Kralo írta:messi1918 írta:NEm nagyon értek hozzá, de pl. azt tudom, hogy a "drum n bass" is elektronikus zene, és vannak tök jó DNB dalok. Szóval nem az egészre értettem. Én leginkább azokra gondoltam, ahol három ütem ismétlődik két órán át. Mert van iylen is... És szeritnem az körülbelül két perc összeállítani. És ezek "lekicsinyitik" a zenét, mert van aki éveken át dolgozik egy dalon, mire elfogadhatónak titulálja ( November Rain) a szerző. És jön valaki, aki mondom, letölt egy programot, kattint hármat, és kummajónak tartja magát. Nm lenne semmi bajom ezekkel, csak az a baj, hogy két-három ütemből állnak.
Persze értem, amit mondasz. Vannak ilyenek is, de ez szerintem minden műfajban képviselteti magát.
Ami az elektronikus zenét illeti.. minőségi, új hangot előhúzni egy adott szoftver segítségével nem olyan egyszerű (mégha olykor véletlenszerű is), zene komponálást pedig nem a szoftver végzi, ahhoz is kreativitás szükséges. Arról nem is beszélve, hogy aki komolyan űzi, az megveszi a célhardvereket, sőt megépíti magának. Hangok terén szélesebb spektrum érhető el, mondhatni nincs határa a lehetőségeknek.
Sokrétű, és ezért is tudnak szavazni rá sokan.
Pl. én annak ellenére, hogy elektronikus zenék közül sokfélét kedvelek... irtózom a hard technotól, a dancetől, a buta discotól, a hardcoretól, sőt a dnb sem mozgat meg, de még sorolhatnám. Számomra egysíkúak, mindamellett, hogy nem is mondanak semmit.
Aztán, ha már említetted a november raint... az például nálam is alapzene.

Persze, ha leülsz és foglalkozol vele,próbálgatsz, "komponálsz" akkor ugyanazt a munkát elvégzed, mint egy olyan zeneszerző, aki ír zongorára, gitárra, dobra, basszusgitárra egy dalt. Mondom nekem, ezzel semmi bajom, az idegesít, amikor a kemény gyerekek, letöltik az origoról a demoszoftvert, kattintanak hármat, és készen van a nagy mix, én vagyok a dídzsé. Na meg gondolom Te is látod az utcán a kigyúrt, rózsaszín pólós, fehérnadrágos srácokat , akik mindenkit lenéznek a vérbe, csak mert nem szeretik az ő zenéjüket.
Nem is hallgatnak meg nagy előadókat, együtteseket, hanem csak a tucc-tucc (tisztelt a kivételnek).
Amúgy én is így vagyok ezzel, attól, hogy kedvelem a "hangszeres zenét" én se hallgatom meg mindet. Ott vannak pl. az atom punk zenék, azokba egyszerűen nem fogom fel mi az élvezet. 2 akkord, és zúzás...
Vagy vannak olyan együttesek, akiknek tök király a hangzása, csak elcsépelt, mondani valótól mentes szövegeket raknak rá.
Szóval igazad van, minden műfajban megvannak a "buta zenék" de az elektronikus zenében, ez többségben van (és ami szeritnem a nagyob baj, hogy most ez a divat) és sok gyerek azt hiszi, hogy csak ez a fajta zene létezik.
..................................