Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
REMY
Madridista

2014.01.20. 08:31:13

messideco
Presidente del Barça

2014.01.20. 00:59:00

Pár film újabban:

Testvérbosszú
Idegesítő volt, valahogy zseniálisnak tűnt, de még sem. Tutira újra fogom nézni, nem tudom hová tenni. Mintha Guy Ritchie és Tarantino koprodukciója lett volna (realistahuni...). Furcsa volt az egész :hmmm:

Vissza a jövőbe 2
Lényegesen jobban tetszett, mint az első rész, persze az első részre való utalások is jók voltak, meg a 15-ös évi jóslások is nevetségesnek hatnak.

Le Mans
A Rush után kaptam kedvet a megnézéséhez, plusz ugye Steve McQueen egyik kedvenc színészem, aki a szenvedélyét, a motorsportot űzte a filmben. Jó film, csak sajnos nagyon leül, figyel a részletekre, technikára, és ezért nagy élményt vesz el a nézőtől. Amúgy biztosra veszem, hogy a fent említett remekmű egyik inspiráló forrása.

Törés
Komoly film, mintha Hopkins ismét hannibali karaktert hozott, teljesen az volt az érzésem. Amúgy remekül megalkotott, fordulatokban gazdag krimi, érdemes megnézni.

Jégvarázs
Meglepően jó volt, tetszett, hogy a mesék világába visszatértek a Disneynél, és aranyos, szerethető (üldöz ez a szó...) animációs filmet készítettek, nagyon jó dalokkal.

A sziget
Sokan dicsérték, így jobbra számítottam, érdekes alapötlet, unalmas kivitelezés. Scarlett abban az időkben még jó massza volt.
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2014.01.18. 22:12:12

csababarca írta: Hm,ebből a listából meg kell kapnia.
Értem én,hogy rabszolgaság,meg ilyesmi, de Matthew McConaughey ne kapjon már Oscart 2 értékelhető szereppel életében. (bírom a tagot, de nem Oscar kaliber)

Szóval hajrá Leo!
Megnéztem a Dallas Buyers Club-ot, és McConaughey bőven Oscar-kaliber. Meg az Oscar amúgy sem egy életmű-díj, bármennyire is szeretnék ezt így beállítani DiCaprio kapcsán. Direkt oda van írva mögé a film címe, azért osztják, nem a pályafutásáért.

Mindenesetre a mellékszereplőknél nem fogom sajnálni pl. Barkhad Abditól csak azért, mert idáig egy taxisofőr volt és nem színészkedett.
Facsy
Jugador d'estrella

2014.01.17. 22:27:19

davi10 írta:Gengszterosztag

Hát ez egy baromi jó film volt :D Izgalmas volt, valamilyen szinten fordulatos is, az operatőr meg hihetetlen munkát végzett.

10/10
ez most ugye szarkazmus volt? :)
davi10
Llegenda del Barça

2014.01.17. 22:18:58

Gengszterosztag

Hát ez egy baromi jó film volt :D Izgalmas volt, valamilyen szinten fordulatos is, az operatőr meg hihetetlen munkát végzett.

10/10

Szer.: Nem, nem szarkazmus, nekem nagyon bejött :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davi10 2014.01.18. 10:13:13-kor.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.01.16. 23:54:14

bence-barca írta:Oscar jelölések: http://oscar.go.com/nominees" target="_blank

Di Caprionak már ideje lenne, remélem összejön neki. :)

Hm,ebből a listából meg kell kapnia.
Értem én,hogy rabszolgaság,meg ilyesmi, de Matthew McConaughey ne kapjon már Oscart 2 értékelhető szereppel életében. (bírom a tagot, de nem Oscar kaliber)

Szóval hajrá Leo!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
miihii
KHAL

2014.01.16. 23:41:34

bence-barca írta:Oscar jelölések: http://oscar.go.com/nominees" target="_blank

Tegnap megnéztem a Wall Street farkasát, ami után én tokkal-vonóval oda is adok neki minden Oscart :D Szenzációsan nagy film, egyszerűen minden pillanatát élveztem, gyorsan elröppent az a 3 óra.

Erősen must watch mindenkinek ;)

Di Caprio-t meg amennyire nem bírtam eleinte, valamikor a Tégla környékén elkezdett szimpatikusabbá válni, mostanra meg már teljesen megvett a gyerek. Nagyon bírom a filmjeit és remek a karakterválasztása is.

