Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
messideco
Presidente del Barça

2012.06.07. 12:53:34

Vágónak nem is az volt a célja, inkább segítette az értelmesebb embereket :)

Kalap: politika, ismét :P :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.06.07. 12:52:17

lui1698 írta:
messideco írta:Vágó István:
Kiválóan beszél angolul, németül, franciául, spanyolul (e négyből felsőfokú és szakmai nyelvvizsgája van), interjúképesen olaszul és portugálul, továbbá megérteti magát oroszul, lengyelül és svédül. Írni tud arabul, törökül és hindiül. Foglalkozott a finn és a japán nyelvvel is
:shock: Így maradtam...
De Friderikusznál jobban senki se tudja leégetni a játékosokat....
Én meg Vágót a tudása ellenére, illetve Friderikuszt is utálom, bármennyire jók a szakmájukban, az emberiségben elég alja helyet foglalnak csak el...
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.07. 12:41:56

messideco írta:Vágó István:
Kiválóan beszél angolul, németül, franciául, spanyolul (e négyből felsőfokú és szakmai nyelvvizsgája van), interjúképesen olaszul és portugálul, továbbá megérteti magát oroszul, lengyelül és svédül. Írni tud arabul, törökül és hindiül. Foglalkozott a finn és a japán nyelvvel is
De Friderikusznál jobban senki se tudja leégetni a játékosokat....
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2012.06.07. 12:35:22

Vágó István:
Kép
"And my heart will leave you never."
Robcsyy
Entrenador del Barça

2012.06.06. 23:26:11

ha minden igaz, holnap megjelenik a zlatan könyv magyarul 8)
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
Rajmó
Capitá del Barça

2012.06.06. 22:55:18

Nem tud esetleg valaki olyan BPM számláló programot, ami nem csak MP3-at illetve Wav-ot tud számolni, hanem FLAC-ot is?
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.06.06. 22:37:12

Xanthor írta: Szabadság téren lesz úgy, mint a VB-n is (gondolom akkor arról se tudtál).
Akkor elég sok ember volt ott a meccseken (több száz) és nagyon jó hangulat volt, nyomtuk a vuvuzelát meg minden :D
http://www.facebook.com/events/404311679594058/
Most támogatja a Borsodi nem emlékszem, hogy a VB-n volt-e sörszponzor, de akkor lehetett is odavinni sört, nem kellett ott venni sok pénzért.
Viszont abban a kerületben x óra után nem adnak ki piát, úgyhogy úgy kell készülni (bár nem messze van bolt ahol lehet venni). Meg valami lepedőféleséget is érdemes vinni amire le lehet telepedni + helyet foglalni vele :D
OKés köszi szépen!!
Bár tőlem kiscit messzebb van, de ha ott jó a hangulat, kakor oda kell menni :D
Valaki estleg még ötlet? Illetve továbbra is szeretném tudni, h westendről tud-e vki vmit. ott lesz-e?
Initom
Entrenador del Barça

2012.06.06. 19:44:21

http://www.youtube.com/watch?v=H5TX_FP35Rs

puzsér...ééén azért a nagyját adom. még ha nem teljesen 100as az ürge.

ezért nem néztem a csiszt

http://www.youtube.com/watch?v=ylK7-pzK ... re=related :roll:
Abi & Tito
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.06. 01:13:30

LG írta:[Ez is egy jó felvetés. Én úgy gondolom, h az általad felvázolt problémák lassíthatják a fejlődést, de meg nem törhetik.
Én is ezt mondom tulajdonképpen. Fejlődés van és lesz is, csak sztem ne várjuk azt, hogy olyan nagy lépéseket fogunk tenni, mint mondjuk 1850-1950 között, pont a fent felsorolt okok miatt. (Illetve valószínűleg ugyanolyan nagy lépéseket teszünk, csak a gyakorlatban ezek nem olyan látványosak, közérthetőbben: míg a repüléstől az űrutazáshoz eljutni x kutatásra volt szükség, a bolygóközi utazáshoz mondjuk 10x kutatás kell majd)
Sanama
Llegenda del Barça

