Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2011.01.12. 21:00:16

Buried: 10/7

Itteni ajánlásra néztem meg.
Nem volt rossz. Lekötött a végéig, bár volt olyan rész, ahol már nagyon vártam a végét, mert kezdett untatni egy kicsit, de a vége tetszett. Egy újabb bizonyíték arra, hogy minimális költségvetéssel is lehet jó filmet csinálni...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.12. 20:55:28

fcbarca0827 írta:
csababarca írta:A lostban is már az 1-2. évadban megjelent a füst. Nem bevágták később,mint új elem.
Igazából, már a legelső részben benne volt. Ezzel lett vége a "Pilotnak". Mozognak a fák, mindenki megrémül, körbenéznek és Charlie megkérdezi: Hol vagyunk emberek? 8) :D Tökéletesen tudták azt, hogy milyen irányba fogják elvinni a sorozatot. Nekem szintén bejött. :wink:

Így van. Meg ahogy kezdődött,és véget ért a sorozat...óriási volt.
8)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.01.12. 20:51:40

csababarca írta:A lostban is már az 1-2. évadban megjelent a füst. Nem bevágták később,mint új elem.
Igazából, már a legelső részben benne volt. Ezzel lett vége a "Pilotnak". Mozognak a fák, mindenki megrémül, körbenéznek és Charlie megkérdezi: Hol vagyunk emberek? 8) :D Tökéletesen tudták azt, hogy milyen irányba fogják elvinni a sorozatot. Nekem szintén bejött. :wink:
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.12. 20:47:28

daffy írta:a sorozatok jó részének pont az a baja,ami a lényege: hogy sorozat és nyújtani kell. a lost is túl lett játszva. a szökést pl ha abbahagyják a 2. évad végén,óriási elismeréseket gyűjtött volna be(ez a szakma véleménye,nem az enyém). ami végig jó,az a vígjátéksorozat(jóbarátok,rém rendes,stb)

ÉRtem amit mondasz. De nekem akkor is nagyon tetszett. ÉS én meg úgy vagyok vele így utólag,hogy a Szökést is ha befejezték volna két évad alatt,mérges lennék. Lost-tal ugyan így vagyok. A lostban is már az 1-2. évadban megjelent a füst. Nem bevágták később,mint új elem. Mindegy,erről nem akarok vitatkozni,mert ez olyan,mint ha arról akarnálak meggyőzni téged,hogy ne a realnak szurkolj. Kinek mi jön be. Nekem kompletten tetszett a Lost,és a Szökés is. És több olyat ismerek,akinek az egész sorozat tetszik mindkét esetben, mint akinek csak a fele mondjuk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Fernando
Llegenda del Barça

2011.01.12. 20:37:54

Az én listám:

1. Szökés első 2 évad
2. Dexter
3. Sons of Anarchy
4. X-Akták
5. Kés/Alatt, Kaliforgia

Lehetséges, hogy oda fog kerülni a Gengszterkorzó is. Az első rész iszonyatosan jó volt. De szerettem az Odaát első évadját, mesék terén:

1. Futurama
2. Family Guy
3. South park
4. Simpson család
5. Amerikai fater
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
daffy
Madridista

2011.01.12. 20:22:56

csababarca írta:
Fernando írta:Én nem láttam teljesen végig csak majdnem a Lostot. Tipikusan az a sorozat amit jól fölvezetnek utána meg már csak jóformán behülyítik az embert baromságokkal utána meg persze éreztetik, hogy húdemély húdeösszetett, szerintem szimplán gagyi. Nekem nem jött be.

