai teljesen valós problémákra hívja fel a figyelmet a videóiban, amelyekkel én magam is szembesülök napi szinten. Ilyen dolog a kettős mérce is, nem is értem, miért nem szúrja ki a szemeteket.
https://24.hu/kultura/2020/09/09/oscar- ... szabalyok/
Tudom, már volt téma, de megéri rá visszatérni. Undorító, agresszív kampány folyik a ciszheteró fehér férfiak ellen minden szinten, és mivel én is közéjük tartozom, szóval ne csodálkozzatok, hogy ingerült vagyok miatta. Feltéve, ha jól értelmezem, hogy a ciszheteró a normálist jeleni.
De nem akarok vitatkozni, felesleges.
Én is fehér hetero vagyok, és baromira hidegen hagy, hogy egy filmben kik szerepelnek.
Sorry, de tényleg, ennél komolyabb problémáim is vannak az életben, mint hogy egyel több meleg karakter szerepel a filmben, vagy 2-vel több.
Én sajnálom, ha ezeken valaki kiakad.
Én nem érzem magam feljebbvalónak, se alábbvalóbbnak sem. Nem vagyok attól se több se kevesebb mert hetero vagyok, meg fehér.
Mellékesen, támadva sem érzem magam, se online, se a való életben emiatt.
Mert ezek konteok javarészt amikről beszél, inkább jövőbelátások, hogy mi lehet.LG írta: ↑2021.01.19. 12:52:07De most milyen konteokról beszéltek? Toroczkai teljesen valós problémákra hívja fel a figyelmet a videóiban, amelyekkel én magam is szembesülök napi szinten. Ilyen dolog a kettős mérce is, nem is értem, miért nem szúrja ki a szemeteket.
https://24.hu/kultura/2020/09/09/oscar- ... szabalyok/
Tudom, már volt téma, de megéri rá visszatérni. Undorító, agresszív kampány folyik a ciszheteró fehér férfiak ellen minden szinten, és mivel én is közéjük tartozom, szóval ne csodálkozzatok, hogy ingerült vagyok miatta. Feltéve, ha jól értelmezem, hogy a ciszheteró a normálist jeleni.
Nem lehet valahogy letiltani őket? 2 hete próbàltam, de nem találtam semmilyen opciót. Pl. megnézek egy FC Barcelona videót a facebookon és a következő amit bedob az Szijjártó ahogy milliárdos beruházásokról beszél, vagy egy UFC videót egy Kajdi Csaba nyavajgós videó követ, holott soha még csak be sem lájkoltam semmi ilyesmit.Nem véletlen követtem ki az összeset, és iratkoztam le róluk, legyen az jobb vagy baloldali.
Hát nem tudom, akkor Duró Dóra miért van még fent? Őt miért nem tiltották ki?Veidt_madridista írta: ↑2021.01.19. 11:14:16
Nyilván Toroczkait is azért tiltották ki, mert erőszakos cselekményre buzdított. Meg azért töröltek vele egy időben vagy kéttucatnyi másik jobboldali politikust az egész EU-ból. Meg azért jár tiltás Toroczkai nevének/képének posztolásáért, mert demokratikus alapon működik a dolog!Nagyon jó kommenteket írsz, csak az a baj, hogy a valóság egy kicsit más képet mutat. A jobbos tartalmakat péppé cenzúrázzák, a többit nem, ilyen egyszerű ez.
Nyilván Toroczkait is azért tiltották ki, mert erőszakos cselekményre buzdított. Meg azért töröltek vele egy időben vagy kéttucatnyi másik jobboldali politikust az egész EU-ból. Meg azért jár tiltás Toroczkai nevének/képének posztolásáért, mert demokratikus alapon működik a dolog!
Ez lenne a megoldás, de a józan ész és hatalom nem kéz a kézben együtt járó dolgok. A tudatlanságra, befolyásolhatóságra sajnos "szükség van", nagy rá az igény....Atlantis írta: ↑2021.01.19. 08:21:40Szóval a valódi kulcs tényleg ez lenne:Megtanítani az embereket gondolkodni, tudatosan használni az internetet és felhívni a figyelmet rá, hogy még ha a kedvenc "oldaladon" is olvasol valamit az nem instant igaz, kezeld megfelelő kritikával, és ne fogadj el mindent csak azért, mert tetszik a világnézetednek.csababarca írta: ↑2021.01.19. 07:32:00Btw, egyszerűbb lenne ha a tudatosságra hívná fel a figyelmet, csak ugye abban nincs konteo, csak józan ész.