2012.06.06. 01:09:43

Ez is egy jó felvetés. Én úgy gondolom, h az általad felvázolt problémák lassíthatják a fejlődést, de meg nem törhetik. Mert a kutatók ezekre is találnak megoldást, ahogy hallani is már sok ötletet. Valóban egyig gátja ezek megvalósulásához a olajmágnások érdeke.
Meg sztem az is lassítja a fejlődést, h most egy viszonylag békés időszakát éli a világ. Persze vannak most is háború. De biztos vagyok benne, ha megint olyan szintű, világ méretű feszültség lenne, mint pl.a Hidegháború idején, akkor a fejlődés is felgyorsulna. A 20. század nagy technikai fejlődéséhez is véleményem szerint kellett a II. VH, és azt követő USA-Szovjet feszültség.
Igy van. Nincs a kutatasoknak akkora jelentosege mint akkor. Durvan fogalmazva eletuk mulott azon, hogy ki jar elorebb. Most azert ettol joval messzebb allunk
Rumig
Entrenador del Barça

2012.06.06. 01:08:43

miihii írta: Az "evolúciós kikukázás" meg lehet,h nem tuti,mivel elvileg pölö a lábujjunk kisujjára sincs tkp. szükségünk se az egyensúlyozáshoz,se semmihez,így fölösleges,de mégis rajtunk van még :D
A nagy tudományos eszmecsere közepette (amit passzívan követtem vizsgára tanulás közben) úgy érzem, nem szabad elsiklani eme apróság felett. :shock:
Több magyarázatot is el tudok képzelni. :idea:
Egyrészt úgy látszik az evolúciós kikukázás mégis tuti, csak miihiinél nem volt tökéletes. Bár eddig nem tudtam, h korábban az emberek valamelyik -ezt nem részletezted- lábujján még volt külön egy kisujj, de ezúttal felhívom a figyelmedet, h bizony már nincs :!: :wink: Legalábbis az enyémen, és a környezetemben sem tudok másról. Eddig te is titkoltad fórumtalin :P (De majd a következőn megnézzük :wink:)

Másik lehetőség, h már létezik időgép, vagy ami valószínűbb, teleport - csak még nem tökéletes, de miihii barátunknak már volt alkalma kipróbálni, feltehetőleg egy másik ember társaságában. Ez megmagyarázná, hogyan került egy kisujj valamelyik lábujjára.

Ezen túl már csak azt tudom elképzelni, h miihii már megjárta a Marsot, csak az ottani klíma rossz hatással volt a szervezetére, de mivel gondolom megtiltották neki az expedíció említését, ezért annak következményét, a lábujjon lévő kisujjat is titkolnia kell. :-#
De most csúnyán elszóltad magad :twisted: :lol: :mrgreen:
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.06. 01:06:18

sjd írta:
ozsimiki írta: hasonlítsuk össze a 19.század vége béli technikákat, a 20.század bélivel...ha ez ilyen ütemben folytatódik, akkor tényleg bármi lehetséges lehet.
De egyébként nem hiszem, hogy ilyen ütemben folytatódik sajnos...
20. század elején feltalálták a repülőgépet, rá 70 évre elértük, hogy már ember volt a Holdon. Azóta eltelt 40 év, és mit értünk el? Már embert sem tudunk küldeni a Holdra szinte..
Aztán 1870-es években elkezdtük az elektromosságot használni, rá 70 évre jött az atomenergia, és most eltelt 70 év és.... izé... eljutottunk oda, hogy kezdjük leépíteni az atomenergiát és visszatérünk a fosszilis alapú erőművekhez (mert azért ez a néhány szélkerék meg napelem kb. 0 energiát termel nekünk)
Arról már ne is beszéljünk, hogy az olajcégek hány forradalmian új energiával működő autót tüntettek el....

