Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2017.07.31. 13:48:25

Dunkirk eleg unalmas volt nekem, minimalis feszultseg es erzelmi kapcsolodast ereztem csak, pedig kb. arra volt kihegyezve az egesz. Tortenetvezetes is inkabb arra hajaz hogy ismeri az ember a hattertortenetet, nincs meg az a tipikus keret. A karakterek se fogtak meg, legtobbjuk full buta volt ami nalam alapbol unszimpatikussa teszi oket.

Cinematografia szempontjabol viszont jo a film, szoval ha a tortenet es erzelmi kotodes megvan akkor kifejezetten elvezheto is lehet.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2017.07.31. 11:55:11

Nervo írta:https://www.youtube.com/watch?v=9_cgSeMmx8Y
The Snowman
Fassbender új filmje, sztem ez ütni fog. :roll:
Eléggé Hetedik feelingje van, tényleg jónak ígérkezik.
Nervo
Capitá del Barça

2017.07.31. 10:58:16

https://www.youtube.com/watch?v=9_cgSeMmx8Y" target="_blank
The Snowman
Fassbender új filmje, sztem ez ütni fog. :roll:
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2017.07.31. 10:54:48

Dunkirk-hez még egy picit hozzászólván, ugye amikor az elején hullnak az égből a papírosok, az tényleg megtörtént, hogy a német repcsikből propaganda papírokat dobáltak ki, amin rajta volt, hogy hol vannak ők és hol vannak az angol/francia katonák, hogy konkrétan bevannak kerítve és adják meg magukat.
Nagyon durva ez, na történelem órának vége :mrgreen:
Petr
Entrenador del Barça

2017.07.31. 08:58:38

Beállok a sorba.

Dunkirk

Nekem is tetszett, de én többet vártam. Nekem hiányzott belőle a kirívóan nagy feszültség, amit mondjuk a németek általi terrorral be lehetett volna számomra jobban mutatni. Azt sem bántam volna, ha onnan indul a sztori, hogy a németek még kerítik be a Szövetségeseket, ezzel megmutatva, hogy miért kerültek veszélybe. Értem a koncepciót, de egy második világháborús filmből szerintem nem illik kihagyni a német katonákat, Hitler megemlítését pedig pláne nem.

A három időszál jó ötlet volt, de ezzel nálam pont azt érte el a film, hogy kisebb feszültségi szintet érjen el. Időrendben szerintem sokkal nagyobbat ütött volna.

7/10
davi10
Llegenda del Barça

2017.07.30. 23:00:40

Na akkor én is
Dunkirk

Én az utóbbi 7 évben a 2 Star Warson kívül egyáltalán nem voltam moziba, de erre elmentünk. IMAX-be néztük, de nekem az inkább levont az élményből, egy ekkora vászon szerintem nem egy ilyen kis terembe való (Aréna), ráadásul kicsit oldalt is ültünk. A lényeg, hogy IMAX-be se megyek egy ideig.

Na de a film. Mindenképp egy egyedi alkotás, egészen új nézetből mutatja meg a háborút, és az ottani lelkivilágot.

Nolan miatt 2 dolog érdekelt kifejezetten: 1, hogyha jól tudom nem használ CGI-t az emberekhez, hanem itt is igazi statiszta még a legutolsó katona is. Nem vagyok profi, hogy megállapítsam igaz-e, de hihetetlen látványos volt a tömeg.
2, Olvastam, hogy ez teljesen mértékben hagyományos film lesz (nincs időutazás, álmok, egyéb Nolan-finomságok)

De csak nem bírta ki, hogy az idővel ne babráljon :D

A végén viszont nem értettem, hogy Tom Hardy minek szállt le olyan messze mindenkitől, egyenesen a német katonákhoz, amikor simán hazavihették volna őt is.
Pontozni nem akarom, lehet hogy csak az IMAX-élmény miatt, de én nem úgy jöttem ki, hogy ez egy 10/10-es film, de mindenkinek tudom ajánlani, ráadásul kilógó belektől sem kell tartani, szerintem korrekt a 16+os besorolás is.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
zola8787
Director del Fútbol

2017.07.30. 22:15:55

Dunkirk

Tényleg nagyon jó film lett, vér nélkül mutatja be milyen borzalom volt ott. Bele kell élni magát a nézőnek, hogy katonaként mennyire tehetetlen volt ott az ember, egyből jön a libabőr.

