2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
mondjuk 7 tojásból rántotta (1 sárgájával) plusz zöldség ?jobb lenne a tojásfehérje+zöldség. vagy turmix is mehet,de az +költség(pl prolong)
jobb lenne a tojásfehérje+zöldség. vagy turmix is mehet,de az +költség(pl prolong)shutterisland írta:marquez, köszi az anyagot, amit pü-ben toltál át, beleolvasgattam, de annyira tudományos a nyelvezete, meg minden, hogy egyszerre sokat nem fogok fel belőle.![]()
ismét egy kérdés :
az esti (éjszakai, tehát lefekvés előtti utolsó) étkezésem ne nagyon tartalmazzon ch-t ? (rizs-zöldség-hús szokott lenni)
gondoltam rá, hogy majd proteint tolok utolsó étkezésnek, de gondolom tejsavót full felesleges lefekvés előtt tolni.
Az edzés közbeni táplálék-kiegészítés nem kis mértékben Milos Sarcev okolható és persze jón éhány e területet vizsgáló kutatás meglepő és biztató eredménye, ezért leírom az ő edzés közbeni keverékét:daffy írta:ez elég kimerítő lett,köszönöm.
milyen turmixot javasolnál edzés közben?
tévedsz,mert a cytogen lett a full force. az oktogonnál is scitec bolt van és ráulnak sok mindent.Hunter91 írta:Van köze,mert valami korábbi Scitech-es cuccnak ez lett az új neve. A régi cucc minden hatóanyagát tartalmazza.shutterisland írta:http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=8204
megéri ? edzés után tolnám, és a ch tartalma egy dextróz-malto-vitargo mátrix.
(amúgy van valami köze a full force (ugye ctytogen volt) a scitechez ? mert a srác egy scitec boltban még ezt a márkát is árulja.)
(jaaa, annyit még szerkesztésként, hogy zacskós dextrózt meg maltot nem találok itt a környéken, ahol ma néztem, netről rendelve meg 1000 a postaköli.)
(De lehet tévedek és keverem valamivel. Valami okos majd biztosan kijavít,ha marhaságot mondtam.)
Van köze,mert valami korábbi Scitech-es cuccnak ez lett az új neve. A régi cucc minden hatóanyagát tartalmazza.shutterisland írta:http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=8204
megéri ? edzés után tolnám, és a ch tartalma egy dextróz-malto-vitargo mátrix.
(amúgy van valami köze a full force (ugye ctytogen volt) a scitechez ? mert a srác egy scitec boltban még ezt a márkát is árulja.)
(jaaa, annyit még szerkesztésként, hogy zacskós dextrózt meg maltot nem találok itt a környéken, ahol ma néztem, netről rendelve meg 1000 a postaköli.)
-jól írtam,a malto a "súlyosabb"marquez2 írta: Nem elszomoritani szeretnelek, sot oszinten becsulom a lelkesedesedes es azt, hogy probalsz tanulni, tajekozodni, ez dicseretes es peldaerteku, sot, hogy oszinte legyek ez az egyetlen ut ami jarhato ha vki komolyan gondolja, hogy fejlodni, vagy esetleg egeszsegesebben elni szeretne(a masik ha megfizetsz vkit aki gondokodik helyetted, bar oszinten szolva 1 kezemen meg tudom szamolni hany ilyen emberrel talalkoztam eddig, pedig ha megengetsz ennyi szemelyeset, en mar kicsit tobb, mint 10 eve foglalkozok ezzel a temaval napi szinten).
Amit a molekulatomegrol irsz az rendben van, annyi helyesbitessel, hogy a malto az aminek nagyobb a molekulatomege es nem forditva( mint azt mar emlitettem). Fogyazd belatasod szerint![]()
Azt ugye nem gondolod, hogy ha nem eszel 1 oraval edzes elott akkor a szervezeted nem fog emeszteni?