Mára már egyre több erőforrás kellene a kutatások ilyen mértékű eredményességéhez (Edisonnak kicsit egyszerűbb volt villanykörtét csinálni, mint ma egy fúziós erőművet), és egyre inkább úgy néz ki, hogy a pénzügyi és ideológiai támogatás is kezd elfogyni a k+f szektor mögül (ld. NASA, atomenergia)
Ez is egy jó felvetés. Én úgy gondolom, h az általad felvázolt problémák lassíthatják a fejlődést, de meg nem törhetik. Mert a kutatók ezekre is találnak megoldást, ahogy hallani is már sok ötletet. Valóban egyig gátja ezek megvalósulásához a olajmágnások érdeke.
Meg sztem az is lassítja a fejlődést, h most egy viszonylag békés időszakát éli a világ. Persze vannak most is háború. De biztos vagyok benne, ha megint olyan szintű, világ méretű feszültség lenne, mint pl.a Hidegháború idején, akkor a fejlődés is felgyorsulna. A 20. század nagy technikai fejlődéséhez is véleményem szerint kellett a II. VH, és azt követő USA-Szovjet feszültség.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.06. 00:55:25

ozsimiki írta:
LG írta:De nem is kell elmenni az előállításáig. Ha már a technika olyan szinten lesz, h elkezdődnek a kísérletek az előállítására, már akkor nagyon komoly harcok lehetnek érte. Ráadásul ott van a kockázat, ami pl. a Vissza a jövőben filmekben vázolnak.
Legnagyobb veszélyként én anno azt szűrtem le,hogy ne időutazzak, mert ki fog velem kezdeni anyám, miközben fecskében feszítek komásan.

Amúgy a technikát írod,mint akadályt, ez alap, viszont így belegondolva,hogy az elmúlt évszázadban hova jutott az emberiség, az azért így halandó fejjel is, elég überbrutál....

hasonlítsuk össze a 19.század vége béli technikákat, a 20.század bélivel...ha ez ilyen ütemben folytatódik, akkor tényleg bármi lehetséges lehet.
Igen, a 20. század alapvetően változtatott meg mindent. A technika hatalmasat fejlődött az elmúlt században, de bizony ennek az árnyoldala is megvan. A legfontosabb, amit kiemelnék, az atombomba, és még az annál is pusztítóbb hidrogénbomba, és hasonló fegyverek. Szerencsére már véget ért a Hidegháború, de nem nyugodhatunk meg, mert ezek a fegyverek továbbra is jelen vannak, sőt, tudjuk, h rossz kezekbe is kerültek...
Sajnos azóta már szinte minden olyan kutatásban, ami majd segíthet az emberiségen, megvan a visszaélés lehetősége is. Ilyen pl. a klónozás, az időutazás, stb...
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.06. 00:43:41

ozsimiki írta: hasonlítsuk össze a 19.század vége béli technikákat, a 20.század bélivel...ha ez ilyen ütemben folytatódik, akkor tényleg bármi lehetséges lehet.
De egyébként nem hiszem, hogy ilyen ütemben folytatódik sajnos...
20. század elején feltalálták a repülőgépet, rá 70 évre elértük, hogy már ember volt a Holdon. Azóta eltelt 40 év, és mit értünk el? Már embert sem tudunk küldeni a Holdra szinte..
Aztán 1870-es években elkezdtük az elektromosságot használni, rá 70 évre jött az atomenergia, és most eltelt 70 év és.... izé... eljutottunk oda, hogy kezdjük leépíteni az atomenergiát és visszatérünk a fosszilis alapú erőművekhez (mert azért ez a néhány szélkerék meg napelem kb. 0 energiát termel nekünk)
Arról már ne is beszéljünk, hogy az olajcégek hány forradalmian új energiával működő autót tüntettek el....

Mára már egyre több erőforrás kellene a kutatások ilyen mértékű eredményességéhez (Edisonnak kicsit egyszerűbb volt villanykörtét csinálni, mint ma egy fúziós erőművet), és egyre inkább úgy néz ki, hogy a pénzügyi és ideológiai támogatás is kezd elfogyni a k+f szektor mögül (ld. NASA, atomenergia)
miihii
KHAL

2012.06.06. 00:32:40

Eszerint mégis Daffy verziója játszik. 100%-os a kihasználtság,de nem működik minden egyszerre:

Kép
Kép

Remélem nem volt túlságosan tudományos,Ozsi :P

Majdnem nem, nálam picivel több a félkövér agy"rész":D Ozsi
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.06.06. 00:31:47

LG írta:De nem is kell elmenni az előállításáig. Ha már a technika olyan szinten lesz, h elkezdődnek a kísérletek az előállítására, már akkor nagyon komoly harcok lehetnek érte. Ráadásul ott van a kockázat, ami pl. a Vissza a jövőben filmekben vázolnak.
Legnagyobb veszélyként én anno azt szűrtem le,hogy ne időutazzak, mert ki fog velem kezdeni anyám, miközben fecskében feszítek komásan.

