2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Szerintem is fóbia. Semmi probléma nincs azzal, ha valaki akár önmagát akarja kifejezni a szivárványos szalaggal, akár mások mellett áll ki, mások mellett vállal szolidaritást. Semmi probléma nincs ezzel. Semmiben nem különbözik attól, mintha valaki egy keresztet tesz ki a nyakába. Az meg egyértelműen megfigyelhető, hogy a témát a fóbiások erőltetik igazán. Számomra nem téma, ha valaki olyan ruhát hord, amilyen neki jól esik. Vannak és kész. Témát leginkább a fóbiások csinálnak belőle.
Szerintem nagy félreértés, vagy inkább fóbia ez a „szivárvány propagálás”. Rá akarnának venni heterókat arra, hogy legyenek inkább melegek?
Nem ezen az elv mentén, csak Magyarországon a média ezekről egyáltalán nem ír. Legalábbis amíg Magyarországon éltem, ezekről cikket nem nagyon írtak.csababarca írta: ↑2023.05.02. 22:02:27
Baloldal meg egekig magasztalja a “nyugatot”, ugyanezen elv mentén.
Ez neked még sosem sikerültVeidt_madridista írta: ↑2023.05.02. 21:19:29
Hidd el, nagyon szívesen kioktatnálak regény hosszúságban és szembesítenélek a súlyos tárgyi tévedéseiddel
Te is tudod, hogy nem neked szólt a kommentem, így a "gúnyos" része sem feléd irányult. Veled szeretek vitázni, még ha soha nem is sikerült konszenzusra jutni, mert értelmes és (legtöbbször
Miért ne lenne? Nagyon sok, önmagát kereszténynek valló ember megy szembe a keresztény tanításokkal.
Nem is állítottam, hogy minden pap olyan lenne.
Jesszus.Veidt_madridista írta: ↑2023.05.02. 19:58:37
A szociális érzékenység valóban baloldali (és fasiszta) jellemző a modern kori politikai felfogásunk alapján, azonban a kereszténységet szélsőbaloldali mozgalomnak minősíteni finoman szólva is pofátlanság, egyrészt mivel Jézus szűk 1800 évvel a jobboldaliság-baloldaliság fogalmak és eszmerendszerek kialakulása előtt élt, másrészt mivel tényszerűen sem igaz.
Elég világosan leírtam, hogy a kereszténység indulásakor volt szélsőbaloldali, később egy feudáiis szörnyeteggé intézményesedett. Pont azt állítottam, hogy később egy jbboldali irányt vett, nem lett volna nehéz értelmezni. Azt pedig szintén nem állítottam, hogy a kereszténység összeegyeztethető lenne a liberalizmussal. Ha vitázni próbálsz valakivel, próbáld meg értelmezni azt, amit leír.Veidt_madridista írta: ↑2023.05.02. 19:58:37Néhány példa a sok közül: transzcendencia, tekintélyelvűség az egyházon belül, hagyományok tisztelete, erőszak legitimálása, dogmatikus elvrendszer - ezek a modern kori felfogás szerint egyértelműen jobboldali vonások, és ha ezen túl is lépünk, az teljesen egyértelmű, hogy a kereszténység semmiképp sem egyeztethető össze a liberalizmussal.
Nem, arra utaltam, hogy egy létező jelenség. Nem arra, hogy minden pap ilyen lenne. Arról írtam, hogy egy létező jelenség. Ha ezzel nem vagy képes szembesülni, és a tényeken megsértődsz, akkor kár bármiféle vitában részt venned.Veidt_madridista írta: ↑2023.05.02. 19:58:37az első kommentedben kulturáltan arra utaltál, hogy a homoszexuális pedofília általános és elfogadott az egyházban. Ilyenkor valahogy nem gond, hogy x embert megsértesz. "
1.) Sok dologban igazad van, jártas vagy a történelemben és a keresztény hagyományokban, ezért respect.
Szó sincs róla, éppen ellenkezőleg. A kereszténység az álkeresztények miatt hanyatlik, akik az állandó gyűlölködésükkel ellenszenvessé teszik a kereszténységet. Jézus tanításainak egy részével egyetértek, főleg a szociális állásfoglalásaival. De széles ívben kerültem mindig az egyházakat az álkeresztények miatt, és ezzel nagyon sok ember van így. Az álkeresztények már a kezdeti időktől eltávolodtak Jézus tanításaitól, egy kommunaként működő szervezetből egy feudális szörnyeteget csináltak.Veidt_madridista írta: ↑2023.05.01. 06:36:06
Pontosan az ilyen mentalitás miatt hanyatlik a kereszténység az egész nyugati világban.
Politikában nincs olyan, hogy centrum. A magyar politikát már rég nem követem, példának gyanánt a UK-ban az egyik legforróbb téma az NHS-rendszer. Van, aki aki megerősítené, van, aki privatizálná (úgy tűnik, előbbiek vannak többen). Nincs köztes lehetőség. Ha az ember döntést hoz, óhatatlanul elköteleződik egy következmény iránt.
