Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
kurdt
Megmentő :)

2010.08.10. 23:43:49

Fecooo írta:
P.U.Y.O.L. írta:Varázslótanonc: 8/10
Csak azért adok ennyit, mert nem vártam előzetesen túl sokat a filmtől, de végül is egész jó kis film. Látványos, eseménydús egy tűrhető történettel, de azért nem egy filmklasszikus...
nekem is tetszett a film, de túlzásnak tartom a takarítós részét, egyszerűen túl komolytalan volt az már... a Jedis részen viszont szakadtam :D
Utóbbin én is szakadtam.

A takarítós részről viszont MUSZÁJ elmonanom, hogy az egyszerűen nem röhejes és kész, hanem az a legjobb az egyébként szerintem gagyi filmben (nem tudom ki írta h igen, én kimondottan nem bírom Nic Cage-t).
Volt ugyanis egy híres német férfi, úgy hívták hogy Goethe. Namost neki van egy Bűvészinas című verse (Der Zauberlehrling). Gyerekvers, a filmben látott jelenet meséli el, csak elmondhatatlanul jó.

Ezt le is tojnám, ha nem jöttem volna rá 1 óra internet-research után, hogy Amerikában még nem is hallottak Goethe-ről (ez persze enyhe költői túlzás): az IMDb szerint az seprűs jelenet az 1940-es Disney-s 'Fantasia'-sorozat egyik részét idézi meg (ami mellesleg egy az egybe a Goethe-vers, csak Miki egérrel 8) ). Annak utánanézve sehol semmi nyoma Goethe munkásságának bármi nemű elismerésének, és ez szvsz gáz.

Elnézést, hogy hosszú lett; bocs, ha nem érdekel; ha a modiknak nagyon off, akkor tegyék át az offtopicba...
DE EZ ENGEM ISZONYATOSAN ZAVAR!
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
messideco
Presidente del Barça

2010.08.10. 23:05:35

Senki meg ne nézze a Fogtündér-t. Tíz perc után kikapcsoltam. Az elején hoki volt meg minden, de mikor tündérré változott. Szegény Szikla egy ilyen filmben... :roll:

Az osztály(Klass)
Pff, még mindig a hatása alatt vagyok. Ennél keményebb filmet ritkán lát az ember.Hihetetlen, hogy az észtek mekkora filmet csináltak. És igaztörténeten alapszik. Aki látta, azzal szívesen megvitatnám :wink:

ja, 10/10

Én Kaspar helyében hagytam volna Joosepet. Minden folyt volna tovább, és nem történt volna meg a tragédia. De az durva volt mikor le kellet cumiznia. És az volt az egyik legbosszantóbb, hogy a csajok sem szóltak bele semmibe. Vigyázzunk egymásra...

Szerk: nem tudja valaki, hogy Gabriel Garcia Márquez műve, a Száz év magány filmben is megjelent-e?
Kép
"And my heart will leave you never."
soadroli
Llegenda del Barça

2010.08.10. 22:50:52

Az amerikai fater is nagyon állat.
Megnéztem ma az Exférj Újratöltve c. filmet. Hát nem nagy szám, többre számítottam.
Kép
looka
Capitá del Barça

2010.08.10. 22:46:27

gygerike írta:Én is nézem a familiy guyt 5. évad legvégén tartok. Lenne 1 kérdésem, hanyadik évadban van a Bird is the wolrd ? Rem nem siklottam át felette
7. évad, 2. rész. Nem rossz az a rész sem, de a 7. évadban van még egy pár nagyon eltalált. Az egyik legjobb évad.

Én is nagy Famguy fan vagyok amúgy. :D Valami hihetetlen, hogy ennyi baromságot össze tud fűzni Macfarlaine úgy, hogy jól jön ki belőle, és ennyit lehessen röhögni rajta. Értelem noku, de annyira ki tud kapcsolni, hogy már lassan függőség lesz a dologból.
Néztem egy pár Amerikai Fater részt is mostanában, de az nekem annyira nem bejövős. Meg lehet nézni, de azért szvsz messze van a Famguy-tól.
Remélem lassan lesz szinkronos 8. évad. :)
gygerike
Entrenador del Barça

2010.08.10. 22:39:23

Én még a csúcsformábant is bírom :) Szerintem jó mind a 3
Visca El Barca
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.08.10. 22:30:46

Fecooo írta:
miihii írta:
Én borzasztóan bírom a stílusát.Egyszerűen hihetetlen mit művel az ember a testével.Messze földön híres lett róla,h kaszkadőr nélkül tolja/tolta ezeket a mutatványokat.Jö ötlet volt,h kitalálták ezt a kaszkadőr-karate vonalat.Vicces és nagyon látványos filmjei vannak,és kumma jó feje is van hozzá. :cool:
a régebbi filmjei voltak a nagyon jók, amelyeket még Hong Kong-ban csinált, azok a kedvenceim: Rendőrsztori filmek ( asszem a 2. részben van az, h a "főellenség" nem tud beszélni, csak "páááápázni" és dobálja rá a minibombákat Jackie-re, persze amikor Jackie lesz a soros, elég rendesen kigúnyolja és ő is rákezd a "páápáázásra", vicces egy jelenet :D ) Nagy Balhé, Részeges karatemester, Sárkányikrek stb ;)
Sammo Hung-gal nagyon jó párost alkotott ( kövér csóka, néhányan a harc törvényéből ismerhetik ;) )
csatlakozom!