Amúgy a technikát írod,mint akadályt, ez alap, viszont így belegondolva,hogy az elmúlt évszázadban hova jutott az emberiség, az azért így halandó fejjel is, elég überbrutál....

hasonlítsuk össze a 19.század vége béli technikákat, a 20.század bélivel...ha ez ilyen ütemben folytatódik, akkor tényleg bármi lehetséges lehet.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.06. 00:22:07

miihii írta:
daffy írta:én azért is gondolom azt,hogy nem találják fel,mert minek? a múltba visszamenni hülyeség,a szerkezet létezése meg veszélyes. valaki elmegy a jövőbe és gáz van. tehát amilyen hasznos lenne,legalább olyan veszélyes is. időgép nem kell,teleport kéne,de legalább 2 :)
Ezt én is így gondolom.Elég veszélyes találmány lenne,mivel rossz kezekbe kerülve úgy változhatna meg alapvetően az egész történelem meg földi lét,h nem is vesszük észre :) Bár ez sanszos még "jó" kezekben is,mivel emberek vagyunk,hibázunk ;) Nagyon nagy játék lenne a tűzzel és igencsak sokan égethetnék meg magukat.Nem biztos,h kéne feszegetni... Ami történet,megtörtént és slussz.
Biztos nem akarnának érintetlenül hagyni mindent,ha már van a cucc,onnét kezdve meg,h belenyúlunk vmibe,beláthatatlan következményekkel járna a pillangó effektus miatt.

De ez ugyanígy igaz a jövővel kapcsolatban is.Odamegyünk,akkor már biztos hozunk "relikviát",amivel pölö fejlődhet a tudomány v akármi és máris megváltozik az,ami még nincs is :) Bár olyan célokra,h a jelenleg gyógyíthatatlan betegségek ellenszereit esetleg visszahozni,ha már meglenne,az még talán oké.De pölö hadászati ötleteket meríteni már cinkesebb...És akkor nem is mélyültem el a témában.

A lényeg,h sztem nagyobb kockázattal járna,mint h érdemes legyen megcsinálni...
Igen, lenne egy ilyen oldala is. Az ország, amely előtudná állítani, brutális hatalmi előnyre tenne szert. De nem is kell elmenni az előállításáig. Ha már a technika olyan szinten lesz, h elkezdődnek a kísérletek az előállítására, már akkor nagyon komoly harcok lehetnek érte. Ráadásul ott van a kockázat, ami pl. a Vissza a jövőben filmekben vázolnak. Ha vki visszamegy a múltba, akkor megváltozik a jövő, és annak beláthatatlan követkézmenyei lehetnek, legrosszabb esetben mondjuk az emberiség pusztulása.
Ha viszont a párhuzamos univerzumok elmélete igaz, akkor az megoldaná ezeket a problémákat, hisz ha visszamenne vki a múltba, akkor nem a saját jelene jövőjét változtatná meg. Persze ennek meg megint más veszélyei lennének.
Szóval kockázatos dolog, örüljünk, h jelenleg nincs időgép, és mostanában nem is lesz.

Alapvetően az űrkutatásokban viszont óriási lehetőségek vannak. Ugye mint tudjuk, lassan de biztosan feléljük kicsiny Földünket, igy a jövő generációk egyik nagy feladata lesz új élhető bolygók/bolygó keresése. (ebben Kashnak is szerepe lesz, nem hiába küldjük a Marsra :lol: ). A másik dolog, h a tudósok rájöttek, h a világűrnek kimeríthetetlen ásványkincs tartalékai vannak... jelenleg persze nincs olyan technika, melyekkel ezeket ki lehetne bányászni, és hazaszállítani, de ez is csak idő kérdése lehet, h a III. VH-nak az egyik csatatere a világűr lesz.
Amúgy ha már érdekes témák, az AGY-ról, vmi embernek szánt (azaz nem orvosi szakzsargonnal teleszőtt) cuccost nem tudtok, ami érdekes, és ami kutatja,hogy mennyi lehetőség is rejlik egy emberi agy"ban", és hogy ezt hogy lehet minél jobban kiaknázni.