Atlantis, még egy remek hosszászólás, jó volt olvasni, kösziAtlantis írta: ↑2021.01.19. 08:21:40Az a baj srácok, hogy nem értitek a független közösségi portálok fogalmát. Attól még, hogy politikailag független lesz egy portál, meg kell majd felelni a törvényi előírásoknak.
Tehát az antiszemita, pedofil, rasszista, bűncselekményre felbujtó üzenetek ugyanúgy ki lesznek onnan tiltva mint az önkényuralmi jelképek. Ha elsőre nem maguktól, be lesznek perelve és rá lesznek kényszerítve. Ha például Trump erőszakra és bűncselekményre uszít (capitolium ostroma például terrorcselekmény, amire az USAban viszonylag allergiásak), hullára mindegy milyen közösségi portálon teszi, ki lesz tiltva vagy tiltatva. Ezt pedig nem bal vagy jobb oldal, hanem a létező jogrendszer határozza meg. A mostani portálok ezeknek próbálnak megfelelni ezerrel, hogy elkerüljék a hatalmas nagy bírságokat.
...
Megtanítani az embereket gondolkodni, tudatosan használni az internetet és felhívni a figyelmet rá, hogy még ha a kedvenc "oldaladon" is olvasol valamit az nem instant igaz, kezeld megfelelő kritikával, és ne fogadj el mindent csak azért, mert tetszik a világnézetednek.
Megtanítani az embereket gondolkodni, tudatosan használni az internetet és felhívni a figyelmet rá, hogy még ha a kedvenc "oldaladon" is olvasol valamit az nem instant igaz, kezeld megfelelő kritikával, és ne fogadj el mindent csak azért, mert tetszik a világnézetednek.csababarca írta: ↑2021.01.19. 07:32:00Btw, egyszerűbb lenne ha a tudatosságra hívná fel a figyelmet, csak ugye abban nincs konteo, csak józan ész.
Jah értem.
Muskot kérik mostanában hogy hozzon létre egy független közösségi hálót. Tekintve hogy jelenleg ő a világ leggazdagabb embere és ő is inkább a pirosak felé húz, van rá esély hogy tesz valamit. Bár szerintem inkább a rakétáival meg az elektromos autókkal van elfoglalva, nem gondolom hogy ez a legnagyobb problémája jelenleg.valami alternatívát ki kell találni a tech óriások ellen, mert ez nem tartható állapot.
2021-ben hogy érné el másképp az embereket? Újságot a többség nem olvas, rádiót nem hallgat, index,origo,telex akkor fog róla írni, ha valami botrányba keveredik.csababarca írta: ↑2021.01.18. 20:22:08
Nincs Toroczkaival baj, csak ő is a konteok rabja.
Meg kicsit visszás, hogy szidja a tech cégeket, de ő is a youtube-n éli ki magát, mellette meg a videóiban visszataszító módon túltolja a twitteres feliratkozását. Màrmint arra gondolok hogy félpercenként felvillan a videóin a twitteres accountja, elég képmutató.
Nincs Toroczkaival baj, csak ő is a konteok rabja.Nero. írta: ↑2021.01.18. 19:00:08Mondjuk ez a HunDub nekem egy az egyben egy facebook-copynak tűnik, szerintem bármikor lekapcsolhatják. Bár úgysem mi magyarok fogjuk megbuktatni a facebookot, majd kimegy a divatból mint minden más.
Az biztos hogy jelenleg a Big Tech és a MSM diktál. És véleményem szerintem nem elfogulatlanok....
Láttam a videót korábban egyébként, de nem merem Toroczkait szóba hozni mert elszabadul a pokolPedig szerintem értelmes pali, összeszedetlen, érthetően beszél. Felüdülés olyan idióták, őrültek mellett, mint mondjuk Szijjártó, Rogán, Gyurcsány, Donáth stb.
Mondjuk ez a HunDub nekem egy az egyben egy facebook-copynak tűnik, szerintem bármikor lekapcsolhatják. Bár úgysem mi magyarok fogjuk megbuktatni a facebookot, majd kimegy a divatból mint minden más.