Az emésztés egy "térben" vándorló, de időben összehangolt folyamat. kezdődik a szájüregben és a vastagbélben ér véget...az egyes szakaszokban vannak olyan mechanizmusok, melyek felkészítik a következő szakaszokat a munkára, ebben részt vesz a központi idegrendszer, enterális idegrendszer és vannak a szabályozásban résztvevő hormonok és parakrin szekrétumok. a gyomorba jutva az étel összekeveredik, megkezdődik a fehérjeemésztés, és mikor a gyomor úgy érzi, hogy elvégezte a dolgát elkezdi kis adagokban kilökögetni a gyomortartalmat a patkóbélbe, ahol már várják azt. Ez joval hosszabb es osszetettebb folyamat annal, hogy ezt ki tudd "kapcsolni edzes kozben. Mellesleg hasznod se lenne belole, de ez mas teszta![]()
A lenyeg, hogy a szakertoket es a profikat is megosztja ez a kerdes, de egyre inkabb affele haladunk, hogy edzes kozbe is szukseg van ch-ra, csak kis mennyisegben( itt mar k..vara nem mind1, hogy dextroz vagy vitargo, pont a molekulatomeg miatt) es persze csak tomegelekor.Dietaban persze ez az elso amit dobni kene a p..ba, mint ahogy az edzes utani a legvegso amihez hozza nyulunk. Na egyelore ennyit errol, mert 10-tol mecss
Nem elszomoritani szeretnelek, sot oszinten becsulom a lelkesedesedes es azt, hogy probalsz tanulni, tajekozodni, ez dicseretes es peldaerteku, sot, hogy oszinte legyek ez az egyetlen ut ami jarhato ha vki komolyan gondolja, hogy fejlodni, vagy esetleg egeszsegesebben elni szeretne(a masik ha megfizetsz vkit aki gondokodik helyetted, bar oszinten szolva 1 kezemen meg tudom szamolni hany ilyen emberrel talalkoztam eddig, pedig ha megengetsz ennyi szemelyeset, en mar kicsit tobb, mint 10 eve foglalkozok ezzel a temaval napi szinten).daffy írta:még mindig nem keserítesz el. naponta olvasok valamit ezzel a sporttal kapcsolatban vagy tapasztalok valami újat és ezáltal minden áldott nap új ismeretekre próbálok szert tenni.marquez2 írta:Bocs daffy, akkor felreertettelek.
De mitol szivodik fel lassabban a malto a dextroznal? es foleg miert gondolja azt barki is, hogy a glikogen raktarak lemeritese es feltoltese jelenti az attorest ebbe a sportba???A glikogen raktarak fel nem toltese jelentosen lassitja a regeneraciot es ezaltal lassitja az izomtomegnovekedest, rossz esetben akar tuledzest es idegrendszeri kimerulest okozhat, ezaltal pedig akar izomleepulest is, de ez nem azt jelenti, hogy a folyamatos lemerites majd betoltes fog izomtomeget rad pakolni. Nem akarlak elkeseriteni de ez ennel picit osszetettebb folyamat.
mivel minden eddigi elméleti ismeretemet olvasás útján szereztem be,így kénytelen vagyok arra hagyatkozni. sajnos még a testépítő lapok sem írják egyértelműen,hogy lassabban szívódik fel a malto,mint a dextróz,csak azt,hogy nagyobb a molekulasúlya. az viszont jelentősen. ugyebár minél nagyobb,annál kevésbé terheli a gyomrot. így jó megoldás lehet. én-mivel azt olvastam,hogy mindenki a dextrózt ajánlja- a szőlőcukrot szoktam javasolni. nekem bevált és ahogy olvasom mindenki másnak. ugyanakkor:
-mintegy 4-5 hónapja vagyok terembe,így csekély a rálátásom,de a tapasztalataim a fentebb leírtat mutatják
- azt vallom,hogy hobby szinten mindenre nem lehet figyelni-ettől is hobby szint- és itt elenyésző mértékben számítanak ezek a különbségek.
szóval,nekem és sok másnak bevált a dextróz,de ha tehetném felesbe szedném,ahogy előző hozzászólásomban kitértem rá. így nem lehet lyukra futni.
másik kérdés: nem feltétlen a glikogén lemerítése a lényeg,hanem hogy a szervezete közben nem csak az izmaival foglalkozik,hanem még + emésztést is folytat. tehát itt majdhogynem lényegtelen,hogy cukros víz vagy kakaóscsiga van a gyomrába,ne egyen edzés előtt 1 órával és kész. max víz+kiegészítők
ui
némely részével nem értek egyet,de olvasásra érdemes
Én kb Január óta csinálom, és nagyon élvezem, magamon látom is a fejlődést. Természetesen nem kell sokra gondolni, a hátamon és a combomon tényleg egész sok izom "keletkezett", a többi helyen meg max keményebb lett vagy nem is tudom hogy mondjam - kondival ezt kb 1-2 hónap alatt elértem volna, de falun nincs kondi, meg én szeretek saját testsúllyal dolgozni, plusz nem is vágyok nagy és kigyúrt testre... A hihetetlen változások mellett - irónia... - meg érzem is, sokat javult az érőlétem. Ha szégyen ha nem, január előtt volt felmérés tesin, a húzódzkodásból a 12 fél húzódzkodás is alig ment, most meg már teljesből is meg tudok 12-t csinálni úgy, hogy nem remegek a végén és esek le a kimerültségtől... A fekvő résszel meg nagyon könnyen haladok eddig, azt régebben is sokat csináltam, úgyhogy eddig nem megerőltető, viszont falnál már azért nehezebb, de azt is leküzdöm azért.felician333 írta:ajánlanám mindenki figyelmébe a fegyencedzés című könyvet,a haverom mutatta,hát valami elképesztő.kölcsönadta,felváltva csináljuk az edzéseket,nagyon durva.fent van a neten is,torrent oldalakon,pdf-ben,csak ajánlani tudom.
