Mozi & Filmek
Blog - Supernatural Movies
-
- Llegenda del Barça
messideco írta:Prisoners
Prisoners
Még a tegnap láttam. Szerencsére mostanában sok jó filmbe botlok bele.
Hugh Jackman óriási színész, és nem kis éve volt: Nyomorultak, Farkas, Fogságban, Movie 43.
Nagyon jó a film, tele izgalommal, és a vége, hát nem maradsz érzelem nélkül az szent.
8/10
Még a tegnap láttam. Szerencsére mostanában sok jó filmbe botlok bele.
Hugh Jackman óriási színész, és nem kis éve volt: Nyomorultak, Farkas, Fogságban, Movie 43.
Nagyon jó a film, tele izgalommal, és a vége, hát nem maradsz érzelem nélkül az szent.
- miihii
- KHAL
Turbo
Sajnos ismét egy elég vérszegény animációs, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet. Igazi tucatmese, a kevésbé vicces kategóriából. Egyszer meg lehet nézni, de nem egy nagy kaland.
2 kaliber - 2 Guns
Ez meg egy kellemes kikapcsolódás. Semmi extra nincs benne, nagy újdonságokat nem tartalmaz, de mégis élvezhető és lehet rajta röhögni. Denzel-ék jól nyomják ebben az akcióvígjátékban is
Sztem többszörnézős lesz.
RIPD - Szellemzsaruk
Ha az ember nem vár tőle túl sokat, akkor egészen jónak mondható film. Agykikapcsnak tökéletes, unaloműzőnek ideális a cucc. Nem veszíthet vele senki, ha megnézi, de ha nem, akkor sem nagyon
Sajnos ismét egy elég vérszegény animációs, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet. Igazi tucatmese, a kevésbé vicces kategóriából. Egyszer meg lehet nézni, de nem egy nagy kaland.
2 kaliber - 2 Guns
Ez meg egy kellemes kikapcsolódás. Semmi extra nincs benne, nagy újdonságokat nem tartalmaz, de mégis élvezhető és lehet rajta röhögni. Denzel-ék jól nyomják ebben az akcióvígjátékban is

Sztem többszörnézős lesz.
RIPD - Szellemzsaruk
Ha az ember nem vár tőle túl sokat, akkor egészen jónak mondható film. Agykikapcsnak tökéletes, unaloműzőnek ideális a cucc. Nem veszíthet vele senki, ha megnézi, de ha nem, akkor sem nagyon

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Pedig ez bizony egy rohadt jó film.Faust írta:The counselor
Bődületesen gyenge film