nagyon bírom ezeket a filmeket,de csak a Chaneseket, a többi hasonló kategória nem tetszik.

a kaszkadőr nélküli cucc is tetszik, a filmjei végén mutatják is általában,h mennyiszer tanyázott el,vagy sérült meg :D

Varázsló tanoncra pedig nagyon kíváncsi leszek, egyik nagy kedvencem Nicolas Cage is szerepel benne,szal... 8)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.10. 22:25:35

S.Agüero írta:Látta már valaki a varázslótanonc filmet?
Milyen?
Kicsit olvass vissza...
MatyiG
Adminisztrátor

2010.08.10. 22:24:15

Látta már valaki a varázslótanonc filmet?
Milyen?
noname
Llegenda del Barça

2010.08.10. 17:28:36

kudu írta:Most néztem meg az Exam-et, nem tudom volt-e már róla szó.

Nekem nagyon tetszett, izgalmas, fordulatos, végén csattanóval.
A szereplőket az egyik percben utáltam, utána imádtam.

Itt egy sample:

http://www.youtube.com/watch?v=f8bTs6HKiqI
Remek thriller. Nekem is tetszett. Érdemes megnézni!
A Fifa egy szégyen
kudu
Entrenador del Barça

2010.08.10. 17:01:49

Most néztem meg az Exam-et, nem tudom volt-e már róla szó.

Nekem nagyon tetszett, izgalmas, fordulatos, végén csattanóval.
A szereplőket az egyik percben utáltam, utána imádtam.

Itt egy sample:

http://www.youtube.com/watch?v=f8bTs6HKiqI
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.08.10. 09:39:46

P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.10. 09:34:02

Rewolution5 írta:erről jut eszembe!:
ugye a karate japánban őshonos...és Jackie Chan pedig honkong-i, ahol tudtommal kungfu a harcművészet...akkor csak a magyarok ilyen érthetetlenek, hogy a "részeges karatemester" című filmnek ahol JCH van a főszerepben ilyen címet adtak?! ... bocsi az offért..csak érdekelt :)
Igen, csak a magyarok ennyire hülyék a címadásokban! (amúgy nekem gyerekkoromban VHS-en még Részeges Kung Fu Mester címen volt meg a film...)

A magyarok tudnak alkotni, (sajnos) amikor filmcímekről van szó. Sosem értettem, hogy miért nem lehet szóról szóra lefordítani egy adott címet. (itt lehetne pár száz példát sorolni...:))

Szerk: és azt még nem is említettem, amikor kipécéznek egy színészt és az összes filmjének a címében hasonlóság lesz. (pl. Rob Schneider, Pauly Shore)
daffy
Madridista

2010.08.10. 09:33:56

Rewolution5 írta:
miihii írta:karate
erről jut eszembe!:
ugye a karate japánban őshonos...és Jackie Chan pedig honkong-i, ahol tudtommal kungfu a harcművészet...akkor csak a magyarok ilyen érthetetlenek, hogy a "részeges karatemester" című filmnek ahol JCH van a főszerepben ilyen címet adtak?! ... bocsi az offért..csak érdekelt :)
ha már karate és jackie...a karatekölyökben is kung-fu van,ehhez képest...
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.08.10. 09:20:33

miihii írta:karate
erről jut eszembe!:
Kép
miihii
KHAL

2010.08.10. 01:25:32

Fecooo írta:
miihii írta:
Én borzasztóan bírom a stílusát.Egyszerűen hihetetlen mit művel az ember a testével.Messze földön híres lett róla,h kaszkadőr nélkül tolja/tolta ezeket a mutatványokat.Jö ötlet volt,h kitalálták ezt a kaszkadőr-karate vonalat.Vicces és nagyon látványos filmjei vannak,és kumma jó feje is van hozzá. :cool:
a régebbi filmjei voltak a nagyon jók, amelyeket még Hong Kong-ban csinált, azok a kedvenceim: Rendőrsztori filmek ( asszem a 2. részben az, h a "főellenség" nem tud beszélni, csak "páááápázni" és dobálja rá a minibombákat, persze amikor Jackie lesz a soros, elég rendesen kigúnyolja és ő is rákezd a "páápáázásra" :D ) Nagy Balhé, Részeges karatemester, Sárkányikrek stb ;)
Sammo Hung-gal nagyon jó párost alkotott ( kövér csóka, néhányan a harc törvényéből ismerhetik ;) )
Úgy-úgy 8)
Szerencsére a Film+-on lehet találkozni a filmjeivel,jópárszor elcsíptem már :) A Rendőrsztorikat és a Részeges filmeket épp mostanában néztem újra.Óriási figura,nagy gegmen Jackie. 8)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.08.10. 01:10:02

