No behoztam a lemaradásom azt hiszem. Mikor vannak az új ajánlások? Ma/holnap esetleg?
The Angels Share
7.5/10
Igen valamivel jobbat adok rá, mint az imdb átlag. Meg szeretem a whiskey-t. Jába...

Jellemző brit dráma a jobbik fajtából. Nem olyan hangulatromboló, mint a nagy része, a vígjáték mivolta miatt is.
A főszereplő karaktere szimpatikus, mert ravasz, és megváltozott jó irányba a régi tette után, de mellette Albert is egy jól eltalált személyiség, és pont annyit adtak belőle amennyi kellett, mert ha átestek volna a ló túloldalára, akkor már idegesítő lett volna.
Egyszerű film, semmi csili-vili, nyáladzás, meg gigantikus drámák. Pont ezért tetszett!
A kezdeti hangulata a Huligánokra (2005) emlékeztet, de ott más a végkifejlet, meg a történet körítése is. A jellemfejlődés viszont ugyanaz, csak ott a rosszabbik ént is jobban bemutatták, illetve ez egy kicsit könnyebb darab.
Natural Born Killers
6/10
Nem néztem meg a rendezőjét, de az első 5 percből rájön az ember, hogy Tarantino keze is bizony bent van a dologban. Nálam 6 pont. 6, mert kicsit olyan össze-visszaságot éreztem benne, és rettentő nagy figyelmet igényel, mert egy kihagyás is sok lemaradást okoz.Technikailag is a gyártás éve miatt ugye elmaradott, de ezt nem róhatom fel neki.
Beteg egy film, de jól bemutatja, hogy a többi ember is ugyanilyen, és a végére eljut oda az egész, hogy minden emberben ott bújik a démon, csak valaminek elő kell hoznia.
A szereplő választás majdhogynem tökéletes. Én Mallory helyében mást is el tudtam volna képzelni, de gondolom nem sokan vállalták akkoriban.

Talán javított volna a filmen, ha Tarantino rendezi is egyben, esetleg egy kissebb szerepet is ad magának.
C.R.A.Z.Y
6.5/10
Nem a kedvenc témám filmben. Semmi utálat, elítélés meg hasonlók, de nem tudtam nagyon beleélni magam, főleg ha ezek a túlzott klisék jelennek a viselkedések terén, mint a az apánál, anyánál, közegnél és legidősebb testvérnél. No meg belekezdtek olyan dolgokba, amik érdekeltek volna, mint nézőt. (Pl.: Apa múltja, amiről csak egy kósza említés volt)
Attól függetlenül a színészi játék, és a szereplők egyvelege jól el lett találva. Teljesen hétköznapi emberek, felfogások, jellemek.
A humor is a helyén volt, amikor kellett. Szakmailag egy jól összerakott film.
Ha külön pontoznám a film főbb részeit, akkor 8, vagy afeletti átlag lenne, de a témaválasztás miatt ment le. Akihez közelebb áll a dolog, annak egy 10/10-es film is lehet.
Egyébként azt hittem a végére elérjük az emo korszakot is, de hálisten nem, és így a zenei világot sem rontották el.
Down by Law
6/10
Kifejezetten szeretem a fekete-fehér filmeket, HD-ban meg főleg. Annak örülök a legjobban, ha a mai filmeknél néha már rájönnek, hogy jobban szemlélteti a történetet, mondanivalót bizonyos esetekben. Ennek a filmnek a hangulatához is tökéletesen illett. Az elején lévő lepusztult város és a szürkeség találó.
Jól indult szerintem, de nem lett belőle semmi. Komoly filmnek indult, aztán lazára vették a figurát. Olyan érzést váltott ki, hogy még nézném tovább, mert így nem igazán adott semmit se nekem. Mintha a rendező két szék közé esett volna. Jack szerepe tökéletes volt. Ismerős személyiség, és ezért is tetszett nagyon végig.
Én vártam volna, hogy valami közös végkifejlet legyen Jack és Zack részéről legalább. Roberto meg jól alakította önmagát a Grande Amerikában.
A három megjelölt műfaj mindegyikéből merít egy kicsit. Az eleje krimi, a közepétől vígjáték, a vége pedig a dráma. (Az út szimbóluma is erőteljesen drámai elem)
Ha a rendező jobban elmegy valamelyik irányába, akkor jobban tetszene. Ha a krimifelé hajlana az lenne a legjobb. Illene a hangulatához. Illetve a kövér, fogatlan Gig karaktere az elején szerintem gyenge volt. Nagyon rosszul hozta azt a pár percet.
A zene az elején meg baromira ismerős, a stílust már mástól is hallottam, de jól illik a blues, meg a jazz a filmbe. Full Of Bourbon egy ütős zene, főleg ahogy egyre idősebb lesz Waits, és változik a hangja. Már más filmben is megfordult ez a szám. Egyébként direkt utaztok a whiskey-re minden filmben?
Ja és a filmtől elvonatkoztatva. A felirat egy botrány volt
A végére már inkább ki is kapcsoltam, mert sokszor hallottam mást, amit írt, és ezalatt nem olyanra gondolok, hogy szinonímát ír, hanem teljesen félreértelmezte ez a nő, aki fordította. Remélem többet nem találkozok vele, vagy már megtanult angolul rendesen...
The World Is Big and Salvation Lurks Around the Corner
6.5/10
Könnyű délutáni kikapcsolódás. Ez jellemzi a leginkább.
A Macska-jaj-ból jót alakít a nagyapa. Nekem az ő szerepe tetszett a leginkább. Ügyesen vezette vissza a saját életébe az unokáját. Emellett még vicces is volt olykor. Ugye a bor az serkenti az agyműködést.