Ház a ködben
Az alaptörténet nagyon egyedi, legalábbis én még nem nagyon találkoztam a filmek terén hasonló konfliktusforrással. Ezt bővítik ki szépen, egy erős forgatókönyvvel.
Nem tudom, kinek vagy kiknek volt a hibája, hogy ez az erős alkotás ennyire a háttérben maradjon, és az ismeretlenség homályába vesszen, valamit a marketingesek és/vagy a producer nagyon elszúrt.
Amik kifejezetten tetszettek, azok a nézőpontváltások.
Conelly karaktere már jóval összetettebb.
A zsaru karaktere kihagyott lehetőség volt véleményem szerint.
A mellékszereplők érdekesek.
A film idő- és térszerkezete is elég érdekes dolgokat tárt fel.
Váratlanul jöttek a fordulópontok, egy drámában általában ritka az ilyesmi, nem untatott, felkeltette az érdeklődésemet, látszott a forgatókönyvön, hogy tudatosan, szakszerűen van kivitelezve teljesen, nem bízták a véletlenre.
Erkölcsi tanítást kár levonni a filmbből, egy-két dologra rávílágított, hogy mit hogy kellene csinálni, de nem biztos, hogy az is elég lesz.
Az alaptörténet nagyon egyedi, legalábbis én még nem nagyon találkoztam a filmek terén hasonló konfliktusforrással. Ezt bővítik ki szépen, egy erős forgatókönyvvel.
Nem tudom, kinek vagy kiknek volt a hibája, hogy ez az erős alkotás ennyire a háttérben maradjon, és az ismeretlenség homályába vesszen, valamit a marketingesek és/vagy a producer nagyon elszúrt.
Amik kifejezetten tetszettek, azok a nézőpontváltások.
Váratlanul jöttek a fordulópontok, egy drámában általában ritka az ilyesmi, nem untatott, felkeltette az érdeklődésemet, látszott a forgatókönyvön, hogy tudatosan, szakszerűen van kivitelezve teljesen, nem bízták a véletlenre.
Erkölcsi tanítást kár levonni a filmbből, egy-két dologra rávílágított, hogy mit hogy kellene csinálni, de nem biztos, hogy az is elég lesz.
The counselor
Bődületesen gyenge film, szinte minden tekintetben. A sztori egy merő zagyvaság, az egyszer filozofáló, egyszer barátokközt szintű dialógokkal operáló karakterek elnagyoltak és rosszak, hangulat semmi, feszültség semmi - szépen felöltöztetett dögunalom. Fassbender és Bardem szokásukhoz híven nagyon jók (utóbbinak van egy fenomenális jelenete), nekik jár a plusz egy pont, amúgy semmi más. Pitten is végig azt éreztem, hogy a legnagyobb erőfeszítése a forgatás során a csekk aláírása volt.
Nagyon f*s. Scottban megint nem csalódtam, egyre gyengébb iparos minden egyediség nélkül. Nem sokszor sajnálom, hogy mozira költöttem, de ez a mai egy ilyen alkalom volt.
4,5/10
Bődületesen gyenge film, szinte minden tekintetben. A sztori egy merő zagyvaság, az egyszer filozofáló, egyszer barátokközt szintű dialógokkal operáló karakterek elnagyoltak és rosszak, hangulat semmi, feszültség semmi - szépen felöltöztetett dögunalom. Fassbender és Bardem szokásukhoz híven nagyon jók (utóbbinak van egy fenomenális jelenete), nekik jár a plusz egy pont, amúgy semmi más. Pitten is végig azt éreztem, hogy a legnagyobb erőfeszítése a forgatás során a csekk aláírása volt.
Nagyon f*s. Scottban megint nem csalódtam, egyre gyengébb iparos minden egyediség nélkül. Nem sokszor sajnálom, hogy mozira költöttem, de ez a mai egy ilyen alkalom volt.
4,5/10

Tudom, csak lusta vagyok kikeresni hozzá a billentyűkombinációt.Gareth Tello írta: [scandinavian grammarnazi]Skarsgård[/scandinavian grammarnazi]![]()

Elvileg valamelyik forgalmazó írta, hogy jövőre bemutatják, de a fene akar addig várni.
szerk.: ez...

http://www.buzzfeed.com/mattbellassai/e ... -paint-dra" target="_blank
-
- Az Év fórumozója 2013
[scandinavian grammarnazi]Skarsgård[/scandinavian grammarnazi]sjd írta:What Maisie Knew
Nagyon jó kis dráma lett, Alexander Skarsgard meg szerintem az új Kevin Spacey, mármint abból a szempontból, hogy amiben játszik, az nem lehet rossz film.
Kritika

Ha ilyen jókat írsz róla, szerepel benne Julianne Moore, ráadásul még skandináv vonatkozása is van a filmnek az említett svéd színész révén, az azt jelenti, hogy kötelező megnéznem nekem is.

Bemutathatnák minél hamarabb itthon is.

