2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
nekem annyi,de inkább teáskanalat használok. nem baj,ha 1-2g-mal többshutterisland írta:így van, köszi a motiváló mondatokat.![]()
más : meghozta a GLS futár a bcaa,glutamin,creatin combót (azért nem rossz, hogy hétfő este rendeltem meg neten, és volt közte egy halottak napja is, mégis ma már nálam van... )
viszont nincs benne adagolókanál (vagy a legaljáról kéne kibányászni?)...az az egy kávéskanál enyhén megpúpozva tényleg 5 gramm lehet bcaa-ból és glutaminból ?
Hát jól néznénk ki ha mindez így működne. Költesz 10ezret kiegészítőkre és máris felugrik rád 3-4kg izom. Gondolj bele ha 50ezret költesz akkor 15kg-t dob majd rajtad és akkor röpke fél év alatt elsöprő fölénnyel nyered az Arnold Classic-ot. Ez nem az a sport, de még csak nem is hasonlít rá. Elárulom neked, hogy a "nagyoknál" x100ezres költségvetéssel, orvosi háttérrel,..., tapssal ovációval sem tudjuk pontosan kiszámolni, de sokszor még csak körvonalakban sem. Nállad ( figyelembe véve, hogy szinte semmit nem tudok rólad, te meg nagyon az elején jársz a tudásfelhalmozásnak ezen a téren) el tudom képzelni, hogy tényleg szépen "megdob", akárcsak azt, hogy semmit sem fogsz "látni" belőle. Kismillió dolog van még ami hozzásegíthet a sikerhez vagy ami éppen meggátol benne. Adódik a kérdés: megéri-e? A válasz igen. Tettél az "alapegészségedért" ami pl. a gyorsabb regenerációnak köszönhetsz majd, azon túl meg, hogy esetleg a tükörből nem Arnold kacsint majd vissza Brad Pitt fejjel, attól még az izomrosttranszformáción keresztül a beindult pozitiv hormonrendszer változáson át sokminden segíteni fog majd céljaid eléréséhez még ha ezek hatása túlnyomórészt hosszútávú is lesz. Mit tehetsz még? Ne szomorkodj és ne várj csodát!! Tettél egy aprócska lépést a céljaid felé amit megtoldhatsz egy nagyobbal, ha mégegyszer átnézed mit is tehetnek ezek érted és közbe felülvizsgálod az egészet a táplálkozástól az edzésig, majd megpróblsz rajtuk finomítani, mert fölfele csak egy út van és az a nagyobb tudáson és ennek alkalmazásán alapszik ( helyenként a "csaláson" de akkor komoly leckét kapsz majd abból, hogy semmi sincs ingyen, semmi sincs bűntetlenül).shutterisland írta:tehát akkor megnyugodhatok, ha tartom a 2g/tskg fehérjét és 5g/tskg ch-t (mondjuk ezeket nem mindig sikerül sajnos bevinni, de törekszem rá) használok scitec mega daily one vitamint, fehérjét szőlőcukorral edzés után...erre rájön egy kreatin kúra evvel a bcaa és glutamin felhasználással kombinálva, akkor számíthatok egy jó löketre a fejlődést illetően ?
ugyanis elég nehezen fejlődöm a genetikám miatt főleg.
Gazdaságosságot szem elött tartva írtam ezeket. Emelheted az adagot, sőt minden étkezés közé tehetnél 5g bcaa-t, de ezzel nem nyersz annyit mintha egy hétig eszed utánna meg 2 hónapig nézed az üres dobozt. Ezekkel az időzítésekkel és adagokkal is kiaknázod az előnyeik nagyrészét, aki meg 20g glutamint eszik egyszerre az nem ismeri a hatásmechanizmusát.shutterisland írta:akkor szépen kikeverem a glutamint és bcaa-t valamivel (a keserű íz miatt lehet valami szörp szerűvel) és elkortyolgatom edzés közben, illetve teszek a turmixba is adott mennyiséget, lefekvés előtt pedig egy kis glutamin...értem.
de ez így érni fog valamit ? mert ez elég "világválság van" dózisnak tűnik ahhoz képest, amiket másoktól olvastam, hogy csak edzés utáni turmixba 20g glutamin,stb.
amúgy 4x edzek egy héten, tehát havonta kb 16-18 edzésnapom van.