Az egész történet jól jellemezte a 89 előtti időszakot. Mind a határőr viselkedése, a rendőr(főnök)é. Viszont emellett odaszúrt egyet annak a csodás demkoráciának is, az olasz tábor főnök személyével, leginkább a végén ütött a plakáton.
Egy hibát találtam a filmben, mint európaiként kicsit szemetszúr. Magyarként meg végképp. Egy amerikainak már nem tűnt volna fel valószínű. Amikor a két gyerek beszél a táborban. Ugye a főszereplőnk bulgár, a lány magyar. Ennek ellenére folyékonyan beszélnek egymással, és értik, amit mondanak.
Egyébként, ha lesz újabb ajánlás, és kelet-európai film lesz valaki tarsoláyban, akkor inkább ajánlom, hogy magyarral próbálkozzunk. Annyi jó kevésbé ismert film van, és mégis csak közelebb áll a mi lelki világunkhoz. 
We need to talk about Kevin
7/10
Ha az előző könnyű volt, akkor ez nehéz egy alkotás. Eléggé lehangoló darab. Nem sok beszéd volt benne az egyszer biztos.
Kevin így született, de az anyja nem tett ellene, talán nem is tehetett. De én úgy gondolom, hogy ilyen helyzetben nem a hallásvizsgálat lenne az első, ami eszembejut, hanem mondjuk egy pszichológus. Ha így sem változott volna, akkor pszichiáter, majd gyógyszer, és valamilyen intézmény, ezért részben hibás Eva is szerintem...
A tettének az oka meg többrétű szerintem. Egyrészt az anyjára akart hatni, illetve mintha egy kicsit népszerű akart volna lenni, olyan, mint akik a tv-ben vannak. Egyszer mondta is mit gondol róla, és a hajlongás is erre utalhat. No meg persze Robin Hood is egyben.
A téma egyébként aktuális manapság. Sok hasonló esemény történik, így ezért is készülhetett el. Nem véletlen ilyen nyomasztó volt végig. Véletlenül se akarták elkomolytalankodni egy jelentét sem. Kicsit komolyabb zenei aláfestéssel még hatásosabb lehetett volna, mint egy Mad World, vagy Requiem for a Dream szintű muzsika biztos kiverte volna a biztosítékot jobban pár embernél egy-egy jelent alatt.
Kevin senkit sem szeretett ez egyértelmű. Az apja felé is megjátszott volt minden mozzanata. Ezt mondjuk egy felesleges részlettel meg is mutatták a Robin Hood felolvasásnál. Jó tudjuk, hogy Amerikában nehéz az önálló gondolkodás, de anélkül is rálehetett jönni, így ez a rész kicsit erőltett volt. A végén, hogy megváltozott e? Nem hinném, csak fél, hogy popsiba durrantják és megjátsza újból, hogy elbizonytalanodott. Ha már valaki gyerekkora óta ilyen, az nem változik meg egy-két év alatt.