Zenék

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2007.06.07. 21:00:02

Jah,a rádiókban egyetértek kedves jelwaz. 8) Egy norm. rádió nincs Mo.-n,ami nem a jelenlegi trendet játszaná,ami legtöbb esetben siralmas.S ez bosszantó. :roll:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2007.06.07. 20:56:58

Jó számot minden műfajban nehéz. :wink:
jelwaz
Entrenador del Barça

2007.06.07. 20:54:29

Jaj-jaj! Bocsánat mindenkitől! Én nem veszekedésként akartam előadni, egyáltalán nem is akartam, nevezzük inkább baráti vitakörnek :wink: A lényeg, hogy az igénytelent én nem pejoratív vagynem is tudom milyen értelemben gondoltam, az egyszerűségnek azt a fajta jelenlétét kívántak csak szimbolizálni, mely egy bizonyos szinten kiírtja a bonyolultabb, nagyobb tudást igénylő dallamok iránti fogékonyságot. Én nem mondom meg senkinek mit hallgasson, meg jó, hogy ennyi féle műfaj van, így kedvemnek megfelő zenét hallgathatok. Amúgy szerintem alapvetően baj, hogy nincs normális rádióadó (legalábbis Nyíregyen nem fogni, vagy én nem találkoztam vele), amik vagy ráállnak egy divatos irányzatra, azon belül sokszor a legrosszabbakat játszák, vagy pedig nem tudok olyan rádiót hallgatni, amin jó zene megy, de nem tematikus. Szerintem ez gáz. Amúgy azt hallottam, hogy Heavy Metal számot komponálni olyan nehéz, mint egy komolyzenei művet (nyílván van benne egy kis túlzás, de azért érdekes, nem?).
PCsabi
aka Game90

2007.06.07. 19:01:36

Ebben az évben kijön egy újabb 2Pac cd. A Loyal to the Game-nél és a Pac's Life-nál csak jobb lehet... De én inkább maradok a régebbi számoknál :roll:
Itt van két számnak a 40 mp-es változata:

Track 1
Track 2
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2007.06.07. 18:48:06

barca99 írta:Igen Savi, csak te inkább magyar ug-t hallgatsz, én meg külföldi mainstreamet. :)
Ez is tény.De a külföldi mainstream sem éppen erről szólt,még az időknek kezdetén,csak.. :roll:
barca99
Llegenda del Barça

2007.06.07. 18:46:51

Igen Savi, csak te inkább magyar ug-t hallgatsz, én meg külföldi mainstreamet. :)
Saviola
Júdás 2, az áruló

2007.06.07. 18:44:52

Zsolti írta:...de amúgy avatott fülnek két Black orgánum sem egyforma.. :D
Az biztos..csak ahhoz nagyon avatottnak kell lennie. 8)
Saviola
Júdás 2, az áruló

2007.06.07. 18:40:30

barca99 írta:
Zsolti írta:mindenki megtalálja az egyéniségéhez a legjobban illőt!
Ez engem nagyon is érdekel. Mert nem élek gettóban, nem vagyok drogdíler, nincsenek 20 kilós fuxok a nyakamban, nincs 10 méregdrága kocsi a garázsban, nincsenek körülöttem luxus csajok. Vmiért mégis megtetszett ez a stílus. :roll: 8)
Szerintem ez nem ettől függ.Pl. a magyar igényes hip-hop nem is erről szól,egyáltalán.Én Sub Bass Monsterrel kezdtem.S az első klippjében egy tojásban gurult le Rátóton a dombról.Szóval.. :roll: 8)
Raulito
Jugador d'estrella

2007.06.07. 18:35:34

PCsabi
aka Game90

2007.06.07. 18:13:12

Én kb 98 óta hallgatok rap-et, vagyis 8 éves korom óta :) MTV-t néztem és pont hip-hop weekend volt. És megtetszett a stílus :) Kezdetben még ilyen lightosabbakat hallgattam, aztán egyre jobban megismerkedtem a műfajjal. Na kb ennyi 8)
Kralo
Entrenador del Barça

2007.06.07. 18:11:19

Jót tett a szavazás a témának. Sok érdekes hozzászólást lehet olvasni, amiből az ember akár tanulhat, megtudhat egy-két infót más-más irányzatokból.
barca99
Llegenda del Barça

