Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.03. 20:14:03

Ilúvatar írta: Ácsi koma :) Doe volt irigy a mills házassági életre, ezért tervezte úgy hogy ő is meghal Mills nyomozó által. Tudta, hogy ha kinyírja a feleségét, akkor dühbe gurul és szétlövi a fejét, mert ez jellemző a Millsre. Ez a Harag.

De nem fér bele a képletbe, hogy miért kellett meghalnia a feleségének? Mert hogy ezzel húzza fel Mills nyomozót? rendben van, de így ezzel rommá dől a Doe mesterműve, mivel a felesége egyik bűnbe se tartozott. Erről beszélek.

Értem Koma, de Doe azt is mondja ő is bűnös, s ő az irigység!De érdekes felvetésed van, mert hát bűnösöket leckéztet meg, s a terve sikerül!
És nem illik a képbe a felesége, de ezzel pont a filmben a tiszta lelket is "elpusztítja, s a teljes reménytelenséget mutatja be a film
Kép
Kép
Kép
Deus
Boixos Nois

2011.01.03. 20:02:26

Bob_Marley írta: Talán én vagyok az irigység.....Ezt mondja Kevin Spacey....és erre jön a bosszú, harag
sárga szöveggel nem tudom mi a gondod, jelöld ki az egész sárga szöveget, így nem lesz sárga.

Ácsi koma :) Doe volt irigy a mills házassági életre, ezért tervezte úgy hogy ő is meghal Mills nyomozó által. Tudta, hogy ha kinyírja a feleségét, akkor dühbe gurul és szétlövi a fejét, mert ez jellemző a Millsre. Ez a Harag.

De nem fér bele a képletbe, hogy miért kellett meghalnia a feleségének? Mert hogy ezzel húzza fel Mills nyomozót? rendben van, de így ezzel rommá dől a Doe mesterműve, mivel a felesége egyik bűnbe se tartozott. Erről beszélek.
KépKép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.03. 19:55:19

Ilúvatar írta:Hetedik filmmel kapcsolatban

De van ennek egy hátulütője: Miért tartozott az áldozatok közé Mills felesége, mikor nem követett el semmit? Nem tartozott bele a 7 bűnbe.
"
Talán én vagyok az irigység.....Ezt mondja Kevin Spacey....és erre jön a bosszú, harag

Ez a sárgás írásmód kiborító :lol:

Torkosság fösvénység, restség, bujaság, kevélység, irigység, harag,

http://www.youtube.com/watch?v=VV3cZ0Bc68I
Kép
Kép
Kép
Deus
Boixos Nois

2011.01.03. 19:41:44

Hetedik filmmel kapcsolatban

Volt egy alternatív forgató könyv, hogy miután Mills nyomozó kinyírta Doe -t a felesége miatt. S ezután fejbelövi magát Mills, hiszen a bánata miatt.
Doe gondoskodott arról, hogy minden bűnöst kinyírja. Mills a Harag bűnét képviselte, ezért gondoltak arra, hogy a végén fejbelövi magát, így a gyilkos teljesen nyert.

De mégis úgy döntötték a rendezők, hogy nem lövi fejbe magát Mills, amit nem értem hogy miért...

De van ennek egy hátulütője: Miért tartozott az áldozatok közé Mills felesége, mikor nem követett el semmit? Nem tartozott bele a 7 bűnbe.
KépKép
kanty
Llegenda del Barça

2011.01.03. 16:20:22

ozsimiki írta:
kurdt írta:
kanty írta:Hetedik

ahogy megláttam Mills feleségét már tudtam, h ő lesz az utolsó áldozat
pedig nem is.... :wink:
hát igen... :)

pont a legnagyobb csattanót értetted félre kanty, vagy lehet nem, csak úgy jött le az írásodból...

ugye az utolsó áldozat maga a gyilkos, és Ő akarta pont így,h teljes legyen a 7 bűn, amit ezúttal nem Ő követ el,hanem ugye... :)
Rosszul fogalmaztam :oops: :P tehát már az elején gondoltam, h a feleség lesz az utolsó John Doe által megölt áldozat. Szerintem az teljesen logikus, h Pitt megölte a végén, az lett volna a fura, ha tudott volna uralkodni magán.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Melkor
Entrenador del Barça

