EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.03.24. 20:15:35

kanty írta: Túloldalon egy Haneke filmet ajánlok, itt nem mertem meghúzni. 8)
Most láttam, mit ajánlottál oda.
Jöhetett volna az inkább ide! :D Azt már látta, tetszett is és nem lennék elmaradva még jobban.
messideco
Presidente del Barça

2013.03.24. 19:30:09

Ahogy elnézem a Kilenc királynőre nem fáj az emberek foga, de még az Ötödik pecséttel is sok elmaradás van :(
soadroli
Llegenda del Barça

2013.03.24. 14:58:46

Once Were Warriors
Hát így utólag nem volt ez olyan rossz, de én nagyon untam, főleg az elején. Amire felkaptam a fejem, az az öngyilkosság volt, az meglepett. De odáig nem igazán kötött le. Ez a lepukkant környezet eléggé visszataszító volt.
Balhés Jake nagyon irritált, ha ilyen apám lenne, már egy asztalon végezte volna, Dexter-módra :mrgreen:
Én is úgy látom mint Faust; "Mintha a forgatókönyvíró feldobott volna 5-6 követ, és csak kettő pottyant volna le az égből. "
A színészek jók voltak, főleg az anya-apa páros. Hát nem tudom hány pontot adjak. Legyen 6,5/10.
Köszönöm az ajánlást :D
Kép
Faust
Madridista

2013.03.22. 03:07:31

Once were warriors

Ez bizony kemény egy film. A lényeges fordulópontig annyira nem kötött le, eléggé untam, bár ez a lepusztult, kietlen, reménytelen világ, és hangulat eléggé tetszett benne mindvégig. Kicsit posztapokaliptikus feelingje van számomra a színvilág, a lepratelep város, és a gangek miatt, de a film végén
a temetés , valamint a kocsmai jelenetek erőteljesen érzékeltetik, hogy itt bizony a jelenről van szó.

A legnagyobb bajom a film után az, hogy rengeteg minden a tárban maradt, kezdve az ősökkel, a kissrác intézeti életén át a legidősebb testvér beavatási ceremóniáját követő életével. Mintha a forgatókönyvíró feldobott volna 5-6 követ, és csak kettő pottyant volna le az égből.

Mindazonáltal elég erős film ahhoz, hogy még ezek ellenére is pozitívan beszéljek róla, és szeretném kiemelni a két főszereplő színészi játékát, igazán elsőosztályúak, főleg Rena Owené.

Az ajánlást köszönöm szépen. :)

7/10
Kép
Faust
Madridista

2013.03.21. 19:42:31

Most keltem fél órája, úgyhogy lehet, hogy ma jövök mindkettővel. :D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.21. 19:35:23

Once Were Warriors
Brutálisan depresszív film, ebből kifolyólag a zsánerem is egyben :D
Már az elején lesokkolt, amikor megláttam, h Középfölde valójában lepusztultabb, mint Bp legretkesebb kerülete. Onnantól kezdve meg egy idilli felütést leszámítva csak egyre jobban építette fel a film a történetet és az egész hangulatot. Amit ki tudok emelni, hogy bár viszonylag sok karaktert mozgatott, senki nem tűnt egydimenziósnak vagy hanyagul kidolgozottnak. Viszont ami nekem hiányzott, hogy bár az elején azt hittem, a maorik beilleszkedési, modernizációs nehézségeiről lesz szó (tüzes víz és tsa), végül egy teljesen független karakterdrámába váltott át. Félreértés ne essék, jobb és eredetibb volt ez így, de éppenséggel ennyi erővel lehetett volna szó egy magyar v egy angol családról is. Illetve a másik, hogy a film elején egyáltalán nem köszönt még vissza az, ami a végén kijött belőle. ("Kibírtam 18 évet")Viszont ez így is egy 9/10

Viszont egy kis kötekedés engedtessék meg: bár természetesen dramaturgiailag így kellett kijönnie, deegy épkézláb halottkém azért villámgyorsan rájött volna arra, amit a szülőknek a lány naplójából kellett volna megtudniuk
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.21. 18:41:58

Kb. mindenki az utolsókat rúgja, de bedobom az ajánlásom, s tényleg remélem, hogy egy olyan filmet sikerült kiválasztanom, ami könnyen fogyasztható, nem hosszú, de elég komoly mondanivalóval is bír.

