Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
25%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
19
37%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 51
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.04. 21:00:35

sjd írta:Majd diplomázás után meglátod, hogy nem humor volt. :wink:
Ne riogass. :D
sjd írta:Azt nem mondtad, hogy tudod, hogy hol lakom, akkor nem álltam volna neki keménykedni veled. :o :(
Tudod, voltam bölcsész-előképzésen a múlt héten. Ilyeneket is tanulunk, nem csak Big Mac-zabálást. :twisted:
sjd írta:Akkor igazolj a Real-ba, és rögtön megvan a 3. pont is.
Hát ha a Realba igazolnék, akkor a 2. pont is rögtön meglenne. :mrgreen:
sjd
Llegenda del Barça

2013.08.04. 20:57:07

Gareth Tello írta: Ennyire humoros lett itt valaki? :evil: :mrgreen:
Majd diplomázás után meglátod, hogy nem humor volt. :wink:
Gareth Tello írta:A kólát elküldtem ajánlott levélben
Azt nem mondtad, hogy tudod, hogy hol lakom, akkor nem álltam volna neki keménykedni veled. :o :(
Gareth Tello írta: 1. A kedvenc csajom te vagy. :oops:
Akkor igazolj a Real-ba, és rögtön megvan a 3. pont is.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.04. 20:47:30

kanty írta:Akkor mindenki dobja be, hogy ki a kedvenc csaja. Ez a téma úgyse volt már vagy fél éve. Vagy az agyon részegedtem, összehánytam mindent, más kontinensen ébredtem típusú sztorik is rég voltak. Vagy a Real játékosait is rég buziztuk le.
Gyerünk na, menni fog, érzem!
1. A kedvenc csajom te vagy. :oops:
2. Képzeljétek, srácok, három napja agyonrészegedtem, összehánytam legalább öt észak-amerikai nagyvárost, majd Ausztrália közepén ébredtem fel, az ottani bennszülöttek között!
3. Özil egy... Ja nem, ő pont nem az.
kanty
Llegenda del Barça

2013.08.04. 20:43:31

Ej srácok hagyni kéne ezt, mert már tényleg nagyon unalmas. Ennyire nincs téma?
Akkor mindenki dobja be, hogy ki a kedvenc csaja. Ez a téma úgyse volt már vagy fél éve. Vagy az agyon részegedtem, összehánytam mindent, más kontinensen ébredtem típusú sztorik is rég voltak. Vagy a Real játékosait is rég buziztuk le.
Gyerünk na, menni fog, érzem!
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.04. 20:34:52

sjd írta:Ennyire bölcsész lett itt valaki? :P

Akkor két Big Mac és egy nagy kóla rendel. :twisted:
Ennyire humoros lett itt valaki? :evil: :mrgreen:

A kólát elküldtem ajánlott levélben, a két Big Macet inkább megtartom magamnak, jól fognak jönni az előadásokon.
sjd
Llegenda del Barça

2013.08.04. 20:23:50

Gareth Tello írta:ez szerintem fontosabb annál, hogy nagybetűvel kezdjük a mondatot.
Kép
Gareth Tello írta:A pont a mondat végén meg költői eszköz volt, sajnálom, hogy a te racionális és földhözragadt elméd ezt nem érzékelte. :twisted: :mrgreen:
Ennyire bölcsész lett itt valaki? :P

Akkor két Big Mac és egy nagy kóla rendel. :twisted:
lahertitty
Jugador del Barça

2013.08.04. 20:22:05

mozst mirrol [auto_cenzúra] nem ertem nehoyg megmonjad má hoyg irjak elob szerezé nyelvtantanar diplomat aztán szojjabe neköm :wink:
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.04. 20:09:47

[quote="sjd"][/quote]Én tisztelem annyira a nickneved, hogy pontosan írom le, ez szerintem fontosabb annál, hogy nagybetűvel kezdjük a mondatot. :twisted:

A pont a mondat végén meg költői eszköz volt, sajnálom, hogy a te racionális és földhözragadt elméd ezt nem érzékelte. :twisted: :mrgreen:
Sanama
Llegenda del Barça

2013.08.04. 19:54:28

És akkor megy a csodálkozás, hogy süllyed a fórum színvonala.
Mikor a "törzstagoknak" mondható emberek ilyen kicsinyes dolgokon állnak le vitázni, akkor nem tudom mit vártok el a többiektől, bármiben is.
sjd
Llegenda del Barça