Azt hiszem egy átlag ember az agyának csak pár %át tudja kihasználni (igazolások topiknál ezt a számot osszuk el legalább 10el) de ez különböző módokkal fejleszthető. Mi a rekord? és ő mit tud?
Agykontrollal lehet fejleszteni állítólag, de én nem vagyok otthon a dologban.
De pl. itt egy érdekes eset az ún. tökéletes memóriáról:
http://forditasok.blog.de/2008/11/19/to ... a-5063768/
Hátborzongató, ha tényleg igaz!
:shock:

Ami még érdekes: állítólag nemcsak az agynál van így, de pl. a testi erőknél is. Pl. valójában sokkal nagyon dolgokat megtudnánk emelni, mint amilyeneket képesek vagyunk. Vannak ilyenekről is történetek, mikor egyszerű, hétköznapi emberek komoly sokk alatt olyan súlyokat mozdítottak meg, melyeket sem előtte, sem utána nem tudtak. Pl. egy fiú autót szerelt az apjával, de eltöltött az emelő, és a több tonnás autó az apjára zuhant. A gyerek meg puszta kézzel leemelte róla, pedig nem volt különösebb erőművész. A tudományos magyarázat erre az, h ilyenkor az agy, az izmokban lévő összes erőt összpontosítja, és felhasználja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2012.06.06. 00:39:15-kor.
miihii
KHAL

2012.06.06. 00:17:51

daffy írta:igen,de az időgép kipróbálása is gáz,mert építesz ezt-azt. átmész mindig a kapun és egyszer csak sikerül. elmentél véletlenül valahova. na ez gáz. képzeld el,ha nincs beállítva és más bolygóra küld,akkor neked reszeltek. ez az 1 kapus verzió. a 2 kapus meg azért nehéz,mert először mindenképp csak 1 lesz. honnan tudod,hogy érdemes még egyet csinálni,hisz az elsőt sem tudod kipróbálni.
Az egy kapus téma nem begyere,már focizni is utáltam mindig is így :D
Célszerű párban készíteni,mert ha csinálsz egyet és működik,akkor sétálhatsz vissza a francba a világ végéről :D
Ha meg nem műxik,akkor eladod hallivúdnak,vmi filmben (A tökéletes trükk 2. :D ) biztos tudják majd használni :P
daffy írta:
ozsimiki írta: Azt hiszem egy átlag ember az agyának csak pár %át tudja kihasználni (igazolások topiknál ezt a számot osszuk el legalább 10el) de ez különböző módokkal fejleszthető. Mi a rekord? és ő mit tud? :D
szerintem mindet használod,csak nem egyszerre
ezalatt azt értem,hogy fizikálisan az egészét használod,de minden tevékenység csak egy bizonyos részt "mozgat meg". hogy a képességeid hány százalékát használod,arra nem lehet válaszolni jelenleg. amennyiben nem használnád az agyad egészét,úgy az evolúció során megszabadult volna tőle az ember. elég csak belegondolni,hogy az agy bármely részének sérülése milyen következményekkel jár
én legalábbis így tudom
Én is úgy tudom,h csak egy viszonylag kis százalékát használjuk ki az agynak.Így is elég sokat "megmozgat",de mégsem az egészet. Az "evolúciós kikukázás" meg lehet,h nem tuti,mivel elvileg pölö a lábujjunk kisujjára sincs tkp. szükségünk se az egyensúlyozáshoz,se semmihez,így fölösleges,de mégis rajtunk van még :D
daffy
Madridista

2012.06.06. 00:10:27

ozsimiki írta: Azt hiszem egy átlag ember az agyának csak pár %át tudja kihasználni (igazolások topiknál ezt a számot osszuk el legalább 10el) de ez különböző módokkal fejleszthető. Mi a rekord? és ő mit tud? :D
szerintem mindet használod,csak nem egyszerre
ezalatt azt értem,hogy fizikálisan az egészét használod,de minden tevékenység csak egy bizonyos részt "mozgat meg". hogy a képességeid hány százalékát használod,arra nem lehet válaszolni jelenleg. amennyiben nem használnád az agyad egészét,úgy az evolúció során megszabadult volna tőle az ember. elég csak belegondolni,hogy az agy bármely részének sérülése milyen következményekkel jár
én legalábbis így tudom
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.06.06. 00:08:42

Kár,h nem előbb írtátok ezt, akkor javítanám! Nem irigységből nem akarom,h legyen, hanem mert veszélyes lenne! :D

Am meg ha időutazni akartok javaslom a sör+sújtólég+pezsgő kombót, nekem mindig sikerül pár ilyen után, másnap délelőtt otthon találnom magam hirtelen, sőt itt a teleportálás is befigyel erősen.

