visca el barca írta:valaki magyarázza már el, hogy mi van, vagy történt-e vkivel ilyen, mert nem értem a dolgokat
80 kg-ról feltömegeltem magam 100-ra, majd visszadiétáztam 90-re, 1 évig tartottam ezt a szintet, most kb 1.5 hónapja megint nekiálltam tömegelni, többet eszek mint az első alkalomkor és egy rohadt deka nem jön rám. ez hogy a francba lehet? picit aggódom, mert kajával elértem a maxot amit be tudok magamba tömni, hányásig meg nem fogok enni, annyit nem ér az egész. napi kb 350 ch-t eszem, elvileg bőven elégnek kellene lenni a 90 kg mellé...
Csak most láttam meg a bejegyzésed. Még mindig nem indultál meg felfele?
Ha valóban ennyi szénhidrátot viszel be, tényleg elegendőnek kellene lennie, mellé gondolom beviszel legalább 2 g/tskg fehérjét is. Viszont a lényeg

hízáshoz kalóriaplusszba kell lenned folyamatosan, legalább 300, ha nem vagy zsírosodó alkat mehetsz 500-zal is fölé. Vannak jó kalkulátorok, amelyekbe beütöd mennyire vagy aktív munka, és mozgás terén, kiadja neked, hogy mennyi az a kalóriamennyiség amivel szinten tudod magad tartani, mennyi az amennyivel fogynál és mennyit kellene elérned ahhoz, hogy tömeget szedj magadra.
Ha eddig nem írtad a kajádat, csak nagyjából ettél, akkor tessék minden egyes kaját füzetbe írni, vagy ha van okostelefonod akkor ajánlom a MyFitnessPal nevű appot, amibe nagyon sok kaja bent van már, te is tudsz receptet hozzáadni, és kiszámolja neked a makrókat, illetve a kalóriát.
Mivel a hozzászólásodban nem tértél ki a zsírokra így ott gyanítom a problémát. Próbáld ki, hogy napi 50g (ez nagyjából 450 kcal) zsírral többet viszel be (kókuszzsír, lenmagolja, halolaj stb), én tömegelés során rá szoktam önteni 8-10 grammot minden kajámra, nem szeretem tisztán kanalazni.
Remélem segítettem, amennyiben van kérdésed írjál privát üzenetet nyugodtan.