Thor: Sötét világ
Írtam már róla, de azóta kijött a kritikám is.
What Maisie Knew
Nagyon jó kis dráma lett, Alexander Skarsgard meg szerintem az új Kevin Spacey, mármint abból a szempontból, hogy amiben játszik, az nem lehet rossz film.
Kritika
A nagy szépség
Régen láttam már olyat, hogy egy filmben ENNYIRE ne történjen semmi (ó, azok a régi szép filmklubos napok, amikor Bob ajánlásai voltak
), de amikor még a 40. perc után is ez volt a helyzet, kinyomtam.
Írtam már róla, de azóta kijött a kritikám is.
What Maisie Knew
Kritika
A nagy szépség
Régen láttam már olyat, hogy egy filmben ENNYIRE ne történjen semmi (ó, azok a régi szép filmklubos napok, amikor Bob ajánlásai voltak

-
- Az Év fórumozója 2013
Éjféli gyors Lisszabonba (Night Train to Lisbon)
Hát ez mekkora film.
Rögtön a hatása alá kerül az ember, már az első másodpercektől, és aztán a film befejezése után is napokig többször is elgondolkodik a látottakon - nálam legalábbis így volt/van.
A legelejétől kezdve megragadó, elgondolkodtató, érdekes film, a zene valami egészen kiváló, a kamerakezelés/fényképezés szerintem abszolút kiemelkedő, Jeremy Irons nagyot alakít (őt egyébként is szeretem), tényleg alig lehet kivetni valót találni benne.
Azok az idézetek
valójában mégis gondolatébresztőek és remekül illenek magába a filmbe.
Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.
Hát ez mekkora film.

Rögtön a hatása alá kerül az ember, már az első másodpercektől, és aztán a film befejezése után is napokig többször is elgondolkodik a látottakon - nálam legalábbis így volt/van.
A legelejétől kezdve megragadó, elgondolkodtató, érdekes film, a zene valami egészen kiváló, a kamerakezelés/fényképezés szerintem abszolút kiemelkedő, Jeremy Irons nagyot alakít (őt egyébként is szeretem), tényleg alig lehet kivetni valót találni benne.
Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.

The World's End
Számomra az első rész túl magasra tette a lécet, és z azt követő epizódok már közel sem ütöttek akkorát. Ugyanakkor azt sem mondom, hogy rosszak, mert nem azok. Bővebben itt. 7/10
Számomra az első rész túl magasra tette a lécet, és z azt követő epizódok már közel sem ütöttek akkorát. Ugyanakkor azt sem mondom, hogy rosszak, mert nem azok. Bővebben itt. 7/10
Blog - Supernatural Movies
-
- Az Év fórumozója 2013
Az mekkora filmmiihii írta:(az Ananász Expressz a fehér holló)

- miihii
- KHAL
Mondjuk ettől még bizony helikopter vagy, bár azért nem egy Apachesjd írta:Pedig már kezdtem azt hinni, hogy mindenki hülye és csak én vagyok helikopter.miihii írta:This is the End
Fú, ez mekkora egy bárgyú gyökérségEgy vígjáték esetében asszem a leggázabb értékelés az, h a filmzene jobb mint maga a film. Időpocsékolásnak tökéletes.
![]()
Arra a bizonyos zenére gondolsz, ami a végén is felcsendül?

Nem konkrétan egy zene miatt, hanem úgy általában, amik megszólalnak benne, legalább vmi pluszt adnak az egész baromságnak. Voltak vmi rap cuccok, de igen, még az ominózus finálézene is egy üde oázis volt a fájdalomsivatagban, amit ez a film jelentett

Mondjuk alapvetően ezek a "nagy nevettetők" külön-külön sem túlzottan jönnek be (az Ananász Expressz a fehér holló), de bíztam benne, h együtt talán majd odavágnak vmi jót. Hát nem sikerült.
Azért a zenén kívül egy dolog mentette nézhetőre, ez pedig Rihanna drágám

Nekem mindkettő nagyon bejött, de a This is the End egy kicsit jobban, azon többet röhögtem. Mondjuk az igaz, hogy arra a humorra nem mindenki vevő, meg teljesen más, de nálam telitalálat voltmiihii írta:This is the End
The World's End

