Kultúra

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Ha olvasok akkor,

Csak nyomtatott könyvet
7
39%
E-book olvasón
0
0 szavazat
Számítógépen
3
17%
Vegyesen.
8
44%

Szavazatok száma: 18
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.21. 20:08:22

lui1698 írta:Lars Kepler - A hipnotizőr
Justin Cronin - A szabadulás

Ezeket olvasta már valaki? Elég jó kritikákat kaptak.
A hipnotizőr megvolt, brutális, nem kicsit beteg, de nagyon jó. Rám nagy hatással volt, tetszett, ha bírod a hasonló jellegű könyveket, biztos vagyok benne, hogy neked is be fog jönni.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.21. 15:43:38

Na, végeztem én is a Word War Z-vel.

Csatlakozni tudok az előttem értékelőkhöz.
A könyv szerintem király volt, én igazából egyik részt se éreztem feleslegesnek, mindegyikben volt valami kis adalék amitől volt értelme, hogy bekerült a könyvbe, mondjuk 1-2-t kissé unalmasnak találtam.

A film pedig szerintem se fogja visszaadni a könyv hangulatát, meg úgy az egészet nem lehet egy filmbe összehozni.
Viszont szerintem egy 10 részes minisorozat mondjuk nagy lenne 1-1 kiragadott történettel, vagy akár egy anime sorozat. (a vak japán öreg sztorija mondjuk a vadonban szerintem durca lenne. Amolyan Zatoichi vs. zombik feeling :D )

Ja, és karira megleptem magam két újabb könyvvel:

Lars Kepler - A hipnotizőr
Justin Cronin - A szabadulás

Ezeket olvasta már valaki? Elég jó kritikákat kaptak.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.20. 18:23:15

http://www.dekooder.blog.hu/2012/12/20/ ... aign=index

A melkihez nekem is volt már szerencsém, tényleg gyönyörű.
Említeném még a Sankt Gallen-i kolostor könyvtárát, ami szintén elképesztő. Azért amikor járkál az ember a középkori, több száz éves könyvek között, az nem mindennapi érzés. :)
El fanático
Entrenador del Barça

2012.12.14. 22:40:36

messideco írta:Vettem ma egyik antikváriumban négy könyvet:

Frank Herbert : A Dűne
Ugye a híres sci-fi regényváltozata, érdekes lehet :)
A könyv mindig sokkal jobb, mint a film. / eddig nem volt ettől a tézistől eltérő tapasztalatom /

Amúgy jól belenyúltál, mert a Dűne -sorozat nem csekély kötetet számlál - ha tudtad, akkor bocs. :)

http://hu.wikipedia.org/wiki/D%C5%B1ne-univerzum
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.12.14. 16:19:47

Vettem ma egyik antikváriumban négy könyvet:

Frank Herbert : A Dűne
Ugye a híres sci-fi regényváltozata, érdekes lehet :)

Varró János - Ki csatát nyer, koronát nyer
A kerelőszentpáli csata (szentpáli ütközet) 1575. július 9-én zajlott le Báthory István és Bekes Gáspár serege között. Az ütközet Bekes vereségével végződött. Ezt a fontos történelmi mozzanatot (az Erdélyi Fejedelemség függetlenné válása) mutatja be a regény.

H.G.Weels - Bealby

Pierre Boulle - Ahol a Kwai folyó ered
A szerző írta többek között a Majmok bolygója és a Híd a Kwai folyón c. regényeket is :)
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.14. 09:19:01