Teljesen egyetértek.Cseri írta: ↑2023.05.01. 06:54:11
Ez a ruszki propaganda,hogy a nyugat állandóan haldoklik,köszönik,jól vannak. A társadalom sokkal nagyobb százaléka tartja magát vallásosnak mint pl. nagy és erős keresztény Magyarországon. Az eu egyik legkevésbé vallásos társadalma a magyar,ennek ellenére agyon pénzelik az egyházakat,cserébe bele is pofáznak mindenbe.
Az ilyen dolgok nyilván állandó változás alatt állnak, mint kb. minden, ezért kell a jelenkor kontextusában használni ezeket a fogalmakat, és nem az alapján, hogy ki melyik oldalon ült az Alkotmányozó Nemzetgyűlésben bő 230 évvel ezelőtt.csababarca írta: ↑2023.05.01. 12:36:57Kár ezeket a politikai oldalakat említeni, mert teljesen eltorzultak.
A nacionalizmus se jobboldaliként kezdte, alapfelfogásban persze.
A 20.század bolondította meg ezeket az ideológiákat
Az h Ferenc pápa egyszer szivárványos zászlóval mutatkozott és sokat beszél az elfogadásról, még beilleszthető a keresztény egyház jelenlegi állapotába, még ha személyesen egyáltalán nem is értek vele egyet. Viszont mikor a német templomokon tömegével van kint a szivárványos zászló 0-24, mikor azonos neműek házasságát is meg lehet már áldani stb., akkor nem kell elmismásolni a dolgot, hogy majd ők tudják, ne is legyen véleményünk stb., mert ennek már semmi köze a kereszténységhez, és ebből a két kiragadott példából is látszik, hogy alapvető kérdésekben mennek szembe a Biblia tanításaival. Ha a római egyház erős lenne, rég exkommunikálták volna őket, véleményem szerint.csababarca írta: ↑2023.05.01. 12:36:57Az hogy melyik egyhàz keresztény vagy sem, szerintem nem mi döntjük el, a protestáns egyházak nagy része ugyanazon a tradíción alapszik, mint az katolicizmus.
Most én is bedurranthatok ilyet, hogy az én szememben az ortodoxia nem keresztény, de ennek nulla értelme lenne.
Bocs, de szerintem alapvető politikai fogalmakkal nem vagy tisztában. A szélsőbaloldal mindig is egy erőszakos politikai irányzat volt. Javaslom a német titkosszolgálat éves jelentését, manapság már nagyságrendileg ugyanannyi vagy több erőszakos bűncselekményt követ el politikai indíttatásból a szélsőbal, mint a szélsőjobb (Németországban). Nem is kell messze menni, februárban a Becsület napja alkalmából Budapestre látogatott (többek között) egy csoport lipcsei antifa, és kb. nyolc embert küldtek kórházba két nap alatt.
Persze, ezért próbáltam írni csak a gondolkodásmódjuk/unkról.Veidt_madridista írta: ↑2023.05.01. 11:41:21Ez azért van, mert te egy liberális beállítottságú ember vagy. Viszont aki nem liberális, hanem konzervatív vagy szélsőjobboldali, az nem így fog gondolkodni. És ebből te is láthatod világosan, hogy ez politikai ügy.
Mert gondolom a fogyatékosok és az öregek segítése nem megy szembe semmilyen értékrenddel, legyen az jobboldali, baloldali, liberális, konzervatív, keresztény, muszlim, ateista bármilyen. A szivárvány propagálás pedig igen.brazilfan írta: ↑2023.04.30. 20:21:42Azt nem értem, hogy ha a csapatok megemlékezhetnek például egy vasúti katasztrófa áldozatairól, ha kinyilváníthatják a támogatásukat Ukrajna iránt, ha a kezdőrúgást átengedhetik egy mozgáskorlátozottnak, vagy meccs után a játékos odaadhatja a mezét egy sérült gyereknek, és mindenki megtapsolja, mert tudják, hogy ezek a gesztusok a többségnek a kisebbségek iránti figyelmét fejezik ki (hiszen a csapatban sem balesetben elhunyt, sem fogyatékkal élő, sem ukrán nincs), akkor miért pont a szivárványos karszalag az, ami már nem fér bele? Pedig nem kizárt, hogy a csapatban pont van egy fiú vagy egy lány, aki egy kicsit jobban érezhetné magát tőle.
Ez amúgy egy érdekes kérdés, de mégse kevérném teljes mértékben ide, mert a játékosok nem viszik ki a politikust az öltözőből.brazilfan írta: ↑2023.05.01. 09:34:07De ez a beszélgetés Kimmich esetleges leigazolásából indult ki, kellenek-e ide olyanok, akik a szivárványos karszalaggal esetleg beviszik a politikát az öltözőbe. Én például nem tudom, hogy amikor egy politikus bemegy az öltözőbe szelfizni, azzal a politikát is beviszi-e, vagy az ajtón kívül hagyja, de gondolom, az lenne fair, ha az elvárások mindenkire egyformán vonatkoznának, nem csak Kimmichre.
