Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Fórumról idézek, Hát Dexnek volt ideje elmenni a szervizbe míg senki se figyelt lekapta az olaj sapkát és távolról követte,h mikor megy szét a kocsi. Közbe meg Trinity megölte Ritát és csak utána ment a szervizbe a kocsiért mivel vezetés közben nagyon vidám volt.Fernando írta:Végeztem a Dexter 4. évadjával is. Az első kettő nálam még mindig jobb volt, de a végén tényleg volt egy csattanó, csak baromira logikátlan volt. Mikor volt ideje elmenni és pont akkor mentek vissza Rita-ék? Ahj, ugyanmár.
Eddig a 4 évadra nálam 10/9.5, azért nem 10, mert élményben nálam sajnos a Szökés a 10-es mérce.
Krojf írta:Még talán nem említettétek: "Brooklyn mélyén".
Richard Gere, Ethan Hawke, Don Cheadle, Wesley Snipes, Jesse Williams.
Egy barátomnak levetítettem és kijőve róla dicshimnuszokat zengett róla!
Ti miként vagytok evvel?
K.
A sólyom végveszélybenmessideco írta:Sziasztok!
Tudom sokszor kértek már filmajánlót az oldalról,de ha nem gond, én is megteszem.
Szóval engem olyan háborús filmek érdekelnánek, amik a második világháború után játszódnak. Gondolok pl. a koreai, vietnami háborúra stb.
Született Július 4.-én, bár ez inkább életrajzi dráma, de nagyon jó.miihii írta:Szakasz (Platoon)messideco írta:Sziasztok!
Tudom sokszor kértek már filmajánlót az oldalról,de ha nem gond, én is megteszem.
Szóval engem olyan háborús filmek érdekelnánek, amik a második világháború után játszódnak. Gondolok pl. a koreai, vietnami háborúra stb.
Acéllövedék (Full Metal Jacket)
A szarvasvadász (The Deer Hunter)
Apokalipszis most (Apocalypse Now)
Jó reggelt,Vietnám! (Good Mourning Vietnam)
Katonák voltunk (We Were Soldiers)
Ütközetben eltűnt 1-3 (Missing in Action)
Halálhágó (Heartbreak Ridge)
Én is pont mostanában néztem ezt a filmet,nagyon aktuális valóban,nagyon ajánlós.matador írta: Én ma néztem meg az Invictus (Legyőzhetetlen) című filmet. Ha jól tudom, a magyar mozik nem is játszották, pedig zseniális film. Épp időszerű, Dél-Afrikában játszódik, Nelson Mandela hatalomra kerülése után, a rögbi világbajnokság idején, asszem 1995-ben. A filmet Golden Globe-ra és Oscarra is jelölték. A rendező pedig Clint Eastwood, ami szerintem mindent elárul.
Hatalmas mondanivalója van a filmnek, remek színészi teljesítmények ( Mandelát Morgan Freeman, a rögbicsapat kapitányát Matt Damon játsza), egyszóvalo mindenképpen ajánlatos. 9/10
Nekem haverom látta, ő 1 óra után kijött a moziból...Krojf írta:Még talán nem említettétek: "Brooklyn mélyén".
Ti miként vagytok evvel?
K.
Sziasztok!
Szakasz (Platoon)messideco írta:Sziasztok!
hát nekem valahogy nem jött át ez a filmKrojf írta:Még talán nem említettétek: "Brooklyn mélyén".
Ti miként vagytok evvel?
K.
Megvan a magyarázat erre az érdekességre.Mármint a szemkontakt,szemmozgás ügyben.Denzel csak kisvakozsimiki írta:
Igen, ez mind igaz, egyedül a szemkontaktus volt fura,és nem oda illő, a többire mind magyarázat,amiket te is írtál. De egy vak nem mozgatja a szemét, főleg nem ennyit, lásd a népmuvészeti cserépedény góré "nője"-Ő is vak volt. Szóval attól,h próféta, még nem hiszem,h ő máshogy viselkedik mint egy átlag vak. De persze ez kellett ahhoz, hogy a végén (akinek addig nem esett le a vaksága) legyen egy nagy csattanó, ezért elnézem ezt a rendezőknek. (szemkontaktot)
Számomra viszont nem 10/10es film, a történet zseniális, Denzel is, mondanivalója is természetesen, de nekem nem többször nézős film. Gyalogol, kaszabol, gyalogol, kaszabol, hívet szerez, igét hirdet, gyalogol, kaszabol, eléri a célját és beteljesíti azt. Annyira nem bonyolították túl az egészet, de ettől függetlenül tetszett a film, viszont nem olyan,amit pár nap múlva megnéznék megint.