John Scalzi - Vének háborúja
Meg kell, hogy mondjam, régen olvastam ilyen jó sci-fit.
A sztori egy Mass Effect-szerű univerzumban játszódik, csak itt az emberek nem ENSZ-eset játszanak az idegenekkel, hanem a jó öreg gyarmatosító, "lövünk mindenre, ami mozog" stratégiát alkalmazzák. Ehhez pedig úgy szereznek katonákat, hogy a Földről toboroznak 75 éveseket, akik új testet kapva mennek harcolni.
Nekem nagyon tetszett, van benne humor, sokkoló is, ahol kell (bár talán a viccelődés pont ennek a rovására megy) és alapvetően jól van felépítve. Talán egy kicsit sok az üresjárat, meg a technológiák magyarázása, de összességében tudom ajánlani mindenkinek.
Tim
Mezei fórumozó

2012.12.13. 21:38:54

Tetszetős lista..Érdekes hogy milyen sok képregény/manga szerepel,kár hogy nálunk kevésbé népszerűek,pedig pld. a Walking Dead is képregényként jelent meg először. Viszont ahogy láttam többször is felbukkant Neil Gaiman neve,aminek azért is örülök mert a következő könyv amit ajánlanék pont az övé. Aki látta a Coraline és a titkos ajtó című filmet az nagyjából sejtheti hogy mire számíthat. Gaiman olyan világot teremt a könyveivel mint Tim Burton az animációs filmjeivel,egy rendkívül egyedi,sajátságos,és bizarr világ ez,de rendkívül szórakoztató is egyben. Mivel most nem akarok túl sokat írni inkább belinkelem a Moly.hu
ismertetőjét:http://moly.hu/konyvek/neil-gaiman-amerikai-istenek Érdemes elolvasni az értékeléseket is!
Gareth Tello írta: Tim, igazad volt, akkorát koppant az állam, hogy csak na. :D
Szerintem valahol az elején járhatsz még,így annyit tanácsolnék vegyél fel egy bukósisakot,és húzd meg jól az állszíjat :lol: ha érted mire gondolok..

Végül szeretném megköszönni az én kantymnak a rendkívül jól sikerült értékelését. Örülök hogy tetszett a könyv,és ha már neki futsz az oroszoknak,akkor ajánlom Viktor Jerofejev könyveit,szerintem az egyik legjobb "modern" orosz író.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.12.12. 21:11:08

http://www.listal.com/books/top-rated

Páran kerestük már az ilyen toplistákat, nem hiánypótló, de megteszi talán :D
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.12. 17:02:46

messideco írta:Nagyon jó :D
http://listverse.com/2012/07/25/top-10-bizarre-books/

Amúgy ajánlom a fenti oldalt, rengeteg lista van rajta (tudomány,zene,film, művészetek,könyv stb) :wink:
Első helyezett de durva :shock: Könnyű lehet lefordítani akármelyik nyelvre. :lol:
Rákerestem gugliban, erre kiadott valami pszichedelikus rockbandát. :lol:

Amúgy kösz a fenti oldalt.

Tim, Sanama, nálam is pörög a Kardok vihara. Tim, igazad volt, akkorát koppant az állam, hogy csak na. :D
:shock: :shock: :shock: :shock:
Catelyn elengedte Jaime-t... Basszus. Komolyan, Ned halála teljesen elvette az eszét szegénynek. Az egy dolog, hogy mindennél jobban imádja a gyermekeit, de nem gondolhatja komolyan, hogy tényleg visszaküldik Sansát, Aryát meg főleg...
Sansa+Tyrion??????? Ennél abszurdabb ötletet... Mondjuk Martin ezt is előre jelezte, amikor Margaery meghívta Sansát, a töviskirálynő meg előadta ezt a tervet Willassal. "Mondjuk ki! Egy nyomorék." Apró utalás.
Szerencse, hogy Tyrion nem szakította le, Sansa meg végre kitört az udvariasság páncélja mögül, és odamondta neki, hogy soha nem akarja a dolgot. :D
Daenerys :shock: Komolyan megijedtem, hogy odaadja a rabszolga-kereskedőknek Drogont... Szerencsére azért nem őrült, mint Viserys volt.
Jon közben kezd elvadulni, Ygritte-tel jól összejöttek, ami mondjuk várható volt. (Nem tudsz te semmit, Havas Jon...)
Ez a Dondarrion-féle csapat érdekes, Thoros éppen visszahozta a halálból Bericet, a Véreb kis híján kivégezte. Arya hogy fúj rá :D
Davos is visszakerült Stannis királyhoz, nem mintha akkora értéke lenne a Király Segítője címének...
Jöjjön már valami új király, Joffreyból meg a bandájából már kezd elegem lenni. Dany, siess! :mrgreen:
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.12. 10:24:06