(Pedig jó darabig azt az egy percet csíptem tőle, amikor meghal a Titanic-ban :mrgreen: )

Jut eszembe, nemrég megnéztem a 12 év rabszolgaság-ot is.

Rossznak nem mondanám, de őszintén szólva untam kicsit.
Django-nak a cipőfűzőjét nem kötheti meg rabszolgasors témában, meg Isaura-ét sem :mrgreen:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.16. 16:16:01

Oscar jelölések: http://oscar.go.com/nominees" target="_blank

messideco
Presidente del Barça

2014.01.07. 22:37:52

Movie 43

Hát én megdöglök. Ennél hülyébb filmet, nagyon odatették a rendezők és a sztárok magukat. A fanyar kritikusoknak meg nem tetszet...

A végén a macskás szegmens 8) :lol:

Egyszer ezt látni kell :D

Gravity

Szép.

A látvány tényleg okés, a történet erősen közepes, láttunk már ilyet más tájolásban, más történetben is, de nem volt zavaró.

Mondjuk a végén felfalattam volna a cápával a nőcit, vagy kannibálok egyék meg vagy valami :mrgreen: Olyan Végső állomás szerűen
. Alapvetően

kevés csavar volt a történetben, a bonyodalom kirobbanásán kívül sejthető volt az események egymásutánisága, egyedül Clooney visszatérése lepett meg, de tisztává vált a dolog.
Amit vártam a rendezőtől

egyfajta üzenet, vagy hasonló, mert földet ért oké, de semmi max. egy erőltetett, már-már kötelező carpe diem (nem szó szerint) nézet esetleg.A rendező korábbi filmjeiben azért fellelhető erős mondanivaló, bár ez ugye tényleg látványfilmnek készült.
A két színész elég jó, Clooney ugye

sokat nem mosolyog a filmben, hamar kiírták őt.
. Istenbizony az az ember kormányzó vagy amcsi elnök lesz, én megmondtam.
Bullock meg bizonyította, hogy el tud vinni a hátán egy szerepet, most nem a számára tetsző csinos zsaru/városi nő karakterét kellett hoznia. Amúgy a héten a második film tőle amit megnéztem :lol:

7,5-8/10

United
Szégyen, nem szégyen, szinte semmit sem tudtam a tragédiáról, és annak hátteréről, vagy következményeiről, csak annyit hogy volt, és hogy gyásznap az egyetemes labdarúgás történelmében.

A film érzésem szerint hiteles, nagyon jó filmek dolgozzák fel az ötvenes évek fociját (A berni csoda, Játszd újra Tutti, vagy ez, de még biztosan van rá példa). Megítélésem szerint három fő karakter van, bár Sir Bobby Charlton tűnik fő karakternek, de azért Busby, a másodedző vagy Duncan is fontos alak volt a filmben.

Egész korrekt alkotás, tényszerű, és nem nélkülözi a néző teljes érzelmi irányítását sem. Ami még tetszett, hogy nem színezték fölöslegesen focival, és archív felvételek is szerepeltek benne.

7/10
Kép
"And my heart will leave you never."
Fecooo
Llegenda del Barça

2014.01.07. 14:02:46

Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.01.04. 12:41:45

Deus írta:Mas:
http://index.hu/kultur/cinematrix/2014/" target="_blank ... bban_iden/
A Noé és a Műkincsvadászok már fönt vannak a megnézendő listán. Utóbbitól nagyon sokat várok az előzetes alapján.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Fecooo
Llegenda del Barça

2014.01.04. 11:21:53

Rush

Úgy gondolom, egy igazán jó filmnek 4 összetevője van: színészek/színésznők teljesítménye, a látvány, a zene és a történet.
Kérem szépen, a megjelölt filmben mind a négy megvan!

A rivalizálást fantasztikusan mutatták be, a zene zseniális (Hans Zimmer legenda 8) ), a fényképezésre és a kameraman munkájára meg inkább nem keresek jelzőket! Figyeltek arra is, hogy egyértelműen ne tudjunk "oldalt" választani, mert mind a két versenyző bizonyos szempontból "asshole" volt :D
Mindent elmond a hangulatról, hogy miután végeztem a filmmel, azonnal kocsiba ültem, érezni akartam a sebességet :D
Muszáj persze megemlíteni, hogy OW remek díszlet volt, kár, hogy ezen kívül sok haszna nem volt :D :P
Ajánlós film!!!

10/9,5
Deus
Boixos Nois

2014.01.04. 05:32:41

The Woman in Black se rossz. Megvan benne a nyomaszto legkor. Nekem atjott a feeling.