Annyi volt benne furcsa, hogy mintha 1 nap alatt lezajlott volna az egész, holott 6-8 napon keresztül vitték őket, illetve mutatnak vagy 5-6 német repülőgépet, inkább volt az 600-700 repülő, bombázó, felderítő, mindenféle vegyesen.
Ha valakinek nem jött át, akkor olvassa el és nézze meg annak a katonának a nyilatkozatát és videóját, aki élőben átélte ezt és megnézte a filmet, ő kb azt mondta, hogy másodszor is átélte. Jó ég milyen lehetett neki megnéznie, ilyen Harry Potteresen megnézném én is "szellemként", hogy pontosan mi is lehetett ott.
geridoss
Director del Fútbol

2017.07.30. 21:32:26

Dunkirkhez adok egy "mankót", mert sok ismerősömnek nem volt egyértelmű, holott még ki is írják.

A történet három idősíkban játszódik. A parton 1 hét alatt zajlik le az esemény, míg a vízen 1 nap, a levegőben pedig csupán 1 óra alatt, ahogy a valóságban is.
Nem spoiler, de inkább abba tettem, mert mégiscsak a film szerkezetéről van szó. Lehet van olyan, aki még ennyit sem akar tudni róla.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.07.30. 21:24:20

Dunkirket én is pont jövő héten tervezem megnézni, második világháború mindig is kiemelt téma nekem, s kíváncsian várom mit tudnak kihozni ebből a legendás mentőakcióból.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2017.07.30. 20:47:23

köszi. moziba nem járok, de várós mindkettő
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2017.07.30. 20:40:30

visca el barca írta:valaki írjon már a wonder womanről vmit. jó volt? nézem az imdb-n 7.9en áll... végre egy jó DC movie?
Na, tényleg nem írt még senki semmit.

Wonder Woman

Óriási élmény volt, nekem a legjobb DC film, amit láttam mostanában. Színvonalban vetekszik a Nolan féle Batmannel.

Végig nem tudja tartani a feszültséget, meg a főgonosz kicsit fura nekem, de abszolút nem kiszámítható, és nagyon pörgős film. Bár ami azt illeti, kicsit lassan indult be, de a végén összeállt, hogy kellett ez a felvezetés, hogy ki mikor miért és hogyan. Mivel WW első önálló filmje, és lényegében még csak másodperceket szerepelt az előző múviban, kellett ez a karakterbemutatás. Mikor elérkeztünk oda, hogy kicsit kezdtem soknak érezni, pont történt valami, szóval szerintem ezt jól csinálták.

Moziban nézve hatalmas élmény volt, libabőrösen jöttem ki a teremből.

Gadot pedig elképesztően gyönyörű :oops:

Ha már belelendültem és megemlítettem Nolant, akkor írok a Dunkirkről is, azt is hétvégén volt szerencsém megnézni.

Zseniális. Egyszerűen zseniális. Kilógó belek és vér nélkül képes átadni a háború borzalmait, a kilátástalanságot és a kétségbeesést. Egy másodperccel sem volt túlhúzva a film, sőt, szerintem egy fél óra még simán benne volt hagyva, de lehet akkor kissé döcögőssé vált volna a film.
Sok szöveg nincs benne, viszont annál több mimika és gesztus, ami a színészi játéknak köszönhetően maximálisan helyettesíti a velős dialógusokat.

Nagyon súlyos film, nem egy tipikus vasárnapi popcorn mozi.

Mégis valami hiányérzetem támadt a film után, ahogy kijöttem. Nem tudom megmondani igazából, mi az. Talán a sztori nekem le volt sarkítva, de valójában ennyi történt, nem több.