2007.06.07. 18:06:55

Zsolti írta:mindenki megtalálja az egyéniségéhez a legjobban illőt!
Ez engem nagyon is érdekel. Mert nem élek gettóban, nem vagyok drogdíler, nincsenek 20 kilós fuxok a nyakamban, nincs 10 méregdrága kocsi a garázsban, nincsenek körülöttem luxus csajok. Vmiért mégis megtetszett ez a stílus. :roll: 8)
barca99
Llegenda del Barça

2007.06.07. 18:03:42

Saviola írta:Tudok olyat is mutatni neked,mármint hip-hop előadót,aki énekel (is).
Csak van, akinek nem áll jól. pl.: fiftycent :)

Fat Joe meg is említi:

"You singin more than you rappin now Fifty that ain't right"

8)
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2007.06.07. 17:59:50

Saviola írta:
Ez tény.De nem is az ének tudás az erősségük.Ezt senki sem állítja.De ez más stílusokra is igaz.Pl. a Black Metalban a monoton hörgés sem a hatalmas hangközökről híres.[Nem fika volt Zsolti,félre ne értsd. 8)]De itt is biztos van ellenpélda.
okéoké,de erre válaszolnom kell ;) Szóval a BM-ben a szélsőséges éneket károgásnak hívják..elég gagyi tudom...de ez van :lol: Amúgy meg ott a harmóniák kompenzálják a hangot,vagy aztis úgy használják,mint hangszer,,kihegyezni vele a hangulatot...de amúgy avatott fülnek két Black orgánum sem egyforma.. :D

De ezeket a dolgokat is anyi szemszögből lejet ám nézni..pl a Hiphop-nak nem ugyan az az indíttatása,mint a Metál,vagy Elektró zenéknek,szóval mindegyik másmiatt értékes,és pont ez a jó benne..mindenki megtalálja az egyéniségéhez a legjobban illőt!
Kralo
Entrenador del Barça

2007.06.07. 17:35:07

jelwaz írta:
Kralo írta:Meglepő Tiesto (dj/producer) és Zagar (zenekar,együttes) összehasonlítása is. Nem is azonos műfaj a kettő.
Zagar a scratchelés olykori mértéktelen -az én fülemnek- igénytelen(?!) használata, és olykor kibuggyanó igénytelen (?!) hangok. Jogos-e az igénytelen szó használata. Nem! Elég lett volna azt írnom, hogy nekem nem tetszik. Ugyanígy elég lett volna írnod a hip-hopra ugyanezt. :wink:
Pont ez volt a lényeg, hogy mennyire más. Ellenebn azért én kétségbe vonnám a holland (és a műfaj) kvalitásait, mert lehet, hogy Zagarék néha sokat scratchelnek, de fel se néznek a hangszerükből, míg Tiesto a koncertjei felét végig integeti. És nem hinném, hogy képes egy némafilm alá 4 órán keresztül improvizálni. Egyáltalán, hogy tud-e improvizálni. :roll:
Az igénytelen szó pedig szerintem nem sértő. A jazz az egy igényes műfaj, mert rengeteg hang, kevés ismétlés, sok improvizáció jellemzi, ami a zene alapja és igényessé teszi, hogy nem egy dallam folytatódik. Ugyanígy igénytelen a ska, a rock, a grunge... a legtöbb műfaj. Az igényes zenére kevesen vevők, ami szerintem ilyen jazz, komoly vonalon megy leginkább. Én is sok általam igénytelennek gondolt zenét halgatok (Hiperkarma, Eleven Hold, Ska-P), de nem baj, mert nekem azt jó hallgatni. Az, hogy a jazzt is szeretem tök véletlen.
Véletlen de a jazzt én is elhallgatom (barátom nagy rajongója talán megmérgezett vele), és még csak véletlen se jelenteném ki róla, hogy igénytelen. Csupán arra próbáltalak rávezetni, hogy nem feltétlen kell igénytelennek nevezni számodra nem tetsző műfajokat, mert ezzel egy-két embert sértesz. Én se szeretem a hip-hopot, de valószínűleg vannak benne igényes darabok, csak egy átlag hallgatóhoz, akit nem köt le a műfaj általában a sláger vagyis egyszerűbb alapokra épülő darabok jutnak csak el, és ezek valóban nem túl igényesek. Én azon az állásponton vagyok, hogy minden műfaj tartalmazhat vmi jót, vmi zseniálisat.