2011.01.03. 16:13:31

Jó kis film, van izgalom benne az biztos. Morgan Freeman és Brad Pitt nagyon jól játszik benne, az általuk alakitott két karakter jól kiegésziti egymást. Nagyon alaposan megrendezett film, minden kis apróságra oda figyelt a rendező. Egyetlen negativuma, h már az elejétől lehetett tudni, h mi lesz a vége.ahogy megláttam Mills feleségét már tudtam, h ő lesz az utolsó áldozat és amikor jött a doboz akkor egyértelmű volt, h a feje van benne.
A vége miatt:8/10
:wink:
Azért ez erős túlzás, az elején egyáltalán nem lehet tudni hogy mi lesz a film vége, persze arra a vége felé könnyen rá lehet jönni, hogy mi is van abban a dobozban. A film mindenesetre nagyon jó, a sztori egyedi, színészi játék 10/10 (Kevin Spacey-t kifelejtetted, zseniális gonosz)
9/10
MELKOR 4 - Hungarian F.C. Barcelona
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.03. 16:08:23

Hetedik hihetetlen jó film, az é n személyes nagy kedvencem!
"Könnyebb elringatni magunkat a drogokkal...."
És erről jut eszembe, hogy picit betegeskedem a megfázástól, s erőt vettem magamon, s megnéztem sokadjára a Rekviem egy álomért című filmet, ha már tegnap egy másik topikban szóba került!
És hát csak a "szokásos", mély csend, s 10 perc gondolkodás......Mindih sokkhatás ér mikor megnézem! :roll: ..........
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.01.03. 15:56:22

kurdt írta:

hát igen... :)

pont a legnagyobb csattanót értetted félre kanty, vagy lehet nem, csak úgy jött le az írásodból...

ugye az utolsó áldozat maga a gyilkos, és Ő akarta pont így,h teljes legyen a 7 bűn, amit ezúttal nem Ő követ el,hanem ugye... :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Melkor
Entrenador del Barça

2011.01.03. 15:36:33

messideco írta:A Deep Impactról vélemények?
Ma lesz a TV2-őn. Gondoltam megnézem. A szereplőgárda egész jó: Morgan Freeman,Robert Duvall,Elijah Wood. Az IMDB-n csak 6,2-ős... :roll:
Majdnem teljesen egy időben - kicsit korábban - ment az Armageddonnal a mozikban, ami azért meglepő, mert szinte azonos a történet.
Ebben kicsit kevesebb a nyál illetve több a katasztrófa, de a zenéje gyengébb és a rendezés is valamivel visszafogottabbra sikerült.
Egyszer nézős.
MELKOR 4 - Hungarian F.C. Barcelona
kurdt
Megmentő :)

2011.01.03. 14:47:33

messideco írta:A Deep Impactról vélemények?
Ma lesz a TV2-őn. Gondoltam megnézem. A szereplőgárda egész jó: Morgan Freeman,Robert Duvall,Elijah Wood. Az IMDB-n csak 6,2-ős... :roll:
Morgan csinált közel száz filmet, ennek kb. kevesebb, mint a negyede jó valamennyire; Robert Duvall a Levinson-féle Őstehetség ('84) óta csak elvétve szerepelt jó filmben (pl. Thank You for Smoking); Wood pedig ekkortájt (asszem ez egy '97-es film) még nem nagyon volt sehol.
A film maga pedig közepesen látványos, de ezt kompenzálja azzal, hogy nagyon rossz...

más:

Pete Postlethwaite feldobta a pacskert...

kár érte, nagyon szerettem őt, főleg ezekben a filmekben: Apám nevében, Közönséges bűnözők, Fújhatjuk, Sárkányszív.
De szerepelt idén két nagy dobásban is, az Eredetben és a Tolvajok városában.
És még csak 64 éves volt...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
messideco
Presidente del Barça

2011.01.03. 14:14:54

A Deep Impactról vélemények?
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2011.01.03. 14:02:29

messideco írta:Nagyon vadon3
Kicsit lehetnének kreatívabban is a filmesek.
Mostanában szinte alig van film aminek ne lenne minimum egy - az első részhez méltatlan - folytatása.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Szandi
Főnökasszony