így is meg lehet fogni a sorozatot. De pl minden sorozat ilyen. Ott a himym pl.,amit én is imádok, de egyrészt semmi köze a címhez,másrészt már azt is nyújtják. De sok sorozat ilyen.
Mondjuk én a lostot nem csak néztem,hanem rengeteg dolognak utána olvastam, mert érdekelt minden,amiről szó volt benne.
De mondom, ez az én véleményem. Az a baj,hogy az elején elkönyvelték sokan egy sima katasztrófa-akció-dráma sorozatnak,és ezért nem akarták elfogadni,hogy sokkal többről szól a sorozat.
a sorozatok jó részének pont az a baja,ami a lényege: hogy sorozat és nyújtani kell. a lost is túl lett játszva. a szökést pl ha abbahagyják a 2. évad végén,óriási elismeréseket gyűjtött volna be(ez a szakma véleménye,nem az enyém). ami végig jó,az a vígjátéksorozat(jóbarátok,rém rendes,stb)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.12. 20:05:59

Fernando írta:Én nem láttam teljesen végig csak majdnem a Lostot. Tipikusan az a sorozat amit jól fölvezetnek utána meg már csak jóformán behülyítik az embert baromságokkal utána meg persze éreztetik, hogy húdemély húdeösszetett, szerintem szimplán gagyi. Nekem nem jött be.

így is meg lehet fogni a sorozatot. De pl minden sorozat ilyen. Ott a himym pl.,amit én is imádok, de egyrészt semmi köze a címhez,másrészt már azt is nyújtják. De sok sorozat ilyen.
Mondjuk én a lostot nem csak néztem,hanem rengeteg dolognak utána olvastam, mert érdekelt minden,amiről szó volt benne.
De mondom, ez az én véleményem. Az a baj,hogy az elején elkönyvelték sokan egy sima katasztrófa-akció-dráma sorozatnak,és ezért nem akarták elfogadni,hogy sokkal többről szól a sorozat.
Fernando
Llegenda del Barça

2011.01.12. 19:54:25

Én nem láttam teljesen végig csak majdnem a Lostot. Tipikusan az a sorozat amit jól fölvezetnek utána meg már csak jóformán behülyítik az embert baromságokkal utána meg persze éreztetik, hogy húdemély húdeösszetett, szerintem szimplán gagyi. Nekem nem jött be. Most kezdem el majd a Wire-t. Imdb 9.7 eléggé motivált, csak az a baj, hogy nagyon nem vagyok kibékülve ilyen bandanégeres szétlőlekadrogékiscsávó sorozatokkal meg filmekkel, de ezen a történetvezetésen változtathat és a jó színészi teljesítmény! :)
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.12. 19:51:00

bence-barca írta:Most néztem sokan előkelő helyre rakták a Lostot. Nekem az nagyon nem jött be, végignéztem az egész sorozatot, de amikor fekete füst, meg időutazás meg ilyenek jöttek már nem tetszett. Első még jó volt, talán a második is arra nem emlékszem nagyon, de onnantól csak lefele. Csak azért néztem végig, mert vártam mindig egy kis javulást, de nekem nem jött :?
Persze ez az én véleményem! :)

Ezért szép az élet,mert ennyire máshogy tudják látni az emberek a dolgokat.
Szerintem minden idők legjobb,legösszetettebb sorozat, amit valaha elkészítettek.
Persze ez meg az én véleményem :)
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.01.12. 19:47:51

Most néztem sokan előkelő helyre rakták a Lostot. Nekem az nagyon nem jött be, végignéztem az egész sorozatot, de amikor fekete füst, meg időutazás meg ilyenek jöttek már nem tetszett. Első még jó volt, talán a második is arra nem emlékszem nagyon, de onnantól csak lefele. Csak azért néztem végig, mert vártam mindig egy kis javulást, de nekem nem jött :?
Persze ez az én véleményem! :)
messideco
Presidente del Barça

2011.01.12. 14:44:20

kudu írta:Nálam mostmár a Big Bang Theory is az első ötben van.