Mas:
http://index.hu/kultur/cinematrix/2014/ ... bban_iden/" target="_blank
KépKép
soadroli
Llegenda del Barça

2014.01.04. 03:16:14

Rec 1-2, Insidious 1-2, The Conjuring, Dead silence, Ördögűző, Hideg csontok
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2014.01.04. 00:08:42

Pár szaktársammal így a vizsgaidősuck levezetéseként tartanánk egy horror maratont. Ilyen igazi félelmetes, rémisztgetős horrorokat szeretnék kérni (nem paranormal activity szintűeket :D). Amiktől tényleg kiráz a hideg, és napokig nem lehet aludni.

Átok, Psycho, stb... filmekre gondolok. Jöhetnek régiek is, sőt! Azoknál nincs is jobb, az örök klasszikus sikongatós horroroknál! :D

De jöhet bármi tényleg, köszi előre is!
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
sjd
Llegenda del Barça

2014.01.03. 19:03:16

recrea írta: A film számomra kicsit vontatott volt, fél órát észrevétlenül le lehetett volna csapni, vagy egy wc szünetet beiktatni :)
Nekem ez főleg jelenetek szintjén tűnt fel, meg lehetett volna hagyni az összeset, csak kb. fele olyan röviden. Pl. van az a jelenet, amit mindenki imád,

amikor ugye beüt a lejárt drog,
és kb. ez a poén 20 percen keresztül. Már valamennyire előre is lehetett sejteni, de amennyire vicces volt az ötlet, ennyire túlnyújtva már szinte kínossá vált a végére. (Egyébként az Itt a vége volt erős ebben, hogy "hogyan csináljunk jó poénból 5 perces túlhúzott jelenetet, ami a végére már nagyon nem vicces") És még van egy-két ilyen benne, főleg az utolsó órában.
Gareth Tello írta: Se7en
Zseniális. =D> Hihetetlenül nyomasztó és elgondolkodtató. Spacey hatalmas, egyszerűen tökéletes választás arra a szerepre, Brad Pittet nem bírom annyira, de itt nem volt bajom vele, Morgan Freeman meg az egyik legnagyobb.

A vége meg perfekt: "Szép ez a világ és érdemes harcolni érte - a második felével egyetértek."
Ha van kedvenc idézetem filmből, akkor ez az.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.03. 17:38:47

Gareth Tello írta: Se7en
Ilyenkor szoktam sjdnek jönni azzal a szöveggel, h "ezt még nem láttad??" :shock:
Na, ez most rád is vonatkozik. :D
szarvasember
Barça B

2014.01.03. 17:01:19

Életemben nem néztem meg 10 horror filmnél többet de egyik haverom nagyon dicsérte a Démonok között c. filmet, így hát rávettem magam és megnéztem.Elég jó film lett aki szereti a horrort annak kihagyhatatlan :D

8,5/10
Stalkyard
Director del Fútbol

2014.01.03. 16:45:25

Gareth Tello írta:A Wall Street farkasát én is meg akarom nézni valamikor, de ha így dicséritek, akkor már ma délután elmegyek. :lol:
Mindenképp megéri! :) A sok duma ellenére is gusztustalanul jó film. 8) Bár azért szerintem jegyet nem árt foglalni már jó előre... :D
Se7en

Aki még nem látta, az pótolja! :)
Van még ilyen? :mrgreen:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.01.03. 15:48:36

A Wall Street farkasát én is meg akarom nézni valamikor, de ha így dicséritek, akkor már ma délután elmegyek. :lol:

Se7en
Zseniális. =D> Hihetetlenül nyomasztó és elgondolkodtató. Spacey hatalmas, egyszerűen tökéletes választás arra a szerepre, Brad Pittet nem bírom annyira, de itt nem volt bajom vele, Morgan Freeman meg az egyik legnagyobb.

A vége meg perfekt: "Szép ez a világ és érdemes harcolni érte - a második felével egyetértek."
Aki még nem látta, az pótolja! :)
Stalkyard
Director del Fútbol

2014.01.03. 15:37:04

recrea írta: Ritka, amikor ilyet mondok, mert nálam elég sok minden belefér a buli fogalmába, de helyenként közönséges volt a film, vagy csak én öregszem?! :oops:
Nyilván, Scorsese is igyekezett szélsőségesen bemutatni ezeknek az embereknek az életét, mivel ez egy társadalomkritikaként is felfogható, ezzel nekem nem is volt bajom. Meg ott van amit zola is mondd.