2011.01.03. 14:02:24

kanty írta:Buried

Ahhoz képest, h egy szereplő van, egy helyszin nem untam a filmet. A történetnek van valóságalapja, sajnos.
Reynolds is tetszett, eléggé hiteles volt. Most végre nem egy szépfiút játszott.
Úgy összbe tetszett, de voltak részek amikor túl volt rendezve az egészkigyó és közben a tűz, ezek nélkül szerintem jobb lett volna.
7,5/10
Na végre én is megnéztem a Buried-et. Vártam már nagyon. A vágót kicsit megvertem volna, ebből a filmből sztem 75 perc lett volna ideális, túl lett nyújtva, felesleges snittek voltak benne amiket nem is értettem, kb olyanok, amiket időhúzónak szoktak szánni, legalábbis szerintem, egy ilyen filmbe meg időhúzó snittet rakni...nem igazán értem. Pl volt olyan többször, hogy a [auto_cenzúra] feküdt ugye a koporsóba és a kamera meg lassan távolodott, kb egy percig, aztán meg vissza... nem látom ennek értelmét. Egy ilyet sztem feszesen kell tartani,amenynire csak lehet, és ilyennel lazítani hülyeség. Amúgy jó nagy fika volt ez a film a bürokráciának, én legalábbis idegrohamot kaptam a dialógusoktól :D
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
messideco
Presidente del Barça

2011.01.03. 14:01:08

Nagyon vadon3
Az első rész volt a legjobb. Ez sem volt összességében rossz. Voltak jó poénok benne, de valahogy nem volt az igazi :?

6/10
Kép
"And my heart will leave you never."
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.01.03. 13:54:19

Dexter: 1. évad, 7. rész után:
Már most tudom, hogy ki lesz a "Jeges". :lol: Tuti, hogy az orvosember, akitól "megkapta" a művégtagokat a biztonsági őr. Valami olyat el tudok képzelni az éved végére, hogy Debrat is elkapja. 8) :D

Szerk.: Hehe, 8. rész után ez már egyértelmű is. De jó vagyok. 8) :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára fcbarca0827 2011.01.03. 15:24:22-kor.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
kanty
Llegenda del Barça

2011.01.03. 12:38:02

Hetedik

Jó kis film, van izgalom benne az biztos. Morgan Freeman és Brad Pitt nagyon jól játszik benne, az általuk alakitott két karakter jól kiegésziti egymást. Nagyon alaposan megrendezett film, minden kis apróságra oda figyelt a rendező. Egyetlen negativuma, h már az elejétől lehetett tudni, h mi lesz a vége.ahogy megláttam Mills feleségét már tudtam, h ő lesz az utolsó áldozat és amikor jött a doboz akkor egyértelmű volt, h a feje van benne.
A vége miatt:8/10
:wink:
Deus
Boixos Nois

2011.01.02. 22:58:58

Dexter második évad

Na ez már kezd érdekessé fajulni a dolog... Doakes elkapta Dextert mikor pakolgatta a csónakba a zsákokat. Már akkor gondoltam, hogy háttérben felbukkan Lila (Dexter új és volt művészbnője) és hátba lövi Doakest, de nem ez történt.... Kezd már neccessé válni a helyzet, látom..

szerk: eljutottam a legutolsó epizódig. AZTABÜDÖS.... Nem volt semmi, hogy Dexter már készült feladni magát, erre Lila lenyúlta a Dexter GPS -ét, azt kinyírta Doakest. WTF!!!! Nem kicsit beteg a csaj. Aztán végén elintézte Dexter... Na itt vegyes érzelmeim voltak
KépKép
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.01.02. 20:47:21

faithnomore írta:azt szeretném kérdezni, hogy nem tudja-e valaki hol lehetne megnézni a szilveszteri heti helyzetet a sport tv-n?

sajnos lemaradtam, és le szeretném valahogy tölteni ha lehetséges

megköszönném ha tudnátok informálni akár pm-ben is
Ismételni biztos fogják, próbáld lesni a műsorukat, akár a honlapjukon is :)
http://www.sport1tv.hu/ :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.02. 20:42:27

Fecoo már lehet nem aktuális, de
Fecooo írta:
más:
ma megnéztem egy horrort(lehet, h inkább thriller...): Az Árva

látta már vki? durva, h a kislány milyen hihető alakítást nyújtott :shock:
nem sok horrorfilmet/thrillert láttam eddig, ezért érdekelne, h a tapasztaltabbak szerint mennyire "sikeres" a film félelemkeltés szempontjából?