Túloldalon egy Haneke filmet ajánlok, itt nem mertem meghúzni. 8)
Szóval:

Egykoron harcosok voltak
http://www.imdb.com/title/tt0110729/?ref_=sr_1
http://www.rottentomatoes.com/m/once_were_warriors/

Na sietek, nem írok többet. De már ez a film miatt érdemes volt ezt a kört elkezdeni. 8) :D
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.03.17. 20:08:06

Az ötödik pecsét

Hogyan is kezdjek bele... tetszett nagyon a film, elgondolkodtató, vajon melyiket választaná az ember, ugye ezen mindenki elkezd ilyenkor agyalni. A filmnek, nekem az első fele jobban tetszett, amikor ültek és beszélgettek, ott nekem több volt az érdekes rész, párbeszéd. Persze második felével sem volt semmi baj. Igazából nem tudok erről sokat írni. Talán szavakban jobban menne. Általűban mindig törekszem a hosszabb írásokra és nem intézem el 1-2 mondatos értékelésekkel és élek a kifogással, h most nem tudok többet írni, de most az egyszer ezt kihasználnám.

VEB!
Ugyan nem olvastam a könyvet, de a filmben is mondták miért lökte fel őket. Mikor kimentek a kocsmából, a pultos le 'dög'-özte őket, másik meg azt mondta mocskos gyilkosok. Én már amikor kimondta tudtam, h fel lesznek nyomva, gondoltam az elején, h a srác besúgó lesz.

Ez nem az a 8-as film, ami azért 8, mert szívesen fogom mengézni legközelebb is. Nem hiszem, h egyhamar újra elő fog kerülni. De hát nem minden film azért jó, mert minél többször nézné meg az ember.

8/10

Sjd! Ment pm!
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.16. 15:55:09

A kilenc királynő

6.5/10

Tetszett, de átlátszó volt a felétől a végkifejlet nekem, a gazdag vállalkozó, meg a halott bélyeggyűjtő feleségének a gyenge alakítása miatt. Vagy szándékos lett volna? Nem hiszem.
Kettő befejezést tippeltem meg, abból az egyik bejött, a jobbik.
Visszavette tőle az "élet", amit ő elvett ezzel a fordulattal.
Viszont jó ajánlás volt. Végre nem a nagy drámák jöttek, ami elől már mindenki menekül itt. :D
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.15. 17:57:01

Az ötödik pecsét

Az egyik felem oldalakon keresztül szeretne merengeni, elmélkedni a filmről, a másik pedig inkább hagyná az egészet és négy sorba összecsapná az értékelést.
Azt hiszem az utóbbi fog győzni. Természetesen nekem is végig az járt a fejemben, hogy kit választanék, s valószínűleg még fogok is agyalni rajta egy darabig.
Faust mester most kivételesen egy jó filmet hozott. 8) És a véleményével is egyetértek. A közepén az a rész engem is zavart és teljesen kizökkentett. Túl tolakodó volt egyszerűen.
Minőségi színészi játékokat láthatunk. Tényleg nagyon komoly film az Ötödik pecsét. Annyira, hogy most egy ideig inkább nem is szeretnék vele foglalkozni. Ami úgyse fog szerintem megtörténni, mert azon fogok agyalni, hogy Gyugyu vagy nem Gyugyu.
Messze a kör filmje, eddig. Persze ez jövőhéten változni fog. 8)
8/10
soadroli
Llegenda del Barça

2013.03.15. 14:15:16

C.R.A.Z.Y.
Bocs a késésért.
Hát végülis nem volt ez annyira rossz, amire számítottam, de nem nézném meg még egyszer.
Elég lapos volt, néhol nagyon untam. A vége az dob a pontszámon, az tetszett. Nem szeretem az ilyen témájú filmeket, nem is írnék róla nagyon.
Köszönöm az ajánlást, és még1x sorry a késésért.6/10
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.03.14. 21:16:41

sjd írta: soadroli, a CRAZY-t véletlenül nem múlt "hétvégére vagy hétvégén" pótoltad elvileg? :wink:
Nem :oops: Holnap nézem meg, de múltkor megnéztem a skótosat, hogy azért mégse legyek annyira elmaradva. Csak erre nehezen veszem rá magam, de holnap tuti megnézem.
Jahogy csak én nem néztem még meg? :lol: Szégyenlem magam, sorry.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.14. 19:56:53