DiCaprio-s témához: tavalyi évben valami elképesztő milyen alakításokat nyújtott, gondolok itt a Django-ra, A nagy Gatsby, és a most a Wall Street... Elképesztő, igazi színészlegendává növi ki magát lassan. Mondjuk nekem még a Véres gyémánt is nagy kedvencem tőle, talán az volt az első "komolyabb" alakítása.

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
zola8787
Director del Fútbol

2014.01.03. 15:14:05

Ritka, amikor ilyet mondok, mert nálam elég sok minden belefér a buli fogalmába, de helyenként közönséges volt a film, vagy csak én öregszem?! :oops:
Igen te öregszel :D (Illetve a tehetős emberek durvulnak el) Itt nem olyan bulik folytak, ahol előtte számolják a pénzt, hogy milyen pia meg drog jön ki a keretből. Voltam hasonló szintű "bulin" felszolgálni (na persze nem ekkora nagy embereknél), nagyon durva ami ilyen helyeken történik, mikor láttam, hogy a dagadt pasas szívja fel a cuccost 1 bomba hátsójáról...

A film szenzációs, nálam is csak a hosszúságával volt a gond, DiCaprio már csak a kocsis jelenete miatt is oscar díjat érdemelne :D:D:D Bár engem nem izgat ez az oscar, amikor ilyen kis 10 éves gyereket jelölnek, Caprio meg semmi... Rajongója vagyok, nálam jelen pillanatban a legjobb színész. Ha én osztanám az oscar-t, már több lenne neki, mint Messinek aranylabdája :D
recrea
Llegenda del Barça

2014.01.03. 14:27:22

Stalkyard írta:A Wall Street farkasa

Hát az valami beteg mennyire jó ez a film. DiCaprio élete legjobb alakítását nyújtja, egészen elképesztő, gyakorlatilag róla szól a film, persze a tőzsdés humbuk is benne van a brókerek világáról, megtudunk ezt azt, a de a film lényege DiCaprio, aki kőgazdag, és r.hadt menő dolgokat csinál! :mrgreen:

Egy tíz perces jelenet gyakorlatilag arról szólt, hogy a bedrogozott DiCaprio próbál eljutni a földön kúszva a 20 méterre lévő kocsijáig. :mrgreen:
Scorsese megint alkotott, bár tőle eltérően ez most kb. színtiszta vígjáték.

9/10
Szerintem is hatalmasat játszik, nekem nagyon régóta a kedvenc színészem, 10-15 évvel ezelőtt csak röhögtek rajtam, most meg main stream lett kedvenc színésznek lenni. :D Rég Oscar-díjasnak kellene lennie, de ezért sem fogja megkapni szerintem.

A film számomra kicsit vontatott volt, fél órát észrevétlenül le lehetett volna csapni, vagy egy wc szünetet beiktatni :)
Ritka, amikor ilyet mondok, mert nálam elég sok minden belefér a buli fogalmába, de helyenként közönséges volt a film, vagy csak én öregszem?! :oops:
Stalkyard
Director del Fútbol

2014.01.02. 23:30:49

A Wall Street farkasa

Hát az valami beteg mennyire jó ez a film. DiCaprio élete legjobb alakítását nyújtja, egészen elképesztő, gyakorlatilag róla szól a film, persze a tőzsdés humbuk is benne van a brókerek világáról, megtudunk ezt azt, a de a film lényege DiCaprio, aki kőgazdag, és r.hadt menő dolgokat csinál! :mrgreen:

Egy tíz perces jelenet gyakorlatilag arról szólt, hogy a bedrogozott DiCaprio próbál eljutni a földön kúszva a 20 méterre lévő kocsijáig. :mrgreen:
Scorsese megint alkotott, bár tőle eltérően ez most kb. színtiszta vígjáték.

9/10

bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.02. 23:10:06

Rinku írta:Tudnátok ajánlani háborús filmeket? Elsősorban olyan, ami nem amerikai, hollywood szagú, imdb-n is legalább 6-7 körüli a pontszáma és azért olyan 2000 környékén készült, tehát nem ilyen antik '70-'80-as évek filmje. Köszi!
Ugyan amerikai, de nem hatásvadász hollwood szagú film szerintem, ahogy te írtad, úgyhogy bemerem linkelni:

http://www.imdb.com/title/tt0498380/?ref_=nm_flmg_dr_7" target="_blank

Levelek Imi Dzsimáról, talán már láttad. Ha nem, akkor meg feltétlen pótold! :)
Válasz küldése