2013.08.04. 19:52:32

Gareth Tello írta: sjd, gyere, szálljunk be. :twisted:
Mondatot nagybetűvel kezdünk (még akkor is, ha a nick-em kicsivel kezdődik). :wink: Ja, és felkiáltójel, mivel felszólító mondat.
Megfelel? :twisted:

De úgy döntöttem, EGYENLŐRE még nem szállok be. :wink: :D
(Gyengébbek kedvéért: http://i570.photobucket.com/albums/ss14 ... 5f7933.jpg)
zola8787
Director del Fútbol

2013.08.04. 19:36:33

Mihu írta:
zola8787 írta:Egy biztos. Akik állandóan f.káznak, hogy helytelen az írás, 3szor is megnézik, hogy mit küldenek el :lol:
Hááááááááááát tudod, vannak olyanok akiknek nem kell 3x átnézni az írásukat, hanem ez így természetesen jön :roll:
Feszültségoldásképp írtam, nem beszólásnak szántam. Arra céloztam, hogy amíg nem szólogattak be egymásnak a helyesírások miatt, addig nem ellenőrizték az írásukat, de mióta oda-oda szólnak, akkor többször is leellenőrzik, hogy tuti ne rontsanak, nehogy visszafelé süljön el.
Amúgy ilyen téren a tájszólásért is szólhatnának az okoskodók, ha már annyira szúrja a csőrüket a dolog. Elég gyerekes viselkedésnek gondolom ezt, kb, mint általános iskolában, hogy nekem több tazo-m van, mint neked...
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.04. 19:36:14

Látom, megint téma van.

sjd, gyere, szálljunk be. :twisted:
Varatrix
Director del Fútbol

2013.08.04. 19:06:58

zola8787 írta:Egy biztos. Akik állandóan f.káznak, hogy helytelen az írás, 3szor is megnézik, hogy mit küldenek el :lol:
Komolyan szégyellni való dolog az önellenőrzés?
Nagyon helyesen teszik!
Mihu írta:Hááááááááááát tudod, vannak olyanok akiknek nem kell 3x átnézni az írásukat, hanem ez így természetesen jön :roll:
Kép

Aki nem lusta olvasni, annak a helyesírással sincsenek bődületes problémái. Egyszer kétszer elír valamit az ember azzal nincs gond, akik meg beléjük kötnek azok csak a cerkájukat méregetik. 8)
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.04. 19:04:10

Ha 1-2 ember teszi szóvá, akkor honnan tudod, hogy hány embert zavar?
hát ha olyan nagy probléma lenne, szerintem nagyobb visszhangja lenne minden fórumon, felületen.

sokkal feleslegesebb az, ha valaki ezen (és a kisebb helyesírási hibákon) lovagol a helyett, hogy a tartalomra figyelne.
jelwaz
Entrenador del Barça

2013.08.04. 18:58:01

shutterisland írta:
az illetőnek semmit nem segítesz ezzel, ez csak szimpla kötekedés... attól, mert te mindig beírod nem fogja se shutter, se én, se más nagybetűvel kezdeni a mondatait...
sőt, konkrétan azért sem fogom nagybetűvel kezdeni.
pont azért, mert van mondjuk 5-6 ember a fórumon, akit zavar (ebből 1-2 az, aki ezt szóvá is teszi) a többi több száz fórumozót nem zavarja.

máskülönben én ezt a javítgatást leredukálnám a kirívó hibákra, mint például ha valaki úgy ír, hogy "aszt", "tuggya", "segíccség",stb, mert az tényleg bántja az embert.
Ha 1-2 ember teszi szóvá, akkor honnan tudod, hogy hány embert zavar? Engem pl. borzasztóan zavar, de nem szólok bele, mert értem a jelenséget, és jogod van hozzá.

Ettől függetlenül igénytelen szokás.

Azt nem tudom, hogy vonatkozik-e ez a vita a tulajdonnevekre, de pl. aki azt kis betűvel írja, az meg egyszerűen bunkó.
Mihu
Director del Fútbol

2013.08.04. 18:47:21

Hááááááááááát tudod, vannak olyanok akiknek nem kell 3x átnézni az írásukat, hanem ez így természetesen jön :roll:
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2013.08.04. 18:38:17

Egy biztos. Akik állandóan f.káznak, hogy helytelen az írás, 3szor is megnézik, hogy mit küldenek el :lol:
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.04. 18:31:40

amúgy is inkább a tartalom a lényeg.
lehet orbitális marhaságokat írni úgy, hogy nagybetűvel kezded a mondatot, vagy értelmes, érdekes dolgokat úgy, hogy nem kezded nagybetűvel.
ki-ki döntse el, melyik a fontosabb.

