nzxtpo írta:
Nekem csak egy film van ami 10/10 hisz az a csúcs, de 10/9-ből sincsen sok amúgy.
1-4: Ezekbe már belepörgetek, nem figyelek, más teljesen logikátlan hiba miatt nézhetetlen stb.
5: egyszer nézhető
6: egyszer nézhető és jó
7: többször is megnézem
8: bármikor szívesen megnézem
9: minden idők legjobb filmek egyike, adott valami pluszt (emlék, stb)
10: szinte tökéletes film
Én valahogy így osztályzom, ti?
Mi az az egy film?
Nálam a pontozás így néz ki:
10/10 az, ami kategóriáján túl mutatóan mindenben tökéletes, van mondanivalója, bárhol bármikor meg tudnám nézni megint
9/10 az, ami a kategóriáján belül tökéletes, minden a helyén, van mondanivalója, bármikor újra tudom nézni
8/10 az, ami kategóriáján belül kiemelkedő, van mondanivalója, lehet rajta gondolkodni, 1-2x még újranézném
7/10 az, ami kategóriáján belül jónak mondható, tartalmas vagy jó kikapcsolódást nyújt, nincsenek súlyos logikai hibák, élvezhető, nem fullad unalomba, inkább egyszer nézős (legtöbb vígjáték nálam max 7 pontos, még az újranézősek is)
6/10 kategóriáján belül átlagos, vagy épphogy átlagon felüli, van egy karakter vagy eseményszál, ami a hátán viszi a filmet, a többi mellette nem olyan jelentős, egyszer nézős
5/10 az, ami kategóriáján belül átlagos vagy éppen átlak alatti, nincs kiemelkedő karakter vagy szál, néhol logikátlan és értelmetlen az egész, a végén sem magyarázzák meg a történéseket, nincs normális lezárás -> nem szándékosan
Ez alatt kb értékelhetetlen
Nekem 10/10-es film:
-A remény rabjai
9-esből azért már akad jó néhány, csak pár példa:
-Kapj el, ha tudsz
-Eredet
-Gladiator
-Forrest Gump
-Halálsoron
-A fegyvertelen katona
-A sötét lovag
-Csillagok között
-Hetedik
-Keresztapa
---Becstelen brigantyk, Schindler listája, Életrevalók, Lotr, Ponyvaregény és még pár.
Nagyon sok régi klasszikus nem láttam, nem régóta kezdtem el filmezni, eddig inkább sorozatokban utaztam, de pótolgatom azért a kötelezőket. Van most jó pár film a watchlistemen.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!