1. Prison Break
2. Dexter
3. The Big Bang Theory
4. Spartacus Blood and Sand
5. How I Met Your Mother
Nekem is kb. ilyen, csak a Prison Break az ötödik, a Dexter az első :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
Varatrix
Director del Fútbol

2011.01.12. 10:26:35

kudu írta:Törtetők? az Éva meg Ildi a valóvilágból? :lol:
Törtetők-Entourage
Lehet nem veszek le valami poént de soha egy való világ részt nem láttam...
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
kudu
Entrenador del Barça

2011.01.12. 10:23:06

Varatrix írta:Sorozatok:
1. Simpsons család (nincs rész amit legalább kétszer ne láttam volna.)
2. Supernatural (első 5 évad) 6. gyenge nagyon
3. Skins
4. Törtetők
5. Két pasi meg egy kicsi
Törtetők? az Éva meg Ildi a valóvilágból? :lol:

Nálam mostmár a Big Bang Theory is az első ötben van.

1. Prison Break
2. Dexter
3. The Big Bang Theory
4. Spartacus Blood and Sand
5. How I Met Your Mother
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
Varatrix
Director del Fútbol

2011.01.12. 10:16:21

Sorozatok:
1. Simpsons család (nincs rész amit legalább kétszer ne láttam volna.)
2. Supernatural (első 5 évad) 6. gyenge nagyon
3. Skins
4. Törtetők
5. Két pasi meg egy kicsi
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
visca el barca
Presidente del Barça

2011.01.12. 01:31:02

Bányász írta:Azért sajnálom,h a Kés/Alatt nem fér be senkinek az ötös listájára. :( :)
igen, észrevettem, hogy csak itt csak ketten vagyunk oda azért a sorozatért. bár mint emlitettem, nem vagyok egy nagy sorozatos, de nálam abszolut no 1.

vmelyik nap irtam, h elkezdtem dextert, de nem vagyok lenyugozva. azota leporgettem az elso két évadot, és valamelyest változott rola a véleményem pozitiv iranyba. 8)

tervezem a kozeljovoben a 24-et, meg a the wire-t. tévében néha nézegettem egy-két részt, akkor nem igazan kaptam fel a fejem rá (buta rendőrös sorozat..) , de nagyon sok jot irnak roluk. utobbitol kicsit tartok, mert soha sem csiptem az ilyen tul élet szagu alkotasokat, egyszeruen unalmasnak találtam. de azért kap egy eselyt :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Deus
Boixos Nois

2011.01.12. 00:37:44

Forrest Gump

Mestermű a maga stílusában. Tom Hanks nem véletlenül kapta meg az Oscar díjat.

A filmet nagyon rég láttam, és most néztem meg újra. Nem tudtam unatkozni alatta, magával ragadott.
KépKép
kennyke04
Entrenador del Barça

2011.01.12. 00:05:45

Bányász írta:Azért sajnálom,h a Kés/Alatt nem fér be senkinek az ötös listájára. :( :)
Én meg az Internátust sajnálom, hogy csak egyedül nézem, pedig annyira érdekfeszítő :(
Fenébe hogy nincs időm most filmezni, bH virít rengeteg piros szám nc-n meg a sok "új" képecske, kínozni se kínzom magam azzal, hogy lássam mik jönnek ki :?
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2011.01.11. 23:20:06

Azért sajnálom,h a Kés/Alatt nem fér be senkinek az ötös listájára. :( :)
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
lui1698
Llegenda del Barça

2011.01.11. 23:09:50

Egy király kép Dexterrel kapcsolatban (spoileres!):
http://www.sorozatjunkie.hu:88/wp-conte ... -aprit.jpg
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Tim
Mezei fórumozó

2011.01.11. 22:24:02

kurdt írta:..
- Riget
Nahát ez az a nyolcrészes sorozat,amit nagyon ajánlok mindenkinek!
Sajnos nem egyszerű beszerezni(ha lesz rá esetleg igény,segítek),és csak feliratos verzió létezik belőle,ami nem feltétlen baj,bár kissé szokatlan lesz a dán nyelv,meg persze némi svéd,ugye Kurdt koma? :wink: Nagyjából olyan mint egy Vészhelyzetbe oltott Twin Peaks plusz rengeteg fekete humor.
És mellesleg Lars Von Trier rendezte.
Sorozatokat nem írok,mert szinte minden érdemlegest leírtatok. A Deadwood
és a Róma kivételével :lol:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.11. 21:57:08

lui1698 írta:.