máskülönben nekem az az érdekes, hogy ezt a kisbetűvel írást sehol (fb, madridista/madridom, stb.) nem szólták még meg soha, pedig nem 1, nem 30, és nem 500 ember olvasgat ezeken az oldalakon tőlem/tőlünk írásokat.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.08.04. 18:11:43

Varatrix,

Szerintem ha elvi kérdés, akkor az csak azért, mivel teljesen érthető az amit írnak, akkor is, ha kisbetűvel írják, valaki viszont szándékosan beleköt, annak ellenére, hogy érthető a dolog, és semmit nem ér el azzal, hogy nyelvtan tanárt játszik. Gonodlom ezután már csak azért is, direkt kisbetűvel fogják kezdeni a mondatot.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.04. 16:36:22

Egyszerű megszokás?
megszokásnak mondanám, az msn-es és chat-es korszakból, na meg a fb miatt rászoktam arra, hogy mindent kicsivel, azt kész.

nyilván nem amiatt a 10 mp miatt, amivel több lenne egy hsz megírása, ha figyelnék erre is, hanem szimplán azért, mert nekem így is tökéletes.

főleg úgy, hogy mint írtad, és talán írta más is, így is érthető, hiszen tagoltan írok.
Varatrix
Director del Fútbol

2013.08.04. 16:27:57

shutterisland írta:
az illetőnek semmit nem segítesz ezzel, ez csak szimpla kötekedés... attól, mert te mindig beírod nem fogja se shutter, se én, se más nagybetűvel kezdeni a mondatait...
pont azért, mert van mondjuk 5-6 ember a fórumon, akit zavar (ebből 1-2 az, aki ezt szóvá is teszi) a többi több száz fórumozót nem zavarja.

máskülönben én ezt a javítgatást leredukálnám a kirívó hibákra, mint például ha valaki úgy ír, hogy "aszt", "tuggya", "segíccség",stb, mert az tényleg bántja az embert.
Már a múltkor sem akartam beleavatkozni, mert egy idóta vita, de ez érdekel, hogy miért elvi kérdés, hogy nem írtok nagybetűvel?

Egyszerű megszokás? Mert ügye a többire figyeltek. Mondjuk így is átláthatóbbak a hozzászólásaitok, mint egy-két másik embernél, de azért lendítene, ha nyomnátok néha egy-egy shiftet. :wink:

Mondom ezt úgy, hogy nem különösebben érdekel, de a miértjét nem értem.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.04. 14:18:43

Tim
Mezei fórumozó

2013.08.04. 13:49:06

Bob_Marley írta:
A moderátorok közös döntése értelmében kitiltjuk a "PÜd érkezett X Y" című, és hasonló tartalmú hsz-eket az „Üzenetek mindenkinek” topicból. Máshol ugye eddig sem volt megengedett. Az oldal biztosít felugró ablak és e-mail formájában értesítést minden egyes pü érkezésekor, illetve egyébként is illik minden rendszeresen fórumozó felhasználónak napi egyszer legalább megnézni az üzeneteit!
Szintén a kérdésem, hogy mi a teendő, ha küldtem pü-t valakinek, de nem olvasta el?
A kolléga úr megérdemelt szabadságát tölti,de szívesen segítek én is.
Mit tennék én az adott szituációban? Tegyük fel,hogy rendkívül fontos dologról van szó. Megpróbálnék: a) emailt írni az illetőnek. b) felhívnám telefonon. c) felkeresném személyesen,és együtt elolvasnánk.
Tudom most jön az a rész hogy nem ismered az elérhetőségeit (az adatlapon a legtöbb embernek azért szerepel,illetve közvetlenül a pü. gomb mellett mellett ott az email küldés lehetősége),illetve nincs feltöltve a telefon,sokba kerül stb..Ez esetben sajnos nincs mit tenni,várni kell türelmesen míg elolvassa. A türelem amúgy is olyan erény amit mindannyiunknak gyakorolnia kellene.

Megértem már pár dolgot itt a fórumon,és elhiheted hogy az "egyedül a fórum ellen" produkció sosem volt sikeres. De ha azon dolgozol hogy megutáltasd magad mindenkivel,nem állok az utadba.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2013.08.04. 13:07:07

ferninho írta:
mint írtam korábban én tényleg allergiás vagyok a rossz helyesírásra, de emellett mégis kisbetűvel írok, mert nem tartom ezt annyira fontosnak, hogy szenvedjek mindig a Shifttel vagy a Caps Lockkal, és ez kismértékben le is lassítana és ahogy egyre többet fórumoztam szépen kikopott nálam, amelyet megpróbálok kompenzálni a rengeteg sortörésemmel és ez nekem így nagyon is bevált.