Tiesto koncert (?). Én nagy rajongója vagyok a műfajnak. Az hogy koncert lett valószínűleg nem azért van, mert Tiesto kever. Hanem a több fellépő éneklőnek. Tiestonak ezt megelőző évben 2 koncertje volt, ami tele volt live-al, énekesekkel, egyéb érdekességekkel. Csak ezért nevezhető koncertnek, nem Tiesto személyének. Szintén ezért nevezhető koncert turnénak, ami idén indult útjának. Tiesto önmagában élőben a keverésen kívül nem csinált mást, de azt olykor 4 lemezjátszóval teszi és nem éppen alacsony színvonalon. Tehát foglalkozásában(dj!) nem véletlen van top3ban. Zenékből is remekül válogat. Nem tudom szerintem pár embernek itt meglepetésként hangzana, hogy felpakolta Siófokon például a Prodigy-Smack my bitch up című zenét. :P Nah én nem akartam fényezni, csak amiért szeretem abban szerintem nagyon jó.
Egyébként már évek óta nem top1 nálam, idén van rá esély, hogy visszataláljon.

Egyébként én is nagyon szeretném, ha egyre többen művelnének a live act dolgokat, mert az tényleg határtalan változtatási lehetőséget adhatna. Ilyet kedvenc műfajomban sajna ritkán hallok. Talán Airwave aki egész jó ebben.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2007.06.07. 17:10:55

jelwaz írta:
Saviola írta:Van olyan szám,amiben durvább zongora van,mint egy zongorára írt darabban.Van olyan szám,amiben gitároznak,de úgy,hogy sok 'nagy gitáros' is tanulhatna.
Azt azért kötve hiszem. Másrészről nyílvánvaló, hogy ha hangszerelve van valami, akkor az nem csak ritmika lesz, de erről nem is volt szó, ilyen hülyeséget senki nem állított (legalábbis én nem). Az "énekben" van csupán szó a ritmika előtérbe helyezéséről, nem igazán híresek a hip-hop előadók arról, hogy 3 hangnál többet kiénekelnének (persze ez Britney-re és társaira is igaz).
Ez tény.De nem is az ének tudás az erősségük.Ezt senki sem állítja.De ez más stílusokra is igaz.Pl. a Black Metalban a monoton hörgés sem a hatalmas hangközökről híres.[Nem fika volt Zsolti,félre ne értsd. 8)]De itt is biztos van ellenpélda.

Tudok olyat is mutatni neked,mármint hip-hop előadót,aki énekel (is).Vagy vegyük pl. a reggaetont..nagyon sok köze van a hip-hophoz,s ott az ének [is] a lényeg.Na,de én nem veszekszem másokkal erről.Mindíg is ez volt a kedvencem,ez is marad,akárki akármit mond.Ha meg nem tetszik,az a ti ügyetek. :roll: 8)

szerk.: A gitáros és a zongorás példa túlzás volt,de ettől függetlenül tudok olyat mutatni,amiben nagyon szép zongora alap van.
PCsabi
aka Game90

2007.06.07. 16:51:59

jelwaz írta:nem igazán híresek a hip-hop előadók arról, hogy 3 hangnál többet kiénekelnének
Nem is ezért szeretjük őket :wink:
jelwaz
Entrenador del Barça

2007.06.07. 16:36:03

Saviola írta:Van olyan szám,amiben durvább zongora van,mint egy zongorára írt darabban.Van olyan szám,amiben gitároznak,de úgy,hogy sok 'nagy gitáros' is tanulhatna.
Azt azért kötve hiszem. Másrészről nyílvánvaló, hogy ha hangszerelve van valami, akkor az nem csak ritmika lesz, de erről nem is volt szó, ilyen hülyeséget senki nem állított (legalábbis én nem). Az "énekben" van csupán szó a ritmika előtérbe helyezéséről, nem igazán híresek a hip-hop előadók arról, hogy 3 hangnál többet kiénekelnének (persze ez Britney-re és társaira is igaz).
jelwaz
Entrenador del Barça