Easton Ellis két könyve volt az elmúlt időszakban terítéken.

Amerikai pszicho

Itteni ajánlásra kezdtem el olvasni. Hát nem az kedves családi regény az biztos. Szerencsére elég jó gyomrom van, ezért nem kellett olvasás közben emiatt megálljak.
Tim írta volt, hogy Bateman-nek két személyisége van. Ezzel azért én vitatkoznék. Szerintem egy van, s ezzel ő is tisztában van. Ő mindig a gyilkos szerepét játssza. Sokszor gondolatban megöli az egyik kollégáját, de azért csak gondolatban, mert közben el megy az egésztől a kedve, tehát nem a félelem az, ami visszatartja. Másnak levegőt venni létszükséglet, neki gyilkolni.
Az egész regény felépítése tetszik. Elég hatásos, hogy a legmegrázóbb, legmeghökkentőbb dolgokat Ellis csak úgy mellékesen jegyzi meg, ezáltal s még hátborzongatóbb lesz az egész.
Az is tetszik, hogy nem zárja le a végén, nem akar valami frappáns befejezést. Tulajdonképpen az egész regény során Bateman karaktere semmit sem változik. Csak az van, hogy Ellis az elején még nem olyan részletesen ismerteti a gyilkosságokat. De Bateman maga is elmondja, többször is, hogy már nagyon fiatal korától gyilkol.
Az elején zavart az a sok márkaleírás, az éttermeknek a puccos helyek leírása, de aztán megszoktam a vége fele már jól is esett olvasni.
Azért volt pár fejezet, ami szerintem töltelék volt. Például vagy két fejezet is arról szól, hogy leírja, hogy egy-egy zenekar mit tett le az asztalra, mit ért el eddig, a számok címeit, azoknak a mondanivalóját. Persze, ha nagyon megakarom magyarázni, akkor erre is rásüthetem, hogy ez is Bateman beteg karakterének a része. Viszont én úgy érzem, hogy ezzel nem lett még szörnyűbb a szememben, más "normális" embereknek is vannak hasonló hobbijai.
Miután elolvastam természetesen a filmet is megnéztem. Hát egy könnyed kis romantikus vígjáték a könyv mellett. Persze érthető, hogy a leírtakat nem merték vászonra vinni.

Az informátorok

Gondoltam legyen egy kis Ellis kultúrám, éppen ezért ezt is letudtam. 13 novellából áll. A mondanivalója számomra ugyanaz nagyjából, mint az Amerikai pszichónak, igaz egy kicsit ez azért visszafogottabb. Másik könyv legnagyobb erőssége Bateman karaktere, itt mivel különálló történekekről van szó, nincs egy ilyen központi szereplő. Viszont mégis van utalás egyik történetből a másikra, s közbe agyaltam, hogy vajon mi lehet az összefüggés. Aztán rájöttem, hogy a történet szempontjából semmi sincs.
Itt is "szörnyeket" mutat be az író, akik képtelenek igazán beilleszkedni a társadalomba, akik képtelenek szeretni, törődni. Kicsit Camus Közöny-ére emlékeztet, persze csak a karakterek hozzáállását illetően.
Nem volt rossz ez se, de az AP-hez nem hasonlítanám.