én támogatom, sőt örülök is neki, hogy van olyan akit szintén zavar, hogy nem bírnak leírni egy szót helyesen, borzasztó a mai emberek helyesírása, de nem az a legnagyobb probléma ebben a témában, hogy egy fórumon (!) nem használunk nagybetűt a mondat elején és nem is az, hogy egy-két vesszőt rossz helyre teszünk vagy vessző után nem tesz valaki szóközt...

ha valaki rosszul ír egy szót írj neki, írd le neki helyesen és ezzel segítesz mind neki, mind a fórumon lévő közösségnek, de azzal nem segítesz, hogy megpróbálod az embereket megváltoztatni egy olyan dologban, amelyet önszántukból választottak, mert tisztában vagyunk vele, hogy a mondatokat nagybetűvel kezdjük, nem hagytuk ki az általános első osztályt.
Tisztában vagyok azzal, hogy én is megkapom:miért kötekedek?

Valamilyen szinten Bobnak igazat adok, de ettől nem írtam volna ide.
Az a tény, hogy te fárasztónak tartod a Shift és Caps Lock gombok használatát kicsit mosolyogtató érv.
Talán még ez sem késztetett volna reagálásra, viszont az idézésben széthúztam neked két mondatot.

Te magad írtad, olvasd végig. Szerinted normális dolog a magyar helyesírásban, valamint emberi kommunikációban, hogy egy mondat hat sorból áll? A mondat szerkesztésnek is vannak írott és íratlan szabályai, ahogyan az emberi kommunikációban is használunk szünetet.

A gondolataid alapvetően a témáról viszont teljesen jók. :wink:
ferninho
Madridista

2013.08.04. 12:18:41

ezt a kommentet miihii hozzászólása után írtam meg, de végül nem küldtem el, hátha abbamarad...
miihii írta:
Viszont Bob! Egy dolog, h arról volt szó, h egy adott post végén ilyen javításért nem szólunk, viszont ha emlékszel, azt is mondtuk, h ilyen folyamat javítást viszont nem kérünk! Kérlek ne kezdd el megint a rájátszást a kiskapuk keresgélésére [-o< Egy-két jószándékú javítás belefér, de ne essünk át a ló túloldalára.
pontosan erről van szó, nem azzal van a baj, ha valaki nem helyesen ír le egy szót és te kijavítod, de ez hogy leírod nagybetűkkel a mondat eleji szavakat...
bármilyen hihetetlen számodra, de én is allergiás vagyok a rossz helyesírásra, én is kijavítgatom az embereket, ne tudd hányszor linkelgettem már a muszaly.hu-t...
de az, hogy valaki nem nagybetűvel kezd egy mondatot és ezt te kijavítod...ezzel semmit se érsz el, mert az illetőnek semmit nem segítesz ezzel, ez csak szimpla kötekedés... attól, mert te mindig beírod nem fogja se shutter, se én, se más nagybetűvel kezdeni a mondatait...
mint írtam korábban én tényleg allergiás vagyok a rossz helyesírásra, de emellett mégis kisbetűvel írok, mert nem tartom ezt annyira fontosnak, hogy szenvedjek mindig a Shifttel vagy a Caps Lockkal, és ez kismértékben le is lassítana és ahogy egyre többet fórumoztam szépen kikopott nálam, amelyet megpróbálok kompenzálni a rengeteg sortörésemmel és ez nekem így nagyon is bevált.
én támogatom, sőt örülök is neki, hogy van olyan akit szintén zavar, hogy nem bírnak leírni egy szót helyesen, borzasztó a mai emberek helyesírása, de nem az a legnagyobb probléma ebben a témában, hogy egy fórumon (!) nem használunk nagybetűt a mondat elején és nem is az, hogy egy-két vesszőt rossz helyre teszünk vagy vessző után nem tesz valaki szóközt...
ha valaki rosszul ír egy szót írj neki, írd le neki helyesen és ezzel segítesz mind neki, mind a fórumon lévő közösségnek, de azzal nem segítesz, hogy megpróbálod az embereket megváltoztatni egy olyan dologban, amelyet önszántukból választottak, mert tisztában vagyunk vele, hogy a mondatokat nagybetűvel kezdjük, nem hagytuk ki az általános első osztályt.
én csak annyit tudok tanácsolni, hogy használd jóra ezt a tulajdonságodat és ne arra, amire most.
madridista
Válasz küldése