Bár nem tűnt fel, de én eddig még csak azt sem állítottam, hogy ne lenne igazad. Én csak azt állítom, hogy amennyiben igazad van, az csak véletlen, ugyanis egyetlen olyan meglátásod/gondolatod/érved sincs, ami egy művészeti alkotás megítélésének szempontrendszerébe illeszkedne vagy abban releváns lenne. Az egyetlen kifogásod, hogy az adott illető ábrázolása nem hiteles. Ezek szerint akkor szintén nem művészet Az athéni iskola című kép, és Raffaello egy retard, ahogy mondjuk Manet, van Gogh vagy Picasso és a ma egyöntetűen elismert művészek egy nagy hányada.Veidt_madridista írta: ↑2021.01.14. 21:15:20A kőműves-párhuzam azért tökéletes, mert ahogy a fal ferdeségét, azt is azonnal levágja az ember, hogy miért (és hogy miért nem) kerülhetett ki egy fekete Beethoven portré egy szépművészeti múzeumban. Én személy szerint csak röhögni tudok ezen az ún. művészeten. A valóságban biztosan múzeumi kurátor vagy hatalmas szakmai múlttal, de az általam bevezett párhuzamban a ferdén falazó kőműves analógiáját adod elő, aki megmagyarázza, hogy ő a szakember, más pedig ne pofázzon bele a munkájába.
Sikerült az év, de lehet minden idők leghaszontalanabb hozzászólását produkálni.
Már hogy lenne tökéletes?Veidt_madridista írta: ↑2021.01.14. 21:15:20A kőműves-párhuzam azért tökéletes, mert ahogy a fal ferdeségét, azt is azonnal levágja az ember, hogy miért (és hogy miért nem) kerülhetett ki egy fekete Beethoven portré egy szépművészeti múzeumban. Én személy szerint csak röhögni tudok ezen az ún. művészeten. A valóságban biztosan múzeumi kurátor vagy hatalmas szakmai múlttal, de az általam bevezett párhuzamban a ferdén falazó kőműves analógiáját adod elő, aki megmagyarázza, hogy ő a szakember, más pedig ne pofázzon bele a munkájába.jelwaz írta: ↑2021.01.14. 09:35:42Igen, vannak, akik visszaélnek a művészet adta szabadsággal, attól még az üres festővászon is lehet művészet. A művészet egy sokkal összetettebb terep annál, mint ahogyan azt az egyáltalán nem ide illő, kőegyszerűségű példával leírod. Az, hogy egy fal ferde vagy sem, egzakt dolog, le lehet mérni, és ahogy mondod nem kell hozzá kőművesnek lenni. A művészeti tárgyakat bemutató intézmények kiállítási anyagainak kiválasztásáról ellenben te magad mondtad, hogy egy szakmai döntés (vagy az kéne, hogy legyen). Egyértelműen lejön, hogy nincs szaktudásod, mégis szakmai értékítéletet vonsz, mindezt nagy arccal és fölényeskedő stílusban. Remélem a kórházban nem ugatsz be az orvosnak, hogy azt nem úgy kell. Attól nem vagy buta, hogy nem érdekel vagy nem érted a művészetet (ez max. egyfajta műveltség), hanem attól, hogy butaságokat beszélsz.
A kőműves-párhuzam azért tökéletes, mert ahogy a fal ferdeségét, azt is azonnal levágja az ember, hogy miért (és hogy miért nem) kerülhetett ki egy fekete Beethoven portré egy szépművészeti múzeumban. Én személy szerint csak röhögni tudok ezen az ún. művészeten. A valóságban biztosan múzeumi kurátor vagy hatalmas szakmai múlttal, de az általam bevezett párhuzamban a ferdén falazó kőműves analógiáját adod elő, aki megmagyarázza, hogy ő a szakember, más pedig ne pofázzon bele a munkájába.jelwaz írta: ↑2021.01.14. 09:35:42Igen, vannak, akik visszaélnek a művészet adta szabadsággal, attól még az üres festővászon is lehet művészet. A művészet egy sokkal összetettebb terep annál, mint ahogyan azt az egyáltalán nem ide illő, kőegyszerűségű példával leírod. Az, hogy egy fal ferde vagy sem, egzakt dolog, le lehet mérni, és ahogy mondod nem kell hozzá kőművesnek lenni. A művészeti tárgyakat bemutató intézmények kiállítási anyagainak kiválasztásáról ellenben te magad mondtad, hogy egy szakmai döntés (vagy az kéne, hogy legyen). Egyértelműen lejön, hogy nincs szaktudásod, mégis szakmai értékítéletet vonsz, mindezt nagy arccal és fölényeskedő stílusban. Remélem a kórházban nem ugatsz be az orvosnak, hogy azt nem úgy kell. Attól nem vagy buta, hogy nem érdekel vagy nem érted a művészetet (ez max. egyfajta műveltség), hanem attól, hogy butaságokat beszélsz.