miihii írta:
a régebbi filmjei voltak a nagyon jók, amelyeket még Hong Kong-ban csinált, azok a kedvenceim: Rendőrsztori filmek ( asszem a 2. részben van az, h a "főellenség" nem tud beszélni, csak "páááápázni" és dobálja rá a minibombákat Jackie-re, persze amikor Jackie lesz a soros, elég rendesen kigúnyolja és ő is rákezd a "páápáázásra", vicces egy jelenet :D ) Nagy Balhé, Részeges karatemester, Sárkányikrek stb ;)
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.10. 00:37:24

albicelesteX írta:Köszönöm!Na most fejeztem be a Vér kötelez című számomra örök klasszikus filmet már sokadjára látom,de mindig nem unom.Sikerült megszereznem az Ezüst nyilat isA vágatlan verziót igaz az nem szinkronos,de magyar felirattal asszem neki is esek majd. :wink: Az elrabolvát már többször láttam ezt írtam ide is,de a véleményem nem változott nekem nagyon bejön!
A vér kötelez nekem is nagy kedvencem!
Elrabolva: ezt ide sokan írták. Szerintem is nagyon jó film, de komolyan hajaz egy másik filmre, (ami szintén nagy kedvenc és van valóság alapja) ami bőven üti szvsz. Tűzben edzett férfi a film címe.
albicelesteX
A Vadász

2010.08.10. 00:34:24

Köszönöm!Na most fejeztem be a Vér kötelez című számomra örök klasszikus filmet már sokadjára látom,de mindig nem unom.Sikerült megszereznem az Ezüst nyilat isA vágatlan verziót igaz az nem szinkronos,de magyar felirattal asszem neki is esek majd. :wink: Az elrabolvát már többször láttam ezt írtam ide is,de a véleményem nem változott nekem nagyon bejön!
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.10. 00:30:46

miihii írta:Nem csípem ezeket a helyből fára felugró,meg a levegőben rángatott stílust,ami jellemzi a távol keleti filmezést ilyen "karatés" filmekben.Pölö a Tigris és sárkányban is hasonlóan ábrázolták a dolgokat.Vagy mondjuk a Hős ugrik be,ami ismertebb Litől.Ez a stílus nem begyere.
Én se szeretem éppenséggel a "repkedős" kung fu filmeket, de a Hős, az hatalmas 10 pont!!! Szerintem nagyon jó a történet. Én abszolút bele tudtam élni magam. (A Tigris és Sárkány nekem se tetszett...)
messideco
Presidente del Barça

2010.08.10. 00:29:55

gygerike írta:Köszi :D Az még elég messze van :D Legjobb sorozat szerintem :D Nagyon nagyokat szakadok rajta :) Kinek melyik a kedvenc része ?:D
Hmm...nem tudom pontosan. Elég nehéz kérdés. De az a bejátszás, amikorStewie szökdösik az ágyon és beleüti a fejét a plafonba. Addig rendes csecsemőfeje volt, azután lett ilyen. Leesik és Brian megkérdezi, jól vagy Stewie?--Ja asszem
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2010.08.10. 00:22:10

levproff írta:Nálunk a fél falu nézte 1-2 éve, de csak szerintem poénból, mert ilyen vicces szavak vannak benne, amit jó mondogatni. :D
Én japánul nézem és tényleg vannak vicces szavak. De sokkal jobb mint szinkronosan.
Kép
gygerike
Entrenador del Barça

2010.08.10. 00:20:15

Köszi :D Az még elég messze van :D Legjobb sorozat szerintem :D Nagyon nagyokat szakadok rajta :) Kinek melyik a kedvenc része ?:D
Visca El Barca
Kép
messideco
Presidente del Barça

2010.08.10. 00:19:50

gygerike írta:Én is nézem a familiy guyt :D 5. évad legvégén tartok. Lenne 1 kérdésem, hanyadik évadban van a Bird is the wolrd ? Rem nem siklottam át felette :)
Az az a rész, amikor peter megtalálja kedvenc számát és folyton énekli, hogy a ma-ma-dár, a madár az ász?, ha jól tudom az vagy a hetes vagy az ötös évadban van, a hatost ki lehet zárni.
Kép
miihii
KHAL

2010.08.10. 00:19:48

levproff írta:
Inkább azokon a természetfilmeken nőjön fel valaki, mint a Máóúnika són.
Mondjuk mindkettőben van elég sok fsz,
Csak egy nagy különbség van közte. Hogy az egyikbe a fehér, a másikban meg a fekete szín dominál.

Bejeztem. :)
Én is még utolsót:

Nekem a fogazás jutott eszembe éppen :P Előbbiben nem szerencsés,utóbbiban meg kivitelezhetetlen :lol:
Jah és a "kicsiknek"!Igen a fogazás pedig egy paintball szakkifejezés,aaaaa recés töltény hívják így
:mrgreen:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
soadroli
Llegenda del Barça

2010.08.10. 00:18:30

gygerike írta:Én is nézem a familiy guyt :D 5. évad legvégén tartok. Lenne 1 kérdésem, hanyadik évadban van a Bird is the wolrd ? Rem nem siklottam át felette :)
7. évad asszem.
Kép
Válasz küldése