Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
de én tök máshogy csináltam...és sztem a abszolútérték miatt, amit rosszúl vezettem le, egy eredményt kaptam...de az egyezikEnrique írta:sin x = 1 - 2 cos x / négyzetre vele
sin"x = 1 - 4 cos x - 4 cos"x ------> sin"x = 1 - cos"x
1-cos"x = 1 -4cosx - 4cos"x
0 = 5 cos"x - 4cosx
0 = cosx (5cosx-4)
1) cosx = 0 -> x(1)=1
2) 5cosx-4=0 -> x(2)=36,87
(remélem jó.
)
ennyiiii....nekem is ennyi jött kiEnrique írta:sin x = 1 - 2 cos x / négyzetre vele
sin"x = 1 - 4 cos x - 4 cos"x ------> sin"x = 1 - cos"x
1-cos"x = 1 -4cosx - 4cos"x
0 = 5 cos"x - 4cosx
0 = cosx (5cosx-4)
1) cosx = 0 -> x(1)=1
2) 5cosx-4=0 -> x(2)=36,87
(remélem jó.
)
Ne is mond... Én ma voltam biosz OKTVn (2. forduló) a feladatsor meg tele volt mindenfajta matekszámítással. Nálam meg nem volt számológépChris0527 írta:Na szép idenézek és nem elég hogy a suliban felhuzzák az agyam a matekal még itt is ezt kell néznem?![]()
Ma irtunk geometriai egyenletekböl..egyenes egyenlete stb...tuti 1es mert nem irtam semmit rá...egyszerüen neki se tudtam álni pedig alapból szeretem a matekot de ez a 3.as anyag nagyon nehéz számomra..sokkal jobb mikor számokkal kell dolgozni sztem
Ha ennyire szeretnéd: Ez jó!Harusz írta: Van egy olyan eredményem, hogy
0 = 5 (cos x)'négyzet' - 4 cos x
mondja valaki, h ez jó
Az a tétel úgy jó h sin négyzet x = 1-cos négyzet x-el.Harusz írta:Van egy olyan tétel, h
sin x = 1 - cos x
szal akkor:
sin x = 1 - 2 cos x
1 - cos x = 1 - 2 cos x
cos x = 2 cos x
Na s most elakadtam... Ha van valakinek valami ötlete ezen kívül, akkor hajrá(esetleg majd szerkesztem ezt a hszt, ha eszembe jut valami...)
(ha rossz, szúrjatok le nyugodtan)
Harusz írta:Van egy olyan tétel, h
sin x = 1 - cos x
www.webforditas.hudali írta:Sziasztok,egy e-mailt szeretnék lefordíttatni magyarra,tudna valaki segiteni?Vagy egy jo fordito oldalt ajánlaniangolról