Ezt belinkelnéd nekem? Googleba nem találtam, bár lehet én vagyok a nyomi...shutterisland írta:a fegyencedzéshez annyit, hogy bunny(akinek olvasom az írásait, hallgattam az audioblogját, nézem a bbtv-it) leírta róla egy kérdésre az edző válaszol-ban a véleményét. csekkolja, akit érdekel.
honnan tudod,hogy mit csináltam? és tényleg valótlanságok vannak benne szép számmal. általános kondira jó.felician333 írta: ki mondta,hogy testépítés? a topic neve tudtommal "edzésprogramok is,és én fegyencfeka se nagyon akarok lenni,ahogy írtad.nem pótolja,de nagyon sokat jelent,látszik nem csináltad még fokozatosan,nem mondanál ilyet,hogy valótlant állít,jobb mint a kondiban rohadni.
ki mondta,hogy testépítés? a topic neve tudtommal "edzésprogramok is,és én fegyencfeka se nagyon akarok lenni,ahogy írtad.nem pótolja,de nagyon sokat jelent,látszik nem csináltad még fokozatosan,nem mondanál ilyet,hogy valótlant állít,jobb mint a kondiban rohadni.daffy írta:nem sok köze van a testépítéshez,kb annyi,mint a crossfitnek. ettől nem leszel nagydarab fegyencfeka. amellett,hogy sok valótlant állít a könyv,az erőnlét és kitartás növelésre használható és jó alapokat biztosít a küzdősporthoz vagy gyúráshoz,de egyiket sem pótolja. se nagy,se ügyes(verekedésben) nem leszel tőle.felician333 írta:ajánlanám mindenki figyelmébe a fegyencedzés című könyvet,a haverom mutatta,hát valami elképesztő.kölcsönadta,felváltva csináljuk az edzéseket,nagyon durva.fent van a neten is,torrent oldalakon,pdf-ben,csak ajánlani tudom.
nem sok köze van a testépítéshez,kb annyi,mint a crossfitnek. ettől nem leszel nagydarab fegyencfeka. amellett,hogy sok valótlant állít a könyv,az erőnlét és kitartás növelésre használható és jó alapokat biztosít a küzdősporthoz vagy gyúráshoz,de egyiket sem pótolja. se nagy,se ügyes(verekedésben) nem leszel tőle.felician333 írta:ajánlanám mindenki figyelmébe a fegyencedzés című könyvet,a haverom mutatta,hát valami elképesztő.kölcsönadta,felváltva csináljuk az edzéseket,nagyon durva.fent van a neten is,torrent oldalakon,pdf-ben,csak ajánlani tudom.
még mindig nem keserítesz el. naponta olvasok valamit ezzel a sporttal kapcsolatban vagy tapasztalok valami újat és ezáltal minden áldott nap új ismeretekre próbálok szert tenni.marquez2 írta:Bocs daffy, akkor felreertettelek.
De mitol szivodik fel lassabban a malto a dextroznal? es foleg miert gondolja azt barki is, hogy a glikogen raktarak lemeritese es feltoltese jelenti az attorest ebbe a sportba???A glikogen raktarak fel nem toltese jelentosen lassitja a regeneraciot es ezaltal lassitja az izomtomegnovekedest, rossz esetben akar tuledzest es idegrendszeri kimerulest okozhat, ezaltal pedig akar izomleepulest is, de ez nem azt jelenti, hogy a folyamatos lemerites majd betoltes fog izomtomeget rad pakolni. Nem akarlak elkeseriteni de ez ennel picit osszetettebb folyamat.
Persze, nem gond, holnap kuldom, amugy figyelmeztetlek nalam az alapot az jelenti, hogy tudd mi tortenik pici szervezeteddel edzes alatt es utan, hogy egyaltalan mitol no az izom az emberfian, mi a kulombseg a hipertrofiak kozott, mitol es mikor farad el az emberi test, azt, hogy tudd mikor szab gatat az izomtomeged es mikor az idegrendszered a teljesitmenyednek stb,stb, szerintem ez az alap. De, hogy vmi erdekeset is mondjak biztos elgondolkodtatok azon miert 3x akkora egy profi testepito melle, mint egy fekvenyomo bajnoke, mikozben fele annyit nyom ( pici tulzas, mert elragadtattam magamdak900 írta:Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon. Az elmúlt évben kisebb nagyobb megszakítással edzettem, és most hogy októberben ösztöndíjat kapok, szeretnék egy kicsit komolyabban is neki állni...Az alapokat tudom, de kíváncsi lennék a Marquez-féle anyagra...
Végre találtam egy olyan embert, aki diéta során is rakna CH, az edzés utáni turmixba!!!
Szóval eddig tökéletesen egyetértek Veled Marquez. Nekem is el tudnád küldeni azt az anyagot, amit shutterisland-nek fogsz? Nagyon megköszönném.
(pü-ben küldtem az e-mail címem is, ha nem gond...
)