Ezt nem tudom, hogy raktad össze, de akkor:shutterisland írta:marquezhez szól ez a kérdésem elsősorban, de más is írhat javaslatot.
ugye 400-400 gramm bcaa és glutamin fog jönni (remélhetőleg holnap) illetve egy fél kilos creatin.
na már most, utóbbival meg tudok csinálni egy 8 hetes kúrát, max egy picit óvatosabb adagokkal (80kg vagyok).
viszont a két aminot úgy szeretném, hogy egy másfél hónapig azért kitartson.
tehát naponta átlagban 8-10 g között akarok felhasználni mind a kettőből.
hogy lenne értelme ezt a mennyiséget elosztani ?
én úgy gondoltam, hogy edzésnapon reggel 5g bcaa, edzés után 5 g bcaa, 10 g glutamin, pihinapon pedig reggel 5 g bcaam lefekvés előtt 5g glutamin.
ennek így lenne értelme, vagy szedjek kb. dupla adagokat?
de akkor kb 25 napig ha kitart a két doboz...
marquez2 írta: Nem, de csak ha kellően be vagytok lőve, vannak k...ák meg fogadtok is közbe
Nem, de csak ha kellően be vagytok lőve, vannak k...ák meg fogadtok is közbedaffy írta:ment püpalesz77 írta:Nem akarod esetleg linkelni őket? Sajna olyan tudatlan vagyok, hogy nem tudom a teljes neved, így nem tudom megnézni, pedig kíváncsi lennék..daffy írta:hát ez én volnék
amúgy fb-n van egy friss képem,jelenleg úgy nézek ki és elégedett vagyok
szerintetek az ilyen fight club stílusú összejövetelek illegálisak? mert nyárra gondoltuk szervezünk párat
ment püpalesz77 írta:Nem akarod esetleg linkelni őket? Sajna olyan tudatlan vagyok, hogy nem tudom a teljes neved, így nem tudom megnézni, pedig kíváncsi lennék..daffy írta:hát ez én volnék
Nem akarod esetleg linkelni őket? Sajna olyan tudatlan vagyok, hogy nem tudom a teljes neved, így nem tudom megnézni, pedig kíváncsi lennék..daffy írta:hát ez én volnék
nekem a testépítéssel minimális célom van már csak,így azt gyorsan elérem,szóval olyan sokat nincs hova fejlődnömshutterisland írta: hjamm, láttam őket![]()
jobban állsz, mint én, de azért neked is van hova fejlődni még, gondolom be van lőve a cél.
Annak. Sok terméküket próbáltam és egybe se csalódtam.dak900 írta:Marquez!
Megbízható gyártónak tartod a Dymatizet? Szerintetek ez megéri: http://www.sportika.eu/291-l-glutamin-p ... mine-1000g Tudom, hogy a CF glutamin az olcsóbb...A gyártótól esetleg valakinek valami tapasztalata van?
hjamm, láttam őketdaffy írta:hát ez én volnékshutterisland írta: mert akik a kajára, meg a sok apróságra nem figyelnek oda, még azokat is megdob egy ilyen pakk
hát ez én volnékshutterisland írta: mert akik a kajára, meg a sok apróságra nem figyelnek oda, még azokat is megdob egy ilyen pakk
akkor jólvan.marquez2 írta:Nagyon jó kis termékek, pontosabban ugyanazt tudják, mint a "nagyok" csak olcsóbbak. Versenyző ismerősöm akinek egy ideje nincs szponzora is ezzel készül én meg már a 6-ik dobozt eszem és ha valamelyik másik ( általam megbízhatónak ítélt) gyártó le nem árazza ennél olcsóbbra a sajátját, akkor még nagyon sok CF-es kis dobozom lesz sótartónakshutterisland írta:hát ez érthető, csak azért szerintem minimális különbség lehet.
de örülök neki, ha nem fogok mellé a CF glutaminnal és CF bcaa-val.
marquez megerősítését várom, tőle lestem el ezt a két (jó árú!) terméket.