Most hirtelen ennyit Ellis-ről, de a jövőben mindenképp szeretnék még olvasni tőle. Mert ez a két könyv nagyon hasonlít egymásra. Számomra egy író attól igazán jó, hogy ha képes megújulni, ha több területen is képes minőségi munkát kiadni a kezei közül.

Most belevetem ismét magamat az orosz irodalomba. Példának okáért a Háború és béke hever a polcomon, ami ugye elég méretes, egy kicsit hosszabb projekt lesz azt kiolvasni. Idén mindenképp szeretnék még egy Bulgakov és egy Dosztojevszkij könyvet kiolvasni. Persze mindkettőtől olvastam már, de olyan szintű írókról beszélünk, akiknek a műveiről nem árt többet tudni.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
messideco
Presidente del Barça

2012.12.11. 22:08:41

Nagyon jó :D
http://listverse.com/2012/07/25/top-10-bizarre-books/

Amúgy ajánlom a fenti oldalt, rengeteg lista van rajta (tudomány,zene,film, művészetek,könyv stb) :wink:
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.11. 22:00:19

kanty írta:
TT írta:Út a vadonba című könyvet olvasta már valaki? film alapján garantáltan nem lehet rossz, gondoltam karácsonyra megvenném.
Én elkezdtem, de kb. 20-30 oldal után abba hagytam. Igazán nem emlékszem, hogy miért csak annyi maradt meg, hogy a filmmel egy lapon sem említhető.
Hasonló volt velem is, először láttam a filmet, ami nagyon tetszett, gondoltam, a könyv sem lehet rossz, de én sem tudtam végigolvasni.
Aztán lehet, hogy neked bejön majd, ízlések és pofonok.
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.11. 21:14:11

TT írta:Út a vadonba című könyvet olvasta már valaki? film alapján garantáltan nem lehet rossz, gondoltam karácsonyra megvenném.
Én elkezdtem, de kb. 20-30 oldal után abba hagytam. Igazán nem emlékszem, hogy miért csak annyi maradt meg, hogy a filmmel egy lapon sem említhető.
TT
Capitá del Barça

2012.12.11. 21:11:43

Út a vadonba című könyvet olvasta már valaki? film alapján garantáltan nem lehet rossz, gondoltam karácsonyra megvenném.
messideco
Presidente del Barça

2012.12.11. 21:01:35

Lol gyerekek, Brian élete...könyben a szokott helyen :D
Kép
fcgigi
Jugador del Barça

2012.12.09. 00:10:28

Tegnap elolvastam Benkő Gábor Futballgyilkosok című könyvét... hát elég érdekes... olvasta valaki??
O-le-le, o-la-la, ser del Barca es el millor que hi ha
Barca-drukkernek lenni a legjobb dolog a világon
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.06. 20:08:09

Ma megleptem magam a Word War Z-vel, mikulásbácsi alkalmából.
Kíváncsian várom.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.03. 13:01:21

lui1698 írta:
kanty a filmek topicban írta:Viszont a könyv felkeltette az érdeklődésemet. Mert szerintem az alapötlet, a mondanivaló nem hülyeség, kíváncsi vagyok, hogy a könyvben ezt hogy sikerült tálalni.
Bár nem olvastam, de szerintem a film alapötlete a Battle Royal-ból származik, amiről én annyit tudok, hogy állítólag könyvben nagyon jó. (a film szerintem gyenge volt)
Nekem is rögtön beugrott, hogy a Batle Royal-hoz lehet köze. Akkor viszont a könyv sántít, mert egy az egyben az az alapötlet, mint a BR-nál. A film nekem sem tetszett anno, de lehet, hogy egy újranézés nem ártana.

