2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Tanulmányilag a szakközépiskolák elitjéhez tartozik országos szinten is.A társaság jó fej van onnan pár ismerősöm,de az igai suli életről Rinku tudna beszélni ő oda jár,majd szólok neki h mondja el a dolgokat.Victor_Valdes írta:Belepofátlankodok..![]()
Nyíregyháziaktól szeretném kérdezni, hogy milyen véleménnyel a vannak a Széchenyi suliról? Mind tanulmányilag, mind társadalmilag, esetleg arról, hogy milyen a koli.. Köszi ha valaki látja, és fáradozik nekem egy válasszal.![]()
![]()
Tudom, nálunk Zegen is van kara. De egyfolytában azt hangoztatják, hogy minőségibb oktatást akarnak. Szerintem nem vita tárgya, hogy a SZE, vagy a NyME képvisel magasabb szintet. Akkor ez most hogy van?daffy írta: elmondom én. sok városban van kihelyezett kara,így megmaradnak a lehetőségek pl sopronnak,mosonmagyaróvárnak,győrnek,hogy továbbra is egyetemet működtessen.
örülnék,ha egybeolvadnánk a bme-vel,mert finoman szólva sem vagyok kibékülve a bánki 1-2 szabályával,tanárával,stb-vel.
a kérdésem továbbra is a mikor?!
elmondom én. sok városban van kihelyezett kara,így megmaradnak a lehetőségek pl sopronnak,mosonmagyaróvárnak,győrnek,hogy továbbra is egyetemet működtessen.torrentkiller írta: Ezt aláírom, elég nagy tekintélye van a Corvinusnak is. De úgy néz ki rosszul fogalmaztam. Nálunk 90%ban mérnökképzés folyik. Van gazdasági rész is (pl Game90 kolléga -habár az ilyen hibrid szak), de az sokkal kevesebb.
Nyugodt szívvel mondhatom, hogy mi és a SZE vagyunk a Műegyetem után a 2 legjelentősebb olyan intézmény, ahol ilyen szinten képeznek mérnököket. (Nem lebecsülve a Debreceni, Szegedi és Miskolci kollégákat)
Azt viszont még mindig nem értem, hogy a NyME hogyan a jó életbe került be ebbe a listába. Ha már mindenképpen kell ide nyugatra egyetem, akkor egyértelműen a győri... (csak azt tudom elképzelni, hogy ott tanul valami fejes valakijének a valakije...)
Én Bánkis vagyok, mechatronikára járok.Game90 írta: A végén kiderül, hogy a fél fórum az ÓE-re jár![]()
Műszaki menedzser szakot csak én tolom?
Ezt aláírom, elég nagy tekintélye van a Corvinusnak is. De úgy néz ki rosszul fogalmaztam. Nálunk 90%ban mérnökképzés folyik. Van gazdasági rész is (pl Game90 kolléga -habár az ilyen hibrid szakEz teljesen mind1 a Corvinus sincs a felsoroltak között és a Corvinusnak is elég nagy múltja van elismertsége külföldön és az ott tanító tanárok sem a nyomor negyedekből mennek oda tanítani.
Valahogy én is így vagyok vele.daffy írta: én nem félek a bezárástól.
torrentkiller írta:Szintén ÓE.Game90 írta:Én is oda járok, de még én sem hallottam semmit.Fecooo írta:daffy, jól tudom, h az Óbudai egyetemre jársz? hallottál vmit az esetleges bezárásról?
A végén kiderül, hogy a fél fórum az ÓE-re jársenzu írta:Szintén ÓE
de elég színvonalas a mérnök képzés és ha be lenne záratva a tervezet szerinti egyetemek mindegyike,akkor csak a bme-n lenne mérnök képzés. most is hiány van,pedig sok helyen oktatják,hátmég úgy. én nem félek a bezárástól.bowlinggolyo írta:Ez teljesen mind1 a Corvinus sincs a felsoroltak között és a Corvinusnak is elég nagy múltja van elismertsége külföldön és az ott tanító tanárok sem a nyomor negyedekből mennek oda tanítani.torrentkiller írta:Különben is, a 3 alapító kar közül 2 már legalább 120 éves, és azért "nevük van" itthon és külföldön is.
Ez teljesen mind1 a Corvinus sincs a felsoroltak között és a Corvinusnak is elég nagy múltja van elismertsége külföldön és az ott tanító tanárok sem a nyomor negyedekből mennek oda tanítani.torrentkiller írta:Különben is, a 3 alapító kar közül 2 már legalább 120 éves, és azért "nevük van" itthon és külföldön is.
Szintén ÓE. Nálunk senki nem mond semmit, illetve nem is tudnak semmit. Amúgy mi nem gondoljuk, hogy bezárnák a sulit, mivel alig másfél éve kaptunk egyetemi címet. Különben is, a 3 alapító kar közül 2 már legalább 120 éves, és azért "nevük van" itthon és külföldön is.Game90 írta:Én is oda járok, de még én sem hallottam semmit.Fecooo írta:daffy, jól tudom, h az Óbudai egyetemre jársz? hallottál vmit az esetleges bezárásról?