Amúgy ha már érdekes témák, az AGY-ról, vmi embernek szánt (azaz nem orvosi szakzsargonnal teleszőtt) cuccost nem tudtok, ami érdekes, és ami kutatja,hogy mennyi lehetőség is rejlik egy emberi agy"ban", és hogy ezt hogy lehet minél jobban kiaknázni.

Azt hiszem egy átlag ember az agyának csak pár %át tudja kihasználni (igazolások topiknál ezt a számot osszuk el legalább 10el) de ez különböző módokkal fejleszthető. Mi a rekord? és ő mit tud? :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
daffy
Madridista

2012.06.06. 00:06:13

miihii írta: Ezt én is így gondolom.Elég veszélyes találmány lenne,mivel rossz kezekbe kerülve úgy változhatna meg alapvetően az egész történelem meg földi lét,h nem is vesszük észre :) Bár ez sanszos még "jó" kezekben is,mivel emberek vagyunk,hibázunk ;) Nagyon nagy játék lenne a tűzzel és igencsak sokan égethetnék meg magukat.Nem biztos,h kéne feszegetni... Ami történet,megtörtént és slussz.
Biztos nem akarnának érintetlenül hagyni mindent,ha már van a cucc,onnét kezdve meg,h belenyúlunk vmibe,beláthatatlan következményekkel járna a pillangó effektus miatt.
igen,de az időgép kipróbálása is gáz,mert építesz ezt-azt. átmész mindig a kapun és egyszer csak sikerül. elmentél véletlenül valahova. na ez gáz. képzeld el,ha nincs beállítva és más bolygóra küld,akkor neked reszeltek. ez az 1 kapus verzió. a 2 kapus meg azért nehéz,mert először mindenképp csak 1 lesz. honnan tudod,hogy érdemes még egyet csinálni,hisz az elsőt sem tudod kipróbálni.
miihii
KHAL

2012.06.06. 00:01:26

daffy írta:én azért is gondolom azt,hogy nem találják fel,mert minek? a múltba visszamenni hülyeség,a szerkezet létezése meg veszélyes. valaki elmegy a jövőbe és gáz van. tehát amilyen hasznos lenne,legalább olyan veszélyes is. időgép nem kell,teleport kéne,de legalább 2 :)
Ezt én is így gondolom.Elég veszélyes találmány lenne,mivel rossz kezekbe kerülve úgy változhatna meg alapvetően az egész történelem meg földi lét,h nem is vesszük észre :) Bár ez sanszos még "jó" kezekben is,mivel emberek vagyunk,hibázunk ;) Nagyon nagy játék lenne a tűzzel és igencsak sokan égethetnék meg magukat.Nem biztos,h kéne feszegetni... Ami történet,megtörtént és slussz.

De ez ugyanígy igaz a jövővel kapcsolatban is.Odamegyünk,akkor már biztos hozunk "relikviát",amivel pölö fejlődhet a tudomány v akármi és máris megváltozik az,ami még nincs is :) Bár olyan célokra,h a jelenleg gyógyíthatatlan betegségek ellenszereit esetleg visszahozni,ha már meglenne,az még talán oké.De pölö hadászati ötleteket meríteni már cinkesebb...És akkor nem is mélyültem el a témában.