szerk: vazze, most olvastam a filmhez kapcsolódóan egy nevet: Harry Earles

megjegyzés: ezt a nevet csak az nézze meg, aki már magát a filmet megnézte, mert lelövi a film "poénját"!
Végre egy újabb film, s én is láttam :lol:
Nekem nagyon tetszett, s áááááááá
Tök jó fordulatok vannak benne, s a kis csaj meg hogy előadja az ártatlant!8,5/10es
Amúgy hasonló volt nekem legalábbis a Case 39 című film is!
Kép
Kép
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2011.01.02. 20:34:59

Srácok, meg van valakinek a Die Brücke című film? Vagy valaki tud segíteni, hogy juthatnék hozzá? Csak hogy egy nagy kedvencből idézzek: "K*rvára fontos lenne!" :D Köszi előre is! :wink: :D
Football, bloody hell. /SAF/
faithnomore
Entrenador del Barça

2011.01.02. 19:07:26

azt szeretném kérdezni, hogy nem tudja-e valaki hol lehetne megnézni a szilveszteri heti helyzetet a sport tv-n?

sajnos lemaradtam, és le szeretném valahogy tölteni ha lehetséges

megköszönném ha tudnátok informálni akár pm-ben is
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
kanty
Llegenda del Barça

2011.01.02. 17:44:28

Üvegtigris 3

Jó volt, nekem ez tetszett a legjobban a 3 közül. Már az elejétől pörgös a történet és a poénok sem rosszak. Pozitival csalódtam benne.

7/10 :wink:
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.02. 17:33:17

albicelesteX írta:
Tim írta:Ebből,vagy a Hídemberből sokkal többet ki lehetett volna hozni.Szerintem ebben egyet érthetünk. A gond az,hogy ha a magyar történelmet vesszük alapul (és miért is vennénk mást),rengeteg megfilmesíthető esemény lenne
Na ez az!Én ezen annyit gondolkoztam már.Hogy annyi történelmi dolog megmozgatta már a nagy filmkészítőket,a Magyar történelemből bármi is miért nem tudja???Pedig tényleg lenne mit és világsztárokkal megcsinálni szerintem marha jó lenne...
Igen, országimázs szempontjából sem lenne rossz. Egyébként valamiféle hasonló filmipar fellendítésre most van kormányzati terv. Wajnáékat kérték fel és egy-két milliárdot elkülönítettek erre a célra. Történelmi nagy játékfilmeket akarnak a jó kapcsolatokkal bíró rendező segítségével készíteni. Nem bírom őt, de, ha jó filmek készülnek, nem bukunk rajta és nem tűnnek el pénzek, akkor elégedett leszek. Egyelőre csak az optimizmus maradt nekünk...
albicelesteX
A Vadász

2011.01.02. 17:27:09

Tim írta:Ebből,vagy a Hídemberből sokkal többet ki lehetett volna hozni.Szerintem ebben egyet érthetünk. A gond az,hogy ha a magyar történelmet vesszük alapul (és miért is vennénk mást),rengeteg megfilmesíthető esemény lenne
Na ez az!Én ezen annyit gondolkoztam már.Hogy annyi történelmi dolog megmozgatta már a nagy filmkészítőket,a Magyar történelemből bármi is miért nem tudja???Pedig tényleg lenne mit és világsztárokkal megcsinálni szerintem marha jó lenne...
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.02. 17:25:38

sjd írta:
Kalap1988 írta: A kettő között van valahol az igazság, mert Tróját valóban ostromolták egyszer a görögök. Csak nem ilyen körülmények és okok miatt minden bizonnyal. A jó öreg Schliemann mester megmutatta és bebizonyította, hogy sem Agamennón palotája és királysága, sem Trója nem csak egy mítosz.
Persze, nem úgy értem, hogy csak egy mítosz, csak az eredeti történetet nem tudjuk, szóval nem volt mit átírni (pl. ha Akhilleusz nem létezett, akkor nehéz arról beszélni, hogy hiteltelenül jelenítették meg a karakterét)
Igazából a művészi szabadság szerintem a történelmi filmekre is kitérhet, persze olyan mértékben, hogy ne bántsunk meg vele senkit ( ez a történelmi filmeknél szinte mission impossible). Így az irodalmi alkotások adaptációjánál is létezhet egyfajta szabadság, attól függ, hogy kinek mi tetszik. A Trójával sem lett volna baj, ha csak a szabadságával élt volna, de a színvonalat megtartja. Színvonaltalan volt sajnos, legalábbis én így gondolom ( ahogy látom mások is)
Válasz küldése