10/9 volt nekem. Bátran merem ajánlani.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
visca el barca
Presidente del Barça

2017.07.30. 20:27:29

valaki írjon már a wonder womanről vmit. jó volt? nézem az imdb-n 7.9en áll... végre egy jó DC movie?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2017.07.28. 14:21:29

uh az az imdb 3.6 nagy visszatartó erő :mrgreen:
Kép
Veidt_madridista
Madridista

2017.07.28. 13:28:14

szerintem a köd is abszolút visszaadja a könyv hangulatát, még ha filmként önmagában nem is kiemelkedő. hasonló ehhez az 1408-as szoba, a salem's lot, de akár még a kukorica gyermekei-sorozat. és vannak még nagyon jó filmek a könyveiből (titkos ablak, tortúra, dolores claiborne).

amúgy ha már köd, készült egy azonos nevű film 2005-ben, a sztori teljesen más, de ez is sokat merített king könyvéből. nem egy nagy szám, de ha nincs más, érdemes megnézni sztem.
http://port.hu/adatlap/film/tv/a-kod-th ... ovie-74059" target="_blank
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2017.07.28. 09:21:57

visca el barca írta:a ragyogással az a baj, hogy king egyszer megmondta, hogy élete legrosszabb filmje volt, végig se bírta nézni, azóta mindenki ott fikázza ahol tudja. pedig jó film.
Szerintem is.Egyetlen bajom vele, hogy a regényt a végére teljesen figyelmen kívül hagyta. Ettől függetlenül viszont zseniális. Jack Nicolson egyik legnagyobb alakítása.
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2017.07.28. 09:16:45

visca el barca írta:a ragyogással az a baj, hogy king egyszer megmondta, hogy élete legrosszabb filmje volt, végig se bírta nézni, azóta mindenki ott fikázza ahol tudja. pedig jó film.
Nem az ő értékítélete alapján hozom a sajátomat. Hanem hogy rengeteg döntő résznél eltért a könyvtől. Hogy tulajdonképpen ahelyett, hogy a Hotel megelevenedett volna és meg akarta volna ölni őket, ahelyett gyakorlatilag azt néztük, hogy Jack Nicolson magának becsavarodott és gyilkos vált belőle. Nem lehet így könyvet feldolgozni, nem gyűlt bennem a feszültség, nem érte el a kívánt hatást, inkább a szemöldökömet húzgáltam, hogy what? Ja meg az a nő benne, jó Isten, ennyire tehetségtelen, idegesítő színésznőt... :lol: Szenvedni sem tud korrekten, bűn ronda, hát minden szempontból egy lábonlövés volt, hogy őt kérték fel a szerep eljátszására.
Feast4 írta:Azért ez túlzás, a Halálsoron, a Remény rabjai, az Állj mellém!, A kedvencek temetője, Az Atlantisz gyermekei nagyon jó filmek lettek. A maga idejében az első AZ se volt rossz. A horror regényeinek a megfilmesítése sikerült rosszabbul. A technológia marhára nem tartott ott hogy kivitelezni lehessen őket, másrészt a 80-as évek B színészei is jól megéltek belőle, szóval igazi nagy zseniális alkotást nem szabad várni.
No fene, most én lőttem mellé. :lol: A Halálsoron nagy kedvencem, nem tudtam, hogy King mű az is. Ez esetben visszavonom az előbbi állításomat, csak a Ragyogást, a Carriet és A ködöt láttam, pont a legrosszabb remake-eket eszerint. :D A felsorolást köszönöm, szemezgetek pótlás ügyben. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rinku 2017.07.28. 09:22:25-kor.
Football, bloody hell. /SAF/
visca el barca
Presidente del Barça

2017.07.28. 09:09:14

a ragyogással az a baj, hogy king egyszer megmondta, hogy élete legrosszabb filmje volt, végig se bírta nézni, azóta mindenki ott fikázza ahol tudja. pedig jó film.
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2017.07.28. 08:59:56

visca el barca írta:IT, sokadik offical trailer

https://www.youtube.com/watch?v=xKJmEC5ieOk" target="_blank

orgazmus a köbön. ez a film vagy brutálisan jó lesz, vagy brutálisan jó lesz
Ebben és a Setét Toronyban nagy reményeim vannak.
Rinku írta:Minden King feldolgozás egy hulladék eddig - szvsz különösen a Ragyogás volt szánalmas. Bárki nyúlt bármelyik könyvéhez, nagyon gyenge filmeket csinált belőle...
Azért ez túlzás, a Halálsoron, a Remény rabjai, az Állj mellém!, A kedvencek temetője, Az Atlantisz gyermekei nagyon jó filmek lettek. A maga idejében az első AZ se volt rossz. A horror regényeinek a megfilmesítése sikerült rosszabbul. A technológia marhára nem tartott ott hogy kivitelezni lehessen őket, másrészt a 80-as évek B színészei is jól megéltek belőle, szóval igazi nagy zseniális alkotást nem szabad várni.