Nagyon jó kis termékek, pontosabban ugyanazt tudják, mint a "nagyok" csak olcsóbbak. Versenyző ismerősöm akinek egy ideje nincs szponzora is ezzel készül én meg már a 6-ik dobozt eszem és ha valamelyik másik ( általam megbízhatónak ítélt) gyártó le nem árazza ennél olcsóbbra a sajátját, akkor még nagyon sok CF-es kis dobozom lesz sótartónakshutterisland írta:hát ez érthető, csak azért szerintem minimális különbség lehet.
de örülök neki, ha nem fogok mellé a CF glutaminnal és CF bcaa-val.
marquez megerősítését várom, tőle lestem el ezt a két (jó árú!) terméket.
KöszönömRewolution5 írta:egy húron pendülünk,én is várok újításokra...de ami nekem bevált az a futás,és az úszás váltása...futást 2 részre osztottam..kitartásra és erőnlétre,én esetemben pont jó hiszen a kitartásos(hosszú időig) futásra alkalmas a hegyvidékes táj hosszantartó futása,ami itt a környékünkön nem hiányzik..másik pedig egyszerű, kimegyek a focipályára és futok..félpalyáig gyorsuló futás,félpályától végéig sprint,visszafelé meg kocogás..és ezt többször egymás után ... ezeket a futásokat hetente szoktam váltogatni,és olykor belesűrítem az úszást is...jó az is ha eljársz konditerembe,de éncsak a testsúlyommal szoktam tornázni..guggolás,felülés(90/90),vádli,fekvőtámasz...említetted,hogy technikád jó,én unalomképpen gyakran kimegyek csak az udvarra,és elkezdek zsonglizni,néha az ugrókötelezni..étrendről nemtudok sokat,örülnék ha ebben viszont nekem segitene valaki, de sok kakót igyál...Initom írta:Sziasztok!
egy kis segítség kéne. Focizom, nb 2 be Sárváron.
15 éves vagyok,technikailag kilógok a többiek közül,de van 1 nagy hátrányom,ami a foci alapja. Ki nem találjátok mi azaz erőnlét.
Főleg a futás.
kb 182-183 cm magas vagyok,viszont 83-84-85 kiló.
Esetleg valami tanács,hogy tudnék erőnlétet szerezni/fogyni?
Futás az alap edzés,de valami más?
Kondiba,suliba tudnék menni,de olyan sok gép nincs 6-7 fajta van.
1.főzvesocio66 írta:srácok,pár hülye kérdés;
1. tojást milyen formában a legjobb enni? főzve?
2. húsokat rántva v. sütve?
3. krumplipüré mehet?
4. levesek. imádom a levest,nálam elmaradhatatlan,azok mehetnek? húslevesre,bablevesre,lencselevesre gondoltam elsősorban.
1. én pont ma ettem először tükörtojást jó ropogósan, de mindig rántottát szoktam...nyersen nem szabad, 1-2x beleesek ebbe a hibába, ha rohanok, vagy éjszaka közepén éhes vagyok, de kerüld.socio66 írta:srácok,pár hülye kérdés;
1. tojást milyen formában a legjobb enni? főzve?
2. húsokat rántva v. sütve?
3. krumplipüré mehet?
4. levesek. imádom a levest,nálam elmaradhatatlan,azok mehetnek? húslevesre,bablevesre,lencselevesre gondoltam elsősorban.