Nyilvánvaló, hogy az emberi gyarlóság miatt voltak kifejezetten sötét korszakok a római egyház történetében. Ezeket alapvetően már rég elismerték. Hozzáteszem, a spanyol inkvizíció pont egy olyan téma, amiről az átlagember véleményét teljes mértékben eltorzította a popkultúra (kb. nácik a Holdon mértékben). A valóságban néhány ezer embert öltek meg "csak" (mivel a bünteteljárások a legritkább esetben végződtek halálbüntetéssel vagy akár súlyos kínzással), minden nagyon szigorú dokumentációhoz és törvényi bizonyításához volt kötve, és kizárólag a gyakorló keresztények ellen volt jogkörük fellépni, az egyházon kívüli személyek ellen nem. Tehát szó sincs arról, hogy millió számra gyilkolták az embereket koncepciós perekben és rámutatás alapján. Ezt számtalan korabeli hivatalos dokumentum és levél bizonyítja. Hogy miért lett teljesen tudatosan felépítve ez a hamis imidzs, az egy másik kérdés...brazilfan írta: ↑2023.05.01. 09:34:07Ez igaz. (De ha már a történelmet említed, jegyezzük meg, hogy a kereszténység már a korai középkorban is eléggé eltávolodott Jézus tanításaitól, és most nemcsak az inkvizícióra és az intézményesített zsidóüldözésekre gondolok, hanem az egyház mérhetetlen vagyonosodására és politikai hatalmára is.)
Ez azért van, mert te egy liberális beállítottságú ember vagy. Viszont aki nem liberális, hanem konzervatív vagy szélsőjobboldali, az nem így fog gondolkodni. És ebből te is láthatod világosan, hogy ez politikai ügy. A stadionokba már régóta próbálják behozni a szivárványpropagandát "társadalmi ügy" jelszó alatt, én ezt egy hamis narratívának tartom, hiszen sok ember számára a belső erkölcs éppen hogy az ellenkezőjét diktálja.bence0330 írta: ↑2023.05.01. 09:58:00Egyébként ez nekik szerintem nem feltétlenül politika - értem, hogy a szó szoros értelmében az -, hanem egy szerintük alapszintű erkölcsi megnyilvánulás, támogatás a kisebb csoport felé. Kb mintha látnál egy földön fevő öreg nénit és felsegítenéd. Tudom, hogy nem pontos az analógia, csak szerintem hasonló lehet a gondolkodásmód, magamból kiindulva legalábbis.
Ez igaz. (De ha már a történelmet említed, jegyezzük meg, hogy a kereszténység már a korai középkorban is eléggé eltávolodott Jézus tanításaitól, és most nemcsak az inkvizícióra és az intézményesített zsidóüldözésekre gondolok, hanem az egyház mérhetetlen vagyonosodására és politikai hatalmára is.)Veidt_madridista írta: ↑2023.05.01. 07:13:57gondolom, hogy a Tanácsköztársaság vagy a Rákosi rendszer idején a hatalom kiszolgálói lettek volna a papok, hisz üldözték őket...
Gondolom a kicsirigó-féle egyházmaffia nagyon közel áll az eredeti tanításokhoz...Veidt_madridista írta: ↑2023.05.01. 07:13:57Örülök, hogy mindenhol ruszki propagandát látsz. A nyugati világba jelen esetben Magyarország is beletartozik, meg kb. egész Európa, meg Észak-Amerika és Ausztrália. Ezekben az országokban egységesen csökken a magukat vallásosnak mondó emberek száma már évtizedek óta.
(Ellentétben pl. a távol-keleti régióval, ahol feltörőben van a kereszténység.)
A dolog másik fele pedig, hogy a protestáns egyház (elsősorban Németországban) és az amerikai szekták egy része már olyan szinten eltávolodott az eredeti keresztény tanításoktól, hogy én személy szerint nem is látom értelmét ide sorolni őket.
Egyébként, bár nem éltem akkor, de nem nagyon gondolom, hogy a Tanácsköztársaság vagy a Rákosi rendszer idején a hatalom kiszolgálói lettek volna a papok, hisz üldözték őket...
Ez a ruszki propaganda,hogy a nyugat állandóan haldoklik,köszönik,jól vannak. A társadalom sokkal nagyobb százaléka tartja magát vallásosnak mint pl. nagy és erős keresztény Magyarországon. Az eu egyik legkevésbé vallásos társadalma a magyar,ennek ellenére agyon pénzelik az egyházakat,cserébe bele is pofáznak mindenbe. Nálunk,mindig is az aktuális hatalom kiszolgálói voltak.Veidt_madridista írta: ↑2023.05.01. 06:36:06Elég vicces pózerkedésnek nevezni azt, ha valaki katolikus létére Isten igéje szerint él és gondolkodik. Pontosan az ilyen hazugságokra alapozott gyáva, megalkuvó mentalitás miatt hanyatlik a kereszténység az egész nyugati világban.
Ja, az utolsó mondatoddal meg gondolom véletlenül se arra próbáltál utalni, hogy az intézményes pedofília elfogadott az egyházon belül, igaz?
Már előre fogom a fejem, hogy mit fogsz válaszolni...