Bob_Marley írta:Én csak kérdezem a filmszakértőket (kurdt, messideco, visca el barca) meg persze más is elmondhatja a véleményét, de Dustin Hoffman csak szerintem kiváló színész???
Persze, hogy az; ezt senki nem kérdőjelezi meg! Csak mivel ő általában nem főszereplő, ezért hajlamosabb megfeledkezni róla az ember...
Ha belegondolok, az első 10 Hoffman-filmben, ami eszembe jut, legalább a felében nem ő volt a közvetlen főszereplő:
Esőember: ő vitte el a filmet, de Tom Cruise jellemfejlődése volt a lényeg
Stranger than Fiction: irodalomprofesszor/úszómester! remek volt, de mellékszerep...
Hook: mellékszerep, plusz én már harmadszorra láttam a filmet, mire rájöttem, hogy ez Dustin
Lenny: a közepesnél valamivel jobb film, kevesen ismerik; viszont itt ő az abszolút főszereplő és nekem egyébként is ez a kedvenc alakításom tőle
Szalmakutyák: szintén kevesen látták
Pokoli lecke: remek alkesz ügyvéd, kis szerep
és eszembe jutott még valami! beugrott kapásból 4 film, ahol Dustin egy főszereplő-páros egyik tagja volt (tehát nem abszolút főszereplő, de nem is epizódszerep):
Kramer kontra Kramer (Meryl Streep),
Éjféli Kovboj (Jon Voigt),
Elnök emberei (Robert Redford),
Pillangó (Steve McQueen)
és bizonyos szempontból a Hook vagy az Esőember is ilyen...
messideco írta:Tim Robbins
3 percig bámultam meredten a top5-ömet, mielőtt elküldtem...akkor még Tim Robbins ott volt, aztán eszembe jutott Sean Penn, aki valszeg a jelen legjobb színésze