A mi harcsacsúcsunk Ipolyszögnél a múlt század nyolcvanas éveinek elején egy 1 méter 70 centis, 17 kilós egyed!Initom írta:Harcsát nem nagyon fogtam csak 1-2 kis példányt...de az minden horgász álma!Ilúvatar írta:
ugye jó érzés ha irigykednek rád a pecánál?Egyszerűen villantod a peca-skill -edet
![]()
Vettem feeder botot még FEHOVÁn, azóta még nem használtam :/ Vettem hozzá orsó is...
De ez a EnergoTeam SpinBlade by Lukás & Kovács 80-120g -os harcsázó bot KEGYETLEN. 3 métereset vettem, és ki is próbáltam az erejét. 3 db 1,5 literes ásványvizet megemeltem vele. Orsó se pite: Applause 6000, Berkley Whiplash pro 0,27mm fonott zsinórral.
Márcsak kapitális harcsa hiányzik. Ősszel remélem összejön a Pó-folyó
Más téma:
Tegnap vettem ebay -en ezt a medált:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT
Iszonyatul jól néz ki. 3500 ft volt átszámítva. Tiszta ezüst.
Ez is tetszik nagyon, nem használnám, csak hogy meglegyen:
Csak drága... Kézzel csinálták.
80 júró elég húzós érte...![]()
Harcsát nem nagyon fogtam csak 1-2 kis példányt...de az minden horgász álma!Ilúvatar írta:
ugye jó érzés ha irigykednek rád a pecánál?Egyszerűen villantod a peca-skill -edet
![]()
Vettem feeder botot még FEHOVÁn, azóta még nem használtam :/ Vettem hozzá orsó is...
De ez a EnergoTeam SpinBlade by Lukás & Kovács 80-120g -os harcsázó bot KEGYETLEN. 3 métereset vettem, és ki is próbáltam az erejét. 3 db 1,5 literes ásványvizet megemeltem vele. Orsó se pite: Applause 6000, Berkley Whiplash pro 0,27mm fonott zsinórral.
Márcsak kapitális harcsa hiányzik. Ősszel remélem összejön a Pó-folyó
Más téma:
Tegnap vettem ebay -en ezt a medált:
Iszonyatul jól néz ki. 3500 ft volt átszámítva. Tiszta ezüst.
Ez is tetszik nagyon, nem használnám, csak hogy meglegyen:
Csak drága... Kézzel csinálták.
Na igen, ezt azért jó lenne tudni...daffy írta:azt mondja meg már valaki,hogy mikortól várható az intézmények bezárása?!
Én is oda járok, de még én sem hallottam semmit.Fecooo írta:daffy, jól tudom, h az Óbudai egyetemre jársz? hallottál vmit az esetleges bezárásról?
ugye jó érzés ha irigykednek rád a pecánál?Initom írta:hasonló volt nálunk is a helyzet...mi két helyen horgászuk 1. a Rába ezt biztos ismered a másik pedig egy közeli bányató.
Most a tavon voltunk 6-7 órát,pontytelepítés volt így rengeteg (20 db kb)kispontyot fogunk,+ én még 2 nagyobbat...A körülöttünk lévők alig akasztottak.Én feederrel,apa matchel pecázott!
Trágyagiliszta,kukorica alsó horog, a felső csonti és pufi-ez belegyúrva az etetőkosárba-
Vicces h semmi mást nem fogtunk
a tervvel egyetértek,csak a megvalósítással nem. kicsit gyorsan akarják megcsinálni. azokat a szakokat,karokat,amelyeknek haszna van és hiány van a diplomásaiból(pl gépészmérnök),azokat egyesíteni lehetne,esetleg beolvasztani más egyetembe. hogy kicsit haza beszéljek. a biztonságtechnikai mérnöki szak,ahova járok,csak a mi sulinkban van. a megszüntetése a SZAKNAK nem lenne indokolt.Vito írta: daffy! a munkanélküliek valóban sok pénzbe kerülnek, viszont ez a rendszer termeli a munkanélkülieket. a lényeg, hogy Magyarország jelen állapotában nem működőképes. én úgy látom, hogy minden téren gyökeres változásokat kell eszközölni és ez vonatkozik természetesen az oktatásra is.
gondolom költői volt a kérdés..Fecooo írta:ami igazán röhejes, h csökkenteni akarják ugyan az egyetemek számát, de ezzel egyidejűleg létrehozzák a Bach Sándor Nemzeti Közszolgálati Egyetemet... mi értelme ennek? (januártól már működni fog)
(igen, még egy intézmény, szervezet, aminek a nevében szerepel a "nemzeti" szó...)
ez ugyebár a corvinus egy részét is magába foglalja,igaz?Fecooo írta:ami igazán röhejes, h csökkenteni akarják ugyan az egyetemek számát, de ezzel egyidejűleg létrehozzák a Bach Sándor Nemzeti Közszolgálati Egyetemet... mi értelme ennek? (januártól már működni fog)
(igen, még egy intézmény, szervezet, aminek a nevében szerepel a "nemzeti" szó...)
ez oktatás,nem hiszem,hogy gond lenne. a kormány itt csak érintőlegesen,közvetve van említve. az oktatás megvitatása nem politizálás.Nem fogunk sokáig erről értekezni….. Laughing