Igen, egyrész újraindult a
24, teljes gőzzel...az első két rész rendben volt úgy tűnik a helyszínváltás megintcsak jót tett a sorozatnak, kiváncsian várom a mai két részt, nameg persze a folytatást. Mindenesetre eddig ígéretes a dolog....
MÁS:
Szombaton talán elhamarkodottan kijelentettem, hogy Terry Gilliam Parnassusa volt a 2009-es év filmje. Azóta két filmen is túl vagyok, amik formálták a döntést:
Fantastic Mr. Fox: Azóta imádom Wes Andersont, amióta 11 évesen láttam a
The Royal Tennenbaums c. filmet, ami mindmáig 10/10-es nálam. Ez most egy animációs film egy Roald Dahl-könyv alapján, szintén impresszív stáblistával. Semmi rosszat nem tudok mondani a filmről, a történet szórakoztató, minden karakter zseniális, az animáció is kiváló akárcsak a zenék és humorban sem szenvedünk hiányt. 9/10,
nagyon ajánlós film, könnyed szórakozás; igazi Anderson-film.
A Serious Man: A Coen-testvérek szintén régi szerelmeim (ez is 11-12 évesen kezdődött a
Miller's Crossing c. filmmel). Régóta vártam ezt a filmet; és én személy szerint egy lassú, abszurd, nehezen érthető, ugyanakkor szórakoztató filmre számítottam. Ezt maximálisan meg is kaptam, sőt a film annyira nehezen "jön át", hogy meg kell néznem még egyszer rövid időn belül, hogy csak szimpán jó, vagy esetleg zseniális. A film eredeti forgatókönyv alapján íródott és -mint már lassan megszokott- tele van "történelmi/irodalmi" (Bibliai) utalással. Emellett ki kell emelnem a kiváló zenét, a napokban itt emlegetett
Carter Burwell megint nagyon odatette magát.
Értékelésnek már annyit el tudok mondani, hogy ez a film a testvérpár legjobb filmje a
The Man who wasn't there óta, de lehet hogy még annál is jobb. 8/10 egyenlőre, adjatok 1-2 hetet.
pillanatnyi konklúzió: 2009 Nr. 1-ja még mindig Gilliam