A lényeg,h sztem nagyobb kockázattal járna,mint h érdemes legyen megcsinálni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2012.06.06. 00:07:26-kor.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.05. 23:58:52

daffy írta:
LG írta: Igen, láttam már olyan műsorokat, amelyben ő is kifejtette a véleményét. Ezért is gondolom, h ha korunk legnagyobb tudósai állítják, h ELMÉLETILEG lehetséges az időutazás, akkor sztem az, és egyszer majd gyakorlatilag is meg lehet valósítani. Mert már most vannak rá konkrét elméletek is, és nem holmi sci-fi rajongóktól, hanem komoly szakemberektől. Persze minden ilyen elméletnél elmondják, ha a gyakorlatban mik azok a tényezők, amelyek jelenlegi tudásunk szerint nem megoldhatók. Na de a jövőben simán kiküszöbölhetik ezeket.
Ha megnézzük a történelem legnagyobb lángelméit, nem egynek voltak olyan, a saját korában a egyszerű nép számára abszurd elméletei, amelyekhez későbbi tudósok visszanyúltak, és az alapján (az esetleges hibák kiküszöbölése mellett alkottak nagyot).
A nénire visszatérve: állítólag megkérdezték, de zavartan viselkedett, nem tudott kielégítő választ adni, majd elviharzott. Nyilván erőszakkal nem tarthatták ott olyan alapon, h semmiből jött.
én imádom a fizikát,de egyben utálom is. ugyanis mindig meg kell jegyezni,hogy jelen tudásunk szerint. akár mikor felfedezhetnek valamit,ami alapjaiban átír mindent,nem úgy,mint a földrajznál pl. amerika ott van és kész,nincs vita.
ha a fizika számomra érdekes kérdéseivel elkezdek foglalkozni,mindig eljutok egy olyan pontra,amire már nincs válasz. rühellem :D
Azért a földrajznál sem olyan egyszerű, hisz pl. pont Amerika felfedezése átírta az addigi földrajzi elméleteket. Nyilván ma már nagyon fejlett a földrajzunk, és már nem jön annyi meghökkentő újdonság, mint a fizikában. És valóban, a fizika az a tudomány, ahol ha jön egy új elmélet, akkor több 100 évig igaznak elfogadott elméleteket lehet a kukába dobni.
daffy
Madridista

2012.06.05. 23:55:56

ozsimiki írta:Daffys fizikás vonalhoz talán picit kapcsolódik:

szóval úgy első blikkre érdekesnek találom mindig a hasonló beszélgetéseket, aztán ahogy belemélyednék (mint lejjebb Kashba a berögzülések) arra gondolok,hogy ÉS MI VAN HA FELTALÁLJÁK? Egyrészről nagyon valószínű,hogy a mi nem éljük meg, (vagy ha igen, akkor tényleg nagyon jól jönne addigra.... visszamenni pár évtizedet majd, amikor még nem csupán csak testidegen eszközként tekintettünk az admirálisra :D by Friends)

másrészről MI teljesen átlagemberek sosem próbálhatnánk ki, csak jobban idegesítene,hogy létezik, mi meg sokra megyünk vele. 3. opció,hogy valószínű meg se tudná a "pornép" a létezését,feltalálását.

Szóval eljutok addig,hogy le is tojom az egészet. :D
én azért is gondolom azt,hogy nem találják fel,mert minek? a múltba visszamenni hülyeség,a szerkezet létezése meg veszélyes. valaki elmegy a jövőbe és gáz van. tehát amilyen hasznos lenne,legalább olyan veszélyes is. időgép nem kell,teleport kéne,de legalább 2 :)
Hmm,és akkor ott keringsz brutálgyorsan egy lyuk előtt,miközben hirtelen korábban vagy később lesz,de ugyanott maradsz? Vagy hogyisvanez?
ncore-on fent van az univerzum stephen hawking szerint című sorozat,abból jobban meg lehet érteni a gondolkodását
az a lyuk pedig inkább gömb,szóval bolygóként képzeld el formára
miihii
KHAL

2012.06.05. 23:54:51

daffy írta: ha egy űrhajóval elég közel mész ahhoz,hogy elképzelhetetlen nagy sebességre gyorsulj,de elég távol és gyorsan ahhoz,hogy pályán maradj és ne menj bele,akkor lehetséges az időutazás. ez esetben nem lépsz be semmilyen kapun
Hmm,és akkor ott keringsz brutálgyorsan egy lyuk előtt,miközben hirtelen korábban vagy később lesz,de ugyanott maradsz? Vagy hogyisvanez?
Válasz küldése