The Shield: talán a legösszetettebb, "legéletszagúbb" film amit valaha láttam. A sorozat Baltimore-ban játszódik és gyakorlatilag az 5 évad mindegyikében más más életterületet mutatnak be nekünk a készítők.
Pl. az utcai drogkereskedelemtől a városi politikán át a kikötői bizniszekig mindent érintenek. És ebben is piszokjók a karakterek. (nézzedazavámat :D )
Ez nem a The Wire?
lui1698
Llegenda del Barça

2011.01.11. 21:44:23

sjay írta:Ezekről valaki le írná, pontosan miről is szólnak? (Azért tervezem ezeket, mert az oldalon mát többen írtátok, hogy baromi jók)
Ezek közül bármelyiket kezded el szerintem nem bánod meg. Mondjuk az OZ-t nem láttam, de kurdt jókat mondott róla anno, csak aztán eddig elmaradt nálam.
Viszont a másik háromról tudok nyilatkozni, így egy-egy kis szösszenetet azokról írok.

Sopranos: első sorozat amit életemben végignéztem. Zseniális karakterek, a sztori is nagyon jó. Témája egy gengsztercsalád családi és "családi" ügyei köré épül.

Shield: magyar címe Kemény zsaruk. Hát tényleg azok. A farmingtoni őrs legkeményebb osztaga áll a középpontban. A főnök Vic Mackey igazi pitbullként intézi az ügyeket, sokszor kimerítve a legális eljárás fogalmát.

The Wire: talán a legösszetettebb, "legéletszagúbb" film amit valaha láttam. A sorozat Baltimore-ban játszódik és gyakorlatilag az 5 évad mindegyikében más más életterületet mutatnak be nekünk a készítők.
Pl. az utcai drogkereskedelemtől a városi politikán át a kikötői bizniszekig mindent érintenek. És ebben is piszokjók a karakterek. (nézzedazavámat :D )

Szóval tényleg mind kiváló sorozatok elég komoly témával, egyik sem egy Vámpírnaplók. (ezekben a sorozatokban az első részben tarkón lőnék a feketébe öltözött hófehérkéket)
sjd írta:Ez nem a The Wire?
Természetesen az, csak véletlenül kétszer írtam a Shield-et.
Már javítottam.
:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lui1698 2011.01.11. 22:08:39-kor.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjay
Entrenador del Barça

2011.01.11. 21:32:10

Tervezek néhány sorozatot a Dexter mentes időszakra:
OZ
The Wire
Sopranos
The Shield

Ezekről valaki le írná, pontosan miről is szólnak? (Azért tervezem ezeket, mert az oldalon mát többen írtátok, hogy baromi jók)
Előre is köszönöm!
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.01.11. 19:10:14

Úgy látom nem sokan írták a Wire-t, úgyhogy reklamálom én is kicsit, hátha még jó páran beleszertnek, szóval az én listám:

1. The Wire - A Drót
2. Californication - Kaliforgia
3. Prison Break - A szökés szigorúan 1. évad
4. Friends
5. Dexter
6. House M.D.
7. How I Met Your Mother - Így jártam anyátokkal szigorúan az első három évad
8. Vampire Diaries - Vámpírnaplók szigorúan a nyálas jelenetek nélkül

Ennyi amit mint Top tudok felsorolni, de van pár ami még tetszett, de annyira nem, hogy mondjuk még megnézzem párszor, úh sorrend nélkül a futottak még:
Heroes, Két pasi meg egy kicsi, Joey (bár ezt megnézném még akár párszor, mert tetszett), Step by step, Lost első évad fele.

Mostanában elkezdett, még nyilatkozni nem tudok:
-Treme
-Episodes
-Walking Dead

Elkezdeni szeretném majd ha lesz időm:
- Sopranos
- Nip/Tuck
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.01.11. 17:36:55

fcbarca0827 írta:meghalta magát Doakes.
ezt hogy sikerült összehoznod koma? :D :lol: