Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
detabarca
Capitá del Barça

2011.11.18. 11:43:27

Sons of Anarchy S04 E11 alcíme Call of Duty :D

1 órás rész, most fogom nézni. Az előző részekből kiindulva überbrutál résznek kell lennie...

Szerk.
Nem volt nagy szám, sajnos még mindig húzzák a csattanókat.... :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára detabarca 2011.11.18. 12:49:54-kor.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
messideco
Presidente del Barça

2011.11.18. 00:11:27

Lehet, persze. Ha itt vagy, írd le :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2011.11.17. 23:54:55

Hóóó ezt a 13 assissins-t én már láttam, most akkor lehetne az, hogy gyorsba dobok egy értékelést (pontszámban persze) mivel így is elvagyok maradva? :)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.17. 23:52:37

13 Assassins

kár, hogy nincs meg sehol szinkronosan. :cry: igazán szerintem csak stohl bucival tudtam volna élvezni... :D (bocs, nem birtam kihagyni)

jóóóóóóóóóó.
nagyon-nagyon réteg film, uhogy akinek nem jönnek be az ázsiai és/vagy szamurájos témák, az durván végig fogja szenvedni.
van ebben minden, kegyetlenség, vér, mégtöbb vér, egy kis humor (a maga módján) és miegyebek.
tipikusan az a film, amire 10 embrből 9 azt mondja, hogy dögunalom az egész (főleg az első fele) :D
talán lehetett volna egy 15-20 perccel rövidebb, de sztembelefért...a maga kategóriájában abszolut kiemelkedő, akárcsak csak a followingra, erre is adok egy

9/10

amugy az ilyen filmek közben mindig eszembe jut, h mennyivel egyszerűbb lett volna pullba egy háztetőről lenyilazni és kész :D

a megcsonkitott csaj meg nagyon durva volt, takashi miike egyszer az életben bírhatna magával...

kösz sjd, két jo filmet kaptam!
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.11.17. 23:28:02

Na most lehet nagy hülyeséget fogok mondani, de szerintem mindenki azért néz filmet, hallgat zenét, stb stb, hogy szórakoztassa. Ha leülök egy film elé, ttól függően, hogy milyen a hangulatom, mire van szükségem, akkor attól azt várom el, hogy szórakoztasson. Pl, ha arra van szükségem, hogy kikapcsoljon az agyam, akkor megnézek valami retardált idióta vígjátékot, és akkor az jobban szórakoztat az adott pillanatban, mint akármilyen Remény rabjai vagy Ponyvaregény vagy akármi überjó film.
Ugyanígy, ha művészfilmet néz az ember, akkor lehet olyan pillanatban érdemes nézni, amikor élvezi. Ha nincs ilyen pillanat, akkor meg nem kell nézni és kész.
Szóval felesleges egymást győzködni, hogy márpedig ez a film éppen ezért jó, vagy azért jó. Hülyeség. Minden filmet a befogadó közönség minősíti, alapból minden film semmilyen, a véleményed ad neki valami értéket. Nem meglepő, hogy valakinek rossz, valakinek meg jó.
Nekem pl magyarázhatjátok, hogy jó a Star Wars, meg hogy mindenki szereti meg ilyenek, ettől én még szánalmas bénaságnak tartottam minden részét amiből láttam részleteket. Ettől még nektek lehet jó.

Na most jó feleslegesen írtam a szerintem evidensről egy csomót... :D
messideco
Presidente del Barça

2011.11.17. 22:55:44

Lehet, de ne nekem annak minősül :P
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.17. 22:43:04

messideco írta:Valahogy a művészfilmek nem az én asztalom.
hu, ez pedig elég messze van még a művészfilmtől (kb mint a transformers:D)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.11.17. 22:26:52

Following
Amint már írtam nekem sem jött be ez a film. Valahogy a művészfilmek nem az én asztalom.
Nem is tudom még mit írjak. Szerencsére Nolan nem maradt meg ezen a vonalon.
Szerintem kismillió ehhez hasonló film van, csak az emberek nem ismerik. Ha nem Nolan rendezte volna, csak nagyon kevesen ismernék szerintem.
Nem adok jobbat, mint 4/10
Kép
socio66

2011.11.17. 22:24:46

[quote="visca el barca"][/quote]
elfogadom ezt is,szerintem pont a történet zsenialitása kívánna meg egy picit modernebb köntöst,példaként mondjuk a viharszigetet tudnám felhozni,ott a szintén zseniális történet mellé párosul egy nagyszerű színész,aki még magasabb szintre emeli a filmet.
itt amíg nem derülnek ki a csavarok,addig gyakorlatilag egy sima futottak még kategóriás filmről beszélünk,és ezt lehetett volna ellensúlyozni egy-két 'hálivúdi' elemmel.
de az tény,hogy ilyen kis költségvetésből,és első munkaként kevesen tudnának ilyet alkotni.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.17. 21:51:08

socio66 írta:...

"ha szebb köntösbe csomagolják" - gondolom itt arra gondolsz, h színes film, modern technikai eszközök hada, híres színészek, látványparádé, stb stb.

szerintem meg nem. és épp ma beszélgettel egy haverommal erről a filmről, és ő is azt mondta, hogy épp ettől egyedi, h iszonyat minimál a rendezés.

ha beletette volna angelina joliet, tom cruiset, meg a franc tudja kit és mit, akkor kaptál volna a jó történet mellé egy sablon popcorn mozit. (amivel egyébként semmi baj nincs, van akinek az kell).

mellesleg ne felejtsd, h ez az első filmje, előtte kutya nem ismerte, a történet meg nem akkora durranás, h bárki adott volna rá neki 5.000.000 dollárt.

azért ne feledjük, hogy nagyjából 1 millio forint volt cakkpakk az egesz
:D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.11.17. 21:49:31

sjay írta:Miike film, nane.. Az eddig általam "látott" filmjei baromi betegek voltak, nem szeretem őt.. Remélem ez lesz a kötelező kivétel.
Ez szerencsére nem beteg, csak véres. :D (Egyébként bocs, hogy nem a Biutiful-t ajánlottam ígéretemhez híven, csak közben eszembe jutott a Following és azt lett a nyertes)
sjay
Entrenador del Barça

2011.11.17. 21:45:21

Miike film, nane.. Az eddig általam "látott" filmjei baromi betegek voltak, nem szeretem őt.. Remélem ez lesz a kötelező kivétel.
socio66

2011.11.17. 21:19:50

following
ugyebár előítéletekkel telve ültem le megnézni a filmet,ezt olvashattátok is. :)
úgy a film háromnegyedéig untam az egészet,csak azért nem kapcsoltam ki,mert úgyis rövid,és gondoltam hogy lesz valami komolyabb csavar,elvégre nem akárki rendezte.
aztán ahogy elkezdtek folyamatosan kiderülni a dolgok,onnan érdekes volt és kiszámíthatatlan,bár picit jobban is kibonthatták volna a szálakat.
ha egy szebb,jobb köntösbe csomagolják ezt a történetet,akkor baromira tetszett volna,így azért nem teljes az élmény.
összességében rosszabbra számítottam,de azért nem követem meg magam,és a korábban írtakat tartom. :)
10/6
messideco
Presidente del Barça

2011.11.17. 19:11:31

Epic, kifelejtettem a 12 dühös embert, pedig egyik kedvencem :D
Ezért nem jött be a 12 szamuráj nekem például :lol: csak kiabáltak össze-vissza...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.11.17. 18:54:41

Én alapvetően kerültem a régi filmeket, az egyetlen '80 előtti film, amit megnéztem az a 12 dühös ember volt, az viszont nagyon jó, attól függetlenül, hogy nagyon látszanak rajta a kor filmkészítési standardjei (pl. a nagyon megjátszott alakítások, meg a szájbarágott történet) Most azért letöltöttem egy párat a nagy klasszikusok közül, majd azokat is sorra veszem.

Abban viszont biztos vagyok, hogy a mai kor filmjeit is furcsának fogják tartani 50 év múlva. (Csak nem tudom, hogy mivel fogják fikázni, mert a jelenlegieknél gyorsabb, bonyolultabb és betegebb humorú filmet már nem nagyon tudunk csinálni)

Egyébként kíváncsi vagyok mi lesz a véleményetek a 13 Assassins-szal kapcsolatban, mert ott nekem pl. a japánok beszédstílusa egyszerűen nevetségessé tette az alakításokat
messideco
Presidente del Barça

2011.11.17. 18:35:23

Meglőttetek :(
A Hyppolit, Meseautó hatalmas kedvencek. Persze a némafilmekig én sem megyek vissza...
Számomra Hitchcock, és az egész film noir irányzat nagyon tetszik, csak sokszor tényleg élvezhetetlen, unalmas. De az olyan filmtörténeti klasszikusok, mint Casablanca, Aranypolgár stb nagyon tetszettek.
Ha még nem láttátok, nézzétek meg Hitchcock filmjét, a Psychot. Kíváncsi vok a véleményetekre :)
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.11.17. 18:26:39

socio66 írta:a régivel nem az a bajom hogy régi,hanem hogy olyan kultúrában,olyan ízlések mentén született,ami mai szemmel nézve szinte érthetetlen.
most mondhatnék ezer példát a szokásoktól kezdve az öltözködésen át bármivel kapcsolatban,amiken én röhögök ha mesélik,pedig anno természetes volt.
a filmekkel is így vagyok,mikor régen apám mutatott fekete-fehér magyar filmeket, hát a legkevésbé sem kötöttek le,lassú,vontatott volt az összes,akkori humorral és érzelemvilággal,ami nekem egyáltalán nem jött át.
akkor biztosan jó volt,de az akkor volt,most teljesen más az ízlés,máshoz vannak szokva az emberek,és itt nem a leggagyibb c kategóriás eszetlen akciófilmre kell gondolni,szerintem érted miről beszélek.
de hagyjuk,részemről befejeztem,megnézem este a filmet,aztán majd véleményezem.
Ebben egyetértek, mint kívülálló is.

nem a felirattal van baja Dávidnak, nekem sem azzal lenne.

én már a modernebb,de hasonlóan előadott filmektől is irtózok. Pl amikor az egész film egy szürke,esős angol városban játszódik,vagy hasonló. Lehet az éppen színes film is,de a környezet miatt ki lehet vele üldözni a világból. Arról nem is beszélve,h általában kummára vontatott,és egyszerű a legtöbb ilyen.

van pár kivétel nálam, pl vígjátékok, Chaplin filmek,vagy Pitkin filmek :D de többségük nem tetszik.

ezt csak úgy leírtam, még egy szemszöget nyitva Dávid véleményéhez.

persze ha már filmklubb,meg minden, akkor azt az 1et kibírja

:twisted: :lol:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.17. 18:25:34

azért itt egy 1998-as filmről beszélünk,ne keverjük már ide az 50-es, 60-as évek filmjeit. azok számomra is nézhetetlen alkotások, ölni lehetne velük. inkább megnézek egy mai, hót gagyi, abszolut értéktelen romantikus vígjátékot, mint bármilyen, mondjuk kabos filmet.

kb az egyeten ilyen 50-es évekbeli film, amit a mai napig imádok megnézni (már biztos láttam vagy 100x) az marilyn monroe, tony curtis, meg jack lemmon van aki forron szeretije :D legnagyobb movie :D
Kép
socio66

2011.11.17. 18:15:48

a régivel nem az a bajom hogy régi,hanem hogy olyan kultúrában,olyan ízlések mentén született,ami mai szemmel nézve szinte érthetetlen.
most mondhatnék ezer példát a szokásoktól kezdve az öltözködésen át bármivel kapcsolatban,amiken én röhögök ha mesélik,pedig anno természetes volt.
a filmekkel is így vagyok,mikor régen apám mutatott fekete-fehér magyar filmeket, hát a legkevésbé sem kötöttek le,lassú,vontatott volt az összes,akkori humorral és érzelemvilággal,ami nekem egyáltalán nem jött át.
akkor biztosan jó volt,de az akkor volt,most teljesen más az ízlés,máshoz vannak szokva az emberek,és itt nem a leggagyibb c kategóriás eszetlen akciófilmre kell gondolni,szerintem érted miről beszélek.
de hagyjuk,részemről befejeztem,megnézem este a filmet,aztán majd véleményezem.
sjd
Llegenda del Barça

2011.11.17. 17:42:04

socio66 írta:jó,most lehet művészkedni,de kétlem hogy a többség szívesen ülne neki egy fekete-fehér,feliratos,tré minőségű filmnek,akárki akármit mond.
Te jó ég, hogy voltak képesek az emberek filmet nézni az 50es években? :D

(btw mielőtt leoltod, hogy tré minőségű, belenéztél egyáltalán? mert ezt a kifejezést konkrétan visca el barca írta, szóval nem hiszem, hogy lenne elképzelésed arról, hogy milyen minőségű pontosan, de arról biztosíthatlak, hogy jobb, mint a moziban kamerával felvett filmek)

az meg szvsz elég szomorú, hogy "a többség"-et elriasztja az, hogy egy film feliratos, nem ennek kéne a mérvadónak lenni

(és ez még nem művészkedés ettől még, csak ne legyünk már fennakadva azon, hogy valami nem full hd és esetleg még olvasni is kell közben)
messideco
Presidente del Barça

2011.11.17. 17:23:29

bocsi, socio66, nem neked akartam szánni. Te rendben vagy, elnézést :wink:

visca el barca: azért kímélj minket, és nézhető darabot adj majd :P
Kép
socio66

2011.11.17. 17:10:18

jó,most lehet művészkedni,de kétlem hogy a többség szívesen ülne neki egy fekete-fehér,feliratos,tré minőségű filmnek,akárki akármit mond.
de mindegy,ma este megnézem,aztán ha jó lesz akkor megkövetem magam.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.17. 16:43:25

sjd írta:
socio66 írta:de akkor csak feliratosan van,és ráadásul fekete-fehér is?
baromi jó.
egyébként nem igaz hogy annyit nem lehet megtenni,hogy a heti két filmet feltüntetnétek a szavazás résznél. most is oldalakat kellett visszamennem,hogy megtaláljam az ajánlást.
Nem hiszem, hogy ez a film bármikor is megjelent volna Mo.-n, szóval esélytelen belőle szinkronosat találni, remélem azért egy 70 perces fekete-fehér film feliratos megtekintése nem okoz nagy problémát. (Arról nem is beszélve, hogy a filmklub pont a kevésbé ismert filmek megnézéséről szól, szóval valószínűleg lesz még egy pár film, amit csak feliratosan fogsz megtalálni)
Másrészt meg http://eurobarcafilm.blogspot.com/ , és akkor nem kell oldalakat visszamenni
:wink:
és akkor már nem is szólván arról, amit említettem, h egy kamerával vették fel az egészet és elég tré minosegu maga az alapanyag is. :D

de ha ekkora baj egy 70 perces ff, feliratos film, mit szólsz majd ahhoz amit én ajánlok? :D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.11.17. 16:35:35

socio66 írta:de akkor csak feliratosan van,és ráadásul fekete-fehér is?
baromi jó.
egyébként nem igaz hogy annyit nem lehet megtenni,hogy a heti két filmet feltüntetnétek a szavazás résznél. most is oldalakat kellett visszamennem,hogy megtaláljam az ajánlást.
Nem hiszem, hogy ez a film bármikor is megjelent volna Mo.-n, szóval esélytelen belőle szinkronosat találni, remélem azért egy 70 perces fekete-fehér film feliratos megtekintése nem okoz nagy problémát. (Arról nem is beszélve, hogy a filmklub pont a kevésbé ismert filmek megnézéséről szól, szóval valószínűleg lesz még egy pár film, amit csak feliratosan fogsz megtalálni)
Másrészt meg http://eurobarcafilm.blogspot.com/ , és akkor nem kell oldalakat visszamenni
:wink:
socio66

2011.11.17. 15:56:00

de akkor csak feliratosan van,és ráadásul fekete-fehér is?
baromi jó.
a másik filmet majd hétvégén nézem meg,de miattam nem kell aggódni, én nem fogok késni filmmel.
Válasz küldése