Nueve Reinas
Egész jó kis szélhámosfilm, nagyon jól össze van rakva. Sztem mindenki végig fogja agyalni, hogy akkor most hol is van itt az átverés. :D
Röviden összefoglalva (ez nem tudom, hogy spoiler-e) olyan, mint a Following egy kicsit jobban elkészítve.
Sokat nem tudok róla mondani, tetszett, amennyire egy ilyen film tetszhet.
8/10

soadroli, a CRAZY-t véletlenül nem múlt "hétvégére vagy hétvégén" pótoltad elvileg? :wink:
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.14. 17:09:50

messideco írta:Lehidaltam, amortizálódtam, végem...
:lol: easy bro'

örülök az ajánlásnak, az elmult 2 hétben a klubos filmeken kivul semmit nem néztem, kicsit besokalltam, uhogy most örülök h kimarad egy kör :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.03.14. 16:25:45

Lehidaltam, amortizálódtam, végem...
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.14. 16:19:11

messideco írta:A kilenc királynő
http://www.imdb.com/title/tt0247586/?ref_=fn_al_tt_1

Ez az ajánlásom, csak így szürkén. Sajnos nem laptopról vagyok, szóval az ilyenkor a szokásos litániám így nem jelenik meg.

Aki látta, vagy hallott róla, annak... olyan nem létezik :P
márpedig igen, ezt akartam odáát bevállalni de nem mertem, mert mindenki leszólt volna h nem filmklubba való film.

aki szereti az ilyen átverős filmeket annak nagyon fog tetszeni, nekem is bejött, a kategóriájában az egyik legjobb, az meg hogy spanyol film csak pluszba dob rajta. a szereplők jók, a történet csavaros, akárcsak a filmvégi csattanó. végig fenntartja a figyelmet, ami manapság nem hátrány, mert sokszor képes az ember belealudni az üresjáratokba. egyetlen hátránya hogy a csattanó miatt (mint az ilyen filmek többsége) lényegében csak egyszer nézhetős darab.

ricardo darin pedig nagyon jó szinész, bizonyította már a a szemekbe zárt titkokban is, sőt aki szereti a kissé furcsa, de tipikus spanyol filmeket, az nézze meg tőle az aurát az is nagyon jó (ami ugyszintén bielinsky rendezés)

jó ajánlás, könnyed darab, nem azt kell két órán át hallgatni hogy 2 ember ul egymással szemben és beszélgetnek minden lim-lomról.

8/10
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.03.14. 16:06:37

A kilenc királynő
http://www.imdb.com/title/tt0247586/?ref_=fn_al_tt_1

Ez az ajánlásom, csak így szürkén. Sajnos nem laptopról vagyok, szóval az ilyenkor a szokásos litániám így nem jelenik meg.

Aki látta, vagy hallott róla, annak... olyan nem létezik :P
Kép
Forcabarca8
Capitá del Barça

2013.03.11. 17:51:05

[quote="bence-barca"][/quote]

Jogos :) tehát: 10/7

12 órás éjszakai műszak után benne vannak sajnos az ilyen bakik :roll: :lol:
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.03.11. 17:13:06

Forcabarca8!

A docba 6, míg az itteni értékelő hszedben 7 szerepel pontszámként a C.R.A.Z.Y- re. Valamelyiknél javítsd ki, nem tudom, melyik a helyes.
Forcabarca8
Capitá del Barça

2013.03.11. 05:35:38

C.R.A.Z.Y.