Thor: Sötét világ
Minden tekintetben jobb, mint az előző, szóval tudom ajánlani. Van benne humor, akció, látvány, minden ami egy blockbusterhez kell.
The Wolverine
Teljesen jellegtelen film, annyira semmilyen, hogy még utálni sem lehet rendesen.
Kritika
Minden tekintetben jobb, mint az előző, szóval tudom ajánlani. Van benne humor, akció, látvány, minden ami egy blockbusterhez kell.
The Wolverine
Teljesen jellegtelen film, annyira semmilyen, hogy még utálni sem lehet rendesen.
Kritika
Pedig már kezdtem azt hinni, hogy mindenki hülye és csak én vagyok helikopter.miihii írta:This is the End
Fú, ez mekkora egy bárgyú gyökérségEgy vígjáték esetében asszem a leggázabb értékelés az, h a filmzene jobb mint maga a film. Időpocsékolásnak tökéletes.

- miihii
- KHAL
This is the End
Fú, ez mekkora egy bárgyú gyökérség
Egy vígjáték esetében asszem a leggázabb értékelés az, h a filmzene jobb mint maga a film. Időpocsékolásnak tökéletes.
The World's End
Na, ez már viszont nagyon bejött. Elég beteg a sztori, de Pegg hatalmas forma benne és tényleg tudtam rajta nevetni. Ezt már inkább merném ajánlani, mint az előzőt
Fú, ez mekkora egy bárgyú gyökérség

The World's End
Na, ez már viszont nagyon bejött. Elég beteg a sztori, de Pegg hatalmas forma benne és tényleg tudtam rajta nevetni. Ezt már inkább merném ajánlani, mint az előzőt

Ender's Game
Már előre mondogattam, hogy ezt a könyvet szinte lehetetlen normálisan adaptálni, és ez be is jött. Gavin Hood kicsit átrohan mindenen, felnagyít mindent, de így legalább minden fontosabb esemény belefért, és nem kellett brutálisan megcsonkolni valahol a sztorit, mert az sem lett volna feltétlenül jobb. Ráadásul így a könyv legnagyobb hibáját, a teljesen repetitív történetet is sikerült kiküszöbölni. Tény, hogy nem egy jó adaptáció, de szerintem a lehető legjobb abból kiindulva, hogy egy 400 oldalas könyvet kellett 2 órába sűríteni.
Hozzáteszem, hogy egy olyannak, aki nem olvasta a könyvet, elképzelhető, hogy borzalmasan felszínesnek tűnik, nekem nyilván jól működött a történet, mert minden pillanat mögé oda tudtam rakni a könyvből megismert háttérinfókat.
Viszont az akciójelenetek kifejezetten jók voltak, az edzések és a szimulátor űrcsatái nagyon jók lettek, itt minden dicséret megilleti a rendezést, illetve Jablonsky zenéjét. (Aki azért önmagához képest kicsi halvány munkát hozott össze.) Szóval szerintem egy minőségi blockbuster lett ebből a filmből, a könyvhöz mérve egy kicsit tényleg csalódás, de egyébként a látványfilmek között az idei élmezőnyben van nálam.
8/10
Frances Ha
Nem lett volna ez rossz film (sőt, tulajdonképpen így sem az), csak igazából egy nagy, másfél órás first world problem az egész.
Kritika
)
Már előre mondogattam, hogy ezt a könyvet szinte lehetetlen normálisan adaptálni, és ez be is jött. Gavin Hood kicsit átrohan mindenen, felnagyít mindent, de így legalább minden fontosabb esemény belefért, és nem kellett brutálisan megcsonkolni valahol a sztorit, mert az sem lett volna feltétlenül jobb. Ráadásul így a könyv legnagyobb hibáját, a teljesen repetitív történetet is sikerült kiküszöbölni. Tény, hogy nem egy jó adaptáció, de szerintem a lehető legjobb abból kiindulva, hogy egy 400 oldalas könyvet kellett 2 órába sűríteni.
Hozzáteszem, hogy egy olyannak, aki nem olvasta a könyvet, elképzelhető, hogy borzalmasan felszínesnek tűnik, nekem nyilván jól működött a történet, mert minden pillanat mögé oda tudtam rakni a könyvből megismert háttérinfókat.
Viszont az akciójelenetek kifejezetten jók voltak, az edzések és a szimulátor űrcsatái nagyon jók lettek, itt minden dicséret megilleti a rendezést, illetve Jablonsky zenéjét. (Aki azért önmagához képest kicsi halvány munkát hozott össze.) Szóval szerintem egy minőségi blockbuster lett ebből a filmből, a könyvhöz mérve egy kicsit tényleg csalódás, de egyébként a látványfilmek között az idei élmezőnyben van nálam.
8/10
Frances Ha
Nem lett volna ez rossz film (sőt, tulajdonképpen így sem az), csak igazából egy nagy, másfél órás first world problem az egész.
Kritika
Magas labdavisca el barca írta:tegnap megnéztem a tűzgyűrűt és oriásit csalódtam.