Igen, ez mind igaz, egyedül a szemkontaktus volt fura,és nem oda illő, a többire mind magyarázat,amiket te is írtál. De egy vak nem mozgatja a szemét, főleg nem ennyit, lásd a népművészeti cserépedény góré "nője"-Ő is vak volt. Szóval attól,h próféta, még nem hiszem,h ő máshogy viselkedik mint egy átlag vak. De persze ez kellett ahhoz, hogy a végén (akinek addig nem esett le a vaksága) legyen egy nagy csattanó, ezért elnézem ezt a rendezőknek. (szemkontaktot)Ilúvatar írta:Éli könyve
- Amikor a kocsik között sétált az elején, a kocsi ajtajához hozzáverte a csomagját, hogy tudja, hol az ajtaja.sjd írta: a végén egyértelművé vált haz volt, de amikor ráközelítettek, mintha csak a fél szeme lett volna az, meg egyébként elég gyakran tartotta a szemkontaktust az emberekkel, kiváncsi lennék milyen utalásokra gondoltál (nekem most konkrétan csak a madár lelövése ugrik be, meg h a kocsiban végigtapogatta a csontváz lábát)
- A holtak lábát mindig úgy tapogatta, hogy van-e rajtuk cipő/bakancs, amit felvehet.
- Amikor az aksiját tölteti fel a boltban, a Zippo-t adja érte cserébe, és mikor meggyújtja, elhúzza felette a kezét, hogy ég e. Mert nem látja.
- Végigsétál egy olyan sztrádán, amiről egy látó ember már messziről kiszúrná, hogy le van szakadva.
- Az aluljárónál a banda elleni harc előtt, csak akkor "látja" a csávót, miután az meglöki.
- Az idős házaspár házánál nem látta a "Belépni tilos!" táblát.
- A lövöldözős jelenetnél, csak akkor lő vissza Eli ha már rálőttek. Így betudta tájolni, hogy honnan jött a hang.
- A film elején a macskavacsora utáni jelenetben, látványosan kinéz a napra. Konkrétan bele a fénybe, és a pupillája tág marad.
Ugyanakkor felmerül egyes emberekben a kérdés, hogy akkor pl. hogyan lőtte le a macskát az elején, vagy miért ijedt meg az akasztott hullától mikor vak?
A válasz egyszerű. A vaknak mindig nagyon jó volt a szaglása, illetve a hallása. Ez is utalhat arra, hogy vak volt, így a többi érzékszerve felerősödött.
Nem, akkor még el se utaztak RitáékFernando írta:Végeztem a Dexter 4. évadjával is. Az első kettő nálam még mindig jobb volt, de a végén tényleg volt egy csattanó, csak baromira logikátlan volt. Mikor volt ideje elmenni és pont akkor mentek vissza Rita-ék? Ahj, ugyanmár. Nem volt rossz összességében az évad. Nagyon jó volt nézni ahogy egy hidegvérű szabályokhoz kötött gyilkosból ember válik. Picit olyan Amerikai história X-es a vége.
Eddig a 4 évadra nálam 10/9.5, azért nem 10, mert élményben nálam sajnos a Szökés a 10-es mérce.
Jó esélyt látok rá sajnos, de holnap megnézem moziban, ugyanis régóta várom már. Kíváncsi leszekFernando írta:Én ezeket a fekás szétszívjuk az agyunkat atomra nem szeretem. A legnagyobb az Ananász expressz és a Nagyi szeme fénye. Ilyen kategóriában ez a kettő a best. Utóbbiból egy idézet, ami nálunk szállóige (nem biztos, hogy szórol szóra így volt):
"Elszívom a dzsoját, fölnézek a gangra és lenéz rám a dzsungel kib aszottkirálya" - csak ezért tartott oroszlánt otthon a tag.![]()
Más: Ti mit vártok a Rémálom az Elm utcában remake-jétől? Én tartok tőle, hogy befürdik mint a Péntek 13...
Nézz szét itt: http://www.palacecinemas.hu/geridoss írta:Tudtok ajánlani valami jó vígjátékot ami most megy a mozikban? Lehet mesefilm is, csak vicces legyenKöszi előre is