2007.06.07. 16:31:24

Kralo írta:Meglepő Tiesto (dj/producer) és Zagar (zenekar,együttes) összehasonlítása is. Nem is azonos műfaj a kettő.
Zagar a scratchelés olykori mértéktelen -az én fülemnek- igénytelen(?!) használata, és olykor kibuggyanó igénytelen (?!) hangok. Jogos-e az igénytelen szó használata. Nem! Elég lett volna azt írnom, hogy nekem nem tetszik. Ugyanígy elég lett volna írnod a hip-hopra ugyanezt. :wink:
Pont ez volt a lényeg, hogy mennyire más. Ellenebn azért én kétségbe vonnám a holland (és a műfaj) kvalitásait, mert lehet, hogy Zagarék néha sokat scratchelnek, de fel se néznek a hangszerükből, míg Tiesto a koncertjei felét végig integeti. És nem hinném, hogy képes egy némafilm alá 4 órán keresztül improvizálni. Egyáltalán, hogy tud-e improvizálni. :roll:
Az igénytelen szó pedig szerintem nem sértő. A jazz az egy igényes műfaj, mert rengeteg hang, kevés ismétlés, sok improvizáció jellemzi, ami a zene alapja és igényessé teszi, hogy nem egy dallam folytatódik. Ugyanígy igénytelen a ska, a rock, a grunge... a legtöbb műfaj. Az igényes zenére kevesen vevők, ami szerintem ilyen jazz, komoly vonalon megy leginkább. Én is sok általam igénytelennek gondolt zenét halgatok (Hiperkarma, Eleven Hold, Ska-P), de nem baj, mert nekem azt jó hallgatni. Az, hogy a jazzt is szeretem tök véletlen.
elprat
Capitá del Barça

2007.06.07. 16:29:14

Nagyon komázom a latin muzsikákat,szinte minden faját...főleg a bachatát!
Neves képviselőjük egy Aventura nevű zenekar,talán ismeritek néhányan.
Tudnék tőlük vagy 5 albumnyi zenét ajánlani mert tényleg 1naon jók....-NEM VAGYOK ELFOGULT 8)
De mivel itt srácok vannak többségben,tessék egy kis ajándék:
http://youtube.com/watch?v=M46Shg-Wves& ... ed&search=
Nem az a baj hogy nagy az Isten állatkertje hanem az,hogy alacsony a kerítès... "...szórjunk a fejre hamut ès aztán, nyomjuk tovább, ezt a kamu-kamut.." Fish!
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.06.07. 16:21:39

Game90 írta:Harmadik műszak
A Crytal Method is jó anyag, szerintem nagyon jó zenét csinálnak, bár a környezetemben nem sokan ismerik/szeretik.
barca99
Llegenda del Barça

2007.06.07. 15:06:56

Game90 írta:Vagy csak acapella-t ismernek a hip-hopból 8)
Akkor jó lenne összevegyíteni azt az instrumentállal. :)
PCsabi
aka Game90

2007.06.07. 14:46:44

Saviola írta:Eh..nem tartalmaz dallamot a hip-hop ? :roll: :lol:
Vagy csak acapella-t ismernek a hip-hopból 8)

Harmadik műszak
elprat
Capitá del Barça

2007.06.07. 14:45:43

antiimperialista írta: az én két kedvencem az E.T.T.s és a Vals del Obrero.
Nekem meg a Mis Colegas,El Gato Lopez,Cannabis,na meg a Sexo Y Religion 8) 8) 8) 8)

és amit Csongor nagyon kedvel:
http://youtube.com/watch?v=LmsZNprNW10& ... ed&search=
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elprat 2007.06.07. 15:35:46-kor.
Nem az a baj hogy nagy az Isten állatkertje hanem az,hogy alacsony a kerítès... "...szórjunk a fejre hamut ès aztán, nyomjuk tovább, ezt a kamu-kamut.." Fish!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2007.06.07. 14:14:18

Eh..nem tartalmaz dallamot a hip-hop ? :roll: :lol:

Van olyan szám,amiben durvább zongora van,mint egy zongorára írt darabban.Van olyan szám,amiben gitároznak,de úgy,hogy sok 'nagy gitáros' is tanulhatna.A hip-hopban meg elsősorban a szöveg a lényeg.Szerintem..egyéni vélemény.

Magyar U.G. hip-hop 4eva'. 8)
Válasz küldése