A Ragyogással nekem személy szerint az a bajom, hogy Kurbik annyira elszakadt a végére a könyvtől, hogy teljesen más lett a történet.

Mondjuk, szerintem a Christine, meg a Cujo se rossz.

Rinku írta:.... de az IT tényleg eszméletlen jónak tűnik, remélem most végre lesz egy, a könyvheihez méltó remake. :) A legjobb lenne, ha 2 része lenne, mégiscsak vagy 1300 oldal a könyv és King 4 évig írta. Barátnőm tegnap fejezte be a könyvet, elég durva dolgokat mondott róla, rendesen bepörögtünk már rá mi is. :D
Két részre tervezték csak nem párhuzamosan fog játszódni elvileg. Ez most a gyerek koruk. Mindent pedig kizárt hogy bele tegyenek. Olyan beteg dolgok történnek benne kisgyerekekkel, hogy azt még napjainkban se biztos, hogy elbírja a kamera. Viszont a trailer alapján nagy bizalmam van benne. Eleve óriási King rajongó vagyok szóval... :mrgreen:
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2017.07.27. 22:55:44

visca el barca írta:IT, sokadik offical trailer

Minden King feldolgozás egy hulladék eddig - szvsz különösen a Ragyogás volt szánalmas. Bárki nyúlt bármelyik könyvéhez, nagyon gyenge filmeket csinált belőle, de az IT tényleg eszméletlen jónak tűnik, remélem most végre lesz egy, a könyvheihez méltó remake. :) A legjobb lenne, ha 2 része lenne, mégiscsak vagy 1300 oldal a könyv és King 4 évig írta. Barátnőm tegnap fejezte be a könyvet, elég durva dolgokat mondott róla, rendesen bepörögtünk már rá mi is. :D
Football, bloody hell. /SAF/
visca el barca
Presidente del Barça

2017.07.27. 22:02:50

IT, sokadik offical trailer

Kép
Nervo
Capitá del Barça

2017.07.26. 10:27:17

visca el barca írta:
Nervo írta:Üdv nektek. A Lifeot és a páncélba zárt szellemet látta már valaki??érdemes őket megnézni sztetek?? :roll:
elég hülye kérdés :D azt sem tudni mit szeretsz. a life egy alien típusú space movie, elég sokan lehúzták nekem nagyon bejött. a GITS meg ha nem hasonlítgatod görcsösen az eredetihez egynek elmegy.
A Sci-fi,akció,dráma. :) Köszi a véleményt. :wink:
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2017.07.26. 10:23:47

messideco írta:Hallgassatok az öregre :D Nem szoktam rosszakat ajánlani :)

A Pofa be! milyen? Érdemes megnézni? Valami könnyed kellene munka utánra, a nehezebb filmeket szabadnapra hagyom.
https://www.youtube.com/watch?v=Sh-bd2HSxT8

Remélem ez a kis jelenet meghozta hozzá a kedved :lol: :lol:
Ha haverokkal megnézed, utána jópárszor felfog jönni ez köreitekben. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2017.07.26. 10:23:41

Nervo írta:Üdv nektek. A Lifeot és a páncélba zárt szellemet látta már valaki??érdemes őket megnézni sztetek?? :roll:
elég hülye kérdés :D azt sem tudni mit szeretsz. a life egy alien típusú space movie, elég sokan lehúzták nekem nagyon bejött. a GITS meg ha nem hasonlítgatod görcsösen az eredetihez egynek elmegy.
Kép
Nervo
Capitá del Barça

2017.07.26. 10:03:22

Üdv nektek. A Lifeot és a páncélba zárt szellemet látta már valaki??érdemes őket megnézni sztetek?? :roll:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2017.07.26. 09:33:47

messideco írta:A Pofa be! milyen? Érdemes megnézni? Valami könnyed kellene munka utánra, a nehezebb filmeket szabadnapra hagyom.
jó film, sőt. de kérdezd meg meg inkább qauentit montargisból ő jobban tudja :D
Kép
Válasz küldése