Fecooo írta:P.U.Y.O.L. írta:Varázslótanonc: 8/10
Csak azért adok ennyit, mert nem vártam előzetesen túl sokat a filmtől, de végül is egész jó kis film. Látványos, eseménydús egy tűrhető történettel, de azért nem egy filmklasszikus...
nekem is tetszett a film, de túlzásnak tartom a takarítós részét, egyszerűen túl komolytalan volt az már... a
Jedis részen viszont szakadtam

Utóbbin én is szakadtam.
A takarítós részről viszont MUSZÁJ elmonanom, hogy az egyszerűen nem röhejes és kész, hanem az a legjobb az egyébként szerintem gagyi filmben (nem tudom ki írta h igen, én kimondottan nem bírom Nic Cage-t).
Volt ugyanis egy híres német férfi, úgy hívták hogy
Goethe. Namost neki van egy Bűvészinas című verse (Der Zauberlehrling). Gyerekvers, a filmben látott jelenet meséli el, csak elmondhatatlanul jó.
Ezt le is tojnám, ha nem jöttem volna rá 1 óra internet-research után, hogy Amerikában még nem is hallottak Goethe-ről (ez persze enyhe költői túlzás): az IMDb szerint az seprűs jelenet az 1940-es Disney-s 'Fantasia'-sorozat egyik részét idézi meg (ami mellesleg egy az egybe a Goethe-vers, csak Miki egérrel

). Annak utánanézve sehol semmi nyoma Goethe munkásságának bármi nemű elismerésének, és ez szvsz gáz.
Elnézést, hogy hosszú lett; bocs, ha nem érdekel; ha a modiknak nagyon off, akkor tegyék át az offtopicba...
DE EZ ENGEM ISZONYATOSAN ZAVAR!