Amúgy a könyvtől (Éhezők Viadala) nem várok sokat, bele olvastam pár oldalt és könnyed kis lazító olvasmánynak tűnt. Nem is hosszú, két három nekiüléssel ki lehet olvasni.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.03. 04:21:26

kanty a filmek topicban írta:Viszont a könyv felkeltette az érdeklődésemet. Mert szerintem az alapötlet, a mondanivaló nem hülyeség, kíváncsi vagyok, hogy a könyvben ezt hogy sikerült tálalni.
Bár nem olvastam, de szerintem a film alapötlete a Battle Royal-ból származik, amiről én annyit tudok, hogy állítólag könyvben nagyon jó. (a film szerintem gyenge volt)
Kép
Tim
Mezei fórumozó

2012.12.02. 20:48:13

Sanama írta:
Sanama írta:....
Na meg volt a Red Wedding is. .
Én először fel sem fogtam mit olvasok..Kb.két oldallal később esett le a tantusz. Egyébként jobb ha hozzászoksz,hogy mostantól minden egyes könyv
úgy ér véget,mintha kiugrana valaki a szekrényből és jól gyomron vágna :lol:
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.30. 17:11:13

Sanama írta:....
Na meg volt a Red Wedding is. Hát nem nagyon térek észhez. Még annak ellenére is, hogy tudtam mi lesz, úgy izgultam a felvezető részektől fogva, hogy hihetetlen.
Martin nagyon alattomos író amúgy. Annyi pici apró utalást tett már erre az egészre, Jaime mikor mondta Boltonnak, hogy adja át "üdvözletét Robbnak", illetve a Freyek viselkedése. Nagyon durván volt leírva az egész, de nekem a felvezetés tetszett a legjobban, tényleg vártam már, hogy mikor, hogyan.... Nagyon durva.
Az meg hogy Arya már ott járt kábé 15méterre az anyjától..?
messideco
Presidente del Barça

2012.11.29. 23:14:37

Talán ez még elmegy:

Bestseller könyvek - 7000drb.-magon. Négy gigányi olvasmány :)

Sajnos nagyon kevés időm van olvasni, zh-k egymás után, januártól vizsgaidőszak :roll:
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.29. 23:01:47

Elsősorban Timnek szól ez, azt hiszem más még nem nagyon jár a 3. könyvnél:

Hát ez hihetetlen durva könyv, ennyi wtf dolog az első 2 könyvben nem történt, mint itt 650oldal alatt :D

Arya megy a Kutyával, az komoly... :D A sorozatban pedig a 2.évad végén pont arra esküdtem volna,hogy Sansa fog velemenni.
Robb "törvényesíteni" akarja Jon-t? Ez mekkora már, Deres új ura lehetne Havas Jon, aki éppen megszökött a Vadaktól és spurizik a Falra :D
Aztán ne is beszéljünk a drága kis Danyről, aki olyan durván Hódítóba ment át, hogy csak nézek :) Bár azzal az új taggal kiváncsi leszek mi lesz, aki vitte neki a 2 másik csávó fejét zacsiban.
Aztán mi lesz itt Jaime-Brienne szállal? Jaime visszament megmenteni??? Mi a szösz?!?! :D
És akkor még nem beszéltem a 2 mennyegzőről Az Ikrekben meg Királyvárban....

Bár amit itt leírtam röpke 200oldal alatt történtek kb. :)
OMGOMG :D
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.28. 20:34:15

devil91 írta:Hali!
Meg tudja nekem mondani valaki h az alábbi cikkben említett könyvnek mi a pontos címe? Ezek szerint még nem jelent meg.

http://sportgeza.hu/futball/2012/11/28/ ... oltozoben/

Kössz a választ előre is!
Erről a könyvről lehet szó szerintem:
http://shop.fcbarcelona.com/stores/barc ... pid=102974
Kép
devil91
Barça C

2012.11.28. 20:19:07

Hali!
Meg tudja nekem mondani valaki h az alábbi cikkben említett könyvnek mi a pontos címe? Ezek szerint még nem jelent meg.

http://sportgeza.hu/futball/2012/11/28/ ... oltozoben/

Kössz a választ előre is!
Válasz küldése