3 teljesen különböző filmről van szó, inkább csak a szereplőgárda és a filmek jellege miatt kötik így össze őket. Egy-két utalás talán van a többi rész, de ezek csak belsős poénok, semmi olyan, amitől kevésbé értenéd. (Viszont ettől függetlenül feltétlenül nézd meg a másik kettőt is.Stalkyard írta:Megjött a kedvem a The World's End-hez, de látom, hogy elvileg egy trilógia darabja. (Cornetto-trilógia). Annyi lenne a kérdésem, hogy a többi rész nélkül is élvezhető, vagy nézzem meg inkább sorban az egész trilógiát?

Megjött a kedvem a The World's End-hez, de látom, hogy elvileg egy trilógia darabja. (Cornetto-trilógia). Annyi lenne a kérdésem, hogy a többi rész nélkül is élvezhető, vagy nézzem meg inkább sorban az egész trilógiát?
Az éjjel soha nem érhet véget!
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
- visca el barca
- Presidente del Barça
tegnap megnéztem a tűzgyűrűt és oriásit csalódtam. az hagyján hogy történetben talán leggyengébb az eddigi látványfilmek közül (a csatahajó ehhez képes egy doszojevszkij), de hogy az első hűha látványra több mint egy órát kellett várni az nonszensz. a 130 percben jó ha 10-15 perc volt ami ugy tényleg odatesz. amugy idiota katakterek, gyengébbnél gyengébb szereplők (pl. főszereplő gyerek akit és a sons of anarchyban is utálok, vagy a két bohóc tudós), meg annyi orbitális baromság h elképesztő. soha nem szoktam belekötni ilyen szempontbol ezekbe a cgi filmekbe, de itt tényleg annyi hülyeség volt h fájt. gondoltam írok egy-kettőt, de nem ér annyit. messze az év legnagyobb csalódása, nálam óriási bukta.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- Deus
- Boixos Nois
En is lattam a This is the end -et, tetszett is nagyon, elege agyament filmsoadroli írta:Megnéztem egymás után a The Worlds Ends-et és a This is the end-et. Hát kib*szott zseniális mind a kettő, rég röhögtem ennyit, már sírtam néhol8,5/10 és 9/10. Többszörnézős mind a 2

Nyugodtan ajanlom mindenkinek!

Ti milyen sűrűn jártok moziba? Én tavaly elkezdtem "gyűjteni" a jegyeket, hát ennyi van, tavaly március óta. Én többre emlékszek
képszerkesztést vállalok, nagyon megy

képszerkesztést vállalok, nagyon megy

- miihii
- KHAL
Azigen, multifunkciós a palisjd írta: Nekem is gyanús volt, imdb-n lecsekkoltam és tényleg. Amúgy a srác annyira több szerepet játszik, hogy egyben ő a harcok koreográfusa is mindkét filmben.

Óriási ahogy ő is nyomja, illik a koreográfiába az tuti

Ügyes kis fickó ez, sokat várok tőle a folytatásban is.