Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Ez is tény.De a külföldi mainstream sem éppen erről szólt,még az időknek kezdetén,csak..barca99 írta:Igen Savi, csak te inkább magyar ug-t hallgatsz, én meg külföldi mainstreamet.
Szerintem ez nem ettől függ.Pl. a magyar igényes hip-hop nem is erről szól,egyáltalán.Én Sub Bass Monsterrel kezdtem.S az első klippjében egy tojásban gurult le Rátóton a dombról.Szóval..barca99 írta:Ez engem nagyon is érdekel. Mert nem élek gettóban, nem vagyok drogdíler, nincsenek 20 kilós fuxok a nyakamban, nincs 10 méregdrága kocsi a garázsban, nincsenek körülöttem luxus csajok. Vmiért mégis megtetszett ez a stílus.Zsolti írta:mindenki megtalálja az egyéniségéhez a legjobban illőt!![]()
Ez engem nagyon is érdekel. Mert nem élek gettóban, nem vagyok drogdíler, nincsenek 20 kilós fuxok a nyakamban, nincs 10 méregdrága kocsi a garázsban, nincsenek körülöttem luxus csajok. Vmiért mégis megtetszett ez a stílus.Zsolti írta:mindenki megtalálja az egyéniségéhez a legjobban illőt!
Csak van, akinek nem áll jól. pl.: fiftycentSaviola írta:Tudok olyat is mutatni neked,mármint hip-hop előadót,aki énekel (is).
okéoké,de erre válaszolnom kellSaviola írta:
Ez tény.De nem is az ének tudás az erősségük.Ezt senki sem állítja.De ez más stílusokra is igaz.Pl. a Black Metalban a monoton hörgés sem a hatalmas hangközökről híres.[Nem fika volt Zsolti,félre ne értsd.]De itt is biztos van ellenpélda.
Véletlen de a jazzt én is elhallgatom (barátom nagy rajongója talán megmérgezett vele), és még csak véletlen se jelenteném ki róla, hogy igénytelen. Csupán arra próbáltalak rávezetni, hogy nem feltétlen kell igénytelennek nevezni számodra nem tetsző műfajokat, mert ezzel egy-két embert sértesz. Én se szeretem a hip-hopot, de valószínűleg vannak benne igényes darabok, csak egy átlag hallgatóhoz, akit nem köt le a műfaj általában a sláger vagyis egyszerűbb alapokra épülő darabok jutnak csak el, és ezek valóban nem túl igényesek. Én azon az állásponton vagyok, hogy minden műfaj tartalmazhat vmi jót, vmi zseniálisat.jelwaz írta:Pont ez volt a lényeg, hogy mennyire más. Ellenebn azért én kétségbe vonnám a holland (és a műfaj) kvalitásait, mert lehet, hogy Zagarék néha sokat scratchelnek, de fel se néznek a hangszerükből, míg Tiesto a koncertjei felét végig integeti. És nem hinném, hogy képes egy némafilm alá 4 órán keresztül improvizálni. Egyáltalán, hogy tud-e improvizálni.Kralo írta:Meglepő Tiesto (dj/producer) és Zagar (zenekar,együttes) összehasonlítása is. Nem is azonos műfaj a kettő.
Zagar a scratchelés olykori mértéktelen -az én fülemnek- igénytelen(?!) használata, és olykor kibuggyanó igénytelen (?!) hangok. Jogos-e az igénytelen szó használata. Nem! Elég lett volna azt írnom, hogy nekem nem tetszik. Ugyanígy elég lett volna írnod a hip-hopra ugyanezt.![]()
![]()
Az igénytelen szó pedig szerintem nem sértő. A jazz az egy igényes műfaj, mert rengeteg hang, kevés ismétlés, sok improvizáció jellemzi, ami a zene alapja és igényessé teszi, hogy nem egy dallam folytatódik. Ugyanígy igénytelen a ska, a rock, a grunge... a legtöbb műfaj. Az igényes zenére kevesen vevők, ami szerintem ilyen jazz, komoly vonalon megy leginkább. Én is sok általam igénytelennek gondolt zenét halgatok (Hiperkarma, Eleven Hold, Ska-P), de nem baj, mert nekem azt jó hallgatni. Az, hogy a jazzt is szeretem tök véletlen.
Ez tény.De nem is az ének tudás az erősségük.Ezt senki sem állítja.De ez más stílusokra is igaz.Pl. a Black Metalban a monoton hörgés sem a hatalmas hangközökről híres.[Nem fika volt Zsolti,félre ne értsd.jelwaz írta:Azt azért kötve hiszem. Másrészről nyílvánvaló, hogy ha hangszerelve van valami, akkor az nem csak ritmika lesz, de erről nem is volt szó, ilyen hülyeséget senki nem állított (legalábbis én nem). Az "énekben" van csupán szó a ritmika előtérbe helyezéséről, nem igazán híresek a hip-hop előadók arról, hogy 3 hangnál többet kiénekelnének (persze ez Britney-re és társaira is igaz).Saviola írta:Van olyan szám,amiben durvább zongora van,mint egy zongorára írt darabban.Van olyan szám,amiben gitároznak,de úgy,hogy sok 'nagy gitáros' is tanulhatna.
Nem is ezért szeretjük őketjelwaz írta:nem igazán híresek a hip-hop előadók arról, hogy 3 hangnál többet kiénekelnének
Azt azért kötve hiszem. Másrészről nyílvánvaló, hogy ha hangszerelve van valami, akkor az nem csak ritmika lesz, de erről nem is volt szó, ilyen hülyeséget senki nem állított (legalábbis én nem). Az "énekben" van csupán szó a ritmika előtérbe helyezéséről, nem igazán híresek a hip-hop előadók arról, hogy 3 hangnál többet kiénekelnének (persze ez Britney-re és társaira is igaz).Saviola írta:Van olyan szám,amiben durvább zongora van,mint egy zongorára írt darabban.Van olyan szám,amiben gitároznak,de úgy,hogy sok 'nagy gitáros' is tanulhatna.
Pont ez volt a lényeg, hogy mennyire más. Ellenebn azért én kétségbe vonnám a holland (és a műfaj) kvalitásait, mert lehet, hogy Zagarék néha sokat scratchelnek, de fel se néznek a hangszerükből, míg Tiesto a koncertjei felét végig integeti. És nem hinném, hogy képes egy némafilm alá 4 órán keresztül improvizálni. Egyáltalán, hogy tud-e improvizálni.Kralo írta:Meglepő Tiesto (dj/producer) és Zagar (zenekar,együttes) összehasonlítása is. Nem is azonos műfaj a kettő.
Zagar a scratchelés olykori mértéktelen -az én fülemnek- igénytelen(?!) használata, és olykor kibuggyanó igénytelen (?!) hangok. Jogos-e az igénytelen szó használata. Nem! Elég lett volna azt írnom, hogy nekem nem tetszik. Ugyanígy elég lett volna írnod a hip-hopra ugyanezt.![]()
A Crytal Method is jó anyag, szerintem nagyon jó zenét csinálnak, bár a környezetemben nem sokan ismerik/szeretik.Game90 írta:Harmadik műszak
Akkor jó lenne összevegyíteni azt az instrumentállal.Game90 írta:Vagy csak acapella-t ismernek a hip-hopból![]()
Vagy csak acapella-t ismernek a hip-hopbólSaviola írta:Eh..nem tartalmaz dallamot a hip-hop ?![]()
![]()
Nekem meg a Mis Colegas,El Gato Lopez,Cannabis,na meg a Sexo Y Religionantiimperialista írta: az én két kedvencem az E.T.T.s és a Vals del Obrero.