Értékelés már megint lemaradt,de most pótolom:

Érdekes film volt,főleg abban a tekintetben hogy mennyire hasonlított a filmben szereplő és a saját családom.Slussz poénként én is negyedik fiú vagyok A filmről pedig:
A srác küzdelme a másság ellen érdekes téma és az egész vallás vs homoszexualitás - hogy érdekesen fogalmazzak - megérne egy "misét." Erről rengeteget lehetne beszélni,de az nem csak a filmen lépne túl,hanem magán a fórumon is,így ezt inkább hanyagolnám. Raymond halála remek ötlet volt a film szempontjából, ott már tényleg úgy éreztem,hogy ezt érdemes nézni. Egy pár barátomnak is megmutatom,kiváncsi vagyok a véleményükre.

10/7
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.03.10. 23:55:15

Szesztolvajok

Jó film, gyakorlatilag semmit nem tudok róla írni, majd elolvasom a ti véleményeteket.

7/10
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.09. 17:43:20

ötödik pecsét

elég nagy gondban vagyok, foleg a pontszám tekintetében, ugyanis mostanaban szinte csak és kizárolag szórakoztatás céljából nézek filmet (nem feltétlenül vigjatekokat, de könyedebb darabokat).

na ez nem ilyen. ráadásul magyar, régi, minden adva volt hozzá h unjam. olyan ez mint a keresztapa, mindenki csak dícséri, bárhol nézegettem a forumokat, mindenki csak ömlengett róla.

nálam azért a10/10-től nagyon messze van, de azért a körülményeket figyelmbe véve mégis csak azt mondom h jó film. egyszerű de hatásos. jók a karakterek, jók a párbeszédek, minden egyben van. egyszer ha "olyan" hangulatban leszek, tuti előveszem még

aki olvasta netán a könyvet attól kérdezném, hogy kiderül h a fényképész miért adta fel őket?

sokszor az a baj pontozással, hogy hangulatfüggő. most ez a film marhára nem esett jól, igy kb 5-6 pontnál többet nem adnék rá, de azét lényegében mégiscsak egy jo film, uhogy nem huzom le

8/10
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.09. 13:46:01

szesztolvajok

ahogy kanty mondta, klassz kis egyszerű, szerethető film. jol megtalálták az egyensulyt a dráma és a vígjáték között, egyiket sem vitték tulzásba, pont igy volt jo. az elejéből tényleg lecsiphettek volna egy kicst, de összességében azt kell mondanom h a szombati pörkölt mellé szinte tökéletes volt.

aki odáát is tag, annak írom h olyan volt mint ha összegyurták volna a hasta la vistát a kerülőutakkal :D

7,5/10

azért mikor a 32 éves springbankra rá akarta tolni a kólát majdnem kinyomtam :lol:
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.03.09. 12:26:49

kanty írta: Bence!
Az egészért ajánlott a csóka 200 ezret, ami négy üveg volt. Kettőt eltörtek, az egyért kapott 100-at, plusz egyet elküldött Harrynek. Nem volt itt semmi átverés, és nem is illett volna a képbe.

Óóó és tényleg. Köszi! Nem is értettem én se, h miért csinálná ezt. De akkor valahogy kimaradt az, h a 4 üvegért ajánlotta. :)
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.09. 12:02:42

Szesztolvajok

Egyszerű és jópofa volt. Nem akart túl komoly lenni és ez ebben az esetben jó volt. Kicsit az eleje vontatott volt, onnan egy 15 percet le lehetett volna csípni, de nem volt vészes.
Tipikusan egyszer nézős, kikapcsolódásra tökéletes, de annál semmivel sem több. Kicsit tartottam, hogy a végén valami piti dolog miatt nem lesz happy end, de ha így történt volna, akkor az egésznek nem lett volna sok értelme.
Kicsit közhelyes téma, megtudunk változni, ha kapunk az élettől esélyt, csak akarni kell stb. Direkt jót tett a filmnek, hogy egy ilyen eléggé elcsépelt témánál nem akartak a drámával izmozni.
A szereplők jók voltak, főleg a kopasz srác. Egy ilyen tagot ismerni hatalmas ajándék az élettől. :D

Bence!
Az egészért ajánlott a csóka 200 ezret, ami négy üveg volt. Kettőt eltörtek, az egyért kapott 100-at, plusz egyet elküldött Harrynek. Nem volt itt semmi átverés, és nem is illett volna a képbe.

Köszi az ajánlást, filmklubba való volt.
6/10
Válasz küldése